| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: Kutsal su nasil elde edilir? konusu 1361 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Stanley Nickholas Stone tarafından gönderildi. Kutsal su nasil elde edilir? Merhaba arkadaslar. benim merak ettigim bir sey var. kutsal su nasil elde edilir. hangi dualar nasil yapilir yani bir kac sey duydum fakat bu bilgilerin yanlis olmasindan korkuyorum ve burda dogrusunu ogrenmek istiyorum.. tesekkurler.. Kutsal su nasil elde edilir?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Kutsal su nasil elde edilir? konusu 1361 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Stanley Nickholas Stone tarafından gönderildi.
Merhaba arkadaslar. benim merak ettigim bir sey var.
kutsal su nasil elde edilir. hangi dualar nasil yapilir yani bir kac sey duydum fakat bu bilgilerin yanlis olmasindan korkuyorum ve burda dogrusunu ogrenmek istiyorum.. tesekkurler..
Merhaba arkadaslar. benim merak ettigim bir sey var.
kutsal su nasil elde edilir. hangi dualar nasil yapilir yani bir kac sey duydum fakat bu bilgilerin yanlis olmasindan korkuyorum ve burda dogrusunu ogrenmek istiyorum.. tesekkurler..
Kutsal su nasil elde edilir? konusuna benzer konular;
insanlar aldatarak, kandırarak, yalanlar söyleyerek ne elde ettiklerini zannederler? Evet bu sorunun cevabını bildim bileli merak etmişimdir.
İnsanlar başka insanları aldatarak ne kazandıklarını sanırlar,
bu onlara nasıl bir zevk verir
bu zevkmi sahici ve kalıcıdır yoksa iyilik vererek elde edilen hazmı daha gerçekçidir.
Maalesef,insanları sevmiyen,onları düşman yada kendi tuhaf zevklerine alet etmek istiyen insanlar var.Hangisi çoğnlukta olduğunu bilmiyorum ama affedilebilir kusurlar dışında neyseki böyle tuhaf zevkmi-saplantısımı olanlara az rastladım.Onlar kendi dünyalarının gerçek dünya olduğunu ısrarlada savunurlar,bazen kafam karışır benim bildiğim dünya da bana daha gerçekçi gelir.Yani insanların ufak tefek kusurlarını maruz görmek ve onları anlayışla karşılama dünyası bana daha dingin daha saygıdeğer davranışlarla karşılık verirler.
Evet hal böyle iken neden...
Neden Dua edilir? Soru: Neden dua etmeli? Tanrı geleceği bildiğinden ve zaten her şeyi denetlediğinden dua etmenin ne gereği var? Eğer Tanrı’nın fikrini değiştiremezsek neden dua edelim ki?
Yanıt: Hristiyan için dua etmek nefes almak gibidir. Dua etmek, dua etmemekten daha kolaydır. Çeşitli nedenlerden ötürü dua ederiz. Dua, ilk olarak, Tanrı’ya hizmet etmenin (Luka 2:36-38) ve O’na itaat etmenin bir biçimidir. Dua etmemizin nedeni Tanrı’nın bize dua etmemizi buyurmasıdır (Filipililer 4:6-7). Dua, Mesih ve ilk kilise tarafından bizim için örneklenmiştir (Markos 1:35; Elçilerin İşleri 1:14; 2:42; 3:1; 4:23-31; 6:4; 13:1-3). Eğer İsa dua etmenin harcanan zamana değer olduğunu düşündüyse, biz de öyle düşünmeliyiz. Eğer İsa’nın Baba’nın isteğinde kalmak için dua etmeye ihtiyacı olduysa bizim de dua etmeye...
Nasıl İbadet Edilir? Kardeşlerim, hak yolu idrak edeli çok olmadı ancak, nasıl ibadet edileceğini bilmiyorum ve bursa da kilise bulamadım. yönlendireceğiniz biri ya da önereceğiniz kaynaklara ihtiyacım var. yardımlarınız için teşekkürler.
hşçakalın.
KUTSAL DAĞDA (AĞİON OROS) HASTALIĞA VE ÖLÜME NASIL KARŞI DURUYORLAR Bir doktorun Kutsal Dağdan tecrübeleri...
Rahipler hastalığı nasıl karşılıyorlar? Sabır ve tahammül ile.
Rahipler, «Hastalık, Allahın ziyaretidir.» derler. Bir gün ihtiyar bir rahip bana şöyle dedi; “Tanrı bana hastalık gönderdiğinde, - demek beni hatırladı ve bana bir şey söylemek istiyor – diye düşünürüm. O bilir. O bana verdi ve istediği zaman benden alacaktır. Ne söyleyebilirsin?”
İhtiyar rahip Evgenios diyor ki; “Tanrımız hastalığı 4 sebepten dolayı verir. Ebeveynlerimizin işlediği günahlar için, bizim işlediğimiz günahlar için, bizi sabra ve alçak gönüllülüğe alıştırmak için ve dördüncü sebebi yalnız O bilir.”
Elbette zorluklarda vardır. Geçen yıl bir ilkbahar akşamı, sol avcunu yaralayan ihtiyar Rahip Nikodimos muayenehaneye geldi, yaraya bakmamızı ve temizlememizi kabul etti...
KUTSAL KITAP'I NASIL OKUMALIYIZ? OKUMA ILKESI 1: Kutsal Kitap'i dua edermiscesine okumaliyiz.Martin Luther bu konuda bilgece bir ögüt verir."Ellerinizi ayetlerin üzerinde gezdirmektense, onlarin ayak izlerini sevgiyle takip edin."
Kutsal Kitap okumaya baslamadan önce yapmaniz gerekenler:
a: Rab'den bize anlayis vermesini dilemek: "Gözlerimi ac,yasandaki harikalari göreyim" (Mezmur.119:18)
b: Rab'be sükretmek ve O'nu övmek: Dudaklarimdan övgüler aksin,cünkü bana kurallarini ögretiyorsun"(Mezmur 119:171)
c:Büyük bir armagan alan biri gibi: " Ganimet bulan biri gibi verdigin sözlerde sevinc bulurum" (Mezmur 119:162)
OKUMA ILKESI 2: Kutsal Kitap'i beklentiyle okumaliyiz:
"Agzim acik, soluk solugayim,cünkü buyruklarini özlüyorum." (Mezmur.119:131)
OKUMA ILKESI 3: Kutsal Kitap'i ruhsallikla okumaliyiz:
"...Öyle ki...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil