kiliseye katılmakla ilgili konusu
1609 kez okundu,
6 kez cevaplandı. En son mesaj
ta.bi tarafından gönderildi.
kiliseye katılmakla ilgili konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

15-01-11, 02:43
atasavas
1-Bir kiliseye katılamayan bir hrıstıyan ne yapmalı.
2-Vaftif olmak için kişi kiliseye katılamıyorsa nasıl bir yol izlenir, Esenlikler
kiliseye katılmakla ilgili
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

15-01-11, 11:03
grainofmustard
Kiliseye katilmak zorunlu degildir, ancak bunun nedeni yasadiginiz yerde kilise olmamasi, ya da kiliseye katilmaniza ciddi bir engel olmasi gibi bir neden olmalidir, yoksa bir
Hristiyan keyfi bicimde kiliseye gitmemezlik yapmamalidir. Eger yasadiginiz yerde kilise olmadigi icin duzenli olarak katilamiyorsaniz da cevre illerden birindeki kiliseye gidebilirsiniz. Bircok ildeki kiliselerde cevre illerden gelen uyeler de vardir.
Vaftiz onemlidir ancak Kutsal Kitap'a gore
vaftiz kurtulusun bir sarti degildir. Kurtulus sadece imanla Isa araciligiyla gerceklesir. Zaten Kutsal Kitap'ta bunun ornekleri de vardir. Isa, Vaftiz ve Rab'bin Sofrasini almamizi buyurmustur. Bunlarin
simgesel degerleri vardir. Vaftiz olarak imanimizi acikca ikrar etmis oluruz. Kuskusuz
vaftiz olmanin ilk sarti iman etmis olmaktir.
Kiliseye katildigimizi ikrar ederiz. Kilise de bizi vaftiz ederek uyeligimizi kabul eder. Vaftiz olmadan once kilisenin uyesi degilizdir. Vaftiz ayni zamanda eski yasantimiza olusumuzu ve Mesih'te yeni yaratik olarak yeniden dogusumuzu simgeler. Insanlar olunce nasil gomulurse biz de vaftiz sirasinda tamamen
suya batariz ve tekrar ciktigimizda yeniden dogmus oluruz. Tekrarlamakta bir sakinca gormuyorum, bu simgesel bir olum ve dirilmedir. Vaftizin bir diger onemli tarafi da bireye alcakgonullulugu ogretmesidir. Kilise gibi saygin bir mekanda herkes en guzel giysileriyle sizi izlerken uzerinizde beyaz giysilerle suya batip cikmak ve sirilsiklam bir bicimde gozlerden kaybolmak insana alcakgonullugu ogreten bir deneyimdir. Kac yasindasiniz bilmiyorum ama bunu 30-50-70 yasindaki insanlarin yaptigini dusunun bir. Elbette bu vaftizin coskusu ve sevinciyle karsilastirilmaz.
Ozetle, iman ettiyseniz vaftiz olmadan da kurtuldunuz ve evrensel kilisenin (goklerdeki ruhsal kilisenin) bir parcasisiniz. Ancak dunyadaki lokal bir kilisenin parcasi (ya da uyesi) olabilmek icin vaftiz olmaniz sarttir. Yine de vaftiz olmadan da kiliseye gidebilir ve kilise uyeleriyle paydaslik edebilirsiniz. Kilisenin kapisi herkese, ozellikle de yeni imanlilara her zaman aciktir. Farkli vaftiz uygulamalari konusunda gittiginiz kilisenin onderi ya da ihtiyarlari size rehber olacaktir. Onemli olan ilk once iman etmenizdir.
Esenlikler
FORUMA ÜYE OLUN! /

15-01-11, 11:46
Stanley Nickholas Stone
Yönetim Notu: Bu bölümdeki soruları cevaplama hakkı sadece grainofmustard isimli üyeye aittir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

15-01-11, 15:31
Sebastian
|
|
atasavas
|
1-Bir kiliseye katılamayan bir hrıstıyan ne yapmalı.
2-Vaftif olmak için kişi kiliseye katılamıyorsa nasıl bir yol izlenir, Esenlikler
|
Siz acaba buraya dalga geçmek için mi geliyorsunuz? Ne zaman görsem aynı şekilde bu kelimeyi yanlış yazıyorsunuz.
Vaftiz kardeşim, V-A-F-T-İ-Z, vaftiz, İngilizcesi Baptism, belki Türkçeyi çok iyi bilemiyorsanız diye dedim.
Esenlikler

Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)

FORUMA ÜYE OLUN! /

16-01-11, 23:52
atasavas
sevgili kardeşim özür dilerim uyarından dolayı genel olarakta tabi, günün yaklaşık 16-17 saatini roman yazmak ve araştırmakla geçiyor görüldüğü gibi yanlış kelime cümleler oluyor bundan uzgunum bundan dolayı mesajlarıma ve sorularıma ara verebilirim, lakin neden harflere takılınıyor anlam yetmezmi, önemli olan duygu inanç ve Rab deyilmi, gerçekten her kezden özür diliyorum.......ESENLİKLE R
FORUMA ÜYE OLUN! /
kiliseye katılmakla ilgili konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil