| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: Kartal Surp Nisan Kilisesi Açık mı? konusu 368 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Agapemira tarafından gönderildi. Kartal Surp Nisan Kilisesi Açık mı? Merhaba bana en yakın ermeni kilisesi surp nisan kilisesiymiş ama hiç gitmedim nerde olduğunu bile bilmediğim için araştırmak istedim yeterli cemaat olmadığından dolayı 2008 de ayinlerin olmadığı yazıyo hala aynımı içerde bilgi alabileceğim kimse varmıdır acaba bilgisi olan varmı? Kartal Surp Nisan Kilisesi Açık mı?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Kartal Surp Nisan Kilisesi Açık mı? konusu 368 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Agapemira tarafından gönderildi.
Merhaba bana en yakın ermeni kilisesi surp nisan kilisesiymiş ama hiç gitmedim nerde olduğunu bile bilmediğim için araştırmak istedim yeterli cemaat olmadığından dolayı 2008 de ayinlerin olmadığı yazıyo hala aynımı içerde bilgi alabileceğim kimse varmıdır acaba bilgisi olan varmı?
Kartal Surp Nisan Kilisesi Açık mı? konusuna benzer konular;
Karaköy Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Ortodoks Kilisesi ibadete açıldı Şişli Belediyesi tarafından restore edilen Surp Krikor Lusavoric Ermeni Kilisesi, düzenlenen ayin ile yeniden ibadete açıldı. Açılışa katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Ermeni Cemaati Patrik Vekili Aram Ateşyan, birlik ve kardeşlik mesajları verdi.
Şişli Belediyesi’nin restorasyonunu yaptığı İstanbul’da hizmet veren ilk Ermeni Kilisesi olan Surp Krikor Lusavoric Ermeni Kilisesi’nin açılışını Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Münih Belediye Başkanı, Almanya Belediyeler Birliği Başkanı ve Bavyera Eyaleti Başbakan Adayı Christian Ude ve Ermeni Cemaati Patrik Vekili Aram Ateşyan ile birlikte yaptı. Pazar ayini sonrası gerçekleşen açılışa, Şişli ve Münih Belediyesi yetkilileri ve çok sayıda Ermeni cemaati mensubu katıldı.
Açılış töreninde konuşan Ermeni Cemaati...
Hafta içi açık olan ortodoks kilisesi var mı? Merhabalar,
Hafta içi ayin yapan ortodoks kilisesi var mı Istanbul'da ben pazar günü işim sebebiyle gidemiyorum, o nedenle hafta içi gitmek istiyorum ama genelde ortodoks kiliseleri hafta içi kapalı oluyor.
Bilgisi olan paylaşırsa çok sevineceğim :)
Açık Teşekkür.. Gerek paylaşım açısından gerek dinsel açıdan... Hangi açıdan bakarsanız aynı ortak paydaya varacağınızdan eminim... Bizi burada bir arada tutan ortak imanlarımız, kardeşliğimiz.
Buraya üye olduğum zaman öyle bilgisiz öyle toydum ki başından bilen kardeşlerim vardır. Fakat şundan eminim eğer imanım konusunda bu kadar kısa zaman içerisinde çok çok büyük adımlar atmama neden olan birşey varsa o da Kutsal Ruh'un bereketi ve de bu sitedir...
Benim her sorunumu her koşulda dinleyen, her zaman ilgiyle yaklaşan, zaman zaman ortadan kaybolduğumda (dersler ve internetsizlik malum) beni sormayı bırakmayan, desteğini her an arkasında hissettiğim sevgili yönetimdeki kardeşlerim, öyle zaman oldu ki bana kanımdan olan kardeşimden daha yakın oldunuz bunu samimiyetle söyleyebiliyorum.
Çünkü...
Şınorhavor Surp Dzınunt! Forumda bulunan ve kiliselerince Noel'i 6-7 Ocak tarihlerinde kutlayan tüm kardeşlere bir kez daha Mutlu Noeller.Ayrıca diğer kardeşlerin de yarın Vaftiz ve Kutsal Beliriş Yortusu,onları da sevgiyle kucaklıyorum.
Rabbimizin Kutsal Doğuş ve Beliriş Yortusu yüreklerinize sevinç,sofralarınıza bereket,tüm çevrenize huzur getirsin.
Krisdos Dznav yev Haydnetsav Mesih doğdu ve belirdi
Orhnyal e Haydnutyunn Krisdosi Kutludur O'nun belirişi
Tsez yev mez medz Avedis Size ve bize büyük Müjde
ERMENİLERİN YILBAŞI VE SURP DZINUNT Ermeni Patrikliğinden, Ermenilerin kutlamalarına dair açıklamalar:
YILBAŞI VE SURP DZINUNT
GELENEKLERİMİZ
Yılbaşı ve Surp Dzınunt Ortadoğu’da, özellikle de İstanbul’da hala bir başkadır. Ermeni halkının üçte ikisinin birçok değişik ülkede yaşadığı Diaspora’da, Katolik ve Protestan geleneklerinin Ermeni ailelerinde de kendilerini hissettirdikleri açıkça görülüyor. İş yerlerinin kapalı olmasının da etkisiyle, Batı’daki çoğu yerleşim merkezinde, Rab İsa Mesih’in doğuş ve vaftiz yortuları ile ilgili olan Yılbaşı kutlamaları 24/25 Aralık günlerinden başlıyor.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Patrik Mesrob II Hazretleri, daha önceki birçok yazısında da bu konuya değindiği gibi, bunda bir sakınca görmüyor. Patriğimiz, “Tanrı...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil