Kurtuluş nedir?

Kurtuluş nedir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Kurtuluş nedir? konusu 349 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj FormerlySaul tarafından gönderildi. Kurtuluş nedir? Merhaba, Dinler Tarihinde yüksek lisans öğrencisiyim, "Hıristiyanlıkta Kurtuluş" konulu bir tezim var. Ancak danışman hocam, tezimi bir türlü beğenmiyor. Konuyu anlayamamışsın diyor. Ben de size danışmak istedim. Hıristiyan düşüncesinde kurtuluş nedir? Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim, çok sevinirim.. Yönetim Notu: Üniversiteniz? Lisans teziniz? Hocanızın ismi nedir? Kurtuluş nedir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kurtuluş nedir? konusu 349 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj FormerlySaul tarafından gönderildi.

Kurtuluş nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kurtuluş nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-12-11, 20:49
Kurtuluş nedir?
deborah_34

Merhaba,
Dinler Tarihinde yüksek lisans öğrencisiyim, "Hıristiyanlıkta Kurtuluş" konulu bir tezim var. Ancak danışman hocam, tezimi bir türlü beğenmiyor. Konuyu anlayamamışsın diyor. Ben de size danışmak istedim. Hıristiyan düşüncesinde kurtuluş nedir?

Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim, çok sevinirim..

Yönetim Notu: Üniversiteniz? Lisans teziniz? Hocanızın ismi nedir?

Kurtuluş nedir?

Kurtuluş nedir?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kurtuluş nedir?

Kurtuluş nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-12-11, 13:07
Kurtuluş nedir?
FormerlySaul

deborah_34
Merhaba,
Dinler Tarihinde yüksek lisans öğrencisiyim, "Hıristiyanlıkta Kurtuluş" konulu bir tezim var. Ancak danışman hocam, tezimi bir türlü beğenmiyor. Konuyu anlayamamışsın diyor. Ben de size danışmak istedim. Hıristiyan düşüncesinde kurtuluş nedir?

Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim, çok sevinirim..

Yönetim Notu: Üniversiteniz? Lisans teziniz? Hocanızın ismi nedir?
Yüksek Lisans seviyesinde eğitiminizi göze alarak yabancı dil bildiğinizide göze alıyorum. O yüzden araştırmayı gene siz yapacaksınız burda uzun uzun yazamayız, yazılan çizilenleri okuyun.

Ama tavsiyemiz Adem ile Havva'nın cennetten kovulmasıyla başlayın. Kurtuluş planının merkezi İsa Mesihtir. Ancak bu yaratılıştan beri tasarlanmıştır. Buna göre yapın araştırmanızı.

Ama böyle Tanrı'nın Kurtuluş Tasarısı Nedir? diye sorup bize bütün tezinizi yazdırmak değilse niyetiniz takıldığınız noktaları sorun cevaplıyalım.

Bu tasarıyı anlamak için yarım ile tam yıl eğitim almanız gerekir yoksa. :)

Sevgiler.

Kurtuluş nedir?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Kurtuluş nedir?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kurtuluş nedir?

Kurtuluş nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kurtuluş nedir? konusuna benzer konular;

Kurtuluş kaybedilebilir mi? Soru: Bir Hristiyan kurtuluşunu kaybedebilir mi? Yanıt: Bu soru yanıtlanmadan önce “Hristiyan” teriminin tanımlanması lazımdır. Bir “Hristiyan,” bir dua etmiş ya da kilisede öne çıkmış ya da Hristiyan bir ailede büyümüş biri değildir. Bunların her biri Hristiyan deneyiminin bir parçası olabileceği halde, bunlar bir insanı Hristiyan “yapmazlar.” Bir Hristiyan, imanla İsa Mesih’i tek Kurtarıcı olarak kabul edip O’na tamamen güvenen biridir (Yuhanna 3:16; Elçilerin İşleri 16:31; Efesliler 2:8-9). Bu tanımı aklımızda tutarak, bir Hristiyan kurtuluşunu kaybedebilir mi? Belki bu çok önemli soruyu yanıtlamanın en iyi yolu, Kutsal Kitap’ın kurtuluş konusunda söylediklerini incelemek ve bu yüzden de kurtuluşu kaybetmenin ne anlama geleceğini etüt etmektir. Aşağıda birkaç örnek yer...

Kurtuluş nedir? Kurtuluş nedir? Kurtuluş günahların bağışlanmasıdır. Bu sadece iman aracılığıyla Mesih’in kurtarıcı olduğuna inanmakla gerçekleşir. Eğer kurtuluşa erişmek istiyorsanız, İsa’nın çarmıhta sizin için yaptığına inanmalısınız. Ancak bundan sonra Tanrı’yla birlikte yeni ilişkiye başlayabilir ve sonsuz yaşama sahip olabilirsiniz. Kurtuluş, birisini Cehenneme gitmekten (sonsuza dek lanetlenmekten) kurtarmaktır. Lanetlenme günahkara günahından dolayı verilen yargıdır. Yargı, Tanrı’nın günahkarı sonsuza dek Cehenneme göndermesinden ibarettir. Tanrı’nın günahları bağışlatan kurtarışını reddeden herkesin gideceği yer Cehennem’dir. Eğer kurtulmak istiyorsanız, o zaman bir günahkar olduğunuzu ve İsa’nın sizin günahlarınızı bağışlamasını dilemelisiniz. O bunu yapacaktır. Kaynak:...

Kurtuluş Nedir? Kurtuluş Nedir? Ruhsal anlamda Aç mısınız? Yaşamınızda açlığını duyduğunuz bir şeyler var mı? İçinizde derinliklerinde doyum bulamadığınız bir şeyler var mı? Varsa İsa çözümdür!! İsa, «Yaşam ekmeği ben'im. Bana gelen asla acıkmaz, bana iman eden hiçbir zaman susamaz» dedi. (Yuhanna 6:35) Kafanız karışık mı? Hayatta bir yol, bir amaç edinemediniz mi? Karanlıkta olup da aydınlamak için elektrik düğmesini bulamıyor musunuz? Öyle ise İsa çözümdür!! İsa yine halka seslenip şöyle dedi: «Ben dünyanın ışığıyım. Benim ardımdan gelen, asla karanlıkta yürümez, yaşam ışığına sahip olur.» (Yuhanna 8:12) Hayatta bütün kapıların yüzünüze kapandığını mı düşünüyorsunuz? Bir sürü kapıyı açmaya çalışıp arkasında sadece anlamsızlık, bir boşluk mu buldunuz? Hayatınız için bir anlam mı arıyorsunuz?...

Kurtuluş Kavramı KURTULUŞ KAVRAMI Genelde kurtuluş kavramı Sözel anlamıyla kurtuluş her türdeki hoş olmayan durumlardan uzağa kaçma ve özgür olma çabasıdır. Örneğin, sınavdan kurtulma, ateşten kurtulma, hastalıktan kurtulma, borçlardan kurtulma, kazalardan kurtulma gibi. Herhangi bir olumsuz durumda kişi kurtulma çabasının bilinci içinde olduğu gibi, tinsel yani ruhani durumda da kişi, Tanrı önünde günahlı ve reddedilmiş olduğunu kişisel olarak bilmeli ve Tanrı’nın kurtarıcı eline sarılmalıdır. Kutsal Kitap’ta açıklanan kurtuluş kavramı Kurtuluş, Kutsal Kitabın ana konusudur. Kutsal Kitap yaprakları boyunca Hıristiyan kişi, günaha düşmüş atalarının çok kötü durumunu ve şeytanla kurtarıcı Mesih’in savaşına tanık olur. Genelde Hıristiyanlık inancı, günahlardan kurtulup Tanrı’nın tinsel çocuğu...

Kurtuluş Öyküsü Ne mutlu RAB'be güvenen insana! Gururluya, yalana sapana ilgi duymayana. Ya RAB, Tanrım, Harikaların, düşüncelerin ne çoktur bizim için. Sana eş koşulmaz! Duyurmak, anlatmak istesem yaptıklarını, saymakla bitmez. (Mezmur 40:4-5) İBRAHİM'İN İMANI RAB Avram'a (Yüce Baba), ülkeni, halkını, babanın evini bırak, sana ün kazandıracağım. Bereket kaynağı olacaksın. Seni kutsayanları kutsayacağım. Seni lanetleyeni lanetleyeceğim. Yeryüzündeki halkların hepsi Senin aracılığınla kutsanacak. Bundan sonra, RAB bir görümde Avram'a şöyle seslendi: Korkma, Avram. Senin kalkanın benim. Ödülün çok büyük olacak. Avram, Ya RAB, bana ne vereceksin, dedi. Çocuk sahibi olamadım. Evim Şamlı Eliezer'e kalacak. Bana çocuk vermediğin için evimdeki bir hizmetkâr mirasçım olacak. RAB yine Avram'a...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih