| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: KİLİSE YUNANCASI KONUSUNDA YARDIM konusu 518 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj radika tarafından gönderildi. KİLİSE YUNANCASI KONUSUNDA YARDIM Merhaba arkadaşlar, Ben bir kitap çevirisi yapıyorum ancak bazı kısımlar kilise Yunanca'sı. Neden bahsedildiğini anlayabiliyorum Yunanca bildiğim için ancak kelime kelime çevirebilmek için daha fazlasına ihtiyacım var. Bu konuyu iyi bilen birisi varsa bu forumda bana yardımcı olabilir mi? Yoksa gidip doğrudan bir din görevlisine mi danışayım? Onlarla daha mı çabuk bu işi halledebilirim sizce? Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum. Sevgiler, Yönetim Notu: Bahsettiğiniz şey eski-antik yunanca olabilir. Bunu da ancak yunanca bilen kişiler veya pederler bilebilir. KİLİSE YUNANCASI KONUSUNDA YARDIM
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
KİLİSE YUNANCASI KONUSUNDA YARDIM konusu 518 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj radika tarafından gönderildi.
Merhaba arkadaşlar,
Ben bir kitap çevirisi yapıyorum ancak bazı kısımlar kilise Yunanca'sı. Neden bahsedildiğini anlayabiliyorum Yunanca bildiğim için ancak kelime kelime çevirebilmek için daha fazlasına ihtiyacım var. Bu konuyu iyi bilen birisi varsa bu forumda bana yardımcı olabilir mi? Yoksa gidip doğrudan bir din görevlisine mi danışayım? Onlarla daha mı çabuk bu işi halledebilirim sizce? Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum. Sevgiler,
Yönetim Notu: Bahsettiğiniz şey eski-antik yunanca olabilir. Bunu da ancak yunanca bilen kişiler veya pederler bilebilir.
Ben Modern Yunanca'yı biliyorum. Ama Kilise Yunancası başka. Yani daha eski bir Yunanca şekli. Halihazırda sadece kilise görevlileri biliyor. Bu forumdan yardım alabilirim belki diye düşünmüştüm.
Aslında şimdilik bir kaç paragraflık birşey var. Yani onu anlayabiliyorum fakat dediğim gibi çeviremiyorum. Size nasıl gönderebilirim? Paragrafı foruma mı yazayım?
Aslında şimdilik bir kaç paragraflık birşey var. Yani onu anlayabiliyorum fakat dediğim gibi çeviremiyorum. Size nasıl gönderebilirim? Paragrafı foruma mı yazayım?
KİLİSE YUNANCASI KONUSUNDA YARDIM konusuna benzer konular;
YARDIM ETMEKTEYİZ YARDIM ETMEKTEYİZ
Yoksullar her zaman aranızdadır, dilediğiniz anda onlara yardım edebilirsiniz;
ama ben her zaman aranızda olmayacağım. Mar.14: 7
Kötü ruhlardan ve hastalıklardan kurtulan bazı kadınlar, içinden yedi cin çıkmış olan Mecdelli denilen Meryem, Hirodes'in kâhyası Kuza'nın karısı Yohanna, Suzanna ve daha birçokları İsa'yla birlikte dolaşıyordu.
Bunlar, kendi olanaklarıyla İsa'ya ve öğrencilerine yardım ediyorlardı. Luk.8: 2-3
İsa şöyle yanıt verdi:
"Adamın biri Yeruşalim'den Eriha'ya inerken haydutların eline düştü.
KİLİSE BİZLERİZ. KİLİSE İNANLILAR TOPLULUĞUDUR KİLİSE BİZLERİZ. KİLİSE İNANLILAR TOPLULUĞUDUR
Kendinize ve Kutsal Ruh'un sizi gözetmen olarak görevlendirdiği bütün sürüye göz kulak olun. Rab'bin kendi kanı pahasına sahip olduğu kiliseyi gütmek üzere atandınız. Elç.20: 28
Tanrı O'nu bütün yönetimlerin, hükümranlıkların, güç ve egemenliklerin, yalnız bu çağda değil, gelecek çağda da anılacak bütün adların çok üstüne çıkardı.
Her şeyi ayakları altına sererek O'na bağımlı kıldı.
O'nu her şeyin üzerinde baş olmak üzere kiliseye verdi.
Kilise O'nun bedenidir, her yönden her şeyi dolduranın doluluğudur. Ef.1: 21-23
Tanrı'nın etkin gücüyle bana verilen lütuf armağanı uyarınca bu Müjde'yi yaymakla görevlendirildim.
Dua konusunda... Arkadaşlar ben daha öncede belirttiğim gibi henüz resmi hristiyan olmadım, bu durumda Tanrı'ya dua edebilirmiyim ? Yani Tanrı dualarımı kabul eder mi ?
Birde nasıl dua edeceğimi bilmiyorum hareketlerim ve sözlerim nasıl olmalı biri açıklayabilir mi ?
KARDEŞLERİM LÜTFEN YARDIM EDERMİSİNİZ ? KARDEŞLERİM TANRI HEPİMİZİ PEDER,OĞUL VE KUTSAL RUHUN ADIYLA BEREKETLESİN. SİZLERDEN BANA İMANIMI AÇIKLAMA KONUSUNDA YARDIMINIZI RİCA EDİYORUM. AİLEMİN BENİM HRİSTİYAN OLUŞUMLA İLGİLİ ÜZERİMDE KURDUKLAR ÇOK AĞIR BASKILARA NE ŞEKİLDE TEPKİ VERMELİYİM. BABAM NAMAZ KILAR KOYU BİR MÜSLÜMANDIR VE GERİ KAFALIDIR. FAKAT KUTSAL KİTABIMIZDA DİYOR Kİ; "ANENİZE BABANIZA SAYGI GÖSTERİN ONLARI KIRMAYIN" YA ONLARIN BANA YAPTIKLARI NE OLACAK? KENDİMİ SIKIYORUM FAKAT HER DEFASINDA İMANIMI AÇIKLIYORUM KORKUM YOK BANA KISITLAMALAR GETİRİYORLAR. HER DEFASINDA KENDİMİ SIKMAMA RAĞMEN ONLARIN HAKARETLERİNE KAYITSIZ VE SESSİZ KALAMIYORUM BENDE CEVAPLARINI VERİYORUM. ZOR DURUMDAYIM SİZLERDEN RİCAM BANA BİR YOL GÖSTERİN. BEN YOL GÖSTERİCİM VE KURTARICIM OLARAK MESİH İSA NIN YOLUNDAN GİDİYORUM BU YOLDAN DÖNMEM....
Para konusunda ibretlik bir öykü 2 Loto milyarderinin acı sonu
Michael Antonucci, lotodan 4.5 milyon dolar ikramiye kazandığında hayatının kurtulduğunu, bu paranın ona ömür boyu yeteceğini düşünmüştü. Ancak hesaplar tutmadı. Beş parasız kalan Antonucci'nin 'peri masalı' mahkemede son buldu.
http://i.milliyet.com.tr/GazeteHaberIciResim/2009/06/12/fft16_mf279658.Jpeg Michael Antonucci'nin 1995'te lotodan büyük ikramiyeyi kazanmasıyla hayatı değişti. Banka hesabında 4.5 milyon doları vardı ve artık hayallerini gerçekleştirebilirdi.
Önce mesleğini değiştirmekle başladı işe. Antika eşyalar alıp satmaya başladı. Para, şehveti ve eğlenceyi de beraberinde getirdi.
Bir playboy misali yaşamaya başlayıp, yatlar, spor arabalar satın aldı. Lüks tatillerde para su gibi aktı.
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil