Katekümen ve yaş sınırı? konusu
2652 kez okundu,
14 kez cevaplandı. En son mesaj
Hisus Krisdos tarafından gönderildi.
Katekümen ve yaş sınırı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

20-10-11, 20:51
Agapemira
Merhaba 17 yaşımdayım bu zamana kadar sürekli din araştırması yaptım 14-15 yaşımdan beri bu siteyi takip ediyorum :) daha önce protestan ve katolik kilisesinin ayinine katıldım ortodoks a katılmadım ama öğretilerinin bana daha uygun olduğunu düşünüyorum vaftiz olmayı küçüklüğümden beri herşeyden çok istiyorum sorun şu ki ailem buna kesinlikle karşı ve izin vermezler şu an için ama kiliseye gitmem sorun olmuyo yakınımda kartal nisan ermeni kilisesi var ermeni ortodoks olarak vaftiz olmayı çok istiyorum zannedersem cemaat olmadığı için ayin yapılmıyormuş kadiköy ermeni kilisesine gitsem yaşımdan dolayı bana şu an aile izni olmadan katekümen eğitimi verirlermi? veya herhangi bir ortodoks kilisesi ne şartlarda bana katekümen eğitimi verir patrikhaneden izin gerekiyormu ermeni patrikhanesi nerede? nasıl ulaşabilirim? ne gibi şartlar gerekli eğitime başlamam için veya ortodoks kilisesine patrikhane izni olmadan gitmem mümkünmü sadece ayinlerine katılmak için? :)
Katekümen ve yaş sınırı?
«Simdi ve ilelebet, ezelî ve ebedî olarak, Baba Tanrı, Oğul Tanrı ve Kutsal Ruh’un egemenliği mübarektir. Amin».
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Katekümen ve yaş sınırı?

23-10-11, 01:48
Gergus
Vermezler büyük ihtimalle. Resmi olarak aile izniniz olmadan ayinlere bile katılmanız yasak. Verseler de eğitim size bağlıdır yani. Onlar size öğretir siz
Hristiyanlıkta tam olgunlaşıncaya kadar. Normalden hızlı olgunlaşırsanız daha erken vaftiz olursunuz. Ama yavaş yavaş acele etmeden öğrenin, sindirin. Kaçmıyor ya vaftiz, önemli olan öncelikle
Hristiyanlığa tam anlamıyla hazır olmanız :)
Katekümen ve yaş sınırı?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Katekümen ve yaş sınırı?

28-10-11, 20:15
Lamb of GOD
|
|
Agapemira
|
|
Merhaba 17 yaşımdayım bu zamana kadar sürekli din araştırması yaptım 14-15 yaşımdan beri bu siteyi takip ediyorum :) daha önce protestan ve katolik kilisesinin ayinine katıldım ortodoks a katılmadım ama öğretilerinin bana daha uygun olduğunu düşünüyorum vaftiz olmayı küçüklüğümden beri herşeyden çok istiyorum sorun şu ki ailem buna kesinlikle karşı ve izin vermezler şu an için ama kiliseye gitmem sorun olmuyo yakınımda kartal nisan ermeni kilisesi var ermeni ortodoks olarak vaftiz olmayı çok istiyorum zannedersem cemaat olmadığı için ayin yapılmıyormuş kadiköy ermeni kilisesine gitsem yaşımdan dolayı bana şu an aile izni olmadan katekümen eğitimi verirlermi? veya herhangi bir ortodoks kilisesi ne şartlarda bana katekümen eğitimi verir patrikhaneden izin gerekiyormu ermeni patrikhanesi nerede? nasıl ulaşabilirim? ne gibi şartlar gerekli eğitime başlamam için veya ortodoks kilisesine patrikhane izni olmadan gitmem mümkünmü sadece ayinlerine katılmak için? :)
|
18 yaşını doldurmadan katekümen eğitimi alıp vaftiz olamassınız.Ama ayinlere katılmak konusunda Kilise Ruhanisi ile görüşmenizi tavsiye ederim.
Katekümen için özel bir şart yoktur.Yani her isteyen katekümen eğitimi alıp vaftiz olabilir.Ancak 18 yaşını doldurmuş olmak kaydıyla.Eğer bir kişi 18 yaşını doldurmamışsa Ebeveynlerinin yazılı izni ile katekümen olabilirler.
Katekümen ve yaş sınırı?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Katekümen ve yaş sınırı?

29-10-11, 21:52
luka2001
arkadaşlar benim anlamadığım eğitimin verilmeyeceği konusundaki düşünceniz acaba daha önce böyle bir olay yaşayan varmı yani kiliseye gidip ben eğitim almak istiyorum diyen her hanği birisine kimlik kontrolü yapıldığını sanmıyorum ama merak etim bir sorun derim sonuçta türkiyede belki böyle bir sorun olabilir her ne kadar camiye giden küçücük çocuklara kimse kimlik sormasada benim vaftiz olduğum gün bazı genç arkadaşlarımıza sivil memurlar kimlik sormuştu(ama ben tek değildim o gün töreni toplu olarak yapmıştık).
Katekümen ve yaş sınırı?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Katekümen ve yaş sınırı?

30-10-11, 16:27
Gergus
|
|
luka2001
|
|
arkadaşlar benim anlamadığım eğitimin verilmeyeceği konusundaki düşünceniz acaba daha önce böyle bir olay yaşayan varmı yani kiliseye gidip ben eğitim almak istiyorum diyen her hanği birisine kimlik kontrolü yapıldığını sanmıyorum ama merak etim bir sorun derim sonuçta türkiyede belki böyle bir sorun olabilir her ne kadar camiye giden küçücük çocuklara kimse kimlik sormasada benim vaftiz olduğum gün bazı genç arkadaşlarımıza sivil memurlar kimlik sormuştu(ama ben tek değildim o gün töreni toplu olarak yapmıştık).
|
Geçenlerde katekümen eğitimime başlamak için Katolik kilisesine gittim. Kimlik bilgilerimi aldı peder. Gerçi benimkinde biraz pederin haklı olarak paranoyası da var çünkü 2-3 defa saldırdılar kiliseye. Ama yine de yasal olarak 18 yaşından küçüklerin aile izin belgesi götürmesi lazım diye biliyorum ben. Çünkü bu yapılmazsa afedersiniz ama ipini koparan her ergen eğitim alacağım der, 1 yıl geçer kaçar, 1 yıllık emek boşa gider. Hani burada bir "eğitim" söz konusu ve ne konuda olursa olsun eğitim önemlidir ve ciddidir, ister fen olsun ister din olsun. Ayrıca izin verecek ailenin de çocuğunu ölçüp tartması gerekir bence.
Katekümen ve yaş sınırı?
Gloria Patri, et Filio, et Spiritui Sancto. Sicut erat in principio, et nunc, et semper, et in saecula saeculorum.
Amen.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Katekümen ve yaş sınırı?
Katekümen ve yaş sınırı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil