Müslümanlar cennete gidebilir mi? konusu
3016 kez okundu,
22 kez cevaplandı. En son mesaj
SWART23 tarafından gönderildi.
Müslümanlar cennete gidebilir mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>

13-12-11, 22:21
OrtodoxPower
Merhabalar, foruma yeni üye oldum aklıma takılan bir şey yüzünden.Benim çok sevdiğim arkadaşlarım var ve kesinlikle iyi işler yapıp kötülüğe yönelmeyen insanlar fakat müslümanlar.Yani müslüman olduklarını sanıyorlar tabi müslüman olup kötülük yapmamak
hristiyanlık inancına göre imkansız ama onlar kandırılmış olarak müslüman olduklarını söylüyorlar.Daha iyi açıklamak gerekirse müslümanlığı sevgi kardeşlik dini sanıyorlar bir şey gösterdiğinde yok onlar islamı yanlış anlamış yok bilmem ne tarzı olaylar bilirsiniz sizde türkiyede yaşıyoruz..Onlar için yapabileceğim bir şey var mı? Baba onları affeder mi?Mesihe iman etmeseler bile onun kutsallığına inanıp iyi işler yapan insanlar cennete gidebilecek mi?
Yönetim Notu: Hayır gidemeyecekler. Kurtuluşun yolu Mesih'e imandır. "Oğul olmadan Baba'ya gitmek mümkün değildir"
Müslümanlar cennete gidebilir mi?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

14-12-11, 00:53
datatip
Daha başından iş yanlış.Örnek olarak Muhammed'i seçmek yanlışdır.
Bahanesi ne olursa olsun Muhammed insanlar öldürmüş,mallarına el koymuş;küçük-büyük bir sürü kadın-kız alarak yanlış örnekler sergilemişdir.
Kurana bakarak Muhammed'in buğz edin (sevmeyin) emri,sevmediği insanlara kötü sözleri,lanetleri,nazarla rı..Örneğin Ebu Leheb süresi gibi.
Şimdi yanlış birini örnek almış insan ne kadar iyilik peşinde koşsada yanılır.Helede iyilik rölatif bir şeyken.Koştukça yerinde sayar.
Evet müslümanlar arasındada güzel insanlar var ama ne yazıkki korku ve sevgisizlik üreten birinin peşinde koşmaya başladımı yada kendisi koşmasada çevresi böyle olunca, er yada geç kuruduklarını farkediyor üzülüyordum.

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /

14-12-11, 01:17
SELEUKOS_NIKATOR
|
|
OrtodoxPower
|
Merhabalar, foruma yeni üye oldum aklıma takılan bir şey yüzünden.Benim çok sevdiğim arkadaşlarım var ve kesinlikle iyi işler yapıp kötülüğe yönelmeyen insanlar fakat müslümanlar.Yani müslüman olduklarını sanıyorlar tabi müslüman olup kötülük yapmamak hristiyanlık inancına göre imkansız ama onlar kandırılmış olarak müslüman olduklarını söylüyorlar.Daha iyi açıklamak gerekirse müslümanlığı sevgi kardeşlik dini sanıyorlar bir şey gösterdiğinde yok onlar islamı yanlış anlamış yok bilmem ne tarzı olaylar bilirsiniz sizde türkiyede yaşıyoruz..Onlar için yapabileceğim bir şey var mı? Baba onları affeder mi?Mesihe iman etmeseler bile onun kutsallığına inanıp iyi işler yapan insanlar cennete gidebilecek mi?
Yönetim Notu: Hayır gidemeyecekler. Kurtuluşun yolu Mesih'e imandır. "Oğul olmadan Baba'ya gitmek mümkün değildir"
|
Sevgili kardesim, Isa Mesih demis ki ardimdan gelmeyen kurtulmayacaktir..Tabi bizler Kutsal Kitabin ve Kilise babalarimizin aktardigini burda yaziyoruz.
Benim de samimi alevi ve sünni arkadaslarim vardir lakin onlar da bu soruyu bana soruyorlar ve detayli bir sekilde onlara aktariyorum. Onlar icin dua etmekten baska carem yoktur.
Sevgiler
FORUMA ÜYE OLUN! /

14-12-11, 03:35
flore
Yönetim Notu: Forum Kurallarını ve Soru Panosu kurallarını okuyun. Kulaktan dolma İslami ilahiyatçı uydurması tüm bilgilerinizi unutun, bir kere elinize İncil alıp okuyun. Okumadığınız bir kitap ve hakkında yanlış bilgilendirildiğiniz bir inanç hakkında yorum yapmayınız.
FORUMA ÜYE OLUN! /

14-12-11, 11:38
FormerlySaul
Sevgili kardeşim,
Bize göre Mesih'i red eden insanlar kesinlikle cehenneme gider.
Şimdi kendi fikrimi söyliyeceğim, bu tamamen bir düşüncedir çok yanlış olabilir.
Mesih İsa'yı red eden kimdir. Bu foruma girip gerçekleri okuduğu halde veya bizden kişisel olarak duyduğu halde müjdeyi red edip kendince yaşamayı seçenler için tek yapabileceğimiz şey bol bol dua etmektir ama bir kere öldüler mi yapacak hiç birşey kalmıyor.
Ancak, örneğin dedem. Doğuda büyümüş yetişmiş çok dindar bir müslümandı olabildiğince kendi bildiği kadarı ile Tanrı'ya sığınıyor ve yaşamaya çalışıyor her dini vecibeyi yerine getiriyordu. Tabiki datatip kardeşin söylediği gibi yanlış birini takip ettiğinden hataları bol olabiliyordu hoşgörüsüzlük ve öfke gibi. Ancak bu adam kuranda yazan İsa'yı duydu. Bizim ona aktaramadığımız, duymaya fırsatı olmadığı Mesih İsadan hiç haberi olmadı.
Hristiyanları düşman oalrak görüyordu ve İslam tarafından anlatıldığı kadarını biliyordu. Şimdi ben bu adam İslam'ın gereklerini yaptı iyi bir insan oldu diye cennete gidecek demiyorum ama Tanrı'ya güvenim sonsuz. Belki dedem ve onun gibiler için bir kurtuluş planı olabilir. hatırladığım kadarıyla Mesih'i duymayanlar kendi yasalarıyla yargılanacaktır diyor (her insanın içinde olan Tanrı bilinci vasıtasıyla kurulmuş yasalar), gerisini Tanrı bilir o sonsuz derecede kutsal, sevgi dolu ve kesinlikle sonsuz adaletlidir.
Bide "Mesih'in kutsallığına inanıp" demişsin Müslüman veya ateist bir kardeşin bizim kastettiğimiz anlamda Mesih'in kutsallığına inanmaları imkansız zaten inanıyor olsalar
hristiyan olurlardı. Yani Kurandaki "Hz. İsa" ile bizim kitabımızdaki "Rab İsa" bir değil.
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /
Müslümanlar cennete gidebilir mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil