Kimlik bilgi güncellemesi hakkında bir soru konusu
570 kez okundu,
3 kez cevaplandı. En son mesaj
Gergus tarafından gönderildi.
Kimlik bilgi güncellemesi hakkında bir soru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

02-10-11, 12:19
Gergus
Merhaba kardeşlerim. Benim kafamı kurcalayan bir soru var: Kimlikteki din kısmını nasıl güncelleyebilirim? Yani o "Müslüman" kısmını "
Hristiyan" olarak değiştirmek istediğimizde nereye başvuruyoruz(Nüfus memurluğu biliyorum ama nüfus memurluğunun neresine?), herhangi bir belge yada birşey lazım mı, ve ne gibi işlemler gerçekleşiyor. Sorumu ÖNCELİKLE bu konuda bilgisi ve/veya tecrübesi olan kişilerin yanıtlamasını dilerim. Şimdiden teşekkürler.
Kimlik bilgi güncellemesi hakkında bir soru
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

02-10-11, 16:28
Emmanuel
Merhabalar Syn. Gergus
Önceden nüfus cüzdanı güncellemesi gerçekten çok teferruatlı bir işlemdi, mahkeme olayları falan vardı. Ancak bir kaç yıldır gerçekten çok kolay bir şekilde, zahmet çekmeden değiştirebiliyorsunuz. Hemen gününde ya da bir ertesi gün alabilirsiniz nüfus cüzdanınızı. Yapmanız gerekenler çok basit; Öncelikle muhtarlıktan nüfus cüzdanı değişim talep belgesiniz alıyorsunuz, daha sonra bağlı olduğunuz kaymakamlığa basit bir dilekçe yazıyorsunuz. Hemen onaylıyorlar zaten dilekçenizi. Daha sonra nüfus müdürlüğüne gidiyorsunuz, yanınızda vesikalık fotografınızı götürün(pek emin değilim kaç tane götürmeniz konusunda, ancak ben 1 tane götürmüştüm) vaftiz belgenizi götürmenizde gerekebilir. Benden istenmemişti ancak bir çok kişiden duydum bunu şart koştuklarını. İşlem bedeli 5 tl alıyorlar, ve hemen kimliğinizi alıyorsunuz. Bu kadar basit. :) dikkat etmeniz gereken şey dilekçeniz. Basit bir dille yazmanızda yarar var.
Doğru dilekçe örneği;
00000000000 T.C. kimlik numaralı Nüfus Cüzdanımdaki "Din Hanesi" bölümünün ''Hristiyan'' olarak değiştirilmesini talep ediyorum.
Yanlış dilekçe örneği;
İsa Mesih'i RAB ve Kurtarıcı kabul ettiğimden dolayı kimliğimdeki "Din Hanesi" bölümünün Hristiyan olarak değiştirilmesini talep ediyorum.
Aşağıdaki linkte yazanlarıda okumanızda fayda var;
http://www.hristiyanforum.com/forum/...rme-t7846.html
İyi günler diliyorum.
YHVH'ın sadakati sizinle olsun.

✞
Ο Ίδιος ο Χριστός είπε: Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή. Κανείς δεν έρχεται προς τον Πατέρα παρά μόνο μέσω εμού (Ιωάννης 14:6)
✞

FORUMA ÜYE OLUN! /

02-10-11, 18:36
melkem
|
|
Gergus
|
|
Merhaba kardeşlerim. Benim kafamı kurcalayan bir soru var: Kimlikteki din kısmını nasıl güncelleyebilirim? Yani o "Müslüman" kısmını "Hristiyan" olarak değiştirmek istediğimizde nereye başvuruyoruz(Nüfus memurluğu biliyorum ama nüfus memurluğunun neresine?), herhangi bir belge yada birşey lazım mı, ve ne gibi işlemler gerçekleşiyor. Sorumu ÖNCELİKLE bu konuda bilgisi ve/veya tecrübesi olan kişilerin yanıtlamasını dilerim. Şimdiden teşekkürler.
|
Merhaba;
Din hanesi degisimi icin öncelikle bagli bulundugunuz nüfus müdürlügüne gitmeniz gerekmektedir. Bagli bulundugunuz müdürlük nüfus cüzdani arka kismindan müdür ismi olmak üzere diger bilgilerde bulunmaktadir.
Not: Müdürler degisebilir.
Nüfus müdürlügüne gitmeden önce mahalle muhtariniza ugramalisiniz. Muhtariniz bunun icin size bütün belgeleri verecektir. Bunun icin 4 fotograf gerekebilir. 4 adet veya en az 2 adet fotograf ise nüfus müdürlügünden istenecektir. Yeni olmasi sarttir.
Benden talep etmeselerde sizden vaftiz belgesi isteyebilirler.
Müdürlüklerin cogu ayni kisiler islem yaparken yinede bazi yerlerde bunun icin özel bölümler olsada normalde yoktur. Bunu sormakta fayda vardir. Örnegin: Din hanesi ile ilgili islemler. Büyük ihtimal bu bölüme yönlendirilirsiniz. Bazi yerlerde yogunluktan dolayi sira olmaktadir. Eger sorarsaniz sira beklemenize gerek kalmayabilir.
Yönlendirildiginiz bölümde size dilekce yazmaniz icin bir belge (Kagit) Vereceklerdir. Muhtemelen daha sonra nüfus müdürünün odasina yönlendirilirsiniz. Müdür imzaladiktan sonra cüzdaninizin cikis islemi baslar.
Not: eski kimliginiz makasla kesilip atilmaktadir.
imzadan sonra nüfus cüzdani teslim bölümünden bir numara almaniz gerekebilir. sira size geldiginde bi kac dakika icinde cüzdaniniz basilir ve size teslim edilir.
Not: Din hanesini degistirirken hiristiyan degil
hristiyan olarak yazmasina dikkat etsinler.
Yukaridaki islemler yogunluga göre kisa yada uzun olabilir. Kimlik degisimi icin talep isleminden sonra 2 gün bekledim.
Yazacaginiz dilekceye ayrintili seyler yazmaniz gerekmiyor.
Dogru dilekce örnegi
00000000000 T.C. kimlik numarali Nüfus Cüzdanimdaki "Din Hanesi" bölümünün
Hristiyan olarak değistirilmesini talep ediyorum.
Hatirlatma:
Dilekcede ben isa Mesihi Rab Tanri olarak kabul ettigim icin din hanesini degistirmek istiyorum gibi seyler yazmayiniz.
iyi forumlar
FORUMA ÜYE OLUN! /

02-10-11, 21:27
Gergus
Teşekkürler arkadaşlar. Yeni fotoğraf çektirir çektirmez gideceğim.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kimlik bilgi güncellemesi hakkında bir soru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil