Müslümanlar cennete gidebilir mi?

Müslümanlar cennete gidebilir mi? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Müslümanlar cennete gidebilir mi? konusu 3016 kez okundu, 22 kez cevaplandı. En son mesaj SWART23 tarafından gönderildi. Müslümanlar cennete gidebilir mi? Merhabalar, foruma yeni üye oldum aklıma takılan bir şey yüzünden.Benim çok sevdiğim arkadaşlarım var ve kesinlikle iyi işler yapıp kötülüğe yönelmeyen insanlar fakat müslümanlar.Yani müslüman olduklarını sanıyorlar tabi müslüman olup kötülük yapmamak hristiyanlık inancına göre imkansız ama onlar kandırılmış olarak müslüman olduklarını söylüyorlar.Daha iyi açıklamak gerekirse müslümanlığı sevgi kardeşlik dini sanıyorlar bir şey gösterdiğinde yok onlar islamı yanlış anlamış yok bilmem ne tarzı olaylar bilirsiniz sizde türkiyede yaşıyoruz..Onlar için yapabileceğim bir şey var mı? Baba onları affeder mi?Mesihe iman etmeseler bile onun kutsallığına inanıp iyi işler yapan insanlar cennete gidebilecek mi? Yönetim Notu: Hayır gidemeyecekler. Kurtuluşun yolu Mesih'e imandır. "Oğul olmadan Baba'ya... Müslümanlar cennete gidebilir mi?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Müslümanlar cennete gidebilir mi? konusu 3016 kez okundu, 22 kez cevaplandı. En son mesaj SWART23 tarafından gönderildi.

Müslümanlar cennete gidebilir mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >

Müslümanlar cennete gidebilir mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-12-11, 22:21
OrtodoxPower

Merhabalar, foruma yeni üye oldum aklıma takılan bir şey yüzünden.Benim çok sevdiğim arkadaşlarım var ve kesinlikle iyi işler yapıp kötülüğe yönelmeyen insanlar fakat müslümanlar.Yani müslüman olduklarını sanıyorlar tabi müslüman olup kötülük yapmamak hristiyanlık inancına göre imkansız ama onlar kandırılmış olarak müslüman olduklarını söylüyorlar.Daha iyi açıklamak gerekirse müslümanlığı sevgi kardeşlik dini sanıyorlar bir şey gösterdiğinde yok onlar islamı yanlış anlamış yok bilmem ne tarzı olaylar bilirsiniz sizde türkiyede yaşıyoruz..Onlar için yapabileceğim bir şey var mı? Baba onları affeder mi?Mesihe iman etmeseler bile onun kutsallığına inanıp iyi işler yapan insanlar cennete gidebilecek mi?

Yönetim Notu: Hayır gidemeyecekler. Kurtuluşun yolu Mesih'e imandır. "Oğul olmadan Baba'ya gitmek mümkün değildir"

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Müslümanlar cennete gidebilir mi?

Müslümanlar cennete gidebilir mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-12-11, 00:53
datatip

Daha başından iş yanlış.Örnek olarak Muhammed'i seçmek yanlışdır.
Bahanesi ne olursa olsun Muhammed insanlar öldürmüş,mallarına el koymuş;küçük-büyük bir sürü kadın-kız alarak yanlış örnekler sergilemişdir.
Kurana bakarak Muhammed'in buğz edin (sevmeyin) emri,sevmediği insanlara kötü sözleri,lanetleri,nazarla rı..Örneğin Ebu Leheb süresi gibi.

Şimdi yanlış birini örnek almış insan ne kadar iyilik peşinde koşsada yanılır.Helede iyilik rölatif bir şeyken.Koştukça yerinde sayar.

Evet müslümanlar arasındada güzel insanlar var ama ne yazıkki korku ve sevgisizlik üreten birinin peşinde koşmaya başladımı yada kendisi koşmasada çevresi böyle olunca, er yada geç kuruduklarını farkediyor üzülüyordum.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Müslümanlar cennete gidebilir mi?

Müslümanlar cennete gidebilir mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-12-11, 01:17
SELEUKOS_NIKATOR

OrtodoxPower
Merhabalar, foruma yeni üye oldum aklıma takılan bir şey yüzünden.Benim çok sevdiğim arkadaşlarım var ve kesinlikle iyi işler yapıp kötülüğe yönelmeyen insanlar fakat müslümanlar.Yani müslüman olduklarını sanıyorlar tabi müslüman olup kötülük yapmamak hristiyanlık inancına göre imkansız ama onlar kandırılmış olarak müslüman olduklarını söylüyorlar.Daha iyi açıklamak gerekirse müslümanlığı sevgi kardeşlik dini sanıyorlar bir şey gösterdiğinde yok onlar islamı yanlış anlamış yok bilmem ne tarzı olaylar bilirsiniz sizde türkiyede yaşıyoruz..Onlar için yapabileceğim bir şey var mı? Baba onları affeder mi?Mesihe iman etmeseler bile onun kutsallığına inanıp iyi işler yapan insanlar cennete gidebilecek mi?

Yönetim Notu: Hayır gidemeyecekler. Kurtuluşun yolu Mesih'e imandır. "Oğul olmadan Baba'ya gitmek mümkün değildir"
Sevgili kardesim, Isa Mesih demis ki ardimdan gelmeyen kurtulmayacaktir..Tabi bizler Kutsal Kitabin ve Kilise babalarimizin aktardigini burda yaziyoruz.

Benim de samimi alevi ve sünni arkadaslarim vardir lakin onlar da bu soruyu bana soruyorlar ve detayli bir sekilde onlara aktariyorum. Onlar icin dua etmekten baska carem yoktur.

Sevgiler

Müslümanlar cennete gidebilir mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-12-11, 03:35
flore

Yönetim Notu: Forum Kurallarını ve Soru Panosu kurallarını okuyun. Kulaktan dolma İslami ilahiyatçı uydurması tüm bilgilerinizi unutun, bir kere elinize İncil alıp okuyun. Okumadığınız bir kitap ve hakkında yanlış bilgilendirildiğiniz bir inanç hakkında yorum yapmayınız.

Müslümanlar cennete gidebilir mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-12-11, 11:38
FormerlySaul

Sevgili kardeşim,

Bize göre Mesih'i red eden insanlar kesinlikle cehenneme gider.

Şimdi kendi fikrimi söyliyeceğim, bu tamamen bir düşüncedir çok yanlış olabilir.

Mesih İsa'yı red eden kimdir. Bu foruma girip gerçekleri okuduğu halde veya bizden kişisel olarak duyduğu halde müjdeyi red edip kendince yaşamayı seçenler için tek yapabileceğimiz şey bol bol dua etmektir ama bir kere öldüler mi yapacak hiç birşey kalmıyor.

Ancak, örneğin dedem. Doğuda büyümüş yetişmiş çok dindar bir müslümandı olabildiğince kendi bildiği kadarı ile Tanrı'ya sığınıyor ve yaşamaya çalışıyor her dini vecibeyi yerine getiriyordu. Tabiki datatip kardeşin söylediği gibi yanlış birini takip ettiğinden hataları bol olabiliyordu hoşgörüsüzlük ve öfke gibi. Ancak bu adam kuranda yazan İsa'yı duydu. Bizim ona aktaramadığımız, duymaya fırsatı olmadığı Mesih İsadan hiç haberi olmadı. Hristiyanları düşman oalrak görüyordu ve İslam tarafından anlatıldığı kadarını biliyordu. Şimdi ben bu adam İslam'ın gereklerini yaptı iyi bir insan oldu diye cennete gidecek demiyorum ama Tanrı'ya güvenim sonsuz. Belki dedem ve onun gibiler için bir kurtuluş planı olabilir. hatırladığım kadarıyla Mesih'i duymayanlar kendi yasalarıyla yargılanacaktır diyor (her insanın içinde olan Tanrı bilinci vasıtasıyla kurulmuş yasalar), gerisini Tanrı bilir o sonsuz derecede kutsal, sevgi dolu ve kesinlikle sonsuz adaletlidir.

Bide "Mesih'in kutsallığına inanıp" demişsin Müslüman veya ateist bir kardeşin bizim kastettiğimiz anlamda Mesih'in kutsallığına inanmaları imkansız zaten inanıyor olsalar hristiyan olurlardı. Yani Kurandaki "Hz. İsa" ile bizim kitabımızdaki "Rab İsa" bir değil.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Müslümanlar cennete gidebilir mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >  

Müslümanlar cennete gidebilir mi? konusuna benzer konular;

hristiyanlıkta cennete gidebilmenin şartları nelerdir ? hristiyanlıkta cennete gidebilmenin şartları nelerdir ?

Hayvanlar cennete gidebilecekler mi? Hayvanların durumu nedir bilen var mıdır?

Hristiyanlıkta Cennete Giriş Öncelikle merhaba, foruma henüz üye oldum. Ağırlıklı olarak müslüman bir ortamda yetişmiş bir ateistim.Ve dinlere objektif bir şekilde bakıldığında en iyi niyetli dinin hristiyanlık olduğunu düşündüğümü herzaman söylemişimdir.Sorum şu; Hristiyan inancına göre cennete girmek için (islamdaki gibi) ön koşul kesinikle hristiyan olmakmıdır?Yani Herzaman için iyi bir insan olmaya çalışan, çevresi tarafından sevilen,yardımsever vs. bir ateist (veya deist,agnostik,müslüman,yahudi) Cennete giremez diye bir kural varmıdır? Teşekkürler

Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim? Sonsuz yasama kavustugunuzdan ve oldugunuzde cennete gideceginizden emin misiniz? Tanri sizin emin olmanizi ister! Kelam soyle der; " Tanrı Oğlu'nun adına iman eden sizlere, sonsuz yaşama sahip olduğunuzu bilesiniz diye bunları yazdım. " ( 1 Yuhanna 5:13 ). Su an Kendinizi Tanri huzurunda olarak farzedin ve O size " Seni Cennete niye alayim" diye soracak olsa O'na yanitiniz ne olacaktir? Bu sorunun yanitini bilmiyor olabilirsiniz. Ama bilmeniz gereken sey sudur ki Tanri bizi sever ve Kendisi ile sonsuzlugu paylasabilmemiz icin bir cikis YOLu hazirlamistir. Kutsal Kitap bunu soyle dile getirmistir; " Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun." ( Yuhanna 3:16 ) Oncelikle bizi...

'Azınlıklar her an Türkiye'den gidebilir' <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=5 width=490 border=0><TBODY><TR><TD>Ermeni Cemaati avukatı Diran Bakar, Hrant Dink’in öldürülmesi, Dink'in çocuklarının da ülkeyi terk etmesi üzerine maddi durumu iyi olan cemaatin de her an gidebilecek gibi kendilerini hazırladığını iddia etti. </TD></TR><TR><TD class=stdSmall align=right height=10>24 Aralık 2007 09:56</TD></TR><TR><TD align=right></TD></TR><TR><TD id=objectContent style="FONT-SIZE: 14px"><STYLE>#haberImage { float: right; margin: 0 0 4px 8px;}#haberImage img { border: solid 1px #900; width: 272px; height: 204px;}#nealsak { border: solid 1px #990; width: 272px; height: 204px; background: url(http://image.haber7.com/ads/nealsak/market-bg.jpg) no-repeat; cursor: pointer;}</STYLE> Ermeni Cemaati...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih