Mutlular ve Mutsuzlar Açıklama

Mutlular ve Mutsuzlar Açıklama hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Mutlular ve Mutsuzlar Açıklama konusu 333 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Lamb of GOD tarafından gönderildi. Mutlular ve Mutsuzlar Açıklama Merhabalar, Birisi Luka'da geçen bu ayetleri tam olarak açıklayabilir mi acaba ? Şimdiden teşekkürler, Esen kalın Mutlular ve mutsuzlar (Mat.5:1-12) 20 İsa, gözlerini öğrencilerine çevirerek şöyle dedi: «Ey yoksul olanlar, ne mutlu size, Tanrı'nın Egemenliği sizindir! 21 Şimdi açlık çekenler, ne mutlu size, siz doyurulacaksınız! Şimdi ağlayanlar, ne mutlu size, siz güleceksiniz! 22 İnsanoğlu'na olan bağlılığınızdan ötürü insanlar sizden nefret ettikleri, sizi toplum dışı edip aşağıladıkları ve adınızı kötüleyip sizi reddettikleri zaman size ne mutlu! 23 O gün sevinin, coşkuyla zıplayın! Çünkü gökteki ödülünüz büyüktür. Nitekim onların ataları da peygamberlere böyle davrandılar. 24 Ama vay halinize, ey zenginler, tesellinizi almış bulunuyorsunuz! 25 Şimdi karnı tok olan sizler, vay... Mutlular ve Mutsuzlar Açıklama

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Mutlular ve Mutsuzlar Açıklama konusu 333 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Lamb of GOD tarafından gönderildi.

Mutlular ve Mutsuzlar Açıklama konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Mutlular ve Mutsuzlar Açıklama hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-07-11, 17:31
santino

Merhabalar,

Birisi Luka'da geçen bu ayetleri tam olarak açıklayabilir mi acaba ?

Şimdiden teşekkürler,

Esen kalın

Mutlular ve mutsuzlar

(Mat.5:1-12)

20 İsa, gözlerini öğrencilerine çevirerek şöyle dedi:

«Ey yoksul olanlar, ne mutlu size,
Tanrı'nın Egemenliği sizindir!

21 Şimdi açlık çekenler, ne mutlu size,
siz doyurulacaksınız!
Şimdi ağlayanlar, ne mutlu size,
siz güleceksiniz!

22 İnsanoğlu'na olan bağlılığınızdan ötürü
insanlar sizden nefret ettikleri,
sizi toplum dışı edip aşağıladıkları
ve adınızı kötüleyip sizi reddettikleri zaman
size ne mutlu!

23 O gün sevinin, coşkuyla zıplayın!
Çünkü gökteki ödülünüz büyüktür.
Nitekim onların ataları da
peygamberlere böyle davrandılar.

24 Ama vay halinize, ey zenginler,
tesellinizi almış bulunuyorsunuz!

25 Şimdi karnı tok olan sizler, vay halinize,
açlık çekeceksiniz!
Ey şimdi gülenler, vay halinize,
yas tutup ağlayacaksınız!

26 Tüm insanlar sizin için iyi sözler söyledikleri zaman,
vay halinize!
Çünkü onların ataları da
sahte peygamberlere böyle davrandılar.»

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Mutlular ve Mutsuzlar Açıklama

Mutlular ve Mutsuzlar Açıklama hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-07-11, 21:27
LovePeace15

Matta 19:24 Yine şunu söyleyeyim ki, devenin iğne deliğinden geçmesi, zenginin Tanrı Egemenliği'ne girmesinden daha kolaydır.››

Mutlular ve Mutsuzlar Açıklama hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-07-11, 23:15
Lamb of GOD

santino
Merhabalar,

Birisi Luka'da geçen bu ayetleri tam olarak açıklayabilir mi acaba ?

Şimdiden teşekkürler,

Esen kalın

Mutlular ve mutsuzlar

(Mat.5:1-12)

20 İsa, gözlerini öğrencilerine çevirerek şöyle dedi:

«Ey yoksul olanlar, ne mutlu size,
Tanrı'nın Egemenliği sizindir!

21 Şimdi açlık çekenler, ne mutlu size,
siz doyurulacaksınız!
Şimdi ağlayanlar, ne mutlu size,
siz güleceksiniz!

22 İnsanoğlu'na olan bağlılığınızdan ötürü
insanlar sizden nefret ettikleri,
sizi toplum dışı edip aşağıladıkları
ve adınızı kötüleyip sizi reddettikleri zaman
size ne mutlu!

23 O gün sevinin, coşkuyla zıplayın!
Çünkü gökteki ödülünüz büyüktür.
Nitekim onların ataları da
peygamberlere böyle davrandılar.

24 Ama vay halinize, ey zenginler,
tesellinizi almış bulunuyorsunuz!

25 Şimdi karnı tok olan sizler, vay halinize,
açlık çekeceksiniz!
Ey şimdi gülenler, vay halinize,
yas tutup ağlayacaksınız!

26 Tüm insanlar sizin için iyi sözler söyledikleri zaman,
vay halinize!
Çünkü onların ataları da
sahte peygamberlere böyle davrandılar.»
Tanrı uğruna acı çekenler Cennette teselli bulacaktır.Dünyada Tanrı'yı unutup dünyevi zevklere dalanlar.Cehennemde acısını çekecektir.

Mutlular ve Mutsuzlar Açıklama konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Mutlular ve Mutsuzlar Açıklama konusuna benzer konular;

Misyonerlik Ve Karşıt Görüşler Hakkında Müslümanlara Açıklama Misyonerlik konusunda kendi görüşlerimi dile getirmek istiyorum. Yıllardır bu ülkedeki sevgili Müslüman dostlarımızın hala anlamadığı bir durum vardır ki, Hristiyanlara saldırdıkları ve suçladıkları "Misyonerlik" olgusu, İslam dinindeki "Tebliğ" görevinin aynısıdır ve nasıl ki bir Müslüman, İslam hakkında soru soran veya İslam dinine geçmek isteyen bir Hristiyana, başka dinden birine veya bir dinsize İslam'ı anlatarak dinine davet ediyorsa, bir Hristiyanın da aynı davranışı yapmasını yanlış bulmamalı, ahlaksızlık,tehdit veya bölücülük olarak görmemelidir. İki dinde de, dine davet etme görevi vardır. Misyonerlik denilen olgu da budur. Burada ayırmamız gereken bir husus vardır ki, o da insanlara para vererek, yiyecek dağıtarak,ev vererek onlara zorla dini kitapları okutup,...

İnancı açıklama Merhaba arkadaşlar, Ben 10 ay gibi bir süredir iman ettim ve 1 aydır bir kiliseye gidip geliyorum. Kısmetse Peder bana 2 ay sonra Katekümen olacağımı söyledi. Bir sorum var kurban eti yemeyle ilgili başlığı okurken aklıma takıldı. Ben inancımı anne babama ve nişanlıma açıkladım gayet saygı duydular nişanlım benle kiliseye geliyor. Babam sürekli incil okuyup bana sorular soruyor ve Rabbe onada doğru yolu göstermesi için dua ediyor. Şöyle bir sorunum var, ben kimliğimdeki din hanesini değiştirmek istemiyorum zira Hristiyanlıktan önce zaten ateisttim bence ordaki din hanesi çok saçma birşey ve kaldırılması gerek. Bilerek ayrımcılık yapılabilir.

Papa'dan çocuk tacizi skandalları ile ilgili açıklama Papa’dan çocuk tacizi skandalları ile ilgili açıklama http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/02/church-scandal-300x225.jpg Papa’dan çocuk tacizi skandalları ile ilgili açıklama Katolik dünyasının ruhani Lideri Papa 16. Benedict, Avrupa’da son zamanlarda meydana gelen pedofili skandallarının kilise ile bağdaştırılmaması gerektiğini söyledi. Aziz Petrus Bazilikası’nda Papa Vekili Agostino Vallini ve diğer din adamları ile birlikte Paskalya Yortusu öncesi “Kutsal Perşembe” ayini düzenlendi. Ayin esnasında açıklama yapan Papa 16. Benedict, son dönemlerde Avrupa’dan gelen “pedofili” skandallarına değindi. Bu olayların kilise ile bağdaştırılmaması gerektiğini söyleyen 16. Benedict, “Utanç dolu hatalar olmasına rağmen kiliselerde hala dünyaya umut...

Vatikan'dan Yahudilerle ilgili açıklama Vatikan’dan Yahudilerle ilgili açıklama <hr> Home » haberler on 10/03/2011 – 06:37 http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/03/1803416779_21e984bb2d.jpg Vatikan’dan Yahudilerle ilgili açıklama Bu ay yayımlanması beklenen bir kitapla Papa XVI. Benedikt, İsa’nın çarmıha gerilmiş olmasından yüzyıllardır sorumlu tutulan Yahudileri temize çıkarıyor Vatikan’dan yapılan açıklamaya göre, yeni yayımlanacak kitapta, İsa’nın mahkum edilmesinde Kudüs’teki Tapınak aristokrasisinin etkin olduğu, Yahudi halkının tümünün sorumluluk taşımadığı ileri sürülmekte. World Jewish Congress (Dünya Yahudi Kongresi) Başkanı Ronald Lauder yaptığı açıklamada; “Olaydan 2000 yıl sonra Katolik Kilisesi’nin bu olaya açıklık getirmiş...

Ortodoks Yahudi Cemaati'nden Filistin için açıklama http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=928377&title=gazze-konvoyuna-yahudiler-de-katildi

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih