katolik kilisesinde kurtuluş

katolik kilisesinde kurtuluş hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : katolik kilisesinde kurtuluş konusu 485 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj AKAY tarafından gönderildi. katolik kilisesinde kurtuluş saygılarımla kutsal roma katolik kilisesinde hristiyan olmayan kişilerin kurtulunacağına inanılırmı ?kutsal kitabımızda tek yol isa mesih olarak açıklanır?katolik kardeşlerim sizce kilisenin ve imanın dışında kurtuluş olabilir mi? saygılarımla katolik kilisesinde kurtuluş

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

katolik kilisesinde kurtuluş konusu 485 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj AKAY tarafından gönderildi.

katolik kilisesinde kurtuluş konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

katolik kilisesinde kurtuluş hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-04-11, 21:42
AKAY

saygılarımla kutsal roma katolik kilisesinde hristiyan olmayan kişilerin kurtulunacağına inanılırmı ?kutsal kitabımızda tek yol isa mesih olarak açıklanır?katolik kardeşlerim sizce kilisenin ve imanın dışında kurtuluş olabilir mi? saygılarımla

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / katolik kilisesinde kurtuluş

katolik kilisesinde kurtuluş hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-04-11, 22:30
asuri

AKAY
saygılarımla kutsal roma katolik kilisesinde hristiyan olmayan kişilerin kurtulunacağına inanılırmı ?kutsal kitabımızda tek yol isa mesih olarak açıklanır?katolik kardeşlerim sizce kilisenin ve imanın dışında kurtuluş olabilir mi? saygılarımla
Evet dogru katolik kilisesi hristiyan olmiyan bazi kisilerde kurtulabilir.
Egerki acikanlari doyurursan.
Susamislara su verirsen.
Hastalara sifa dagitirsan.
Kapindaki insanlara kapini acarsan vs.....

MATTA 25:31-46
31«İnsanoğlu kendi görkemi içinde bütün melekleriyle birlikte gelince, görkemli tahtına oturacak. 32Ulusların hepsi O'nun önünde toplanacak, O da koyunları keçilerden ayıran bir çoban gibi, onları birbirinden ayıracak. 33Koyunları sağına, keçileri soluna alacak.
34«O zaman Kral, sağındaki kişilere, `Sizler, Babamın kutsadıkları, gelin!' diyecek. `Dünya kurulduğundan beri sizin için hazırlanmış olan egemenliği miras alın! 35Çünkü acıkmıştım, bana yiyecek verdiniz; susamıştım, bana içecek verdiniz; yabancıydım, beni içeri aldınız. 36Çıplaktım, beni giydirdiniz; hastaydım, benimle ilgilendiniz; zindandaydım, yanıma geldiniz.'
37«O vakit doğru kişiler O'na şu karşılığı verecekler: `Ya Rab, biz seni ne zaman aç görüp doyurduk, ya da susamış görüp içecek verdik? 38Seni ne zaman yabancı gördük de içeri aldık, ya da çıplak görüp giydirdik? 39Seni ne zaman hasta ya da zindanda görüp yanına geldik?'
40«Kral da onlara şöyle cevap verecek: `Size doğrusunu söyleyeyim, bu en basit kardeşlerimden biri için yaptığınızı, benim için yapmış oldunuz.'
41«Sonra solundakilere şöyle diyecek: `Ey lanetliler, çekilin önümden! İblis ile onun melekleri için hazırlanmış sönmez ateşe yollanın! 42-43Çünkü acıkmıştım, bana yiyecek vermediniz; susamıştım, bana içecek vermediniz; yabancıydım, beni içeri almadınız; çıplaktım, beni giydirmediniz; hastaydım, zindandaydım, benimle ilgilenmediniz.
44«O vakit onlar da şöyle karşılık verecekler: `Ya Rab, seni ne zaman aç, susamış, yabancı, çıplak, hasta ya da zindanda gördük de sana hizmet etmedik?'
45«Kral da onlara şu cevabı verecek: `Size doğrusunu söyleyeyim, mademki bu en basit kardeşlerimden biri için bunu yapmadınız, benim için de yapmamış oldunuz.'
46«Bunlar sonsuz azaba uğrayacak, doğrular ise sonsuz yaşama kavuşacaklar.»

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

katolik kilisesinde kurtuluş hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-04-11, 23:43
admin1 Ken Block

Yine de Katolik Kilisesi'nin bu kurtuluş öğretisi "Yazılmış olduğu gibi: “Rab şöyle diyor: `Varlığım hakkı için her diz önümde çökecek, Her dil Tanrı olduğumu açıkça söyleyecek.`” Romalılar 14:11" ayetinden veya http://www.hristiyanforum.com/forum/...e-t320633.html öğretisinden bağımsız olarak düşünülmemelidir.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

katolik kilisesinde kurtuluş hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-04-11, 23:53
petrosdbaz

kardeşim roma katolik değil.sadece katolik kilisesi dersen daha iyi olur.

6İsa, “Yol da, gerçek de, yaşam da Ben’im” diye yanıtladı.

katolik kilisesinde kurtuluş hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-04-11, 08:52
AKAY

Yuhanna 14:6 Yol Gerçek ve Yaşam benim benim aracılığım olmadan Babaya kimse GELEMEZ İŞTE BUDUR RABBİN sözleri Mesih olmadan kurtuluş olsaydı mesih neden gelsin ve günahlarımız için kurban olsun.saygılarımla.

katolik kilisesinde kurtuluş konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

katolik kilisesinde kurtuluş konusuna benzer konular;

İtalyan kilisesinde ilk eşcinsel evlilik İtalyan kilisesinde ilk eşcinsel evlilik http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/06/%C4%B0talyan-kilisesinde-ilk-e%C5%9Fcinsel-evlilik.jpg İtalyan kilisesinde ilk eşcinsel evlilik İtalya’da eşcinsel evlilik yasağı, Katolik kilisesinin kurallarını reddeden Valdocular tarafından delindi. Ülkede resmen kabul görmese de iki homoseksüel, Valdo mezhebine ait bir kilisede bir kadın ve bir erkek papaz tarafından evlendirildi. Eşcinsellerin açtığı davalar üzerine en son 2010 yılında bir karar alan İtalya’daki Anayasa Mahkemesi, ülkede aynı cinsten olan kişilerin evliliğinin mümkün olmadığına hükmetmişti. Buna rağmen bu yasak, yoğun olarak İtalya’nın kuzeyindeki Piemonte Bölgesi’nde yaşayan Valdo mezhebine (bir Hıristiyanlık mezhebi) ait kilise...

Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı Sevgili kardeşlerim, Mesihde bazı kardeşlerimin aracı olmaları ve yardım etmeleri sayesinde bu Pazar yani dün ilk kez patrikanede ortodoks ayinine katıldım. İnanılmaz derecede huzur buldum inanır mısınız. Zaten ortodoks ayin ve ilahilerinin Hristiyan olmayanları bile çok etkilediği bilinen bir gerçek. Benim için dil önemliydi. Oysa burada ibadet Rumca olduğu halde inanın Türkçe'yi aramadım. Anastasia kardeşin uzun zaman önce söylediği gibi yapılan ibadetin dili o kadar da önemli değilmiş. Rabbin ruhu her dilde insanla konuşabiliyor. Kendimi Rabbe hiç bu kadar yakın hissetmemiştim belki de. Hatta bir ara ayakta duruken ayaklarımın yerden kesildiğini, gözlerimin önünde büyük bir ışığın parladığını hissedecek kadar büyük bir maneviyatla doldum. Başımı öne eğdim ve sanki kutsal Ruh...

Anglikan Kilisesinde görevli din adamları ile ilgili Anglikan Kilisesinde görevli ruhbanlar (Piskopos, Rahip ve Diyakoz) nasıl bir eğitim alır? özel bir okulu var mıdır? yoksa kutsanan herkes din adamı olabilir mi? din adamlarının maaşları nasıl karşılanır? devlet eliyle mi kilise'den mi? Ayrıca Anglikan Kilisesi hac mekanları nerelerdir? sorularıma en kısa zamanda cevap verirseniz sevinirim Dua ve saygılarımla...

Bizans Ortodoks Kilisesinde ölüm Liturjisi Hristiyan dininde ölüm kültünün temel kavramı mahşer gününde ölünün dirileceğidir.<o:p></o:p> Bu nedenle ölü yakılmaz, bedeni en iyi şekilde korunmaya çalışılır, ölü düz bir yere yatırılır, gözleri ve ağızı kapatılır, yıkanır, mür ve çeşitli yağlarla yağlanır, uzun şeritler halindeki bezlerle sarılır ve prothesis için giydirilirdi. Ölünün gömülmek üzere hazırlanması ile ilgili işlemler evde, eğer ölen kişi bir din adamı ise bu işlemler manastırdaki hücresinde yapılırdı. Bedenin yağlanmasının sebebi prothesis süresince ölünün güzel kokmasını sağlamak,bezlerle sarılmasının nedeni bedenin bozulmasını önlemektir. Bu işlemlerden sonra ölü gömüleceği yere kadar cenaze alayı eşliğinde taşınırdı.<o:p></o:p> Özellikle erken dönemde cenaze alayı Romalıların cenaze alayı ile pek çok benzer...

Gunumuz Kilisesinde Peygamberler var mi? Peygamberlik hediyesi Mesiih tarafindan kilisenin temellerini olustururken verdigi gecici bir hediye gorunumundedir. Peygamberler kilisenin temeliydiler ( Efesliler 2:20 ). Peygamberler ilk imanlilara Rabbin mesajlarini duyurdular. Bazi peygamberlerin mesajlari devrimseldi ( Tanri'dan gelen yeni gercek ve bilgi ) ve bazen bir peygamberin mesaji kehanet icermekteydi ( Haberc. Isl 11:28 ve 21:10 ). Ilk Hristiyanlarin elinde tum Kutsal Kitap bulunmamaktaydi. Bazi hristiyanlar Yeni Ahit kitaplarina ulasamiyorlardi bile. Yeni Ahit peygamberleri Tanri'nin mujdesini baska turlu ellerine geciremiyecek olan insanlara vererek bu acigi kapatmaktaydilar. Yeni Ahit'in en son kitabi (Vahiy) ilk yuzyil sonlrina dogru tamamlanmistir. Oyle ise Rab Tanri'nin sozunu Kendi halkina duyurmak icin peygamberler...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih