Kitab-ı Mukaddes te şefaat

Kitab-ı Mukaddes te şefaat hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Kitab-ı Mukaddes te şefaat konusu 709 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj Hardal tarafından gönderildi. Kitab-ı Mukaddes te şefaat şalom sitede biraz araştırma yaptım fakat rastlamadım, Kitab-ı Mukaddes'te şefaat kavramıyla ilgili bilgi verir misiniz? Kitab-ı Mukaddes te şefaat

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kitab-ı Mukaddes te şefaat konusu 709 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj Hardal tarafından gönderildi.

Kitab-ı Mukaddes te şefaat konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Kitab-ı Mukaddes te şefaat hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-03-10, 16:40
rit

şalom

sitede biraz araştırma yaptım fakat rastlamadım,

Kitab-ı Mukaddes'te şefaat kavramıyla ilgili bilgi verir misiniz?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kitab-ı Mukaddes te şefaat

Kitab-ı Mukaddes te şefaat hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-03-10, 17:59
V E R A

rit
Alıntı mesaj
İnancımız İslamiyetle hiç bir yakınlık göstermemekdedir.

Şefaaat ;

arapça ikili manasına gelen, terminolojiye ise, aracı olma şeklinde giren kavram

Öncelikle bizler şefaat kavramını kullanmayız. keza kutsal yazılara bakış acımıza ve bu esinlerin bize bildirisine göre ;Temel bir günah vardır , Bu günah Tanrı'dan insanoğlunu ayrı düşürmüştür. Fakat RAB Tanrı Oğlu Mesih Yeşuah carmıhda Kutsal Kanını dökerek ve ölümü yenerek Bu temel günahı kaldırmıştır. O'na iman ettiğinizde ve vaftiz ile aklandığınızda Temel günahdan arınmış olmakdasınız.

İnancımız yaşayan diri bir inanctır.

Öldükden sonra olacak mahser de bizler için yada sadece Hristiyanlar için dilenecek bir şefaat yoktur.
Cünkü RAb ile armızda bir peygamber ya da aracı yoktur. Bizimle birebir bir ilişkisi vardır .

Hiç bir şey için inancımızda aracı kullanılmaz.

Sadece Kutsallarımızdan bizlere duaları ile destek olunması bizide dualarında anmaları istenir.

sevgiler

Kitab-ı Mukaddes te şefaat hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-03-10, 00:47
Hardal

Gerek İngilizce gerekse Fransızca "intercession" aracılık, tavassut, şefaat... anlamına gelmiyor mu?
"Prière d'intercession"u şefaat dileme, şefaat duası olarak anlıyorum.
Meryem duasında, "...bizler için dua et, bugün ve öldüğümüz günde" dedikten sonra, içimden geldi, bir süredir "Meryem Annemiz, bizleri şefkatinden, şefaatinden mahrum etme!" diyorum.
Hatâ mı ediyorum?

Kitab-ı Mukaddes te şefaat hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-03-10, 02:11
ortodoksmoderator

Hardal
Alıntı mesaj
Hayιr, hata etmiyorsunuz, Meryem Annemizin sevgisine ve duasιna sιgιnabiliriz.

Vera'nιn dedigi baska birsey.

Kitab-ı Mukaddes te şefaat hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-03-10, 03:49
Matias

Değerli rit Kardeşim
Şefaat kavramı aslına bakarsanız İslamın içinde bile mevcut değildir. Bir takım islami hokkabazlar tarafından kendilerine ilahi bir paye vermek için İslamın içine sokulmuş bir terimdir.
Bakar Süresi 48 ayette
Öyle bir günden sakının ki o gün hiç kimse bir başkası adına bir şey ödeyemez. Hiçbir kimseden herhangi bir şefaat kabul olunmaz, fidye alınmaz.8 Onlara yardım da edilmez.(Diyanet işleri başkanılığı online kuran.)

Bizim inancımıda (Vera kardeşime katılıyorum) eğer şefaat'en kast ettiğiniz günahları bağışlayıcı anlamında ise
RAB olan MESİH İSA ten başka yoktur.
Sevgilerimle

Kitab-ı Mukaddes te şefaat konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Kitab-ı Mukaddes te şefaat konusuna benzer konular;

Hristiyan İnanç Savunması Kitabı: EVET! Kitabı Mukaddes Tanrı Sözü'dür! Hristiyan İnanç Savunması Kitabı: EVET! Kitabı Mukaddes Tanrı Sözü'dür! http://www.hristiyan.net/kitabimukaddes

Kitabı Mukaddes ve ayetleri doğru anlamlandırmak adına.. Gerçeğin özgür kıldığı bir dönemdeyim diyebilirim..Kendimi keyifli ve mutlu hissediyorum..İnsanın gerçekten sevgisini ve samimiyetini inancına katması gibisi yokmuş..Hristiyanlık inancını araştırmaya başladığımdan beri kendimi bu duyguların arasında buldum..Gitarımı elime alıyorum ve Gel Rab İsa gel ilahisini çalıp söylüyorum :)..Müslüman bir ailede büyüdüm..Kuranı Kerim ve hadislerle ilgili bilgim arttıkça bir o kadar da uzaklaştım islamdan..Peder Zekeriya Butrosun videolarını izlemek ve bilgiler edinmek bu inançsızlığın getirdiği vicdan azabını ve zorluğu önlemem de bana yardımcı oldu diyebilirim..Ama ne olursa olsun böyle dönemlerin doğasındaki zorluğu tecrübe edinmiş dostların olduğunu biliyorum.. Kutsal Kitabı internetten okuyorum en kısa zamanda edineceğim..Benim ihtiyacım olan...

Peygamberlik ve Şefaat Herkesi selamlıyorum, benim peygamberlik ilgili sorularım vardır. Hrıstiyanlık Teolojisine göre Peygamberlik açıklayabilirmisiniz, yani Hrıstiyanlıkta peygamberler kimler dir? Elçi ve Peygamber ayırımı var mıdır? Hrıstiyanlıkta peygamber şefaatı var mıdır? Bu konularlailgili güzel ve bilimsel makaleler olsa, çok sevinirdim. Hepinizden tanrı razı olsun. Yönetim Notu: Öncelikle siz "şefaat" kelimesi ile ne anladığınızı ifade edebilir misiniz?

Domuz Mukaddes Kitapta Haram Değilmi? Değerli arkadaşlar! Eski Ahit Levililer 11. babta ki ayetlere göre Domuz Haramdır, onu elleyen ve yiyen Murdardır, Hristiyanlıkta bu emir ve Şeriat kale alınmıyor mu? yoksa İncili şerifte helal olduğu mu yazıyor? eğer bu şeriat kuralına inanılıyorsa Hıristiyanlar neden bunu uygulamıyor? eğer inanılmıyorsa Eski ahit neden Mukaddes kitapla beraber alınıyor? aydınlatırsanız sevinirim, saygı ve sevgiyle.. SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Temel Kavramlar >> Yasa bölümünü okursanız bu ve benzeri tüm durumlar için kavramsal açıklama bulunuyor.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih