Katolik olmak konusu
1184 kez okundu,
8 kez cevaplandı. En son mesaj
bavyera tarafından gönderildi.
Katolik olmak konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

27-12-11, 01:11
bavyera
Selam kardeslerim.Benim bir sorum olcak.Vaftizli degilim ama uzun zamandir katolik kilisesine gidiyorum.Vaftizli olmadigim icin bazi insanlar
hristiyan olmadigimi soyluyorlar ve bu da beni cok uzuyor.Cevap yazarsaniz sevinirim.Rab sizinle olsun.
Yönetim Notu: Sevgili kardesim, bir soru sormamissin ki cevap bekliyorsun.
Katolik olmak
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Katolik olmak

27-12-11, 12:00
FormerlySaul
|
|
bavyera
|
Selam kardeslerim.Benim bir sorum olcak.Vaftizli degilim ama uzun zamandir katolik kilisesine gidiyorum.Vaftizli olmadigim icin bazi insanlar hristiyan olmadigimi soyluyorlar ve bu da beni cok uzuyor.Cevap yazarsaniz sevinirim.Rab sizinle olsun.
Yönetim Notu: Sevgili kardesim, bir soru sormamissin ki cevap bekliyorsun.
|
Biz katekümen töreni ile cemaate girince artık
hristiyanım diyebilirsiniz dediler. Ama katolik inancına göre vaftiz çok önemli bir sakrementtir. Genede Kutsal Ruhu almayan "İsa Rabdir" diyemez.
Bunlara çok kafayı takmayın ama şöyle diyebilirim,
hristiyan olduysanız vaftiz olmanız gerekir.
Sevgiler
Katolik olmak
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /
Katolik olmak

27-12-11, 12:51
bavyera
Sadece bir aciklama bekliyorum.
Katolik olmak
FORUMA ÜYE OLUN! /
Katolik olmak

27-12-11, 23:13
FormerlySaul
|
|
bavyera
|
|
|
Uzun süredir Katolik Kilisesine gittiğini yazmışsın bunları ordaki bir pedere sorarsan çok daha güzel cevap alırsın.
Katolik olmak
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /
Katolik olmak

28-12-11, 01:12
Secreto
|
|
bavyera
|
|
|
Sevgili Bavyera,
Bence başkalarının ne dediğinden çok, -önemli olan- sizin yüreğinizde ne hissediyor olduğunuzdur...?
Yazınızda bahsetmemişsiniz; şu an herhangi bir kilisede, vaftiz olmak için eğitim alıyor musunuz? Bir kiliseye gidiyor ve vaftiz eğitimi alıyorsanız zaten kiliseniz sizi en doğru biçimde yönlendirecektir ama bir kiliseye düzenli olarak gitmiyor ve eğer vaftiz dersi almıyorsanız size şunları söyleyebilirim:
Öncelikle siz kendinizi bir
Hristiyan gibi hissediyor musunuz? İsa Mesih'i Rabbiniz olarak görüyor ve ona iman ediyor musunuz? Rabbin sözlerini okuyup, onlara uygun davranıyor musunuz...?
Evet, Rabbin adıyla vaftiz olmak da çok önemli ama öncelikle siz kendi yüreğinize bakıp, bu sorulara kesin olarak "evet" diyebiliyorsanız; seçtiğiniz mezhepteki bir kilisede, alacağınız vaftiz derslerinden sonra sizin için belirlenecek zamanda vaftiz olursunuz.
Sizin için en uygun zaman geldiğinde zaten siz de vaftiz olmayı gönülden ister ve vaftiz olmamanın eksikliğini yüreğinizde hissedersiniz diye düşünüyorum.
Rab sizi yönlendirsin ve size esenlik versin...
Katolik olmak

"Ben bu dünyanın ışığıyım.
Ardımdan gelen asla yalnız yürümez.
Yaşam ışığına sahip olur."

FORUMA ÜYE OLUN! /
Katolik olmak
Katolik olmak konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil