| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: Katoliklerde Oruç konusu 660 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Furkan Emre tarafından gönderildi. Katoliklerde Oruç Merhabalar aklıma takıldı da sormak istiyorum ben Katoliklerin oruç tutması zorunlu değil diye biliyorum ama Matta 5.bölüm 16 da ''Ve oruç tuttuğunuz zaman, ikiyüzlüler gibi asık suratlı olmayın; çünkü onlar insanlara oruçlu görünsünler diye yüzlerinin şeklini bozarlar. Doğrusu size derim ki, onlar ödüllerini aldılar.'' diyor.Burada oruç tuttuğunuz zaman diyor yani bu oruç tutmak demek değil mi yani zorunlu olmaz mı merak ettiğim için soruyorum.Esenlikler... Katoliklerde Oruç
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Katoliklerde Oruç konusu 660 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Furkan Emre tarafından gönderildi.
Merhabalar aklıma takıldı da sormak istiyorum ben Katoliklerin oruç tutması zorunlu değil diye biliyorum ama Matta 5.bölüm 16 da ''Ve oruç tuttuğunuz zaman, ikiyüzlüler gibi asık suratlı olmayın; çünkü onlar insanlara oruçlu görünsünler diye yüzlerinin şeklini bozarlar. Doğrusu size derim ki, onlar ödüllerini aldılar.'' diyor.Burada oruç tuttuğunuz zaman diyor yani bu oruç tutmak demek değil mi yani zorunlu olmaz mı merak ettiğim için soruyorum.Esenlikler...
Katoliklerde belli zamanlarda oruç tutmak mecburidir kardeş.
Katolik Kilisesi farklı kültürel gelenekleri içinde barındırır. Ben bir Latin Katoliğim ve benim için Kutsal Cuma günü ve Karem'in (Paskalya'ya hazırlık devresi) her cuması oruç tutmak zorunludur.
Ancak Süryani, Ermeni, Keldani, Maronit vb. doğu geleneğine sahip Katolik kiliselerinde oruç farklı tutuluyor.
Katoliklerde belli zamanlarda oruç tutmak mecburidir kardeş.
Katolik Kilisesi farklı kültürel gelenekleri içinde barındırır. Ben bir Latin Katoliğim ve benim için Kutsal Cuma günü ve Karem'in (Paskalya'ya hazırlık devresi) her cuması oruç tutmak zorunludur.
Ancak Süryani, Ermeni, Keldani, Maronit vb. doğu geleneğine sahip Katolik kiliselerinde oruç farklı tutuluyor.
Esenlikle,
Yuhanna Polikarp
Peki verdiğiniz cevap için teşekkürler ayrıca bir düzeltme yapmak istiyorum dediğim söz Matta 6:16 da geçiyor 5 de değil.Esenlikler...
Katoliklerde Haç İşareti Merhabalar sizlere bir soru sormak istiyorum,acaba Katoliklerde haç işareti nasıl yapılır ? Ben alın-karın-sol omuz-sağ omuz diye biliyorum ama emin değilim.Bilenler yardımcı olursa sevinirim.
Esenlikler...
Katoliklerde Noel Bayramında Neler Yapılır? Kardeşlerim ilk önce şunu sormak istiyorum, ben 25 Aralık günü olacak olan Noel Görkemli Bayramına katılmak istiyorum bir katolik kilisesinde, ancak gittiğimde neler yapacağımı bilmiyorum, hangi dualar okunur Türkçe ayinde ? Gitmeden en azından ezberlersem bocalamam. Ve en önemli husus, acaba ben kabul edilir miyim... Bunu sormayı unuttum başta, vaftizli değilim çünkü malesef. Gidipte, kuyruğumu sıkıştırıp dönmek de var. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim :) Esenlikle kalın.
Oruç Tutmak Bu cahilliğimi maruz görün. Hristiyanlarda Oruç nasıl tutulur kuralları nelerdir. Ne zmaan başlanır ne zaman bozulur. Bunlar öğrenmek istiyorum anlatabilir misin rica etsem.. :)
Hristiyanlıkta Oruç Biraz önce uzmantv diye bir site var biliyorsunuzdur belki orada hristiyanlık hakkında videoları izliyordumda oruç konusunda şunu merak ettim. Oruç nasıl oluyor yani hangi saatler arası ya da kaç gün tutuluyor vs. Birşey söylemedi videoda konuşan peder.
Oruç, Rahmet, Dua Üç kardeş bizlere tövbe etmemiz için yardim eder, bunlar: oruç, rahmet ve duadır. Çünkü bunlar Mesih'teki yeni hayatta üç önemli noktadır. İmanlılar itiraftan sonra bu üç kutsal ile birlesir. Yani insan itiraf ve tövbe etmez ise, oruç, rahmet, dua ve Mesih'le birlesemez. Rab Mesih kendisi bizzat itirafı yarattı. O
Ögrencilerine, kimin günahlarını bağışlarsanız bağışlanacaktır, kimin gunahlarını bağışlamazsanız öylece kalacaktır dedi. Sonuçta; oruç, rahmet ve dua üç büyük günaha karşı üç büyük silahtır. Bu üç büyük günah; kendini buyuk gormek (kibirlilik), paraya ve mala tapmak ve şehvettir. Bir Hristiyan oruç tutarak şehvet ile savaşır, rahmetli olarak, para ve mal sevgisi ile savaşır ve dua ile, gurur ve kibirlilik ile savaşır. Çünkü Tanrı'nin kutsal melekleri onu her türlü kötülükten...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil