Kutsal Ruh sadece Rabbimize inananlar üzerindemi çalışır ? konusu
3809 kez okundu,
20 kez cevaplandı. En son mesaj
admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
Kutsal Ruh sadece Rabbimize inananlar üzerindemi çalışır ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>

16-11-11, 00:32
datatip
Yine ince çizgilere girdim hadi hayırlısı,
Ama "Katoliklerin kurtuluş kapsamını genişletmesi" bana bu soruyu aklıma getirdi.
Nihayetinde tüm Rab inananları,kutsal kitabı referans alanlar birdir.
Ben şimdi
hristiyanlar dışındakilerede kutsal ruh çalışıyormu diye düşünmeye başladım.
Çünkü O,güneşini hem iyilerin hem kötülerin üzerine doğurur.Yağmurunu hem doğruların hem eğrilerin üzerine yağdırır......Bu nedenle göksel Babanız yetkin olduğu gibi,sizde yetkin olun.
O vakit kutsal ruhda hem
hristiyanlarda hemde başka dinlerdekinin üzerindede çalışıyor olabilir.
Bu durum diyaloğu getirir.Başka dinden olanların söylediklerinden kutsal kitap ışığında Kutsal Ruh'un çalışma izlerini araştırırız.
Ve dinler arası diyaloğada bir başka açıdan daha yaklaşılmış olur.
Belkide bu yapılıyor,ben yeni yeni düşünüyorum.
Kutsal Ruh sadece Rabbimize inananlar üzerindemi çalışır ?

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

16-11-11, 12:48
FormerlySaul
Kardeşim Katoliklerle ilgili o açıklamaya cevap oalrak şunu söyleyebilirim. Katolik Din ve Ahlak kuralları kitabında (Catechism) İsa'yı tanımayan ve bilmeyen insanlar Tanrı'yı tüm kalpleriyle takip ederlerse kurtulabilirler diyor.
Bencede Cennet'in anahtarı hiç bir topluluk veya kurumun elinde olamaz.
Örneğin Türkiye'deki müslüman kardeşlerimiz. Herkes İSA adını biliyor. Ama kaç kişi onu gerçekten tanıyor ve tanıma fırsatı buluyor. Yıllarca beyinler yıkandı. İncil değiştirildi , İsa sadece paygamberdi falan diye. Kaç kişi İsa'yı tanıyorki?
Kesin cehenneme gideceğindne neredeyse emin olduklarımız İsa'yı tanıdığı halde onu takip etmeyip iman etmeyen insanlar.
Kendimi ele alırsak. Ben müslüman bir ailenin ateizmle deizm arasında gelip giden bir evladıydım. Kutsal kitap değiştirildi diyordum. Dinlerle ve bazen Tanrıyla alay ediyordum (Tanrım affet). Çok şükür içimde birşeyler değişti ve Tanrıyı buldum. Bana o değişimi getiren kendi kararlarım değildim resmen çekildim. Dolayısı ile Kutsal Ruh içimde yaşamaya başlamadıysada bana yardım etti gibi geliyor.
Ama bunlar benim kiliseden öğrendiklerim üstünden kendi yorumlamalarımdır tamamen yanlış olabilir. Tanrı bilir. Ben bilemem.
Diğer kardeşlerimizin yorumlarınıda çok merak ediyorum.
Çok güzel bir soruydu.
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /

16-11-11, 21:24
admin1 Ken Block
|
|
FormerlySaul
|
Kardeşim Katoliklerle ilgili o açıklamaya cevap oalrak şunu söyleyebilirim. Katolik Din ve Ahlak kuralları kitabında (Catechism) İsa'yı tanımayan ve bilmeyen insanlar Tanrı'yı tüm kalpleriyle takip ederlerse kurtulabilirler diyor.
Bencede Cennet'in anahtarı hiç bir topluluk veya kurumun elinde olamaz.
.
|
Değerli kardeşim; ne yazıkki verdiğin cevap yalnızca bir "teoridir". İncil'de İsa'yı tanımayan ve bilmeyen insanların kurtulabileceğine dair bir veri yoktur. Yalnızca "yargılanacakları"na dair şu ayetler vardır:
İNCİL, ROMALILAR 2
|
|
Alıntı:
|
9-10 Kötülük eden herkese -önce Yahudi`ye, sonra Yahudi olmayana- sıkıntı ve elem verecek; iyilik eden herkese -yine önce Yahudi`ye, sonra Yahudi olmayana- yücelik, saygınlık, esenlik verecektir.
11 Çünkü Tanrı insanlar arasında ayrım yapmaz.
12 Kutsal Yasa`yı* bilmeden günah işleyenler Yasa olmadan da mahvolacaklar. Yasa`yı bilerek günah işleyenlerse Yasa`yla yargılanacaklar.
13 Çünkü Tanrı katında aklanacak olanlar Yasa`yı işitenler değil, yerine getirenlerdir.
14 Kutsal Yasa`dan yoksun uluslar Yasa`nın gereklerini kendiliklerinden yaptıkça, Yasa`dan habersiz olsalar bile kendi yasalarını koymuş olurlar.
15 Böylelikle Kutsal Yasa`nın gerektirdiklerinin yüreklerinde yazılı olduğunu gösterirler. Vicdanları buna tanıklık eder. Düşünceleriyse onları ya suçlar ya da savunur.
16 Yaydığım Müjde`ye göre Tanrı`nın, insanları gizlice yaptıkları şeylerden ötürü İsa Mesih aracılığıyla yargılayacağı gün böyle olacaktır.
|
Dolayısıyla
hristiyan inancı ile ilgili konularda bir
incil referansınız İncil olmalıdır, her hangi bir kilisenin kitabı olmamalıdır.
Cennetin anahtarlarına gelince, bugün Katolik Kilisesi'nin en temel öğretilerinden birisi bu anahtarların kendilerinde olduğu iddiasıdır!
İncil'deki şu ayetlere dayandırılır:
|
|
Alıntı:
|
Göklerin Egemenliği`nin anahtarlarını sana vereceğim. Yeryüzünde bağlayacağın her şey göklerde de bağlanmış olacak; yeryüzünde çözeceğin her şey göklerde de çözülmüş olacak.”
Matta 16:19
|
Katolik Kilisesi bu anahtarların Elçisel Yetki ile kendisinde olduğunu iddia eder.
Kurtuluş konusuna geri dönersek, şu ayeti hatırlamamız gerekir:
|
|
Alıntı:
|
Başka hiç kimsede kurtuluş yoktur. Bu göğün altında insanlara bağışlanmış, bizi kurtarabilecek başka hiçbir ad yoktur.
Elçilerin işleri 4:12
|
Ayrıca eğer İsa'yı tanımayan ve bilmeyen insanlar için bir kurtuluş mümkün ise tüm elçiler, ilk
hristiyanlar, müjdeyi duyurmak uğruna ölenler boşuna ölmüş gibi bir durum ortaya çıkmaktadır.
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /

16-11-11, 22:18
FormerlySaul
Değerli Ken Block kardeşim,
Seninde bildiğin gibi biz Katolikler inancımızın sadece bir "Kitap Dini" olmadığına ve geleneklerinde önemine inanıyoruz. Şu an bana öğretilen kitaplarda direk olarak bu kelimeler yazmaktadır.
Ayrıca İsa mesihi bildiği halde onu ve kilisesini red edenleri cehennemlik oalrak tanımlar. Ancak Mesih'i izleyen diğer inançlı insanalrıda Mesih'in bedenindeki "diğer kardeşler" olarak niteler. (anahtar belki bizde diyorlar ama kapıyı çarpmıyorlar kimsenin yüzüne)
En başından zaten katolik olduğumu belirttiğim için mezhepsel tartışmaya hiç gerek yok. Ama sizin görüşlerinize tamamen saygım var. Ancak bütün insanlığın iyiliği için İsayı duyduğu halde tanıma fırsatı bulamayan ama Tanrı yolunda gitmeye çalışan insanlar için sürekli dua ediyoruz.
Ben inancımda şahsen (tekrar söylüyorum şahsen) en büyük mutluluğu Mesih İsa'yı Rabbimizi bu dünyada tanıma fırsatı bulduktan sonra herşeyin daha anlamlı gelmesi ve her zaman onun sayesinde güç bulmam ile yaşadım. Biz
hristiyanlar bu bakımdan zaten çok ayrıcalıklıyız.
Ama asıl konuyu çok dağıtmayalım sencede Rabbe henüz iman etmeyenlerde Kutsal Ruh etkin olup çalışır mı?
Not: Ben henüz bir Katekümen'im Katolik Moderetör arkadaşlarım bir yanlışım varsa lütfen beni düzeltsinler ve yazdığım yanlış olabilcek herşey için beni affedin kardeşlerim. Bilgi sahibi olmadan fikir yürütmek çok tehlikelidir ama kasıtlı olarak değilde bilgi sahibi olduğumu sanarak hata ediyorsam affınıza sığınırım.
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /

16-11-11, 23:38
admin1 Ken Block
|
|
FormerlySaul
|
Değerli Ken Block kardeşim,
Seninde bildiğin gibi biz Katolikler inancımızın sadece bir "Kitap Dini" olmadığına ve geleneklerinde önemine inanıyoruz. Şu an bana öğretilen kitaplarda direk olarak bu kelimeler yazmaktadır.
Ayrıca İsa mesihi bildiği halde onu ve kilisesini red edenleri cehennemlik oalrak tanımlar. Ancak Mesih'i izleyen diğer inançlı insanalrıda Mesih'in bedenindeki "diğer kardeşler" olarak niteler. (anahtar belki bizde diyorlar ama kapıyı çarpmıyorlar kimsenin yüzüne)
|
"Hem Mesih'i izleyen hem de diğer inançtan" olan kişiler yalnızca diğer mezheplerdeki kardeşler olabilirler, başka bir Tanrı'ya inanan kişiler olamazlar. Yani
hristiyan olmayan kişiler olamazlar. Mesih'i izleyenler yalnızca
hristiyanlardır.
Dolayısıyla "diğer inançtakiler" kavramında bir karışıklık oluşuyor. Diğer inançtakiler derken diğer inançtakileri mi yoksa diğer mezheplerdekileri mi kast ediyorsunuz bunu netleştirmek gerekiyor.
Kapılar, Mesih'i kabul etmeyenlere kapalıdır.
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kutsal Ruh sadece Rabbimize inananlar üzerindemi çalışır ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>