kuran ile ilgili anlamadığım bir şey var

kuran ile ilgili anlamadığım bir şey var hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : kuran ile ilgili anlamadığım bir şey var konusu 605 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Daniel75 tarafından gönderildi. kuran ile ilgili anlamadığım bir şey var O, sana kitabı, önündekileri doğrulayıcı olarak hak ile indirmektedir. Önceden insanları doğru yola iletmek için Tevrat'ı ve İncil'i indirmişti. Bir de ayırt eden Furkan indirdi. İncili biri mi indirmişti ki? Cevap verecek Müslümanları arıyorum. Yönetim Notu: Sitemizin soru panosu kuralları nedeniyle öyle bir müslümanı bulmanız mümkün değildir, çünkü sitemizde sorulara yalnızca hristiyanlar cevap verebilirler. kuran ile ilgili anlamadığım bir şey var

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

kuran ile ilgili anlamadığım bir şey var konusu 605 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Daniel75 tarafından gönderildi.

kuran ile ilgili anlamadığım bir şey var konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

kuran ile ilgili anlamadığım bir şey var hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-09-11, 02:20
AlexandrovRadovic

O, sana kitabı, önündekileri doğrulayıcı olarak hak ile indirmektedir. Önceden insanları doğru yola iletmek için Tevrat'ı ve İncil'i indirmişti. Bir de ayırt eden Furkan indirdi.

İncili biri mi indirmişti ki? Cevap verecek Müslümanları arıyorum.

Yönetim Notu: Sitemizin soru panosu kuralları nedeniyle öyle bir müslümanı bulmanız mümkün değildir, çünkü sitemizde sorulara yalnızca hristiyanlar cevap verebilirler.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / kuran ile ilgili anlamadığım bir şey var

kuran ile ilgili anlamadığım bir şey var hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-09-11, 11:11
Burak Nejat

Bu söz kurandamı geçiyor?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / kuran ile ilgili anlamadığım bir şey var

kuran ile ilgili anlamadığım bir şey var hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-09-11, 15:13
Daniel75

"Eski" bir müslüman olarak AlexandrovRadovic kardeşimin şartını, halihazırda bir Hristiyan olarak da forum yönetiminin cevap verme koşulunu yerine getiriyorum sanırım :) Müslümanlar arasında konu biraz tartışmalı, fakat öz olarak şunları söyleyebilirim:

Müslümanlar genel olarak hem Tevrat'ı (Eski Ahit) hem de İncil'i (kafalarındaki İncil kavramı çoğunlukla bizim Yeni Ahit'ten biraz farklıdır) Allah'ın "indirdiğine" inanır. Aslında burada "indirme" kavramını tartışmamız gerek, zira Kuran'da "bir şeyin [kitap olabilir, nimetler olabilir, hatta yeryüzündeki madenler olabilir] Allah'ın lütfuyla insana verilmesi" olarak açıklayabileceğimiz "nüzul" sözcüğü ve bunun türevleri olarak geçmektedir. Bu kökten gelen "tenezzül" sözcüğünün dilimizde "bir kimsenin [kendisi yüksek seviyede iken] başka birinin seviyesine inmesi" anlamına geldiğini de hatırlatırım; nitekim ben de İngilizce'den yaptığım çevirilerde kimi zaman İsa Mesih'in Allah katından yeryüzüne gelmesini ifade eden bazı sözcükleri (örneğin "stoop") "tenezzül etme" olarak çeviriyorum.
Yani kısaca Kuran kutsal metinlerden (kendisini de içine alarak) söz ettiği zaman, "bildirildi, ifşa edildi, açıklandı" anlamında "indirildi" sözcüğünü kullanıyor. Bunlarla birlikte "vahyetme" sözcüğünü de içine alan bu kavram İngilizce'de genel olarak "reveal" sözcüğüyle ifade edilmektedir.
Bazı müslümanlarda Kuran'ın gökten yere kitap olarak indirilmiş olması gibi saçma bir anlayış da bulunmaktadır, oysa bu fikir ehlisünnetin en gelenekçi alimleri tarafından bile kabul görmez. Orta yolcu bir anlayışa göre Kuran, Muhammed'in peygamber olduğu yılın Kadir gecesinde Levhi mahfuz'dan alınarak dünyanın atmosferi üzerine indirilmiş, oradan da Cebrail tarafından peyderpey Muhammed'e aktarılmıştır. Bu tür hikâyelerdeki saçmalığı (üstelik kanıttan da yoksundur) gören bazı modernist/köktenci araştırmacılar ise Kadir suresinde belirtilen "biz onu [Kuran'ı] Kadir gecesinde indirdik" ifadesinin, indirilmeye, yani Muhammed'e açıklanmaya başlaması olarak yorumlarlar... Yani her halükârda "indirme" sözcüğünün "manasını [Muhammed'e] açıklama" anlamına geldiği yaygın olarak kabul görür. Zaten aksi takdirde yazılmasının 23 yıl sürmesi de açıklanamaz...

Kuran konusunda bu kadar detaylı bilgi verdim, zira Müslümanların "ilahî vahiy" anlayışı neredeyse Kuran'la sınırlıdır; bildiğim kadarıyla da ne Eski Ahit'in, ne de (Yeni Ahit'in değil ama, Müslümanlar'ın kafasındaki konsepte göre) İncil'in oluşum süreci hakkında ne Kuran'da, ne de hadislerde bilgi yoktur. Bu nedenle çoğu müslümanın kafasında Kuran'dakine benzer bir süreçle yazılmış Tevrat ve İncil mevhumları vardır... (Gerçi gerek Musa'nın beş kitabını, gerekse Eski Antlaşma'nın tümünü düşündüğümüzde buna oldukça yakın bir süreçte yazılmış oldukları aşikârdır.) Yani çoğu Müslüman, İsa'ya Cebrail tarafından vahyedilmiş ve O'nun tarafından öğrencilerine bizzat dikte edilmiş bir İncil tasavvur etmektedir...

Biraz kafasını çalıştıran Müslüman alimler ise, İsa'nın böyle bir kitap yazmadığını/yazdırmadığını kabul edip, İsa'nın "Allah'ın sözü" oluşunun Kuran'da da zımnen kabul edilmesinden hareketle (Ali İmran (3):45, Nisa (4):171) "İsa Mesih'in kitap yazmadığını, O'nun zaten 'yaşayan vahiy' olduğunu, dolayısıyla İncil denen şeyin de O'nun hayatından ve öğretilerinden ibaret olduğunu" belirtirler... Bunu ikrar etmesine rağmen halen "İncil değiştirildi" diyenler ise bunu ekseriyetle Pavlus'un üzerine atar (işlerine gelmeyen Yuhanna İncili ve Vahiy gibi bölümlerin dahi Pavlus tarafından yazıldığını/yazdırıldığını iddia edeni gördüm!) Yine de, değiştiğini iddia etse de, etmese de, İsa'nın "Söz" niteliğini kabul eden araştırmacı/alimlerin çoğu Kuran'ın "İncil" olarak söz ettiği kitabın bugün elimizde olan Yeni Ahit (ya da kendi kafalarına göre, bunun "bozulmamış" hali) olduğunda hemfikirdir. Ha bir de gerçek İncil'in hiçbir zaman yazıya geçirilmediğini, İsa'nın ölümünden/göğe yükselmesinden sonra unutulup gittiğini, "kendilerine İsa'nın öğrencileri süsü veren bazı yalancıların"(!) da bildiğimiz Yeni Ahit metinlerini kaleme aldıklarını iddia edenler var. Bunlara "Peki Kuran'da geçen 'yanlarındaki Tevrat ve İncil'de yazılmış bulacakları' (Araf 157) gibi ifadeler hangi İncil'den bahsediyor o zaman?" derseniz ne cevap vereceklerini ben de merak ediyorum doğrusu :)
(Yaşar Nuri Öztürk'ün 'yanlarında' ya da 'ellerinde' olarak çevirdiği "ma beyne yedeyhi" ifadesi, benim Arapça'dan anladığım kadarıyla "ellerinin arasında her ne var ise" anlamını verir ve Muhammed'in döneminde Arap yarımadasında bulunan Hristiyanların "Kutsal Kitap" olarak kabul ettiği, yani gerçekten de "yanlarında bulunan" kitapları içerir. Bunun da günümüzde elimizde olan Kutsal Kitap'tan pek bir farkının olmadığı açıktır. Kaynak Kuran ayetleri: Bakara (3):89, 101 Maide (5):43 [Tevrat için], Araf (7):157 [hem Tevrat, hem İncil için])

