Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür?

Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür? konusu 895 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj bgmurat tarafından gönderildi. Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür? Ben müslüman inancı ile yetiştirilmiş, annesi kapalı yani dine bağlı bir ailede doğmuş ama müslümanlık ile sorularına cevap bulamamış ve tatmin olamamış bir insan olarak daha 14 yaşında Rab (Isa) Mesih'e iman ettim... Ancak bunu aileme hele ki bu yaşta açıklarsam hiç iyi olmaz ve beni vaz geçirmek için yapmayacakları şey kalmaz. Bu nedenle burada danıştığım hristiyanların söylediklerini dinleyerek 18 yaşıma kadar beklemeye, bu arada incili, zeburu ve tevratı okuyarak kendimi geliştirmeyi, en sonunda kendim gidip vaftiz olmaya karar verdim ancak bu süre zarfında ölürsem düşüncesi ile bazı kişilerin tavsiyesi üzerine sirke ve su ile kendimi geçici yani yapay ve ortodoks olarak vaftiz etmeye çalıştım. Bu vaftiz çalışması sırasında sitede bulunan INANIYORUM diye başlayan iman yazısını ve... Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür? konusu 895 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj bgmurat tarafından gönderildi.

Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür? hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-12-11, 02:02
Yigit_97

Ben müslüman inancı ile yetiştirilmiş, annesi kapalı yani dine bağlı bir ailede doğmuş ama müslümanlık ile sorularına cevap bulamamış ve tatmin olamamış bir insan olarak daha 14 yaşında Rab (Isa) Mesih'e iman ettim... Ancak bunu aileme hele ki bu yaşta açıklarsam hiç iyi olmaz ve beni vaz geçirmek için yapmayacakları şey kalmaz. Bu nedenle burada danıştığım hristiyanların söylediklerini dinleyerek 18 yaşıma kadar beklemeye, bu arada incili, zeburu ve tevratı okuyarak kendimi geliştirmeyi, en sonunda kendim gidip vaftiz olmaya karar verdim ancak bu süre zarfında ölürsem düşüncesi ile bazı kişilerin tavsiyesi üzerine sirke ve su ile kendimi geçici yani yapay ve ortodoks olarak vaftiz etmeye çalıştım. Bu vaftiz çalışması sırasında sitede bulunan INANIYORUM diye başlayan iman yazısını ve Mat.6:9-13; 7:7-11 de bulunan duayı okudum. Ancak genede bu sıkıntı ve "acaba, ya olmazsa, ya sayılmazsa?" düşünceleri bitmiyor. Yardımcı olursanız çok mutlu olacağım...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür?

Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür? hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-12-11, 10:43
FormerlySaul

Yigit_97
Ben müslüman inancı ile yetiştirilmiş, annesi kapalı yani dine bağlı bir ailede doğmuş ama müslümanlık ile sorularına cevap bulamamış ve tatmin olamamış bir insan olarak daha 14 yaşında Rab (Isa) Mesih'e iman ettim... Ancak bunu aileme hele ki bu yaşta açıklarsam hiç iyi olmaz ve beni vaz geçirmek için yapmayacakları şey kalmaz. Bu nedenle burada danıştığım hristiyanların söylediklerini dinleyerek 18 yaşıma kadar beklemeye, bu arada incili, zeburu ve tevratı okuyarak kendimi geliştirmeyi, en sonunda kendim gidip vaftiz olmaya karar verdim ancak bu süre zarfında ölürsem düşüncesi ile bazı kişilerin tavsiyesi üzerine sirke ve su ile kendimi geçici yani yapay ve ortodoks olarak vaftiz etmeye çalıştım. Bu vaftiz çalışması sırasında sitede bulunan INANIYORUM diye başlayan iman yazısını ve Mat.6:9-13; 7:7-11 de bulunan duayı okudum. Ancak genede bu sıkıntı ve "acaba, ya olmazsa, ya sayılmazsa?" düşünceleri bitmiyor. Yardımcı olursanız çok mutlu olacağım...
Kardeşim her mezhebin vaftiz konusunda fikirleri değişiyor. Ama şu konuda hepimiz hem fikiriz:

-Henüz vaftiz olmamış ama din uğruna ölenler "kan vaftizi",

-İman etmiş ama vaftiz olmaya fırsat bulamamış, eğitimi bitmemiş kişiler. Veya İsa mesihi ve onun öğretisini hiç duymamış ama hayatı boyunca Tanrı'yı aramış ve onun isteğine göre hareket etmeye çalışmış kişiler, vaftiz olmadan öldüklerinde "istek vaftizi" olmuş olurlar.

Kendi başına birşey yapmana gerek yok ve geçerli olacağınıda sanmıyorum (sanmıyorum dedim ama bilgim yok). Tanrı'nın merhameti sonsuzdur ona güven ve sabırlı ol onun senin için planına güven. Vaftiz olmadan seni yanına almak isterse alır, aa vaftiz olmamışsın hep beni takip etmişsin ama yok işte prosedürler var nabalım bürokrasi işte deyip seni alevlere fırlatmaz yani :)

Kaldıki biz katoliklerde ve galiba ortodoks kardeşlerimdevde 2-3 yıllık bir eğitim söz konusu. Herşeyi bilip tamam bunlara iman ediyorum ve uyacağım demeden olacağın vaftizden hayır gelmez. Vaftiz havarisel geleneğe dayanan kiliselerde çok önemli bi sakrementtir. Düzgün bir çok protestan kilisesinde 3-4 ay eğitim verirler sana en az.

Sabırlı ol kardeşim 14 yaşındasın Tanrı uzun ve sağlıklı ömür versin sana, tersi olursada ona güvenmek dışında bir çaren yok. Vaftiz olduktan sonra (bende katakümenim henüz olmadım) cennet garantisi diye birşey yok zaten katolik ve ortodoks teolojisinde :) Sadece güveniyoruz.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür?

Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür? hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-12-11, 16:14
Saygın95

Yigit_97
Kendi kendinizi vaftiz edemessiniz.Bunun bir liturjisi vardır.Bir ayini ve bir töreni vardır.Bir Ruhban tarafından yapılması gerekir.Ancak ölüm durumlarında(kişinin ölümüne dakikalar vb. kaldıysa) başka bir kişi gerekli prosedürü uygulayarak vaftiz edebilir.Ancak daha 14-18 yaş yarasısın ölecek değilsin bu yüzden bu vaftiz kabul olamaz.

Yapay vaftiz dediğinide ilk defa senden duyuyorum.İnsan hayatında sadece bir kez vaftiz olabilir.İkincisi olamaz.Mezhep değiştirirken bile yeniden vaftiz etmek yerine Güçlendirme yapıyorlar.

Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür? hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-12-11, 17:00
Yigit_97

Saygın95
Yigit_97
Kendi kendinizi vaftiz edemessiniz.Bunun bir liturjisi vardır.Bir ayini ve bir töreni vardır.Bir Ruhban tarafından yapılması gerekir.Ancak ölüm durumlarında(kişinin ölümüne dakikalar vb. kaldıysa) başka bir kişi gerekli prosedürü uygulayarak vaftiz edebilir.Ancak daha 14-18 yaş yarasısın ölecek değilsin bu yüzden bu vaftiz kabul olamaz.

Yapay vaftiz dediğinide ilk defa senden duyuyorum.İnsan hayatında sadece bir kez vaftiz olabilir.İkincisi olamaz.Mezhep değiştirirken bile yeniden vaftiz etmek yerine Güçlendirme yapıyorlar.
Yapay vaftizden kastım vaftiz olana kadar ölürsem dinsiz ölme korkusu yaşamak istemediğim için gidip kiliseye vaftiz olana kadar, iman ettiğimin bir sembolü olarak yaptım yani Rab Isa'ya dua ettiğimde sen daha hristiyan değilsin ki kime dua ettiğini zannediyorsun diyorum birden ve bir boşluğa düşüyorum... Bunu rahatlıkla yapabilmek için demedim ama madem bir değeri yok görünüşe göre sabretmem gerekecek...

Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür? hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-12-11, 18:22
Saygın95

Yigit_97
Saygın95
Yigit_97

Yapay vaftizden kastım vaftiz olana kadar ölürsem dinsiz ölme korkusu yaşamak istemediğim için gidip kiliseye vaftiz olana kadar, iman ettiğimin bir sembolü olarak yaptım yani Rab Isa'ya dua ettiğimde sen daha hristiyan değilsin ki kime dua ettiğini zannediyorsun diyorum birden ve bir boşluğa düşüyorum... Bunu rahatlıkla yapabilmek için demedim ama madem bir değeri yok görünüşe göre sabretmem gerekecek...
Böyle bir şey düşünmene gerek yok.Hristiyanlık iman ve ruh meselesidir.İman ettiysen dua edebilirsin.İsa Mesih'e her isteyen, her istediği zaman dua edebilir.Öyle olmasaydı Tanrı sevgi Tanrı'sı olmazdı zaten.

Vaftiz olmana gelecek olursak vaftiz olmadanda iman edebilirsin değil mi? Dua ve iman etmeden zaten durduk yere kim vaftiz olmak isterki ? Öncelikle iman ve dua et.Kendini vaftiz etme, kendini vaftize hazırla.

Yapay vaftiz diye bir şey yoktur.Herkes hayatında sadece bir kez vaftiz olabilir.Din değiştirsen bile bu vaftizin geçersizliği demek değildir.Vaftiz her türlü durumda kalır.Kaybolmaz.

Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür? konusuna benzer konular;

hristiyan olmak, vaftiz olmak istiyorum ama nasıl olacağımı bilmiyorum neler yapmam lazım sizin incili okumakla başla önerilerini bulunmadan önce soyleyeyım suan okumaktayım

Bedenin ruh değiştirmesi mümkün müdür? Yaşanmış bir olaydır.Halası tarafından ceza amaçlı çok soğuk ve buz tutan balkona kilitlenen 4 yaşındaki çocuk 3-4 saat sonra soğuktan donmuş olarak annesi tarafından bulunmuştur. Bulunduğunda bedenin cansız olduğu, hiçbir hayati belirtinin olmadığı görülmüş dakikalarca ısıtılmaya çalışılmıştır. Yarım saatten fazla süren bu çabalar bir netice vermemiş umut tükenmiştir. Aradan 15 dakika geçtikten sonrada tüm müdahaleler kesilmiştir. O sırada eve koşa koşa gelen eşine yıkılmış bir şekilde oğlumu senin kardeşin öldürdü diye önüne koymuş. Sonrasında ise kenarda duran çocuktan ufak bir ses duyar annesi ve çocuk yaşıyor. Tabi çocuk bu olaydan sonra az şiddetli sedef hastası oluyor Sizlere sormak istediğim : Şimdi bu çocuk veya başka bir insan hayati belirtileri hiç olmadan saatlerce...

Kutsal Ruh'ta vaftiz olmak ne demektir? Kutsal Ruh�ta vaftiz olmak, Tanrı�nın Ruhu kurtuluş anında işlediği iş ani ki iman edenin Mesih�in birliğine ve Mesih�in bedeninde bulunduğu diğer iman edenlerin birliğine katıştırmak, gibi anlatına bilir. I Korintiniler 12:12-13 Kutsal Ruh�ta vaftiz olmak için ana kısım dır: �İster Yahudi ister Grek, ister köle ister özgür olalım, hepimiz bir beden olmak üzere aynı Ruh'ta vaftiz edildik ve hepimizin aynı Ruh'tan içmesi sağlandı �(I Korintiler 12:13). Şu arada Romanlılar 6:1-4 açıktan Tanrı�nın Ruh�u için zikretmiyor, ama iman edenin Tanrı�dan önce duruşunu, I Korintiniler kısmı diline yakın, tarif ediyor: �Öyleyse ne diyelim? Lütuf çoğalsın diye günah işlemeye devam mı edelim? Kesinlikle hayır! Günah karşısında ölmüş olan bizler artık nasıl günah içinde yaşarız? Mesih İsa'ya vaftiz*...

Ortodoks ve vaftiz olmak. Değerli Forum Yönetimi ve Ortodoks kardeşler, İstanbul'da ikamet ediyorum.Fener Rum Patrikhanesi Kilisesine gidip bir Ruhaniyle görüşmek istiyorum.Bana bu konuda yardım edecek herkese şimdiden teşekkür ederim. Sevgilerle.

Vaftiz olmak yeter mi ? Yaygın olan düşünceden biri de, vaftizin kişileri Hristiyan yaptığı ! Vaftiz olunca; Tanrı'nın çocuğu olduğu ve cennete gidileceği düşüncesi, yalnıştır. Zira, Hristiyan olmak, Tanrı'nın sevgisini kazanmak ve cennete gitmek için sadece vaftiz belgesi yeterli olurdu ki; gerçek böyle değildir. " Dar kapıdan girin. Çünkü yıkıma götüren kapı geniş ve yol enlidir. Bu kapıdan girenler çoktur. Oysa yaşama götüren kapı dar, yol da çetindir. Bu yolu bulanlar azdır. " ( Mat. 7:13-14 ) İsa'nın öğretişlerini sadakatle izleyenler, sonsuz yaşama kavuşurlar. Yani cennete girmek için; aramaktan, kapıyı çalmaktan ve mücadele etmekten söz edilmektedir. İsa, bize, Kendisini izlemenin iman, disiplin ve sabır gerektirdiğini söylüyor. Kolay yolu seçtiğimizde; dünyada birçok dost edineceğiz. Ama Tanrı'nın...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih