Müjde'yi duyurmak

Müjde'yi duyurmak hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Müjde'yi duyurmak konusu 988 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj merty17 tarafından gönderildi. Müjde'yi duyurmak Sevgili kardeşlerim, Ben yaklaşık iki yıldır imanlı birisiyim.Rabb ile ilk tanıştığım andan beri O'nu insanlara anlatıyorum.Elbette ki kendimi koruyarak (Malatya katliamı).Kafama takılan şu. Ben Rabb'in yüceliğini bu site aracılığı ile gördüm.Ve insanlara da bu yolu göstermek istiyorum.Sadece kendi adıma da sormuyorum bunu. İnsanlara Müjde'yi nasıl anlatmalıyız sizce? "şu da var ki, İsa'nın çilesi (passion of christ) denilen şey, aslında insanların üzerindeki gam yüküdür, yürek ağrısıdır. çile modern insana özgü bir kavram değildir, o ancak sırta yüklenen ağır bir bohçadır. konformist insan için kuş tüyü yatak neyse, imanlı için de çile odur. bunu credo quia absurdum düsturunda açık bir şekilde görürüz. insan, saçma olmayana inanarak çok büyük iş başarmış sayılmaz, mesele saçma olana... Müjde'yi duyurmak

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Müjde'yi duyurmak konusu 988 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj merty17 tarafından gönderildi.

Müjde'yi duyurmak konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Müjde'yi duyurmak hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-05-11, 01:19
Müjde'yi duyurmak
merty17

Sevgili kardeşlerim,

Ben yaklaşık iki yıldır imanlı birisiyim.Rabb ile ilk tanıştığım andan

beri O'nu insanlara anlatıyorum.Elbette ki kendimi koruyarak

(Malatya katliamı).Kafama takılan şu. Ben Rabb'in yüceliğini bu

site aracılığı ile gördüm.Ve insanlara da bu yolu göstermek

istiyorum.Sadece kendi adıma da sormuyorum bunu. İnsanlara

Müjde'yi nasıl anlatmalıyız sizce?

"şu da var ki, İsa'nın çilesi (passion of christ) denilen şey, aslında insanların üzerindeki gam yüküdür, yürek ağrısıdır. çile modern insana özgü bir kavram değildir, o ancak sırta yüklenen ağır bir bohçadır. konformist insan için kuş tüyü yatak neyse, imanlı için de çile odur. bunu credo quia absurdum düsturunda açık bir şekilde görürüz. insan, saçma olmayana inanarak çok büyük iş başarmış sayılmaz, mesele saçma olana biattır. imanın derecesi, çekilen çilenin nazarında belirlenir. İsa'nın, tüm Hristiyanlar için çile'yi omuzlaması, aslında onun ardından gidenler için de aynı çilenin omuzlanması gerekliliğini oluşturur. işte bu yüzden luka 9.23'teki "ardımdan gelmek isteyen kendini inkar etsin" bir çileci emirdir, her gün çarmıhını güneşle birlikte yeniden ve yeniden yüklenenler için pilatus'un "hakikat nedir?" (quid est veritas) sorusu cevapsız bırakılarak cevaplanmış demektir."

Müjde'yi duyurmak

Müjde'yi duyurmak

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Müjde'yi duyurmak

Müjde'yi duyurmak hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-05-11, 01:23
Müjde'yi duyurmak
admin1 Ken Block

Belki bu yol gösterici olabilir: http://www.hristiyanforum.com/forum/mujdecilik-f87/

Müjde'yi duyurmak

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Müjde'yi duyurmak

Müjde'yi duyurmak hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-05-11, 01:49
Müjde'yi duyurmak
merty17

Benim hatam. Konu başlıklarında aramalıydım.Yardımın için teşekkür ederim kardeşim...

Yönetim Notu: Sorun değil sevgili kardeşim :)

Müjde'yi duyurmak

Müjde'yi duyurmak

Müjde'yi duyurmak konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Müjde'yi duyurmak konusuna benzer konular;

Manastırda yaşamak mı yoksa müjdeyi duyurmak mı? manastırda keşiş mi olmak yoksa müjdeci mi olmak Rabbin isteğidir?

Faaliyetlerini forumda duyurmak isteyen kiliseler Vaftiz, müjdeleme, film gösterimi, ücretsiz kitap, konser vs gibi faaliyetlerini forum aracılığıyla duyurmak isteyen kiliseler hristiyannet@gmail.com adresine gerekli bilgileri gönderebilirler. Mezhep kısıtlaması yoktur, her mezhepten kiliseler istekte bulunabilir. İlgili duyuru; DUYURULAR, menü bölümünde yazılı olarak duyurulacak ve ilgili şehirde olan, profil bilgilerinde şehir bilgisi belirtmiş üyelere de email yoluyla haber verilecektir.

Çevreme Müjde'yi nasıl duyurabilirim? Soru: Arkadaşlarıma ve aileme, onların alınmasına neden olmadan ve onları kendimden uzaklaştırmadan nasıl müjdeleme yapabilirim? Yanıt: Her Hristiyan’ın bir noktada Hristiyan olmayan bir aile üyesi, bir arkadaşı, bir iş arkadaşı ya da tanıdığı olmuştur. Müjde’yi başkalarıyla paylaşmak zor olabilir ve yakın duygusal bağlarınız olan birisi söz konusuysa daha da zor bir hale gelebilir. Kutsal Kitap bizlere bazı insanların müjdeden ötürü alınacaklarını söyler (Luka 12:51-53). Ancak bizlere müjdeyi paylaşmamız buyrulmuştur ve bunu yapmamak için hiçbir mazeretimiz yoktur (Matta 28:19-20; Elçilerin İşleri 1:8; 1 Petrus 3:15). Öyleyse aile üyelerimize, arkadaşlarımıza, iş arkadaşlarımıza ve tanıdıklarımıza nasıl müjdeleme yapabiliriz? Yapabileceğimiz en önemli şey, onlar için dua etmektir....

Müjdeyi Duyurmak, Ama Nasıl? Müjdeyi Duyurmak, Ama Nasıl? KONUŞMAYA DAİR Bayağı ve boş konuşma ! Öfke ile cevap verme, yumuşak davran, öğretmeye çalış, konuşmakta yavaş ol ! Saçma ve cahilce veya kavga doğuracak tartışmalara girme ! DİNLEMEYE DAİR

Müjdeyi duyurmak, ama nasıl? 2 "sorulara bana mantıklı bır sekılde cevap verırsen neden senın dınıne gecmeyeyım...kafamdakı o soruların cevabını alırsam neden hıristiyan olmayayım" şeklinde gelen emailler var. Bu tür emaillere hristiyanların nasıl cevap vermeleri gerektiğini anlatayım; 1. Sorulara Kutsal Kitap'a uygun cevap vermemizdir bizden istenen Kişilerin sorularına "mantıklı" değil, Kutsal Kitap'a uygun cevap vermelisiniz. Mantık kalıpları içine sıkışmak ve daha ilk cümlede şeytanın bize küçük oyununu yutmamalıyız. (Burada şeytan derken soru soran kişileri kast etmiyorum, insanların düşüncelerini belirli kalıplara sokmaya çalışan İblis'i kast ediyorum)

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih