Mesihin takipçileri kimlerdir?

Mesihin takipçileri kimlerdir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Mesihin takipçileri kimlerdir? konusu 408 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj V E R A tarafından gönderildi. Mesihin takipçileri kimlerdir? Okadar çok hristiyan mezhep varki Hangisi doğru.Hangisi Rabbe hizmet ediyor gerçek nedir??? Yuhanna 4:24 Ruhla ve Hakikatle tapınmak gerekse hakikat nerede??? Mesihin takipçileri kimlerdir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Mesihin takipçileri kimlerdir? konusu 408 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj V E R A tarafından gönderildi.

Mesihin takipçileri kimlerdir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Mesihin takipçileri kimlerdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-04-10, 22:49
şilo.yire

Okadar çok hristiyan mezhep varki Hangisi doğru.Hangisi Rabbe hizmet ediyor gerçek nedir??? Yuhanna 4:24 Ruhla ve Hakikatle tapınmak gerekse hakikat nerede???

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Mesihin takipçileri kimlerdir?

Mesihin takipçileri kimlerdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-04-10, 03:16
admin1 Ken Block

şilo.yire
Okadar çok hristiyan mezhep varki Hangisi doğru.Hangisi Rabbe hizmet ediyor gerçek nedir??? Yuhanna 4:24 Ruhla ve Hakikatle tapınmak gerekse hakikat nerede???
Şuna uyanlar olması gerek;

Birbirinize sevginiz olursa, herkes bununla benim öğrencilerim olduğunuzu anlayacaktır.
İncil, Yuhanna 13:35

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Mesihin takipçileri kimlerdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-04-10, 20:18
şilo.yire

moderator1
şilo.yire
Şuna uyanlar olması gerek;

Birbirinize sevginiz olursa, herkes bununla benim öğrencilerim olduğunuzu anlayacaktır.
İncil, Yuhanna 13:35
SLM Seveceğim kardeşlerim nerede???? Hangi öğretiye göre? Protestan-ortodoks-katolik-gregoryan-tarikatlar-vs Not:Vahiy 18:4 Kavmim ondan çıkın diyor. Bu kavimi bugün dünyada kim olusturuyor?

Yönetim Notu: Dikkat ederseniz biz "sevgiye göre" yazdık, ama siz "öğretiye göre" soruyorsunuz. Her mezhepte sevgiye göre Yahşuah'ın öğrencileri kişiler olabilir. Öğretişsel anlamda merkezde olan tek bir Elçisel Kilise vardır, buna yakınlık / uzaklık bağlamında diğer kiliseler sıralanır, ANCAK bu sadece "öğretişsel" anlamda bir yorumdur. Sadece bilgi, sadece öğreti hiç bir işe yaramaz. Sizin bakmanız gereken tüm hristiyanları seven hristiyanları bulmaktır. Azdırlar ama yok da değildirler...

Mesihin takipçileri kimlerdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-04-10, 08:51
diğdem

şilo.yire
Ben şunu merak ettim,profilinizde Mesih İsa Rab'bim değildir yazmışsınız peki o zaman nasıl hristiyan oluyorsunuz heralde bir yanlışlık var burda.saygılar.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeVahiy16:7 ''Evet,Her Şeye Gücü Yeten Rab Tanrı,Yargıların Doğru Ve Adildir.''mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Mesihin takipçileri kimlerdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-04-10, 12:08
V E R A

[quote=şilo.yire;381676][quote=moderator1;381594]
şilo.yire
Sayın Şilo

Amacınız keşke üzüm yemek olsa . Ama siz bağcı dövmeyi tercihe etmekdesiniz.

Gelelim mezheplere . Burada her farklı mezhepden olan kardeşimiz en doğru mezhepin kendi mezhebi olduğunu savunacaktır ( DOĞAL OLARAK)

ama siz henüz HRİSTİYANLIĞI anlayamamışken mezhep ayrımına girmeniz biraz anlamsız kalıyor. Keza Her Mezhep AYNI KİTAPI okuyor Her MEZHEP Aynı RAB'BE tapınıyor ( HRİSTİYAN MEZHEPLER DERKEN İZNİK İMAN BİLDİRGESİNİ KABUL EDEN TEMEL MEZHEPLERDEN BAHSEDİYORUZ; ORTODOKS KATOLİK PROTESTAN )

Ayrıca biz bir tek kendi mezhebimizdekileri sevmiyoruz. Farkılı mezhepdeki kardeşlerimizide , müslümanlarıda budistleride ,Hindularıda , yahudileride hatta bizden nefret edenleride sevmekle yükümlüyüz.

Her zaman bunu başaramasakda Her zaman doğru yürümesekde RAB'BİN BİZDEN BEKLENTİSİ budur.

anlıyacağınız İçimizde Sevgimiz yoksa bizler birer hiçiz . Ne yaktığımız mumların ne tuttuğumuz oruçların ne katıldığımız ayinlerin bir anlamı var. Sevgi yoksa bunlarda yok .
Yani RAB'BİMİZ biz ayine geldiğimiz için değil Sevgi ile ayine gittiysek bizden hoşnut. RAB'bimiz oruç tutuğumuz için değil Orucu sevgi ile ve kimsenin kalbini kırmadan tuttuysak bizden hoşnut.

ÖZETLE HERŞEYİN BAŞLANGICI NASIL SEVGİDENSE İNANCIMIZIN TEMELİDE BUDUR

Misal şimdi siz bizi saf yerine koyup Hristiyan süsü veriyorsunuz ya kendinize kendi adıma inanın sizi şu an seviyor ve sizin kalbinizdede bunun yeşermesi için dua ediyorum . Varsın siz saf belleyin :))) RAB'BİM aklımızı yeterince lutfedip vermiş Hamdlar olsun ki

sevgiler

Mesihin takipçileri kimlerdir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Mesihin takipçileri kimlerdir? konusuna benzer konular;

Amishler kimlerdir ? Amishlerin merhameti adlı filmi izledim.Çok etkilendim,amishleri takdir ettim ve sevdim. Filmde,Amishlerin okulunu,bunalımda olan biri tarafından silahlı saldırı ile 5 Amishli kız öğrenciyi öldürmesi buna rağmen Amishlerin kin tutmak yerine,inançları İsa adına,merhamet etmesini anlatıyor. İnançlarına zarar gelmesin diye televizyon bile izlemiyorlar Acaba Amishler halen varmıdır.Onlar hakkında düşünülenler nelerdir

Mesihin Tanrılığı MESİH”İN TANRILIĞI Tanıklık da şudur: Tanrı bize sonsuz yaşam verdi bu yaşam onun oğlundadır. Kendisinde tanrı oğlu bulunanda yaşam vardır. Kendisinde Tanrı oğlu bulunmayanda yaşam yoktur. ( 1 YUHANNA 5-11 ) Kilisenin tarihini iyi bilen birisi, yehova şahitlerinin Mesih hakkındaki öğretilerinin , dördüncü yüz yılda yaşayan kafir Arios”un öğretilerinden farklı bir öğreti olmadığını anlar. Arios, Mesih”in Tanrı oğlu olmadığını ve Tanrı ile aynı özde olmadığını iddia ediyordu. Ama bu bizi kesinlikle şaşırtmamaktadır çünkü Tanrımız bizi kutsal kitapta bu ayet ile uyarmıştı. Bir çok sahte peygamber türeyecek ve bunlar bir çok kişiyi saptıracak. Kötülüklerin çoğalmasından ötürü bir çoklarının sevgisi soğuyacak. Ama sonuna kadar dayanan kurtulacaktır. ( MATTA 24-11 ) Rabbimiz ve...

İsa Mesihin yoldaşlığı rabbimiz isa mesih bizlerin her daim yanında... bizler için çarmıha gerildi ve bizler için ölüp günahlarımızın affı için çarmıha gerildi. 3 gün sonra ölüler arasından dirildi ve hem ölülerin hem de yaşayanların rabbi oldu. imanımızın güçlü olması gerektiği bu günler de noel öncesi bir duayı sizlerle paylaşmak istiyorum. rabbimiz isa mesihin bu kutsal günde ve kutsal ruh ile doğumundan rabbin memnun olduğu gibi hepimizi memnunuz. tanrı babamız bizi oğullarından eylesin ey pontiyus pilatiyus zamanında bizler için çarmıha gerilrn rabbimiz isa mesih. bizler için; bizim günahlarımız için ölüp gendini bizim kefaretimiz eyledin. bizlerinde vaftiz nuruyla senin izinden gidebilmemizi sağladın. kutsal ruhunu bizlere emanet ettin ve bu şekille rabde kalmamızı sağladın. ve yine bu şekilde 3 lü...

Mesihin gelişi Mesihin 2 gelişi nasıl olucak? kutsal kitaba göre gelişine dair ayetler verebilirmisiniz?

Kiyamet Gunundeki dort atli kimlerdir? Kiyamet gunundeki (apocalypse) dort atli Vahiy Kitabinin altinci bolumunun 1-8 ayetlerinde tarif edilmistir. Bu dort atli dunyanin sonunda olacak olan degisik olaylarin sembolik tanitimidir. Vahiy 6:2 de ilk atlidan bahsedilir "Bakınca beyaz bir at gördüm. Binicisinin yayı vardı. Kendisine bir taç verildi ve galip gelen biri olarak zafer kazanmaya çıktı." Bu ilk atli buyuk olasilikla sahte Isa'yi anlatmaktadir. Sahte Isa'ya kendisine karsi cikan herkesi yenme otoritesi verilecektir. Sahte Isa, beyaz at ustunde donecek olan (Vahiy 19:11-16) gercek Mesih'in taklitidir. Ikinci atlidan Vahiy 6:4 de bahsedilir "O zaman kızıl renkte başka bir at çıktı ortaya. Binicisine dünyadan barışı kaldırma yetkisi verildi. Bunun sonucu olarak insanlar birbirlerini boğazlayacaklar. Atlıya ayrıca büyük...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih