Musevilik konusu
5088 kez okundu,
19 kez cevaplandı. En son mesaj
FormerlySaul tarafından gönderildi.
Musevilik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>

08-02-08, 00:02
yeshuaist
Merhabalar
Ben birşeyi merak ediyorum . Türk kökenli birisi musevi olamaz mı ?
illa aileden birisinin yahudi kökenli olmasımı gerekiyor.
ve tevrata inanlara musevi mi diyeceğiz yahudimi
şimdiden sağolun cevaplarınız için
Hakan.
Musevilik
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Musevilik

08-02-08, 13:20
faithpath
Türk kökenli birisi Musevi olabilir ama Yahudilik bir ırk adıdır. Yahudi halkı kendi inancını benimseyen diğer uluslara theosebeist (Tanrısever) demektedir. Bunlar tam olarak Tanrı'nın halkından sayılmazlar ama Musevi inancına göre yasaya uymakla kurtuluşa kavuşabilirler.
Musevilik
FORUMA ÜYE OLUN! /
Musevilik

08-02-08, 14:18
yusuf -34
sevgili dostum maalesef sonradan yahudi olunması imkansız kadar zor bunu maalesef israil oğullarının kitapları yanlış yorumlamarından kaynalanıyor
esenlikler
Musevilik
FORUMA ÜYE OLUN! /
Musevilik

08-02-08, 23:41
evangelion
|
|
yeshuaist
|
Merhabalar
Ben birşeyi merak ediyorum . Türk kökenli birisi musevi olamaz mı ?
illa aileden birisinin yahudi kökenli olmasımı gerekiyor.
ve tevrata inanlara musevi mi diyeceğiz yahudimi
şimdiden sağolun cevaplarınız için
Hakan.
|
Aslında bu soruları yahudi sitelerine sormanız daha doğrudur
Musevilik
FORUMA ÜYE OLUN! /
Musevilik

09-02-08, 01:02
Margos
Yahudi ve Musevi kelimeleri farklı değildir.Musevi uydurma bir kelimedir,aslında kullanmamız gereken kelime Yahudidir.Ancak nedense ülkemizde "Yahudi" kelimesinden korkuluyor ve ülkemizdeki Yahudi kökenli vatandaşlarımıza Musevi deniyor.İsrailliler için Yahudi deniyor,sanki aynı ırktan değillermiş gibi...
Musevi,İsevi,Muhammedi gibi kelimelerin kullanımı bana garip gelmiştir hep.Yahudi vatandaşlarımızın okullarına,mezarlıklarına ,vakıflarına,vs. ön ad olarak hep Musevi kelimesi getirilir,hiç Yahudi dendiğini duyulmamıştır.
Diğer sorunuza gelirsek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını taşıyan herkes yasalar,kanunlar,devlet önünde Türk'tür.Eğer bu yönden bakarsak ülkemizdeki Yahudi kökenli vatandaşlarımız Türk'tür.Ama ırksal ve dinsel anlamda yaklaşırsak, bir Türk Yahudi olabilir mi bilemiyorum.Bu soruyu Hahambaşılığına sormanız daha doğru olacaktır.Benim bildiğim kadarıyla anneniz Yahudi değilse babanız Yahudi olsa dahi Yahudi inancını taşıyamazsınız.
Bu bilgilerin doğruluğundan emin değilim,böyle duymuştum sadece.Ben gene Yahudilere sormanızı tavsiye ediyorum,burası
Hristiyan forum.
Musevilik
Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34
FORUMA ÜYE OLUN! /
Musevilik
Musevilik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil