Mesih'e vahiyler nasıl geldi?

Mesih'e vahiyler nasıl geldi? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Mesih'e vahiyler nasıl geldi? konusu 637 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Mesih'e vahiyler nasıl geldi? bir çok peygambere vahiyler uykusunda, dağda ve kimsenin olmadığı yerlerde gelmiştir, Mesih'e nasıl geldi vahiyler Mesih'e vahiyler nasıl geldi?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Mesih'e vahiyler nasıl geldi? konusu 637 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.

Mesih'e vahiyler nasıl geldi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Mesih'e vahiyler nasıl geldi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-12-10, 01:56
atasavas

bir çok peygambere vahiyler uykusunda, dağda ve kimsenin olmadığı yerlerde gelmiştir, Mesih'e nasıl geldi vahiyler

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Mesih'e vahiyler nasıl geldi?

Mesih'e vahiyler nasıl geldi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-12-10, 04:48
fundi

iste dedigin peygamberlere gelen vahiy mesihtir. Bu sefer vahiy kimseye gelmedi, kendisi geldi, insanlarin arasinda yasadi(vahiy vücut kusandi) Lütfen incili birkere oku.

Mesih'e vahiyler nasıl geldi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-12-10, 13:51
SELEUKOS_NIKATOR

atasavas
bir çok peygambere vahiyler uykusunda, dağda ve kimsenin olmadığı yerlerde gelmiştir, Mesih'e nasıl geldi vahiyler
Sevgili kardesim, Hristiyan-katolik olmaniza ragmen, Mesih'in ne oldugunu bilmiyorsunuz. Dogrusu biraz üzgünüm...

Eski ahitti okudugunuz zaman, Isa mesih'in 2500 yil gelisin'den evvel gelecegi belirtilmis ve yapacaklari ve yasayacaklarina dair belirtilmistir.

Anlayacaginiz Mesih dogma'dan evvel gelecegi ve yapacaklari bilinmekteydi sadece gelecegi zamani belirtilmemisti.. Aynen düynya'ya ikinci gelisinin zamanini belirtilmemesi gibi.

Vahiy'yi yaratan, ve ondan evvel bircok peygambere vahi'yi gönderen bizzat kendisidir. Alfa ve omega kendisidir.

Sevgiler

Mesih'e vahiyler nasıl geldi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-12-10, 16:20
karakalem

Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrı'ydı.

Mesih'e vahiyler nasıl geldi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-12-10, 23:03
admin1 Ken Block

atasavas
Peygamberler kısmi süreçlerde Tanrı'nın mesajlarını alabiliyorlardı, ancak Mesih zaten Tanrı'nın Ruhu'na sahipti, aynı özdü, aynı özden geliyordu, Tanrı'nın tüm doluluğuydu, sürekli bir sevgi bağı ile Baba ve Kutsal Ruh ile ilişkideydi. Yani O'na bir şey gelmedi.

Lakin diğer kardeşlerimizin de gösterdiği üzere Mesih zaten Tanrı Sözü'nün ta kendisiydi, vahiyin ta kendisiydi.

İncil, Yuhanna
Alıntı:
1. Bölüm

Başlangıçta Söz vardı

Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi[a] ve Söz Tanrı'ydı. 2Başlangıçta O, Tanrı'yla birlikteydi[b]. 3Her şey O'nun aracılığıyla var oldu, var olan hiçbir şey O'nsuz olmadı. 4Yaşam O'ndaydı ve yaşam insanların ışığıydı. 5Işık karanlıkta parlar ve karanlık onu alt edememiştir.[c]
6Tanrı'nın gönderdiği Yahya adlı bir adam ortaya çıktı. 7O, tanıklık için, ışığa tanıklık etsin ve herkes onun aracılığıyla iman etsin diye geldi. 8Kendisi o ışık değildi, ama ışığa tanıklık etmeye geldi. 9Dünyaya gelen, her insanı aydınlatan gerçek ışık vardı. 10O, dünyadaydı, dünya O'nun aracılığıyla var oldu, ama dünya O'nu tanımadı. 11Kendi yurduna geldi, ama kendi halkı O'nu kabul etmedi. 12Ancak, kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı'nın çocukları olma hakkını verdi. 13Onlar ne kandan, ne bedenin isteğinden, ne de insanın isteğinden doğdular; tersine, Tanrı'dan doğdular.
14Söz insan[ç] olup aramızda yaşadı. Biz de O'nun yüceliğini, Baba'dan gelen, lütuf ve gerçekle dolu olan biricik Oğul'un yüceliğini gördük. 15Yahya O'na tanıklık etti. Yüksek sesle şöyle dedi: «`Benden sonra gelen benden üstündür. Çünkü O benden önce vardı' diye sözünü ettiğim kişi budur.»
16Nitekim hepimiz O'nun doluluğundan lütuf üzerine lütuf aldık. 17Kutsal Yasa Musa aracılığıyla verildi, ama lütuf ve gerçek İsa Mesih aracılığıyla geldi. 18Tanrı'yı hiçbir zaman hiç kimse görmemiştir. O'nu, Baba'nın bağrında bulunan ve Tanrı olan biricik Oğul tanıttı.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Mesih'e vahiyler nasıl geldi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Mesih'e vahiyler nasıl geldi? konusuna benzer konular;

Kutsal Ruh geldi mi? Kutsal kitap İncil'de İsa'nın vaftizci Yahya tarafından vaftiz edildiği ve o sırada gök açılıp "Senden memnunum oğlum" dendiği ve bir güvercinin gelip İsa'nın üzerine konduğu ve bunun kutsal ruh olduğu belirtiliyor. Daha sonra ise İsa öğrencilerine ben gideyinki avutucu yardımcı gelsin teselli edici gelsin gibi birşey söylüyor yanlış anlamadıysam ve formdaki yazılarda bununda kutsal ruh olduğu söyleniyor İsa öldükten sonra kutsal ruh geldi deniyor. Benmi yanlış anlıyorum kutsal ruh vaftiz olduğunda gelmemişmiydi. Ben samimi olarak hıristiyanları seviyorum ve saygı duyuyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

O Kalbime Geldi Yeni bir üye olarak kendimi tanıtmak ve duygularımı paylaşmak istiyorum. Bu forumda Hristiyan olmayan üyelerin sadece soru sorabileceğini biliyorum; ancak ben bugün size soru sormak değil, kalbimi açmak istiyorum. Bugün Pazar ve ben bu forumdan linklerini bulup indirdiğim ilahileri dinliyorum. Yetmiyor, ünlü kiliselerin yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını aratıyorum arama motoruma. Yeterince iyi bir fotoğraf bulamıyorum. İstiyorum ki baktığımda ordaymışım gibi hissedeyim. İçimde büyük bir enerji ve coşku var ama dışa vuramıyorum. Şu saatlerde şehrimdeki kiliseler nasıldır acaba diye merak ediyorum. Pazar ayinleri nasıldır, kilisenin atmosferi nasıldır diye düşünüyorum. Sonra online alışveriş sitelerine girip haçlara bakıyorum. Şöyle boynuma takabileceğim minik bir haç var mıdır acaba,...

Ben nasıl Mesih'e inandım ? Ben, Müslüman bir âilenin Müslüman bir çocuğu olarak yetiştim. Kur'ân'ı, Muhammet'i kesinkes doğru buluyordum ve günüm hep ibadetle geçiyordu. Hattâ dört yıl önce ülkeye şeriat gelmesini, resmî dilin Arapça olmasını istiyordum. Sonra yavaş yavaş İslâm'dan soğumaya başladım. Geçen yıl, Taksim'deki Saint Antoine Kilisesi'ni ziyaret ettikten sonra, Baba yüreğime dokundu. Dinleri araştırmaya başladım, sitelerde; kitaplarda. Bana hep Müslümanlık ve Kur'ân doğru olarak öğretilmişti. Birkaç ay kadar süren dinî araştırmalarım sonucunda Hristiyanlık'ın doğru yol olduğuna karar verdim. Ardından ben de Hristiyan oldum. İncil'i okumaya, duâ etmeye başladım. Bir süre sonra yeniden Müslüman oldum, zorunluluktan. İbadet edemiyordum çevremden dolayı, kimse bilmiyordu dinî inancımı. Birkaç...

Ne zaman geldi? İNCİL i okuduğum bazı ayetler dikkatimi çekti.yada ben anlayamadım.isa yaşarken kutsal ruh varmıydı yoksa kutsal ruh isanın ölümünün sonrasında mı gelmişdir?cevaplarınız için teşekkürler. SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:İsa yaşarken Kutsal Ruh vardı, İsa dünyaya gelmeden önce de vardı, ayet analizleri sonucu anlıyoruz ki İsa'nın göğe yükselişinden 50 gün sonrasına dek (pentekost) Kutsal Ruh peygamberlere veya Tanrı lütfu altındakilere gelip gidiyordu. Örneğin Davut diyor ki Zebur'da; "Lütfen Kutsal Ruh'unu benden alma" Ancak pentekosttan sonra iman edenlerin hepsine kalıcı olarak geldiği yazıyor. Yani belirleyici olan dönüm noktası İsa değil, pentekost günü.

Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ? Ateist iken(Hristiyan olmadan önce) işlediğim günahların affının olabilir mi diye soracaktım yani evlilik öncesi ilişkiler gibi mesela.... Ama şimdi farkındayım her şeyin hergün duamı edip, Kutsal >Kitabımı okuyorum! Ve günahlarımın affını diliyorum! Ve ayrıca İncilde yazan birşeye değinmek istiyorum! İncilde yazan: Sünnet olsanızda olmasanızda Mesih İsa'ya bir yararınız olmaz diyor! Ama sağlık için önemli değil midir? Benim ailem müslüman iken(şimdi annem, dedemde müslüman değil) beni sünnet ettirmişler tabiki! Ama yani sünnet olmam mı gerekirdi, günahlımıyım???? BİR SORU DAHA; Tevratta neden RABbimiz yahudilere hep ayrıcalık tanınmıştır! İsraillilerin Tanrısı gibi gösterilmiş hep RABBİMİZ!!!!!!?????????? Bir ırkçılık yok mu???

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih