Müslümanlık beynime çok işlediği için Hıristiyan olamıyorum konusu
1426 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
jude tarafından gönderildi.
Müslümanlık beynime çok işlediği için Hıristiyan olamıyorum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

26-12-10, 10:11
Barış1987
Arkadaşlar, ben önceleri çok dindar Müslümandım. 5 vakit namaz kılar, oruç tutar, dini kitapları çok okurdum. Daha sonra deist oldum. Çünkü bazı çelişkiler ve İslam tarihindeki kanlı olayların aşırı olması beni dinden uzaklaştırdı. Şu anda deistim ancak
Hıristiyanlığa sempati duymaya başladım. Benim korkum şudur ki, ya İslam hak ise, o zaman sonsuza kadar cehennemde kalacağım. İşte bu korkuyu aşamıyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Yönetim Notu: "hak din" diye bir kavram yoktur kardeşim, çünkü Tanrı için din diye bir kavram yoktur, İsa (Yahşuah) bir din getirmemiştir, sevgi bağına dayalı bir ilişki teklifinde bulunmuştur tüm insanlığa. Dolayısıyla aklındaki "ya İslam hak ise" sorusu bile aslında geçersizdir.
Müslümanlık beynime çok işlediği için Hıristiyan olamıyorum
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

26-12-10, 11:32
merty17
Sevgili kardeşim,
Bu forumda biraz da olsa gezindiysen aramızdaki sevgi bağlarını
görmüşsündür.Bize ögretilen buydu.Birbirimizi hatta düşmanlarımızı
bile sevmek. "...ben size diyorum ki, düşmanlarınızı sevin, size
zulmedenler için dua edin. (Matta, Bap 5, 43-44).Bir din asla
nefret duygusu içermez çünkü dinde temel amaç Rabb'e
ulaşmaktır.Biz Rabb'e iman ediyoruz ama bu sonsuz yaşama yani
cennete gitmek için değil O'nu sevdiğimiz için imanımız her geçen
gün kat kat artıyor.Hristiyalık değişmemiştir.Bunu iddia eden
müslümanlar belki
incili bile bir kere okumamışlardır.Sana tavsiyem
araştırman,okuman.Okudukç a anlayacaksın,gerçekleri göreceksin
ve gerçekler seni özgür kılacak.Rabb'den korktuğun için değil onu
sevdiğin için günahlardan uzak duracak,ona ibadet
edeceksin...Esenlikler dilerim.Rabb'in ışığı üzerine olsun kardeşim
FORUMA ÜYE OLUN! /

26-12-10, 11:58
Paullus
|
|
Barış1987
|
Arkadaşlar, ben önceleri çok dindar Müslümandım. 5 vakit namaz kılar, oruç tutar, dini kitapları çok okurdum. Daha sonra deist oldum. Çünkü bazı çelişkiler ve İslam tarihindeki kanlı olayların aşırı olması beni dinden uzaklaştırdı. Şu anda deistim ancak Hıristiyanlığa sempati duymaya başladım. Benim korkum şudur ki, ya İslam hak ise, o zaman sonsuza kadar cehennemde kalacağım. İşte bu korkuyu aşamıyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Yönetim Notu: "hak din" diye bir kavram yoktur kardeşim, çünkü Tanrı için din diye bir kavram yoktur, İsa (Yahşuah) bir din getirmemiştir, sevgi bağına dayalı bir ilişki teklifinde bulunmuştur tüm insanlığa. Dolayısıyla aklındaki "ya İslam hak ise" sorusu bile aslında geçersizdir.
|
Tanrıyla telefonda görüşmek için gerekli şartlar:
-Doğru olan telefon kodunu seç,rastgele bir numara çevirme,özellikle O'nu ara Tanrıyla yapılan bir telefon konuşması MONOLOG olmamalıdır;YANİ DEVAMLI OLARAK SEN KONUŞMAMALISIN,O'NU DA DİNLEMELİSİN!
-Bu telefon konuşması yarıda kesilirse,hattı sen mi düşürdün diye kontrol et!
-Tanrıyı sadece acil durumlarda,sadece o'na ihtiyacın olduğunda O'nu aramayı alışkanlık haline getirme;bazen sadece O'nu SELAMLAMAK için ve O'na Kendisini SEVDİĞİNİ söylemek için de ara,bazen anne ve babanı aradığın gibi.
-Tanrıya sadece indirimli tarife saatlerinde,yani Pazar günleri telefon etme...Her gün O'nunla kısa telefon görüşmeleri yapmayı başarmalısın!
-Tanrıya açılan telefonların bedava olduğunu unutma!
-Telesekretere,Tanrının senin için kaydedilmiş bir mesaj bırakıp bırakmadığını kontrol et!
DİKKAT ET...Eğer bu şartları yerine getirdiğin halde,konuşmak zorsa veya kopukluk varsa ya da telefonun artık çalışmıyorsa,telefonunu bakım için servise götür!!!Bu bakım servisini İTİRAF SIRRINDA bulacaksın.Kutsal Ruh'a samimi bir şekilde sorunu anlat,O telefon hattının sorununu giderecektir.Üstelik de bedava!!!
Sevgilerle.
FORUMA ÜYE OLUN! /

26-12-10, 12:48
merty17
|
|
Paullus
|
|
|
Barış1987
|
Arkadaşlar, ben önceleri çok dindar Müslümandım. 5 vakit namaz kılar, oruç tutar, dini kitapları çok okurdum. Daha sonra deist oldum. Çünkü bazı çelişkiler ve İslam tarihindeki kanlı olayların aşırı olması beni dinden uzaklaştırdı. Şu anda deistim ancak Hıristiyanlığa sempati duymaya başladım. Benim korkum şudur ki, ya İslam hak ise, o zaman sonsuza kadar cehennemde kalacağım. İşte bu korkuyu aşamıyorum. Sizce ne yapmalıyım?
|
-Doğru olan telefon kodunu seç,rastgele bir numara çevirme,özellikle O'nu ara Tanrıyla yapılan bir telefon konuşması MONOLOG olmamalıdır;YANİ DEVAMLI OLARAK SEN KONUŞMAMALISIN,O'NU DA DİNLEMELİSİN!
-Tanrıyı sadece acil durumlarda,sadece o'na ihtiyacın olduğunda O'nu aramayı alışkanlık haline getirme;bazen sadece O'nu SELAMLAMAK için ve O'na Kendisini SEVDİĞİNİ söylemek için de ara,bazen anne ve babanı aradığın gibi.
-Tanrıya sadece indirimli tarife saatlerinde,yani Pazar günleri telefon etme...Her gün O'nunla kısa telefon görüşmeleri yapmayı başarmalısın!
-Telesekretere,Tanrının senin için kaydedilmiş bir mesaj bırakıp bırakmadığını kontrol et!
DİKKAT ET...Eğer bu şartları yerine getirdiğin halde,konuşmak zorsa veya kopukluk varsa ya da telefonun artık çalışmıyorsa,telefonunu bakım için servise götür!!!Bu bakım servisini İTİRAF SIRRINDA bulacaksın.Kutsal Ruh'a samimi bir şekilde sorunu anlat,O telefon hattının sorununu giderecektir.Üstelik de bedava!!!
Sevgilerle.
|
Gerçekten çok güzel bir metin olmuş.Ve benzetme çok güzel uymuş.Saygılarımla.
FORUMA ÜYE OLUN! /

26-12-10, 15:18
kbugra
|
|
merty17
|
|
|
Paullus
|
|
|
Barış1987
|
|
Sevgilerle.
|
Gerçekten çok güzel bir metin olmuş.Ve benzetme çok güzel uymuş.Saygılarımla.
|
paullus kardeşimiz çok güzel açıklama yapmış. rabbimiz isa mesihin yaptığı gibi olayları benzetmelerle anlatmış.
esen kal paullus
kbugra
"1.Ko.1: 30 Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa'dasınız. O bizim için tanrısal bilgelik, doğruluk, kutsallık ve kurtuluş oldu."
FORUMA ÜYE OLUN! /
Müslümanlık beynime çok işlediği için Hıristiyan olamıyorum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>