Özet olarak, Kuran "indirme" dediğinde "Allah'tan gelmesini" kastetmiştir, nitekim Tevrat ve İncil söz konusu olduğunda bu doğrudur; (müslümanlar arasındaki) ihtilaf bu "indirme"nin niteliğiyle ilgilidir; Kutsal Kitap'ın yazılış ve toparlanış sürecinden haberdar olanlar bizim bildiğimize benzer bir vahiy anlayışını kabul eder, bilmeyenler ise çoğunlukla Kuran'ın "vahyedildiği" ve yazıya geçirildiği gibi oluşturulduğunu sanırlar...

"İndirme" mevzuunda daha spesifik bir sorunuz varsa lütfen sormaktan çekinmeyin.

Burak Nejat kardeşime de şu yanıtı vereyim: evet, arkadaşın alıntı yaptığı sözler Kuran'ın Ali İmran suresi 3. ve 4. ayetlerinde yer almaktadır. Ayetlerin tamamı (Yaşar Nuri Öztürk çevirisine göre) şöyle:
3 O, sana Kitap'ı, önündekileri tasdikleyici olarak hak bir yoldan indirdi. Tevrat'ı ve İncil'i de indirmişti.
4 Daha önce insanlara bir yol gösterici olarak Furkan'ı da indirdi. Şu bir gerçek ki, Allah'ın ayetlerini örtüp inkâr edenler için şiddetli bir azap vardır. Ve Allah hem Azîz'dir hem intikam alıcı...
(buraya bir dipnot koyayım, çoğu Müslüman alim "doğru ile yanlışı birbirinden ayıran" anlamına gelen Furkan ifadesiyle Kuran'ın kastedildiğini düşünmektedir, fakat Bakara (2):53 ayetinde Furkan'ın Musa'ya verildiğini, Enbiya (21):48'de ise Musa'ya ve Harun'a verildiğini söylüyor, yani bununla Tevrat, hatta yalnızca Eski Antlaşmanın ilk beş bölümü kastediliyor! Furkan sözcüğünün geçtiği diğer iki ayette ise, Müslümanları üzecek ama, kime verildiği pek belli değil ;) bunlardan biri yukarıdaki Ali İmran 4, diğeri de Furkan(!) suresi (25):1...)

Rabb'in ışığı üstünüze olsun

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"İşlemek için elinin bulduğu her ne ise, onu kuvvetinle işle; çünkü gitmekte olduğun ölüler diyarında iş ve düşünce, bilgi ve hikmet yoktur."
Vaiz 9.10mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

kuran ile ilgili anlamadığım bir şey var konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

kuran ile ilgili anlamadığım bir şey var konusuna benzer konular;

Kuran ile ilgili yepyeni bir bakış açısı Kuran-ı Kerim ile ilgili kendimce düşündüğüm bazı bilgileri ve bazı teorileri size aktarmaya çalışacağım.Sözlerime başlamadan önce bana özel mesaj yoluyla ulaşan ve beni küfre düşmekten kurtaran Daniel75 rumuzlu sevgili arkadaşıma çok teşekkür ederim kendisine ömür boyu duacı olacağım. Bu saptamayı Kuran ve İncili aynı anda okurken farkettim.Daha 3.ayetinde bu kitabın yazılış amacı görünür gibiydi.İsa Mesih bizi yalancı peygamberlere karşı uyarmıştı ve onların mucizeler bile yaratabileceğini söylemişti bu kitabın bundan ne farkı olsun ki?.İçinde bulunduğu iddia edilen mucizeleri inkar etmenin bir anlamı kalmadı şeytan bizden çok daha akıllı bir yaratıktır bunu neden başaramasın ki?Test edileceksek biraz zorluk olmadan iman etmenin ne anlamı kalır ki?Şeytan tarafından bizi imanımıza...

Ertuğrul Özkök'ün Yahudiler ve Hristiyanlarla ilgili Kuran ayeti hakkındaki yazısı GEÇEN salı günü Hürriyet yazı işlerinde iki saate yakın süren bir tartışma yaşadık. Bu tartışma sonunda, hayatımın en zor kararlarından birini aldım ve bir haberi sayfanın üzerinden çıkardım. Ancak dün Malatya’da bir yayınevinde öldürülen üç kişinin duruşmasıyla ilgili haberleri okurken, yaşadığımız bu tartışmayı ve aldığım kararı sizlerle paylaşmak istiyorum. Salı günü öğle gündemimize çok ilginç bir haber geldi. Olay şu:

Kuran, Bilim ve Mucizeler Kuran, Bilim ve bunları mucize yapanlar http://www.hurriyet.com.tr/_yazarlar/images/72b.jpg ‘Kuran’da yeri var’a zeyl MÜSLÜMANLARIN çağının çağdaşı olamamasının, dünyayı ve evreni kavrayamamasının en önemli nedeni “Kuran’a yeri var” safsatasıdır. Bu aynı zamanda derin ve bulaşıcı bir aşağılık duygusunun da ifadesidir: “Siz Frenklerin, gâvurların yaptıkları icatlara, kullandıkları fenne bakmayın, bunların hepsinin kaynağı Kuran’dır!” düşüncesidir.

Çekirge Mucizesi ve Kuran Bunca zamandır Kur'an'da bilimsel ve tarihsel mucize olduğu yolundaki palavralarla mücadele ettim; ancak bu yukarıdaki iddia ile ilk kez karşılaşıyorum! Kur'an veri tabanında arama yaptığımda çekirge sözüğünün iki ayette geçtiğini gördüm:Biz de, her biri ayrı ayrı birer mucize olmak üzere başlarına tufan, çekirge, ürün güvesi (haşerât), kurbağalar ve kan gönderdik. (Hiçbirinden ders almadılar.) Büyüklük tasladılar ve suçlu bir kavim oldular. (Sure 7:133 Diyanet) O halde sen de onlardan yüz çevir. Onlar, o davetçinin (İsrafil’in benzeri görülmemiş) bilinmedik (korkunç) bir şeye çağırdığı gün, gözleri düşmüş bir halde dağılmış çekirgeler gibi kabirlerden çıkarlar. (Sure 54:6-7 Diyanet) Söz konusu ilginç yorumun Sure 54:7'de geçen benzetmenin saptırılmasından kaynaklandığı...

365 gün Mucizesi ve Kuran 365 GÜN ve KUR'AN ? 1- Hatalı sayımlar: Günümüzde pek çok İslam ilahiyatçısı ve Müslüman yazar tarafından gündeme getirilen bir sözde Kur'an mucizesi, Arapça gün anlamına gelen YEWM sözcüğünün Kur'an'da kaç kez tekrarlandığı ile ilgilidir. İddiaya göre, YEWM sözcüğü İslam'ın kutsal saydığı metinde tam 365 kez geçer; bu ise bir yıl içindeki gün sayısına eşittir ve matematiksel bir uyumu yansıtmaktadır. Bu safsatanın çürütülmesi için yapılması gereken şey Arapça bir Kur'an veritabanında YEWM sözcüğünün kaç kez geçtiğini tespit etmektir. İddia sahipleri kötü bir sürpriz ve acı bir gerçekle karşılaşacaklardır: YEWM sözcüğü Kur'an'da 365 kez değil, 475 kez geçer!!! Edip Yüksel isimli yazar, bu sözde matematiksel mucizeyi savunurken YEWM sözcüğünün sadece tekil halinin 365 kez...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih