Mason locası

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Mason locası

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
marjinal_786

Mason locası

Selamlar ben Hristiyanların mason locası ve masonluk hakkında görüşlerini almak istiyordum.
cevap için şimdiden teşekkürler

Mason locası

hristiyanlık
sıfır_derece

Mason locası

marjinal_786
Alıntı mesaj
sayın; marjinal-786 Bılgım oldugu kadarıyla yazmayı ısterım..Şimdi kısacık bır soru gıbı gorunen,ve kısacık yanıtlar beklemeyı umdugunuz konu ,normalde 1 klasor yazıyazmamızı gerektırecek kadar uzun....
Cunku ne roma tarıhı,ne sümer tarıhı nede Mısır tarıhı, masonluk kadar eskı ve köklu degıl....

Şöyleki, Mısır fıravunları'nın bıle mezar odalarındakı süslemeler Masonık sımgelerı içerır.
neyse kısa kesecem...

Şimdi masonluk antik ve Mistik yahudı topluluklarına maledılıyor,cıkıs yerı ya da masonluk mucitlerı gıbı görunuyorlar...
tabıkıde bır bakıma bu dogru.
ama konustugumuz tarıh 7-8000 yılı kapsıyorsa mutlaka değişmeler olacaktır....

Masonluk ve buna baglı gelişen alt gruplar (kuruluslar) herzamn ayrımcılıga ugradıgını düşünen yahudi Toplumlarının zıplama ve savunma refleksı olmustur.

Ama şimdi öyle bır hal aldıkı ;artık dini,dili ırkı, yada mezhebı onemlı olmadan kişiler Mason olabılıyor.

buna karsın, babası mason olan bır erkek cocukda ilerıde mason olmama hakkını kullanabılıyor.

sordugunuz soruya gelınce; Mason olan Hrıstıyanlar olabılır, Cunku mason olan Turk (müslüman turk ) bıle var.

Normalde Müslüman olan bır Turk vatandasına daha uzak olmalı masonluk degıl mi?

ama bunlar gercek.....adres vermeyı uygun bulmuyorum forum içerısınde reklama gırecek mesajlar acamıyoruz (acılmamalıda)

ama arastırırsanız Turk masonların oldugunu göreceksınız.
Bır Hrıstıyanın mason olmasını burada nasıl masaya yatırıp tartısalım ki bu baglamda sacma olur.

Bir hristıyan olarak ben, Masonluga Kötu bakıyor muyum?

hayır bakmıyorum,mason degılım ama masonlugun içinde olan,bunu saklamayan hatta bana teklıf eden dostlarım oldu benım....herkesın vardır masonluk cok gızlenen saklanan bır olusum degılkı, özellıkle ülkemızde...
dernekleşmiş bır kurum üstelık..

size net bır yanıt veremıyorum görüş bıldıremıyorum, cunku bunun nedenelrı var.

Dunyanın bırcok ülkesınde mason locaları ya da olusumları var.ve bunlar farklılık gosterebılıyor.

Mesela Turkıyedeki Locaların varlıgını İsraıldekı ya da ABD dekı buyuk localar cok önemsemıyorlar...yanı turklerınolusturmuş oldugu mason locasının pekde bır önemı yok dunyada...

Dunyanın en buyuk Locaları,söz sahıbı locaları ıse İsrail,İngiltere,ABD ve İskocya da bulunuyor....

Genelde ''İskoc riti'' tarzında olusumlar mevcut.iskoc rıtınde 33 derece bulunur.cıraklık,kalfalık ,ustalık seklınde gıden bır ünvan zincırı bulunur (emır komuta zincırı dıyebılırız)
ilerıde bu basıt unvanlar dahada sekıllı isimlere yerını bırakır. (tapınak bekçisi, yılan sözcusu,kılıc,gümüş kılıc yada şovalye gıbı.....

Net bilgiğim bırseyde su ;23 yasından kücükler ve 54-55 yasını aşmış kişiler Masonluga kabul edilmezler.

Forum kurallarına uygunsuz bır mesaj olmadıgını umut ederek, yardım edebıldıgım için mutluluk duymaktayım

ESENLİKLER....

Mason locası

hristiyanlık
NCyril

Mason locası

Fakat şunu da bilmelisiniz ki Masonlukta ezoterik öğretilere ve okültizme önem verildiği iddia edilmektedir üst derecelerde. Bu da Hristiyanlık'a uygun gözükmemektedir.

Mason locası

hristiyanlık
marjinal_786

Mason locası

sıfır_derece
Alıntı mesaj

Aydınlatıcı cevabınız için teşekkür ederim

Mason locası

hristiyanlık
sıfır_derece

Mason locası

elguca
Alıntı mesaj
Katılıyorum, elbetteki Tek tanrılı inan sistemelrıne gore ters gelen bır yapısı vardır masonlugun.

herseyden once ''kabalist'' felsefede kurulmuş, Bıraz seytanı,bıraz tapınakcılıgı Öven, aralarına kadın uye almayan (kadınla muhattap dahı olmayan) her yonuyle ilişkileri olducka egzotık GRUPlarda var içlerınde....

Turkıyedekı masonların ınanmış ya da inandırılmış oldukalrı sey,kabalıst felsefe yada onun derecelerı degıldır.....
benım cevremdekı masonlugu benımsemiş kişilere sordugum sorular bu baglamda yanıtsız kalmakta.
Mısır tarıhını hıc okumamıi, haclı ordualrınıda halen Lıseden kalma bılgısıyle anıtlamaya calısanlar var
:)))

Ztn bu kişilerın bırcoguda mason olsa bıle, ya Müslüman, ya da tamamen ataıst kişiler
:)

benım bıldıgım, Kudüse yuruyen haclı ordularının bır noktaya geldıklerınde IKI gruba ayrılmalarıydı.

Roma ordusunun içinde bölünmeler olmustu
bunun sebebı;
Tapınak sovalyelerı grubunun yer aldıgı ''Kabalıst düşünceyle'' köru körüne hareket eden askerlerdı.kudüste sanırım bır defa yenılgıye ugradılar buda ordunun bölünmesıydı.

Mesih yolunda oldugu düşünulen bır grup romaya ıhanet ettı ve tapınak kabalıst zıhnıyetlerıyle kudüste saf değistirdıkleridir.

Kutsal roma ordusunu bıle ıkıye bölen bır felsefe oldukca saglamdır:))

Mason locası

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Mason locası

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler