Milli Kilise

Milli Kilise hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Milli Kilise konusu 1378 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj 34_212 tarafından gönderildi. Milli Kilise Arkadaşlar bir türk-hristiyan milli kilisesinin olmasını ister misiniz? (var olan sözde türk ortodoks kilisesini değerlendirmeye katmadan.) Yani bir türk-katolik kilisesi veya türk-ortodoks kilisesi gibi. Rabbin selametiyle kalın. Milli Kilise

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Anketimiz: 0
0 0%
Katılımcı sayısı: 0. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Milli Kilise konusu 1378 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj 34_212 tarafından gönderildi.

Milli Kilise konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Milli Kilise hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-02-12, 17:07
Milli Kilise
34_212

Arkadaşlar bir türk-hristiyan milli kilisesinin olmasını ister misiniz? (var olan sözde türk ortodoks kilisesini değerlendirmeye katmadan.) Yani bir türk-katolik kilisesi veya türk-ortodoks kilisesi gibi. Rabbin selametiyle kalın.

Milli Kilise

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYşa.9:6 Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü, Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Milli Kilise

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Milli Kilise

Milli Kilise hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-02-12, 19:11
Milli Kilise
SWART23

Kilisenin milliyeti/ırkı olur mu? Bu sorunuzu kilisenin bulunduğu bölgeyi kastetmek amacıyla sorduğunuzu düşünmek isterim...

Esen kalın

Milli Kilise

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.9:39 : Görmeyenler görsün, görenler kör olsun diye yargıçlık etmek üzere bu dünyaya geldim.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Milli Kilise

Milli Kilise hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-02-12, 19:49
Milli Kilise
cengiz33

Bence milli kilise hristiyalığa zarar verir.

Bence kiliseler global çalışmalı uluslar arası olmalı....

Milli Kilise

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRomalılar 10. Bölüm - 16
Ne var ki, herkes Müjde'ye uymadı. Yeşaya'nın dediği gibi: «Rab, verdiğimiz habere kim inandı?»
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Milli Kilise

Milli Kilise hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-02-12, 21:27
Milli Kilise
Saygın95

cengiz33
Bence milli kilise hristiyalığa zarar verir.

Bence kiliseler global çalışmalı uluslar arası olmalı....
Şu an "Milli Kilise" sanılan Kilise'ler aslında milli kilise değil. Sadece kilisenin ibadet dili ile bağlantılıdır. Yani Rus Ortodoks Kilisesi'nde Rus gelenekleri vardır ve Rusça'dır. Ancak bir Türk bu kiliseye katılabilir.

Ama sorunuz örneğin Türk Patrikhanesi olması gibi bir şeyse, şu anda gerek yok, çünkü şu anda o kadar sayıda Türk Ortodoks yok(Türkiyedeki Türklerden bahsediyorum). Örneğin benim mensup olduğum kilisede İngiltere Kilisesi olarak anılır ancak gördüğünüz gibi Türk'üm ve bu Kilise'ye aitim.

Bana sorarsanız herkes tabii ki kendi dilinde ibadet etmeli. Ancak bunu tutupta millileştirmek gibi bir şey olmaz. Örneğin bir kişiyi "Sen Rus değilsin Rus Ortodoks Kilisesi'nde ne işin var ?" diye kiliseden atmazlar. Bu yüzden şimdilik bir Türk-Ortodoks Patrikhanesine ihtiyaç olduğunu sanmıyorum(Tabii Ortodoks arkadaşlar bunu daha iyi bilir).

SWART23'ünde söylediği gibi millet ismiyle anılan Kiliseler bölgeyi kasteder ve kullanılan ibadet dilini kasteder. Rum kilisesiyse sadece Rumca ibadet edildiğini belirtir bu durum.

Milli Kilise

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeMulti sunt vocati, pauci vero electi.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Milli Kilise

Milli Kilise hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-02-12, 22:28
Milli Kilise
trak82

yeterince katolik ve ortodoks turk yok...benim düşümceme göre böyle bir şey olması şimdilik çok zor....turk halkının bır hrıstıyanlık geçmişi bile yok........hristıyanlık daha turkler arasında çok yeni.
tabi önemli olan ortodoks ve katolik kardeşlerimizin ne düşündüğü......

Milli Kilise

Milli Kilise

Milli Kilise konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Milli Kilise konusuna benzer konular;

Milli Görüş Gençlik Kolları'nın Ruhban Okulu hakkında görüşleri Milli Görüş Gençlik Kolları’nın Ruhban Okulu hakkında görüşleri http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/05/agd-ruhban-okulu-na-nasil-bakiyor-medium-0.jpg Milli Görüş Gençlik Kolları’nın Ruhban Okulu hakkında görüşleri AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, ruhban okulunun açılması ile ilgili tartışmaları değerlendirerek “Bu milletin asli unsuru olan Müslümanlardan esirgenen özgürlük, azınlıklara verilemez” diye konuştu. Ankara-Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tongüç, ruhban okulunun açılmasıyla ilgili olarak “Bu milletin asli unsuru olan Müslümanlardan esirgenen özgürlük, azınlıklara verilemez” dedi. TV-5′e konuşan İlyas Tongüç, “AB’yi, ABD’yi memnun etmek için gerekirse yasaları değiştiririz diyenler bu ülke kahir ekseriyetinin beklentilerine...

Türkiye'deki Protestan Cemaati'nin Milli Eğitim Bakanlığına Şikayeti ve Aldığı Cevap PROTESTAN KİLİSELER DERNEĞİ BAŞKANLIĞI T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA Farklılıkların bir arada yaşaması, demokratik kültür ve insan haklarını güvence altına alan sistemler için vazgeçilmezdir. Son yıllarda, ‘Yeni Hıristiyanlar’ olarak adlandırılan Toplumumuza yönelik karalama ve hoşgörüsüzlük artmış, çok sayıda bireye ve kiliseye karşı fiziksel saldırı gerçekleşmiş, tehdit alınmış ve iki yıl önce Malatya’da üç Hıristiyan’ın korkunç bir şekilde katledilmesiyle doruk noktasına ulaşmıştır. Kiliselere, Kilise Önderlerine yönelik bu saldırılar nefret suçlarıdır ve toplumda derin ve yaygın bir hoşgörüsüzlük ve nefretin trajik birer göstergesidir. Toplumun bir kesimi hoşgörülüyken bir kısmı Toplumumuz hakkında bilgisiz, önyargılı ve birarada yaşama isteğinden uzaktır. Bu olumsuz...

Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek! Sevgili kardeşim Milliyetçi Protestan , ya da milliyetçi ortodoks ayrı bir konu, milli kilise ayrı bir konudur. Rum ortodoks kilisesi, Rus ortodoks kilisesi şeklinde kiliselerin milli ünvanlar almasından bahsediyordum. Siz bir Türk'sünüz. Merağımı kişisel algılamayın sorumu şahsınıza yöneltsem de şahsi bir soru sormuyorum. Ortodoks kilisesi sizi vaftiz etti mi? Bu soruda vereceğiniz cevap benim için büyük anlam ifade ediyor inanınız. Esenlikle. Huzurlu

Malta Milli Marsi Rabbim onu koru,herzaman yaptigin gibi Bu adini tasidigimiz sevgili ulkeyi, Unutmaki rabbim durust yaratin Basimiza bizi yonetecek akilli yoneticiler ata Yoneticilerimize merham,iyi insanlara guc ver Hepimizi beraber ve barista yasat ingilizcesinide veriyorum fazla tercumeme guvenmeyin

Hristiyan Türkler ve Milli Mücadele döneminde Karabük http://www.karabuk.gov.tr/giris/resimler/tarih/tarih_26.jpgMilli Mücadelede Karabük ve çevresindeki olaylar yörenin en önemli kenti olan Safranbolu ekseninde gelişmiş ve bu yönüyle tarihe damgasını vurmuştur. Milli Mücadele yıllarında yöreyi, düşman işgaline uğramamış olmasına karşın iki olay rahatsız eder. Bunlardan biri, Eğr’i Ahmet Olayı, diğeri ise 13 Nisan 1920’de I. Düzce Ayaklanması’nın devamı biçiminde Safranbolu’da yaşanan, eskilerin kullandığı ifadeyle söyleyecek olursak “Dayıoğlu Olayı”dır. Bunlardan Eğr’i Ahmet, o zamanlar Çerkeş kazasına bağlı olan Ovacık bucağı nüfusuna kayıtlı bir kişi olarak, yörede 1916-1925 tarihleri arasında eşkiyalık yapmış, Safranbolu’dan Araç istikametinde Kastamonu’ya giden Posta Arabası soygunu olayına karışmış, 19 kişilik çetesi ve Kırkkanat...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih