Kâbe ve Hristiyanlık konusu
4486 kez okundu,
21 kez cevaplandı. En son mesaj
musank tarafından gönderildi.
Kâbe ve Hristiyanlık konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>

23-01-09, 11:56
Galadriel
Sizlere sormak istediğim bir soru var.Kabe
Hristiyanlar için kutsal bir yermidir?Cevap verebilirseniz sevinirim.
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Hayır değildir.
Kâbe ve Hristiyanlık
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Kâbe ve Hristiyanlık

23-01-09, 13:42
Evanjelique
Sevgili Galadriel,bu soruyu sorarken iyi niyetli olduğunuzu varsayıyorum ama bu sitede bugüne kadar kalmışsanız,bu sorunun cevabını bilebileceğinizi tahmin ediyorum..
Hiç Kutsal Kitabı ve Hristiyanlığı bilmeseniz dahi,genel kültür olarak birinin bu sorunun cevabını verebilecek zeka kapasitesinde olduğunu düşünüyorum..
Kâbe ve Hristiyanlık
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kâbe ve Hristiyanlık

23-01-09, 14:05
Galadriel
Zaten kötü bir niyetim yok.Tevrat'ta böyle birşey görmedim.Ama islam inancında Adem tarafından yapıldığı idda ediliyor.Ve bildiğimiz üzere islam diğer dinlerden alıntı yapıyor.Yani ben Tevrat'ta böyle birşey görmedim.Ama islamda böyle birşey var ve bazen islam diğer dinlerden alıntı yaptığı için bu soruyu sordum.Genel kültür olarak bilmem gerekiyor demişsiniz.Evet kendimce bir cevabım var.Soru biraz yanlış oldu ozaman şöyle söyliyim.Kabe adem tarafından yapıldı mı?Tevrat'ta bunu destekleyen birşey var mı?ben bunu göremedim.
Kâbe ve Hristiyanlık
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kâbe ve Hristiyanlık

23-01-09, 14:26
KaraYilan
Bunu hayatında hiç ilgisiz bir adama sorsan o bile büyük ihtimal verirdi. Sizki internet üzerinden araştırma yapan birisiniz. Ve dinler hakkında bayağı araştırma yapmışsınız belli ki. Baksanıza özel üye olmuşsunuz bir Hırıstıyan forum sitesinde. Bunu gerçekten bilmediğinize şaşırdım. Umarım Rab İsa sizinle ve ailenizle olur.
Kâbe ve Hristiyanlık
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kâbe ve Hristiyanlık

23-01-09, 15:49
Krasnoyarsk
Kabe uzerine bildigim su. Kabe Islamiyet oncesinde de Araplar tarafindan kutsal bir mekan olarak kabul goruyordu. Kabe henuz Araplar tarafindan tapinma araci olarak kullanilirken İslam diye bir din ortada yoktu. O zaman da doğal olarak İbrahim le Kabe bağlantısı da yoktu bunun yerine sanırım bir takım Çok Tanrıcılıkla ilgili heykeller vardı. Kaaba denen bu mekanda pek cok ayrı tapınak vardı, yani genel olarak Araplar için çok önemli bir ibadet yeriydi. İslam ortaya çıktıktan sonra ne olduysa, nasıl olduysa birden İbrahimle'le ilişkisi kuruldu, aslında gerçekleşen durum apaçık ortada Kabe'ye bu kadar önem veren Arap nüfusundan Kabe'yi koparıp alamazsınız. Kabe de bu sekilde İslamiyet içersinde yerini buldu.
Araplar çok daha öncesinden Kabe'nin onlar için dünyanın merkezi olduğuna inanırlarmış.
Yani Kabe İslamiyet öncesine dayanan bir dinsel mekandır. Simdi binlerce insanin birbirini ezip cignedigi bir yer haline geldi.
İslam inancina gore Kabe'nin Ibrahim ve oglu İsmail tarafindan kurulduğuna inanılıyormuş. Şimdi şöyle bir soru ortaya çıkıyor.
Yüzyıllardır bu bölgede yaşayan Yahudiler Kabe'nin kendi peygamberleri tarafından yapıldığını bilmiyorlardı da İslamiyet ortaya çıktıktan sonra mı Kabe birden İbrahim tarafindan yapılmış oldu ve bunun da farkına Araplar vardı ?
Kâbe ve Hristiyanlık
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kâbe ve Hristiyanlık
Kâbe ve Hristiyanlık konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil