Katolik bir hristiyan olmak istiyorum konusu
2119 kez okundu,
14 kez cevaplandı. En son mesaj
FormerlySaul tarafından gönderildi.
Katolik bir hristiyan olmak istiyorum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

21-11-11, 18:22
LuckyLuciano
Ben 16 Yaşındayım ve Katolik bir
Hristiyan olmak istiyorum nasıl olabilirim civarda kilise yok Antalya da Manavgatta.
Katolik bir hristiyan olmak istiyorum
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

21-11-11, 19:41
adele
Sevgili LuckyLuciano,Antalya da Alman bir cemaatten olusan katolik kilisesi var.www.st-nikolaus-gemeinde-antalya.com internet adresinden bakabilirsin.
FORUMA ÜYE OLUN! /

21-11-11, 20:39
Berchka
Merhaba, öncelikle kutsal kitabı okudunuz mu diye sormak istiyorum. İyice okuyup anladıktan sonra iman etmelisiniz. Forumda nasıl
Hristiyan olunur isimle bölümlerde sorularınıza bir çok cevap bulabilirsiniz. Bende kendi adıma bu aşamalardan geçtim.Ayrıca yine forumda türkiyedeki kiliseler linki mevcut oradan evinize en yakın kiliseyi bulabilirsiniz.
Rabbin sevgisi sizinle olsun.
FORUMA ÜYE OLUN! /

21-11-11, 20:48
FormerlySaul
|
|
LuckyLuciano
|
|
Ben 16 Yaşındayım ve Katolik bir Hristiyan olmak istiyorum nasıl olabilirim civarda kilise yok Antalya da Manavgatta.
|
Kardeşim, 18 yaşına gelene kadar aile iznin gerekli. Zaten 2-3 ay kadar ayinlere katılmanı daha sonra 2 yıllık bir eğitim alman gerekli.
Eğer ailen izin vermiyorsa bu süre içinde bol bol oku ve düşün. Zamanın var bol bol okumak ve öğrenmek için vaktin olur.
Eğer moderatör arkadaşlar izin verirse Katolik mezhebi hakkında güzel ve dolu bir site önerebilirim araştırman için kaynak olması adına.
Ayrıca bol bol Kutsal Kitap oku. Bu hepsinden önemli.
Yönetim Notu: Katolik site önerebilirsiniz.
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /

21-11-11, 22:29
Gergus
Civarınızda Kilise yoksa yapmanız gereken şey başta Kutsal Kitap(Tevrat-Zebur-İncil)'ı okumanız, eğer
Hristiyan tanıdıklarınız varsa onlarla konuşup araştırmanız, öğrenmenizdir. Ve bu forumdaki temel kavramları, konuları okuyup, kafanıza takılanları sorup kendini geliştirmenizdir. Şayet bir kilise bulursanız da 18 yaşını doldurmanız yada aile izniyle gitmeniz gerekmektedir. Vaftiz olmayan bir
Hristiyan, tam
Hristiyan değildir, zira asıl başlangıç vaftizle olur, yeni hayatınıza adım atmış olursunuz. Vaftiz içinse kiliseye gidip birkaç yıl Katekümen eğitimi almanız gereklidir.
Göreceğiniz gibi kardeşim, bunların hepsi sabırlı olmanızı göstermektedir. Ancak siz Kutsal Kitap'ı okuyup her gün bu yolda kendinizi daha da geliştirip, RAB'be güvendikçe bu zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile. Çok şükür bir kardeşimiz daha bize katılmak istiyor. Tanrı bu yolda sizi bereketlendirsin kardeşim!
Gloria Patri, et Filio, et Spiritui Sancto. Sicut erat in principio, et nunc, et semper, et in saecula saeculorum.
Amen.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Katolik bir hristiyan olmak istiyorum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil