İznik Konsili'nde ne oldu?

İznik Konsili'nde ne oldu? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : İznik Konsili'nde ne oldu? konusu 744 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj melkem tarafından gönderildi. İznik Konsili'nde ne oldu? saygı değer hrıstiyan arkadaşlar greçekten çok merak ettiğim bir konu var.hrıstiyanlığa göre. iznik konsilinde ne oldu. müslümanların iddialarını biliyorum ama onların söylediklerininde yala olduğunuda biliyorum. açıklayıp yardım cı olursanız müteşekkir olurum İznik Konsili'nde ne oldu?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İznik Konsili'nde ne oldu? konusu 744 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj melkem tarafından gönderildi.

İznik Konsili'nde ne oldu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İznik Konsili'nde ne oldu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-12-11, 14:41
mahmut yesari

saygı değer hrıstiyan arkadaşlar greçekten çok merak ettiğim bir konu var.hrıstiyanlığa göre. iznik konsilinde ne oldu.

müslümanların iddialarını biliyorum ama onların söylediklerininde yala olduğunuda biliyorum. açıklayıp yardım cı olursanız müteşekkir olurum

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İznik Konsili'nde ne oldu?

İznik Konsili'nde ne oldu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-12-11, 18:08
melkem

mahmut yesari
saygı değer hrıstiyan arkadaşlar greçekten çok merak ettiğim bir konu var.hrıstiyanlığa göre. iznik konsilinde ne oldu.

müslümanların iddialarını biliyorum ama onların söylediklerininde yala olduğunuda biliyorum. açıklayıp yardım cı olursanız müteşekkir olurum
İznik Konsilinin toplanmasini gerektirecek nedenlerin tohumlarini İsa mesihten sonra 310 yillarinda, Misir'in İskenderiye kentinde görevli Aryus adli bir kilise önderi tarafindan ekilmeye baslandi. Aryus, bu yillarda İncil'e ters düsen bazı iddialar ileri sürmeye başladi.

Isa mesihten sonra yani 300 yillarina kadar böyle bir sey yoktu. Hem o dönemde hemde simdiki hristiyanlar, incilde yer alan biliglere göre, isa mesihin Tanrinin Oglu oldugunu ve Tanrinin Ruhundan olmasi nedeni ile, Tanri ile esit oldugunu kabul ediyor ve etmektedir.

Aryus ise, 310 yillarinda, "Ogul(isa mesih) Tanrinin (Babanin) bir yaratigidir. Önceden ezeli olarak mevcut degildi. Bunun icin Ogula ancak dolayli olaral Tanri diyebiliriz" demekteydi. Aryusun bu görüslerinin yanlis oldugu önceden bagli oldugu iskenderiye episkoposu tarafindan belirtilmis ve daha sonra 318 de yüz episkoposun katildigi Misir konsilinden de bu yönde bir karar cikmisti. Ancak Aryus, görüslerini inatla savunmaya devam etmistir. Günden güne taraftar kazanmasi ise "Aryusculuk tehlikesinin" büyüyecegini göstermekteydi.

Aryus iskenderiyede görevliydi. Kostantin; bu konsili organize etmistir ancak, dinsel bir sifati olmamasi nedeniyle oy kullanmamistir. Bu konsilde Aryusa karsi en büyük darbeyi yine bir iskenderiyeli olan Genc din adami athanastan yemistir. Aryusun bütün iddialarini tek tek yanitlamasi, onun köseye SIKIstiran sorular sormasi bütün Episkoposlarin dikkatini cekmis ve takditlerini kazanmistir.

Athanas ile Episkoposlarin yaptigi konuslamalari; Aryusun ileri sürdügü iddialarin incile aykiri oldugunu acik bir sekilde öne seriyordu.

Bu durumda Aryusla baslayan isa mesihin sahsiyeti ile ilgili bu tartismalar, Ayni zamanda yeni bir ihtiyacida meydana getiriyordu. Bir hristiyanin Isa mesihi nasil kabul etmesi gerektigini daha acik bir sekilde formule edilmeliydi. Konsil, Bununla ilgili bir seyler yapmayi gerek duymustur.

Yogun bir calisma ile konsilde bir hristiyanin gerek isa ile ilgili ve gerekse diger temel inanc konularini daha acik bir sekilde formule eden, kisa ama önemli bir "iman ikrari" yada "inanc bildirgesi" denilen "CREDO" yu hazirlamistir. Bu CREDO Aryus ve iki arkadasi (izmit ve kayseri Episkoposlari TEONAS ve SEKUN-DUS) disinda herkes tarafindan onaylandi.

Dünyanin her tarafindan gelen 318 episkopos sayesinde bu inanc bildirgesi hemen her kiliseye ulastirilmisti. Belki bu sekilde yanlis fikirler, yanlis iddialar azalir ve gercekler daha iyi anlasilabilirdi.

iste bu inanc bildirgesi su sekildedir:

Her seye gücü yeten, Görülen ve görülmeyen tüm varliklarin yaratani olan bir tek Baba Allaha inaniyoruz. Bir tek Rab isa Mesihe de inaniyoruz; Allahin Oglu, Babadan dogan, biricik Ogul, yani Babanin öz varligindan olusan, Allahtan Allah, Nurdan dur, gercek Allahtan Gelen Gercek Allah, yaratilmis degil, Dogrulmus, Babanin ayni öz varligina sahip olan, Kendi kurtulusumuz icin Gökten inmis, insan bedeni almis ve insanlar arasinda yasamis, SIKINTI cekmis ve ücüncü günde ölümden dirilmis, Göge yükselmis, dirilerle ölüleri yargilamaya tekrar gelecek O´dur. Ve Kutsal Ruh´a da inaniyoruz.

Bu bildirge daha sonra toplanan konsillerde genisletilmis ve aralarinda bazi ufak tefek degisiklikler olsada hala bir cok kiliselerde (Süryani, Rum ve Ermeni kiliselerinde) hemen her gün okunmaktadir. Örnegin süryani ortodoks kilisesinde okunan inanc bildirgesi su sekilde olmaktadir:

Yer ve gögü, görünen ve görünmeyen tüm varliklarin yaratani, her seye kadir tek bir Allaha inaniyoruz.

Bütün caglardan önce, Allah'tan dogmus, Allah'in biricik Oglu Rab İsa Mesih'e inaniyoruz. O ki, Nurdan Nur, gercek Allah'tan gercek Allah'tir. Yaratilmis olmayip Baba ile ayni özdendir. Ve her sey O'nun vasitasiyla yaratilmistir. Biz insanlar icin ve kurtulusumuz icin gökten inmis, Kutsal Ruh'tan vücut bulmus ve Bakire Meryem Ana'dan dogmustur.

Pontiyos Pilatus günlerinde bizim icin aci cekerek, Haca gerilmis, gömülmüs ve istedigi gibi üc gün sonra dirilip göge cikmistir.

O Baba'nin saginda oturmaktadir. Dirileri ve ölüleri yargilamak üzere büyük onurla tekrar gelecek ve O'nun egemenligine son olmayacaktir.

Baba'dan gelen, Baba ve Ogul'la beraber tapinilan ve yüceltilen diriltici yasam kaynagi Kutsal Ruh'a inaniyoruz. O ki, Peygamberler ve Resuller vasitasiyla Kutsal, Toplumsal ve Elcisel tek bir Kilisiye muhatap olmustur.

Günahlarin bagislanmasi icin, tek bir Vaftizi kabul ediyoruz. Ölülerin dirilisini ve gelecek yasamdaki yeni sonsuz yasami bekliyoruz.

Evet, iste iznik konsilinin toplanma amaci bu sekilde özetle aciklanabilir. Aksi durum iftiradir. Yüzlerce incil icinde 4 tane secildigi iddiasi iftiradir ve gercekle yakindan uzaktan ilgisi yoktur.

esenlikler

İznik Konsili'nde ne oldu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-12-11, 22:31
mahmut yesari

sevgili melkem ,verdiğiniz bilgiye ve nezaketinize teşekkür ederim

İznik Konsili'nde ne oldu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-01-12, 19:44
melkem

mahmut yesari
sevgili melkem ,verdiğiniz bilgiye ve nezaketinize teşekkür ederim
Rca ederim kardesim. Umarim faydali olmusumdur. Baska sorularin olursa yaz yine..

esenlikler

İznik Konsili'nde ne oldu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İznik Konsili'nde ne oldu? konusuna benzer konular;

İznik Ayasofya Müzesi (kilisesi)'nin camileştirilmesine tepki İznik Ayasofya Müzesi (kilisesi)’nin camileştirilmesine tepki İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bizans Sanatı Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. T. Engin Akyürek, AKP’nin camiye çevirdiği İznik Ayasofya Müzesi’ni yazdı. Yapının tarihi önemini anlatan Akyürek, 200 metre yakınında 3 cami bulunan yapının yakın zamana kadar yerinde bir kararla müze olarak işletildiğini vurguladı. İznik Ayasofya Müzesi’nden Elinizi Çekin Basında yer alan haberlerden edindiğimiz bilgiye göre, İznik Ayasofya Müzesi’ni camiye dönüştürmek için bazı girişimler olmaktadır. Hatta, AKP İznik İlçe başkanı İznik Ayasofya Müzesi’nin camiye dönüştürüldüğünü ilan etmiş bulunuyor. Böyle bir kararın alınıp uygulanması, bunun kamuoyuna ‘ilan edilmesi’ kimin işidir sorusu bir yana, eğer bu din sömürüsü amaçlı bir siyasi şov...

İznik Konsili? Yüzlerce ya da binlerce İncil... Yüzlerce ya da binlerce İncil... <table align="right" border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" width="160"> <tbody><tr> <td align="center"> http://www.radikal.com.tr/veriler/ekler/radikal2/2004/02/01/10.gif </td> </tr> </tbody></table> Hıristiyanlık konusunda bilen bilmeyen fikir yürütüyor, yazı yazıyor. En somut örnek de, İncil'in kitaplaştırılması konusundaki görüşler 01/02/2004 (398 defa okundu) İSA KARATAŞ (E-mektup | Arşivi) Sayın Mehmet Ali Gökaçtı'nın 11 Ocak 2004 tarihli Radikal İki'de yayımlanan "Kuran'ın

İznik İman Açıklaması İZNİK İMAN AÇIKLAMASI Görünen ve görünmeyen şeyleri yaratan, Göklerin ve yerin yaratıcısı olan, Tek yüce Baba Tanrı'ya inanırım.

İznik İman Açıklaması (Latince) Symbolum Nicaenum Credo in unum Deum, Patrem omnipotentem, factorem caeli et terrae,visibilium omnium et invisibilium. Et in unum Dominum Iesum Christum, Filium Dei unigenitum, et ex Patre natum ante omnia saecula. Deum de Deo, Lumen de Lumine, Deum verum de Deo vero, genitum non factum, consubstantialem Patri; per quem omnia facta sunt. Qui propter nos homines et propter nostram salutem descendit de caelis. Et incarnatus est de Spiritu Sancto ex Maria Virgine, et homo factus est. Crucifixus etiam pro nobis sub Pontio Pilato, passus et sepultus est, et resurrexit tertia die, secundum Scripturas, et ascendit in caelum, sedet ad dexteram Patris. Et iterum venturus est cum gloria, iudicare vivos et mortuos, cuius regni non erit finis. Et in Spiritum Sanctum, Dominum et...

İznik Konsili İznik Konseyinde Ne Oldu? “Sevgili kardeşlerim, ortak kurtuluşumuzla ilgili olarak size yazmaya çok gayret ettim. Bu arada sizi, kutsallara ilk ve son kez emanet edilmiş olan iman uğrunda mücadeleye özendirmek üzere yazma gereğini duydum. Çünkü Tanrımızın lütfunu sefahate araç eden, tek Efendimiz ve Rabbimiz İsa Mesih’i inkâr eden bazı tanrısız kişiler aranıza gizlice sızdılar.” (Yahuda 1:3-4)

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih