Mesihin takipçileri kimlerdir? konusu
408 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
V E R A tarafından gönderildi.
Mesihin takipçileri kimlerdir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

20-04-10, 22:49
şilo.yire
Okadar çok
hristiyan mezhep varki Hangisi doğru.Hangisi Rabbe hizmet ediyor gerçek nedir??? Yuhanna 4:24 Ruhla ve Hakikatle tapınmak gerekse hakikat nerede???
Mesihin takipçileri kimlerdir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

21-04-10, 03:16
admin1 Ken Block
|
|
şilo.yire
|
|
Okadar çok hristiyan mezhep varki Hangisi doğru.Hangisi Rabbe hizmet ediyor gerçek nedir??? Yuhanna 4:24 Ruhla ve Hakikatle tapınmak gerekse hakikat nerede???
|
Şuna uyanlar olması gerek;
Birbirinize sevginiz olursa, herkes bununla benim öğrencilerim olduğunuzu anlayacaktır.
İncil, Yuhanna 13:35
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /

22-04-10, 20:18
şilo.yire
|
|
moderator1
|
|
|
şilo.yire
|
|
Okadar çok hristiyan mezhep varki Hangisi doğru.Hangisi Rabbe hizmet ediyor gerçek nedir??? Yuhanna 4:24 Ruhla ve Hakikatle tapınmak gerekse hakikat nerede???
|
Şuna uyanlar olması gerek;
Birbirinize sevginiz olursa, herkes bununla benim öğrencilerim olduğunuzu anlayacaktır.
İncil, Yuhanna 13:35
|
SLM Seveceğim kardeşlerim nerede???? Hangi öğretiye göre? Protestan-ortodoks-katolik-gregoryan-tarikatlar-vs Not:Vahiy 18:4 Kavmim ondan çıkın diyor. Bu kavimi bugün dünyada kim olusturuyor?
Yönetim Notu: Dikkat ederseniz biz "sevgiye göre" yazdık, ama siz "öğretiye göre" soruyorsunuz. Her mezhepte sevgiye göre Yahşuah'ın öğrencileri kişiler olabilir. Öğretişsel anlamda merkezde olan tek bir Elçisel Kilise vardır, buna yakınlık / uzaklık bağlamında diğer kiliseler sıralanır, ANCAK bu sadece "öğretişsel" anlamda bir yorumdur. Sadece bilgi, sadece öğreti hiç bir işe yaramaz. Sizin bakmanız gereken tüm
hristiyanları seven
hristiyanları bulmaktır. Azdırlar ama yok da değildirler...
FORUMA ÜYE OLUN! /

23-04-10, 08:51
diğdem
|
|
şilo.yire
|
|
|
Ben şunu merak ettim,profilinizde Mesih İsa Rab'bim değildir yazmışsınız peki o zaman nasıl
hristiyan oluyorsunuz heralde bir yanlışlık var burda.saygılar.

Vahiy16:7 ''Evet,Her Şeye Gücü Yeten Rab Tanrı,Yargıların Doğru Ve Adildir.''

FORUMA ÜYE OLUN! /

23-04-10, 12:08
V E R A
[quote=şilo.yire;381676][quote=moderator1;381594]
|
|
şilo.yire
|
|
|
Sayın Şilo
Amacınız keşke üzüm yemek olsa . Ama siz bağcı dövmeyi tercihe etmekdesiniz.
Gelelim mezheplere . Burada her farklı mezhepden olan kardeşimiz en doğru mezhepin kendi mezhebi olduğunu savunacaktır ( DOĞAL OLARAK)
ama siz henüz
HRİSTİYANLIĞI anlayamamışken mezhep ayrımına girmeniz biraz anlamsız kalıyor. Keza Her Mezhep AYNI KİTAPI okuyor Her MEZHEP Aynı RAB'BE tapınıyor (
HRİSTİYAN MEZHEPLER DERKEN İZNİK İMAN BİLDİRGESİNİ KABUL EDEN TEMEL MEZHEPLERDEN BAHSEDİYORUZ; ORTODOKS KATOLİK PROTESTAN )
Ayrıca biz bir tek kendi mezhebimizdekileri sevmiyoruz. Farkılı mezhepdeki kardeşlerimizide , müslümanlarıda budistleride ,Hindularıda , yahudileride hatta bizden nefret edenleride sevmekle yükümlüyüz.
Her zaman bunu başaramasakda Her zaman doğru yürümesekde RAB'BİN BİZDEN BEKLENTİSİ budur.
anlıyacağınız İçimizde Sevgimiz yoksa bizler birer hiçiz . Ne yaktığımız mumların ne tuttuğumuz oruçların ne katıldığımız ayinlerin bir anlamı var. Sevgi yoksa bunlarda yok .
Yani RAB'BİMİZ biz ayine geldiğimiz için değil Sevgi ile ayine gittiysek bizden hoşnut. RAB'bimiz oruç tutuğumuz için değil Orucu sevgi ile ve kimsenin kalbini kırmadan tuttuysak bizden hoşnut.
ÖZETLE HERŞEYİN BAŞLANGICI NASIL SEVGİDENSE İNANCIMIZIN TEMELİDE BUDUR
Misal şimdi siz bizi saf yerine koyup
Hristiyan süsü veriyorsunuz ya kendinize kendi adıma inanın sizi şu an seviyor ve sizin kalbinizdede bunun yeşermesi için dua ediyorum . Varsın siz saf belleyin :))) RAB'BİM aklımızı yeterince lutfedip vermiş Hamdlar olsun ki
sevgiler
FORUMA ÜYE OLUN! /
Mesihin takipçileri kimlerdir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil