Kumar ve İçki konusu
1480 kez okundu,
8 kez cevaplandı. En son mesaj
yenidogan tarafından gönderildi.
Kumar ve İçki konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

10-11-11, 23:13
yenidogan
Sevgili kardeşim,inancımızın kumar konusuna bakışı nedir ve sarhoş olmakla ilgili sınırlamalar var mıdır?Bu konuları aramızda tartıştık ve daha yetkin birine sormak iyi olur diye düşündük arkadaşlarımla.
Esenlikler
Kumar ve İçki
Romans 9:16
"So it is God who decides to show mercy. We can neither choose it nor work for it."

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Kumar ve İçki

11-11-11, 01:25
cengiz33
http://www.hristiyanforum.com/forum/...nah-t4907.html
Kumar ve İçki
Romalılar 10. Bölüm - 16
Ne var ki, herkes Müjde'ye uymadı. Yeşaya'nın dediği gibi: «Rab, verdiğimiz habere kim inandı?»
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kumar ve İçki

11-11-11, 16:09
yenidogan
Linkini verdiğiniz yazıyı daha önce okumuştum.Yine de teşekkür ederim.Temel olarak bunların iyi şeyler olmadığı konusunda hemfikiriz ancak ben daha kapsamlı bir cevap alabilmek umuduyla yazmıştım.
Sevgiler...
Kumar ve İçki
"So it is God who decides to show mercy. We can neither choose it nor work for it."

FORUMA ÜYE OLUN! /
Kumar ve İçki

11-11-11, 20:53
Saygın95
|
|
yenidogan
|
Linkini verdiğiniz yazıyı daha önce okumuştum.Yine de teşekkür ederim.Temel olarak bunların iyi şeyler olmadığı konusunda hemfikiriz ancak ben daha kapsamlı bir cevap alabilmek umuduyla yazmıştım.
Sevgiler...
|
9Zengin olmak isteyenler ayartılıp tuzağa düşerler, insanları çöküşe ve yıkıma götüren birçok anlamsız ve zararlı arzulara kapılırlar. 10Çünkü her türlü kötülüğün bir kökü de para sevgisidir. Bazıları zengin olmak hevesiyle imandan saptılar ve kendi kendilerine çok acı çektirdiler.
Buradan sadece paranın dinen gereksizliğini görüyoruz.Yani kumarın asıl amacıda parana para katmaktır.Yani aslında bunun gereksiz olduğunu görüyoruz.
Özdeyişler 23:4 Zengin olmak için didinip durma, Çıkar bunu aklından.
5 Servet göz açıp kapayana dek yok olur,
Kanatlanıp kartal gibi göklere uçar.
Burada ise zengin olmak için didinip durmamamızı gösteriyor.Bir
hristiyan bunun yerine;
Luka 3:14 ...ücretinizle yetinin.
Ayetini uygulamalıdır.Ayrıca;
İbranilere 13:5 Yaşayışınız para sevgisinden uzak olsun. Sahip olduklarınızla yetinin.
Şeklinde buyurur.Elinizdeki paranız sahip olduğunuzdur.Kumar ise onu yatırıp çoğaltmayı hedefler.Yani kumar bir
hristiyan yaşamına uymaz.
Ayrıca;
Özdeyişler 13:11 Havadan kazanılan para yok olur, Azar azar biriktirenin serveti çok olur.
Kumar yerine gelirimizi biriktirerek zengin olabiliriz.Kumar havadan kazanılan paradır ve yine aynı amaç için yok olur.
Kumar ve İçki
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kumar ve İçki

11-11-11, 21:47
yenidogan
Özdeyişler 13:11 Havadan kazanılan para yok olur, Azar azar biriktirenin serveti çok olur.
Çok güzel bir özeti aslında konunun...
Teşekkürler
Kumar ve İçki

FORUMA ÜYE OLUN! /
Kumar ve İçki
Kumar ve İçki konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil