Kutsal Ruh'un Armağanları

Kutsal Ruh'un Armağanları hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Kutsal Ruh'un Armağanları konusu 389 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj alinesuslu tarafından gönderildi. Kutsal Ruh'un Armağanları Merhabalar Siz değerli arkadaşlarıma birşey sormak istiyorum. Kutsal Ruh,Kutsal Ruh armağanlarını istediği kişiye istediği şekilde ve istediği kadar veriyor.Kişi bu armağanları Tanrıya hizmet adına iyi bir şekilde kullanmaya başlıyor.Ama daha sonra bu armağanları çıkar için kullanmaya başlıyor.Yani lafta Tanrı için ama gerçekte farklı amaçlar için kullanmaya başlıyor (farkında olarak yada olmayarak) Kutsal Ruh bu armağanları geri alır mı yoksa almaz mı?Ben birkaç dinadamına sordum.Onlar almayacağını söyledi.Ama cevaplardan tatmin olamadım.Rica etsem Kutsal Kitaptan ayetlerle açıklama yapabilir misiniz? Rab Sizleri bereketlesin. Esenlikte kalın Alin Yönetim Notu: Tanrı armağanını geri almaz, ancak o çıkar amaçlı kullananlar belki armağanlarını Tanrı'dan almamış olabilirler... Kutsal Ruh'un Armağanları

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kutsal Ruh'un Armağanları konusu 389 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj alinesuslu tarafından gönderildi.

Kutsal Ruh'un Armağanları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kutsal Ruh'un Armağanları hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-10-11, 23:23
alinesuslu

Merhabalar
Siz değerli arkadaşlarıma birşey sormak istiyorum.
Kutsal Ruh,Kutsal Ruh armağanlarını istediği kişiye istediği şekilde ve istediği kadar veriyor.Kişi bu armağanları Tanrıya hizmet adına iyi bir şekilde kullanmaya başlıyor.Ama daha sonra bu armağanları çıkar için kullanmaya başlıyor.Yani lafta Tanrı için ama gerçekte farklı amaçlar için kullanmaya başlıyor (farkında olarak yada olmayarak)
Kutsal Ruh bu armağanları geri alır mı yoksa almaz mı?Ben birkaç dinadamına sordum.Onlar almayacağını söyledi.Ama cevaplardan tatmin olamadım.Rica etsem Kutsal Kitaptan ayetlerle açıklama yapabilir misiniz?
Rab Sizleri bereketlesin.
Esenlikte kalın
Alin

Yönetim Notu: Tanrı armağanını geri almaz, ancak o çıkar amaçlı kullananlar belki armağanlarını Tanrı'dan almamış olabilirler...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Ruh'un Armağanları

Kutsal Ruh'un Armağanları hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-10-11, 12:02
alinesuslu

alinesuslu
Merhabalar
Siz değerli arkadaşlarıma birşey sormak istiyorum.
Kutsal Ruh,Kutsal Ruh armağanlarını istediği kişiye istediği şekilde ve istediği kadar veriyor.Kişi bu armağanları Tanrıya hizmet adına iyi bir şekilde kullanmaya başlıyor.Ama daha sonra bu armağanları çıkar için kullanmaya başlıyor.Yani lafta Tanrı için ama gerçekte farklı amaçlar için kullanmaya başlıyor (farkında olarak yada olmayarak)
Kutsal Ruh bu armağanları geri alır mı yoksa almaz mı?Ben birkaç dinadamına sordum.Onlar almayacağını söyledi.Ama cevaplardan tatmin olamadım.Rica etsem Kutsal Kitaptan ayetlerle açıklama yapabilir misiniz?
Rab Sizleri bereketlesin.
Esenlikte kalın
Alin

Yönetim Notu: Tanrı armağanını geri almaz, ancak o çıkar amaçlı kullananlar belki armağanlarını Tanrı'dan almamış olabilirler...

yooo demek istediğimi anlamadınız.Mesela Tanrıdan şifa armağanı var kişinin.Ama zaman içinde Tanrının adıyla şifa dağıttığında karşısındakinden bir beklenti içine girmeye başladı diyelim. Tanrı vermiş olduğu armağanı kendi çıkarına kullanmaya başladı diye geri alır mı yoksa almaz mı?

Yönetim Notu: Hayır yanlış anlamadık. Eğer armağan Tanrı'dan ise geri alınmayacaktır. Ancak cezalandırma konusu Tanrı'nın takdirine kalmıştır, o kişiyi cezalandırabilir.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Ruh'un Armağanları

Kutsal Ruh'un Armağanları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kutsal Ruh'un Armağanları konusuna benzer konular;

Kutsal Ruh'un armağanları nasıl verilir? Soru: Tanrı ruhsal armağanları nasıl dağıtır? Tanrı bana Kendisinden istediğim ruhsal armağanı verir mi? Yanıt: Romalılar 12:3-8 ve 1 Korintliler bölüm 12, her Hristiyan’a Rab’bin Kendi seçimine göre ruhsal armağanlar verildiğini açıkça bildirir. Ruhsal armağanlar Mesih’in bedeninin yararlanması için verilmiştir (1 Korintliler 12:7, 14:12). Bu armağanların tam olarak ne zaman verildiği kesin bir şekilde bildirilmemiştir. Çoğu insan ruhsal armağanların ruhsal doğum zamanında (kurtuluş anında) verildiğini varsayar. Ancak bazı ayetler vardır ki, bunlar Tanrı’nın ruhsal armağanları daha sonra verdiğini gösteriyor olabilirler. Hem 1 Timoteos 4:14 ve hem de 2 Timoteos 1:6 Timoteos’un hizmete atandığı zaman “peygamberlikle” aldığı bir armağandan söz eder. Bu, büyük bir olasılıkla Timoteos’un...

Kutsal Ruh'un armağanları ve yetenekler Soru: Bir yetenekle ruhsal bir armağan arasındaki fark nedir? Yanıt: Yeteneklerle ruhsal armağanlar arasında hem benzerlikler, hem de farklılıklar vardır. Her ikisi de Tanrı’dan gelen armağanlardır. Her ikisinin etkinliği de kullanımla artar. Her ikisinin de bencil amaçlar için değil, başkaları için kullanılması tasarlanmıştır. Birinci Korintliler 12:7 ruhsal armağanların kendimi için değil, başkalarının yararına verilmiş olduğunu bildirir. İki büyük buyruk Tanrı’yı ve başkalarını sevmekle ilgili olduğundan buradan kişinin yeteneklerini de bu amaçlar için kullanması gerektiği sonucu çıkar. Ancak bu yetenek ve ruhsal armağanların kime ve ne zaman verildiği farklılık gösterir. Tanrı’ya ya da Mesih’e inancına bakılmadan bir insana, genler (bazılarının müzik, sanat ya da matematiğe karşı...

Kutsal Ruh 'un Armağanları ve Pentekost - (Rev. Robert Lynn - Bölüm 8) KUTSAL RUH’UN ARMAĞANLARI VE PENTİKOST<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Pentikost günüyle ilgili farkına varmamız gereken ilk şey bu günün tarihte bir dönüm noktası olduğudur. Hatırladığınız gibi İsa Mesih Kudüs’te öğrencilerine şöyle diyordu: <o:p></o:p> Elçilerin İşleri 1: 4Kendileriyle birlikteyken onlara şu buyruğu vermişti: «Kudüs'ten ayrılmayın, Baba'nın vermiş olduğu ve benden duyduğunuz sözün gerçekleşmesini bekleyin. 5Şöyle ki, Yahya suyla vaftiz etti, ama sizler birkaç güne kadar Kutsal Ruh'la vaftiz edileceksiniz. <o:p></o:p> <o:p></o:p> Ve öğrenciler İsa Mesih’in dediği gibi bekliyorlar ve Pentikost günü geliyor: <o:p></o:p> Elçilerin İşleri 2: Pentikost günü geldiğinde bütün imanlılar bir arada bulunuyordu....

Vaat Edilen Kutsal Ruh'un Gelişi (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 4) Bölüm IV VAAT EDİLEN KUTSAL RUH’UN GELİŞİ A. Vaat edilen Kutsal Ruh’un Gelişi Söz Konusudur Burada Eski Antlaşma’da Kutsal Ruh tekrar ve takrar insanlara geldi, Mesih’in üzerine ise özel bir şekilde geldi. Şimdi kendisinden söz edeceğimiz Kutsal Ruh’un gelişi üç kilit noktayla işaretlenmiştir. Habercilerin İşleri 1:4-5’de Vaad’den söz ediliyor: ”Kendileriyle bir aradayken onlara Yeruşalem’den ayrılmamalarını, Baba’nın vaadini beklemeleri için buyruk verdi: Siz bu vaadi benden duydunuz. Bildiğiniz gibi Yahya su ile vaftiz etti, ama bir kaç gün içinde siz Kutsal Ruh'la vaftiz edileceksiniz.”

Kutsal Ruh'un Yapısı (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 1) Bölüm 1 KUTSAL RUH’UN YAPISI A. Kutsal Ruh Bir Kişidir 1. Kişi nedir? Bir kişiden söz ettiğimiz zaman, kendine özgü kişiliği olan bir varlıktan söz etmiş oluruz. Normal olarak buna, özgüven, mantıklı düşünme yeteneği –hayvanları aşacak ölçülerde – hissetme yeteneği ve karar verme yeteneği aittir. Bu anlamda Kutsal Ruh bir kişidir.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih