Müslüman selamlaşmaları konusu
1764 kez okundu,
8 kez cevaplandı. En son mesaj
FormerlySaul tarafından gönderildi.
Müslüman selamlaşmaları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

03-01-12, 22:21
erdhe
Hepinizinde bildigi gibi cogunlugu müslüman bir ülkede yasıyoruz vede onlar kendi aralsında selamlaştıklarını biliyoruz peki imanlı bir
hristiyanın bu sekilde selamlaşmasında bir problem olurmu olmaz mı hic bir fikrim yok ondan dolayı sizlerin yardımına ihtiyacım var ilginize şimdiden teşekkür ediyorum tanrının eseligi üzerinizde olsun amin
Müslüman selamlaşmaları
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Müslüman selamlaşmaları

04-01-12, 15:00
Rabbe.Aşık
Cevabı bilmiyorum ama ben mecburen selamlaştıklarında söyledikleri arapça cümleyi söylüyorum ki manası Allah ın rahmeti bereketi üzerine olsun , , dinimi gizledigim için söylemek zorundayım , gizlemesem söylemem tabiki
Müslüman selamlaşmaları
FORUMA ÜYE OLUN! /
Müslüman selamlaşmaları

04-01-12, 17:57
xbodur
Yönetim Notu:
Hristiyanforum soru panosundaki sorular
hristiyanlara sorulmaktadır, yalnızca
hristiyan üyeler sorulara cevap verebilirler.
Müslüman selamlaşmaları
FORUMA ÜYE OLUN! /
Müslüman selamlaşmaları

04-01-12, 19:46
FormerlySaul
Benim fikrimce içinde Muhammed Resul kelimesi geçmeyen kelimeleri (Selamın Aleyküm, İnşallah etc.) kullanınca günaha girmiş sayılmayız.
Dini kültürümüzde var mı ? Yok. Türk kültüründe var mı? Evet iç içe geçmiş. Şekilcilik yapmaya gerek yok. Pavlus kendisi de paganlarla pagan gibi, yahudilerle yahudi gibi takılmış.
Rabbe.Aşık kardeşim, öyle bir söylemişsin ki bence kendine haksızlık etmişsin. Sanki İsa Mesih sadece peygamberdir diyorsun. Hayır gizlemesende söylersin ne gerek var. Ben müslümanken İngiliz arkadaşım hapşurunca, "God bless you" (Tanrı seni kutsasın) Yahudi arkadaşımı görünce "Shalom" (selam) diyordum. Halada derim.
Bana Selamın Aleyküm diyene yerine göre "Ve aleyküm selam", "merhaba","selam" ve samimiyete göre "ooo naber kardeş" hatta cıvıklığa göre "ve aleyküm hello" diyebiliyorum :)
Bu tür konularda kasmaya gerek yok kardeşlerim.
Siz kendinizi kabul ettirmek için "İsa Mesih sadece peygamberdi, e
incillerde değiştirildi" gibi muhabbetlerde ya hiç girmeyin yada doğrusunu söyleyin. Asıl bu durumda Mesih'i inkar etmiş olursunuz ve o zaman oda bizi babasının önünde tanımaz.
Bilmiyorum çok genel konuştum ama hrisitiyan olmak toplum dışı garip bir yaratık olmak değildir her zaman yerine göre davranma lüksüne sahibiz iman esaslarını inkar etmedikçe. Tabi bu bence, aşırı uç nokta görüşler vardır belki onlarada saygı duyarım ama kesinlikle uygulamam.
Hristiyan olmak siyah cüppelerle, boyunda haçla, istavroz çıkara çıkara yolda dolanmak değildir. Hatta bu çeşit şekilcilik günahtır. (Boyuna haç takmak tabiki günah değil bende takıyorum ama aksesuar olarak takmamak lazım. Ya içinizde olsun, giysi dışında tutuyorsanızda hareketlerin
hristiyanca olmasına ekstra özen göstermek lazım derim.)
Şahsen ben daha ilk muhabbette dini kimliğimi belli etmeyi hiç sevmiyorum. Çok itici oluyo amacının tam tersine hizmet ediyor. Sizin yaşamınıza bakıp bu adamın motivasyonu, bu kadar iyilik sever, sevgi dolu olması ne diye merak edip gelip sorunca söylemek bence müjdeyi yaymanın en güzel yolu. Selamın Elyküm diyeni yadırgamak değil.
Müslüman selamlaşmaları
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /
Müslüman selamlaşmaları

05-01-12, 15:17
melkem
Bu selamlama sekli yahudi kökenlidir. Söylenmesinde bir sakinca yoktur.
Müslüman selamlaşmaları
FORUMA ÜYE OLUN! /
Müslüman selamlaşmaları
Müslüman selamlaşmaları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil