İsrail Soyu Siyon Kızı Tanrı'nın Halkı ?

İsrail Soyu Siyon Kızı Tanrı'nın Halkı ? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : İsrail Soyu Siyon Kızı Tanrı'nın Halkı ? konusu 286 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj lostlost tarafından gönderildi. İsrail Soyu Siyon Kızı Tanrı'nın Halkı ? "Korkma ey Siyon kızı. İşte! Kralın sıpaya binmiş geliyor" Bazen Yahudi'lerin tamamen etnik/ırksal din algısına takılıyorum ben de. "Siyon" kelimesi coğrafi ve dolayısıyla etnik bir ifade olmakla birlikte, elimdeki kutsal kitap çevirisinde yer alan notlarda aynı kelimenin "Tanrının Halkı" anlamına da geldiği belirtilmiş. Yine de bazen kendimi "o soydan değilim, israil soyundan gelmiyorum" demekten ve kabul edilmemiş yada edilmeyecek gibi hissetmekten alıkoyamıyorum. Öte yandan beni gönderen baba bir kişiyi bana göndermedikçe o kişi bana gelemez diyen rab bir nevi "seçilmiş" kişiler olduğumuzu ifade ediyordu. Arasıra iki algı arasında sıkıştığım oluyor. Bu algımın tersini düşündürebilecek yahut beni aydınlatacak ne gibi ifadeler var kutsal yasada bu konuda yardımcı olmanızı diliyorum.... İsrail Soyu Siyon Kızı Tanrı'nın Halkı ?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İsrail Soyu Siyon Kızı Tanrı'nın Halkı ? konusu 286 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj lostlost tarafından gönderildi.

İsrail Soyu Siyon Kızı Tanrı'nın Halkı ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İsrail Soyu Siyon Kızı Tanrı'nın Halkı ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-10-11, 16:17
lostlost

"Korkma ey Siyon kızı. İşte! Kralın sıpaya binmiş geliyor"
Bazen Yahudi'lerin tamamen etnik/ırksal din algısına takılıyorum ben de. "Siyon" kelimesi coğrafi ve dolayısıyla etnik bir ifade olmakla birlikte, elimdeki kutsal kitap çevirisinde yer alan notlarda aynı kelimenin "Tanrının Halkı" anlamına da geldiği belirtilmiş.

Yine de bazen kendimi "o soydan değilim, israil soyundan gelmiyorum" demekten ve kabul edilmemiş yada edilmeyecek gibi hissetmekten alıkoyamıyorum. Öte yandan beni gönderen baba bir kişiyi bana göndermedikçe o kişi bana gelemez diyen rab bir nevi "seçilmiş" kişiler olduğumuzu ifade ediyordu.

Arasıra iki algı arasında sıkıştığım oluyor. Bu algımın tersini düşündürebilecek yahut beni aydınlatacak ne gibi ifadeler var kutsal yasada bu konuda yardımcı olmanızı diliyorum.
Sevgilerimle.

Yönetim Notu: Etnik köken olarak İsrailli değilsiniz, ancak Yeni Antlaşma döneminde gerçek İsrail, Yahşuah Mesih'e Rab olarak iman eden herkes anlamına gelir. Romalılar 2:17-29'u okuyun o zaman içiniz rahatlar.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsrail Soyu Siyon Kızı Tanrı'nın Halkı ?

İsrail Soyu Siyon Kızı Tanrı'nın Halkı ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İsrail Soyu Siyon Kızı Tanrı'nın Halkı ? konusuna benzer konular;

İsrail neden Tanrı'nın sevdiği halktı? Sevgiler ağabeylerim,ablalarım,kardeşlerim; Size bir sorum olacak.Bir çok yerde gördüm İsrail tanrının sevdiği halktı İsrail oğulları kast sistemiyle ayrılmış ayrıştırılmıştı diye.Neden Tanrının sevdiği halk İsrail Oğulları? Neden Rum,Ermeni,Türk,Slav değilde İsrail Oğul'ları neden? Onlarda insan Türkler Ermeniler'de insan diğer Japonlar,Çinlilerde insan neden İsrail? İsrailliler? Bu bir adaletsizlik değil midir? iyi aksamlar

Japon halkı için dua isteği Sevgili kardeşlerim, Biliyorsunuz Japon halkının yaşadığı kötü günler devam etmekte ve iki reaktörü patlayan santral kontrolden çıkma aşamasına gelmiş. Bu santralin 30 km yakınına bile insan yaklaştırılmazken santralde 70 teknisyen canlarını hiçe sayarak, gönüllü olarak binlerce insanın hayatını kurtarmak için uğraşıyorlar. Benim bunu söylememe gerek bile yok, ancak belki günlük uğraşlarından yorgun düşerek aklından çıkan kardeşlerim olabilir, insanlık halidir diye buraya yazmak istedim. Arkadaşlar, hepimiz bu gece yatarken Japon halkı ve teknisyenlerin selameti için dua edelim. Müslüman kardeşlerim, sizden de samimi dualarınızı bekliyorum. Bu duaların bana bir faydası yok, burada insani bir durum var. Lütfen bu olay için önyargılarımızı ve anlaşmazlıklarımızı bir kenara...

Sizce neden Polat Alemdar'ın kızı hristiyan oldu? Sizce neden Polat Alemdar'ın kızı hristiyan oldu? Böyle bir senaryo yazılması ile hristiyanların yeniden hedef gösterilmeye başlanması arasında "paralellik" olabilir mi?

Siyon Dağı ve Siyonizm Siyon Dağı ve Siyonizm hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Birkaç anti-siyonist görüş okudum, burdan da araştırmak istedim.

HEYBELİADA (HALKİ) RUHBAN OKULU HEYBELİADA (HALKİ) RUHBAN OKULU http://www.megarevma.net/1.jpg Manastırın yeri:

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih