Kıyamete yakın Mehdi Aleyhisselam gelecek midir? konusu
2666 kez okundu,
27 kez cevaplandı. En son mesaj
NCyril tarafından gönderildi.
Kıyamete yakın Mehdi Aleyhisselam gelecek midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »

14-07-11, 14:57
Işık90
Merhaba arkadaşlar,
Geçen akşam bir televizyon kanalına (reklam olmaması için kanalın ismini vermiyorum) masonlar katıldı. (Kendilerinin dindar mason olduklarını belirttiler.) Yani Tanrıya inandıklarını belirttiler.
Daha sonra konu Hz. Mehdi Aleyhisselam'a geldi ve programın sunucusu kıyamete yakın Hz.Mehdinin geleceğini söyledi. Masonların bu konu hakkında ne düşündüklerini sordular. Masonlar da, Mehdi'nin geleceğini inandıklarını söylediler.
Bu forumda da
Hristiyan kardeşlerimizin düşüncelerini öğrenmek istiyorum. İncil'de Mehdi'yle ilgili bir bilgi var mı?
Bilindiği üzere İsa Mesih kıyamete yakın gelecektir. Fakat onun öncesinde Mehdi'de gelecek midir? Ve mehdi geldiğinde dünyada ne gibi değişiklikler olacaktır?
Esenlikler...
Yönetim Notu: Mehdi, Mehdi Aleyhisselam diye bir kişi yoktur, yalnızca RAB olan Yahşuah (İsa) Mesih vardır, o ikinci kez gelecektir, bunun dışındaki herşey yalandır.
Kıyamete yakın Mehdi Aleyhisselam gelecek midir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

14-07-11, 18:37
In Hoc Signo Vinces
Kutsal Kitap'da Mehdi olabilir, nasıl olabilir?
Kutsal Kitap, İsa'dan önce gelecek bir Mesih karşıtından(AntiChrist) söz eder. İnsanlar bu mesih karşıtının izinden gidecekler. Emin olmasam da bu antiChrist ile Mehdi uyuşuyordu galiba. Yani Kutsal Kitap'da Mehdi varsa da, bu iyi bir şey değil.
Masonların içinde her dinden inanca sahip insan var, parçası olmak için aranan şey Tanrı inancı olması. Yani kişi hem locanın bir parçası olan bir Müslüman olup hem de İslami bir figür olan Mehdi'ye inanabilir. Ayrıca programa katılan Masonlar, kanalın ya da programın türüne göre siyasi davranıp bu soruyu "Elbette inanıyoruz, bizler inançlı, dindar masonlarız." diye yanıtlamış olabilirler de.
Yönetim Notu:
Hristiyan terminolojisinde, teolojisinde "Mehdi" kelimesi yoktur.

Amavi iustiam et odivi iniquitatem; propterea, morior in exilio. Pope Gregory VII

FORUMA ÜYE OLUN! /

14-07-11, 18:41
LovePeace15
Bizler Mehdi diye bir kişiye inanmayız, ayrıca Müslümanların inandığı Hz. İsaya'da inanmayız. Yalnızca RAB olan Yahşuah (İsa) Mesih'e iman ederiz.
FORUMA ÜYE OLUN! /

14-07-11, 19:16
In Hoc Signo Vinces
|
|
In Hoc Signo Vinces
|
Kutsal Kitap'da Mehdi olabilir, nasıl olabilir?
Kutsal Kitap, İsa'dan önce gelecek bir Mesih karşıtından(AntiChrist) söz eder. İnsanlar bu mesih karşıtının izinden gidecekler. Emin olmasam da bu antiChrist ile Mehdi uyuşuyordu galiba. Yani Kutsal Kitap'da Mehdi varsa da, bu iyi bir şey değil.
Masonların içinde her dinden inanca sahip insan var, parçası olmak için aranan şey Tanrı inancı olması. Yani kişi hem locanın bir parçası olan bir Müslüman olup hem de İslami bir figür olan Mehdi'ye inanabilir. Ayrıca programa katılan Masonlar, kanalın ya da programın türüne göre siyasi davranıp bu soruyu "Elbette inanıyoruz, bizler inançlı, dindar masonlarız." diye yanıtlamış olabilirler de.
Yönetim Notu: Hristiyan terminolojisinde, teolojisinde "Mehdi" kelimesi yoktur.
|
Evet yoktur. Eklemeyi yaptığınız için teşekkür ederim, ben yazmayı unutmuşum. Mehdi kelime ve inanç olarak yoktur.
Hristiyanlıkta, Mesihkarşıtı/AntiChrist vardır ve Mehdi illa bir kalıba sokulacaksa bu kalıba sokulabilir. Yoksa Mehdi de, Muhammed gibi Kutsal Kitap'ta geçmez.

Amavi iustiam et odivi iniquitatem; propterea, morior in exilio. Pope Gregory VII

FORUMA ÜYE OLUN! /

14-07-11, 20:47
merty17
Rabbimiz İsa Mesih'in gelişine ve O'nunla birlikte olmak üzere toplanmamıza gelince: kardeşler, size rica ediyoruz, Rab'bin gününün gelmiş olduğunu ileri süren herhangi bir ruh, bir söz, ya da bizden gelmiş gibi gösterilen bir mektup aklınızı hemen karıştırmasın, sizi telaşlandırmasın.Kimse sizi hiçbir şekilde aldatmasın. Çünkü imandan dönüş başlamadıkça, mahvolacak olan o yasa tanımaz adam ortaya çıkmadıkça o gün gelmeyecektir.
O adam, tanrı diye anılan ya da tapılan her şeye karşı gelerek kendini hepsinden yüce gösterecek, hatta Tanrı'nın tapınağında oturup kendisini Tanrı ilan edecektir. (II. Selanikliler 2:1-4)
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kıyamete yakın Mehdi Aleyhisselam gelecek midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil