Luka 19:11 konusu
425 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
NCyril tarafından gönderildi.
Luka 19:11 konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

30-05-09, 18:21
NCyril
O bölümde anlatılan güvenilirlik sınavı ne anlama geliyor?
Tanrı bize yarattığı şeylere hükmetme olanağı mı verecek?
O'nun mirasçıları mıyız "Tanrı'nın Çocukları" olarak?
Aden Bahçesi'nde bize söylediği "dünyaya yayılın, egemen olun" sözü gerçek mi olacak?
Tanrı bizim yaptıklarımızı izleyerek bizden hoşnut mu olacak?
Ve Mesih'e benzemek ne anlama geliyor? Şu an aklıma gelen anlamıyla, Tanrı bize birşeyler mi devredecek, yoksa bu düşüncelerim sapkın düşünceler mi?...
Luka 19:11
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

31-05-09, 00:03
barnabas
Sevgili Elguca kardeş,
Sanıyorum oldukça genç yaştasın bir çok konuda ateşli şekilde yazıldığını hissettiğim cevaplarını görüyorum, sorduğun soruya bir anlam veremedim doğrusu sanıyorum Kutsal Kitap'ı tamamen bitirmiş değilsin, Vahiy kitabını okumanı tavsiye ediyorum ve bundan önce Yuhanna müjdesine bakarsan sanırım taşlar biraz daha yerine oturacak...
İşte kapıda durmuş, kapıyı çalıyorum. Biri sesimi işitir ve kapıyı açarsa, onun yanına gireceğim; ben onunla, o da benimle, birlikte yemek yiyeceğiz. Ben nasıl galip gelerek Babam'la birlikte Babam'ın tahtına oturdumsa, galip gelene de benimle birlikte tahtıma oturma hakkını vereceğim.
Vahiy 3,20:21
İşte bu senin ve Rab'e iman eden herkesin kimliğidir, bu mühür Tanrı tarafından basılmıştır ve silinmez...
Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı'nın çocukları olma hakkını verdi. Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı'dan doğdular.
Yuhanna 1,12:13
Sözünü ettiğim kitapları okumanı tavsiye ederim, diğer tarafta belki seni üzecek ancak tam anlamıyla bilgi sahibi olmadığın konularda cevap yazmanı da ayrıca doğru bulmuyorum bunlar senin imanda ilerlemene tökezleme taşı olur...
Esenlik içinde kal...
FORUMA ÜYE OLUN! /

31-05-09, 11:25
NCyril
eğer doğru anladımsa bu kimlik benim hiç hak etmeden kazandığım çok şahane birşey gerçekten. Tanrı'nın lütfu. Taht falan istemem Mesih'le konuşayım yeter...
Kutsal Kitap'ı bitirmedim evet.
Doğru söylüyorsun abiciğim pek bilgili olmadığım için cevap vermem doğru değil bazı konularda. Dediğin gibi, henüz 18 yaşındayım ve heyecanlı bir yapım var. Eskiden sırf birileriyle fikir tartışmasına girmek için yer arardım :) çok şükür ki bu alışkanlığımdan kurtuluyorum yavaş yavaş.
Tanrı'dan doğdum, halleluyah!
FORUMA ÜYE OLUN! /

31-05-09, 19:49
barnabas
Taht filan istemem sözü oldukça büyük bir söz, bahsettiğim ayette Mesih galip gelen de benimle birlikte zafer tacını giyecek demek istiyor bunu istememek mi!?
Sizler bir zamanlar içinde yaşadığınız suçlardan ve günahlardan ötürü ölüydünüz. Bu dünyanın gidişine ve havadaki hükümranlığın egemenine, yani söz dinlemeyen insanlarda şimdi etkin olan ruha uymaktaydınız. Bir zamanlar hepimiz böyle insanların arasında, benliğin ve aklın isteklerini yerine getirerek benliğimizin tutkularına göre yaşıyorduk. Doğal olarak ötekiler gibi biz de gazap çocuklarıydık. Ama merhameti bol olan Tanrı bizi çok sevdiği için, suçlarımızdan ötürü ölü olduğumuz halde, bizi Mesih'le birlikte yaşama kavuşturdu. O'nun lütfuyla kurtuldunuz. Tanrı bizi Mesih İsa'da, Mesih'le birlikte diriltip göksel yerlerde oturttu. Bunu, Mesih İsa'da bize gösterdiği iyilikle, lütfunun sonsuz zenginliğini gelecek çağlarda sergilemek için yaptı. İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz.
Bu sizin başarınız değil, Tanrı'nın armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir.
Efesliler 2:1,9
Fazla söze gerek yok kelam oldukça açık...
Zamanla bütün taşlar yerine oturacak kardeşim sabırlı ol...
Esenlik içinde kal...
FORUMA ÜYE OLUN! /

31-05-09, 20:51
NCyril
Bu gerçekten çok büyük birşey! Tabii ki isterim Mesih'imle birlikte tahtta oturmayı. Tabii ki Mesih'imle birlikte zafer tacını giymeyi çok isterim!!! Tanrı'nın buradaki lütfunun çok inanılmaz olduğunu umarım herkes fark eder.
Bu arada biz, İsa gibi mi olacağız gerçekten???
FORUMA ÜYE OLUN! /
Luka 19:11 konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.