Müslüman selamlaşmaları

Müslüman selamlaşmaları hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Müslüman selamlaşmaları konusu 1764 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj FormerlySaul tarafından gönderildi. Müslüman selamlaşmaları Hepinizinde bildigi gibi cogunlugu müslüman bir ülkede yasıyoruz vede onlar kendi aralsında selamlaştıklarını biliyoruz peki imanlı bir hristiyanın bu sekilde selamlaşmasında bir problem olurmu olmaz mı hic bir fikrim yok ondan dolayı sizlerin yardımına ihtiyacım var ilginize şimdiden teşekkür ediyorum tanrının eseligi üzerinizde olsun amin Müslüman selamlaşmaları

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Müslüman selamlaşmaları konusu 1764 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj FormerlySaul tarafından gönderildi.

Müslüman selamlaşmaları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Müslüman selamlaşmaları hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-01-12, 22:21
Müslüman selamlaşmaları
erdhe

Hepinizinde bildigi gibi cogunlugu müslüman bir ülkede yasıyoruz vede onlar kendi aralsında selamlaştıklarını biliyoruz peki imanlı bir hristiyanın bu sekilde selamlaşmasında bir problem olurmu olmaz mı hic bir fikrim yok ondan dolayı sizlerin yardımına ihtiyacım var ilginize şimdiden teşekkür ediyorum tanrının eseligi üzerinizde olsun amin

Müslüman selamlaşmaları

Müslüman selamlaşmaları

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Müslüman selamlaşmaları

Müslüman selamlaşmaları hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-01-12, 15:00
Müslüman selamlaşmaları
Rabbe.Aşık

Cevabı bilmiyorum ama ben mecburen selamlaştıklarında söyledikleri arapça cümleyi söylüyorum ki manası Allah ın rahmeti bereketi üzerine olsun , , dinimi gizledigim için söylemek zorundayım , gizlemesem söylemem tabiki

Müslüman selamlaşmaları

Müslüman selamlaşmaları

Müslüman selamlaşmaları hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-01-12, 17:57
Müslüman selamlaşmaları
xbodur

Yönetim Notu: Hristiyanforum soru panosundaki sorular hristiyanlara sorulmaktadır, yalnızca hristiyan üyeler sorulara cevap verebilirler.

Müslüman selamlaşmaları

Müslüman selamlaşmaları

Müslüman selamlaşmaları hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-01-12, 19:46
Müslüman selamlaşmaları
FormerlySaul

Benim fikrimce içinde Muhammed Resul kelimesi geçmeyen kelimeleri (Selamın Aleyküm, İnşallah etc.) kullanınca günaha girmiş sayılmayız.

Dini kültürümüzde var mı ? Yok. Türk kültüründe var mı? Evet iç içe geçmiş. Şekilcilik yapmaya gerek yok. Pavlus kendisi de paganlarla pagan gibi, yahudilerle yahudi gibi takılmış.

Rabbe.Aşık kardeşim, öyle bir söylemişsin ki bence kendine haksızlık etmişsin. Sanki İsa Mesih sadece peygamberdir diyorsun. Hayır gizlemesende söylersin ne gerek var. Ben müslümanken İngiliz arkadaşım hapşurunca, "God bless you" (Tanrı seni kutsasın) Yahudi arkadaşımı görünce "Shalom" (selam) diyordum. Halada derim.

Bana Selamın Aleyküm diyene yerine göre "Ve aleyküm selam", "merhaba","selam" ve samimiyete göre "ooo naber kardeş" hatta cıvıklığa göre "ve aleyküm hello" diyebiliyorum :)

Bu tür konularda kasmaya gerek yok kardeşlerim.

Siz kendinizi kabul ettirmek için "İsa Mesih sadece peygamberdi, e incillerde değiştirildi" gibi muhabbetlerde ya hiç girmeyin yada doğrusunu söyleyin. Asıl bu durumda Mesih'i inkar etmiş olursunuz ve o zaman oda bizi babasının önünde tanımaz.

Bilmiyorum çok genel konuştum ama hrisitiyan olmak toplum dışı garip bir yaratık olmak değildir her zaman yerine göre davranma lüksüne sahibiz iman esaslarını inkar etmedikçe. Tabi bu bence, aşırı uç nokta görüşler vardır belki onlarada saygı duyarım ama kesinlikle uygulamam.

Hristiyan olmak siyah cüppelerle, boyunda haçla, istavroz çıkara çıkara yolda dolanmak değildir. Hatta bu çeşit şekilcilik günahtır. (Boyuna haç takmak tabiki günah değil bende takıyorum ama aksesuar olarak takmamak lazım. Ya içinizde olsun, giysi dışında tutuyorsanızda hareketlerin hristiyanca olmasına ekstra özen göstermek lazım derim.)

Şahsen ben daha ilk muhabbette dini kimliğimi belli etmeyi hiç sevmiyorum. Çok itici oluyo amacının tam tersine hizmet ediyor. Sizin yaşamınıza bakıp bu adamın motivasyonu, bu kadar iyilik sever, sevgi dolu olması ne diye merak edip gelip sorunca söylemek bence müjdeyi yaymanın en güzel yolu. Selamın Elyküm diyeni yadırgamak değil.

Müslüman selamlaşmaları

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Müslüman selamlaşmaları

Müslüman selamlaşmaları hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-01-12, 15:17
Müslüman selamlaşmaları
melkem

Bu selamlama sekli yahudi kökenlidir. Söylenmesinde bir sakinca yoktur.

Müslüman selamlaşmaları

Müslüman selamlaşmaları

Müslüman selamlaşmaları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Müslüman selamlaşmaları konusuna benzer konular;

Hristiyan ile müslüman evliliği nişanlım müslüman ve bende hristiyan oldum... müslüman kızlar hristiyanlarla evlenmiyor... peki ben ne yapmalıyım... ona mesihi anlatyorum... gerçek yolu müjdeliyorum ama olmuyor.... müslüman olarak ... benimle evli olması doğru olurmu... mesih daima sizinle olsun... yüreğiniz sevgi ile dolsun.... Yönetim Notu: Sevgili kardeşim, sen İncil'i tamamen okudun mu?

saygıdeğer müslüman kardeşler sevgili müslüman kardeşlere bu forum aracılığıyla bir kaç şey anlatmak istiyorum. -Sandığınız gibi biz putlara tapmıyoruz.Çarmıh, İsa Mesih'in bizim için kurban oluşunun simgesidir. -Allah, üçün üçüncüsü değildir.Allah veya Tanrı, üçlü birliktir.Sandığınız gibi üç tanrıya tapmıyoruz.Yalnızca bir Tanrı'ya tapıyoruz.Ama Tanrı'nın üç sıfatı olduğuna inanıyoruz:baba, oğul ve kutsal ruh. -Kuran'ı yanlış yorumluyorsunuz! Kuran-ı Kerim'e göre incil değişmedi! Yalnızca bazı hristiyanlar yoldan saptılar! Bu kişiler bazı din adamlarına tanrı diye taptılar! Kuran'da bunlar yazıyor, eğer okursanız. -Tanrı, bize tüm insanları sevmemizi emrediyor. Siz bizi sevmeseniz de biz sizler için de dua ediyoruz ve sizi seviyoruz.

Hoş Geldin Müslüman Kardeşim Değerli Müsliman Kardeşim<o:p></o:p> Sitemize ve forumumuza hoş geldiniz. Size kardeşim diyorum çünkü İncil’de Yakup 2:1 Kardeşlerim, yüce Rabbimiz İsa Mesih`e iman edenler olarak insanlar arasında ayrım yapmayın. diye buyurmuştur.<o:p></o:p> O nedenle sizlerde bizim kardeşlerimizsiniz. İnanın hiçbir Hristiyan kardeşim sizler için art niyet düşünmez, düşünemez. Şimdi konumuza dönelim isterseniz. Biz Tevrat’tan başlayan İncil’ (Müjde) le biten Kutsal Kitaba İman ederiz. Kutsal kitabımızın için de geçen tüm peygamberleri kabul ederiz. Ve maalesef ki Kutsal Kitabımızın İçinde Muhammed ve İslam ile alakalı hiçbir emir, görüş,bildiri ve ima bile mevcut değildir.<o:p></o:p>

Hristiyan?Müslüman?İşaret??? Meraba. Ben çok uzun zamandan beri Hristiyanlığı araştırıyorum. Öncelikle şunu da söylemeliyim 11 yaşımdan beri Hristiyanlığa bir yakınlığım var. İncil'i okurken kendimi iyi hissediyorum kiliselere gitmekten de hoşlanırım ve İsa Mesih'e karşı Hristiyan olmamama rağmen çok büyük bir sevgim var. Ama din değiştirmedim belki de yanlış olacağını düşündüğümden. Bu konuda aklıma takılan soruları zaman geçmeden sormak istedim. 1-En çok aklıma takılan bu herhalde çünkü Hristiyan olmaktan beni döndüren şey bu. Kur'an ayetleri matematiksel hesaplarla geleceğe mesaj gönderiyor ya da olacak olayları haber veriyor bilinmeyen bilimsel olayları açıklıyor.(hayır kastettiğim tuzlu su tatlı su oranı değil ama 100lerce var ve bu kafa karıştırıcı mesela bebeklerin anne karnında üç evreden...

Müslüman - Deist - Hristiyan Tanrı'nın tanıklığıyla.. Merhaba sevgili kardeşlerim ve büyüklerim. Ben henüz 17 yaşında bir gencim. Size Hristiyan olma hikayemi anlatmak istiyorum. Müslüman bir aileden Müslüman bir bebek olarak doğdum, yine Müslüman bir çocuk olarak yetiştirildim. Bundan yalnızca bir kaç sene öncesine kadar dinine çok düşkün sayılabilecek bir Müslüman'dım. 5 vakit namazın 4 vaktini camide kılardım, sabah namazının ise her gün mutlaka kazasını kılardım. Ancak hemen hemen tüm Müslümanlar gibi ben de okumadan, öğrenmeden ve körü körüne bağlı bir şekilde inanıyordum. Bir yaz tatilinde kuzenim aklımı hafiften karıştırdı ancak ben tüm soruları bir kenara bıraktım ve hayatıma kaldığı yerden devam ettim. Eve dönünce bir gün kitaplıkta DİN BU 1-2-3 adlı kitaplar gözüme çarptı. Aldım ve kurcalamaya...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih