Nesnel mucize var mıdır?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Nesnel mucize var mıdır?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
ramon1

Nesnel mucize var mıdır?

Merhaba,

Son birkaç günde hristiyanlara ait olan ve tamamı da sübjektif/öznel/kişisel tecrübelere dayanan birçok mucize hikayesi okudum.

Malumunuz bu kişisel tecrübe hikayeleri hristiyanlıkta olduğu kadar müslümanlık ve başka dinlerde de bolca bulunuyor.

Sorum şudur: Diğer dinlerden farklı olarak hristiyanlıkta sübjektif değil de objektif/nesnel/kanıtlanabilir olan mucizeler var mıdır?

Teşekkürler, Esenlikler.

Nesnel mucize var mıdır?

hristiyanlık
muratsoyer

Nesnel mucize var mıdır?

ramon1
Merhaba,

Son birkaç günde hristiyanlara ait olan ve tamamı da sübjektif/öznel/kişisel tecrübelere dayanan birçok mucize hikayesi okudum.

Malumunuz bu kişisel tecrübe hikayeleri hristiyanlıkta olduğu kadar müslümanlık ve başka dinlerde de bolca bulunuyor.

Sorum şudur: Diğer dinlerden farklı olarak hristiyanlıkta sübjektif değil de objektif/nesnel/kanıtlanabilir olan mucizeler var mıdır?

Teşekkürler, Esenlikler.
Söylediğiniz gibi bir çok kişi Hristiyan olsun yada başka inançtan olsun bazı kişisel deneyim hatta mucizelerden bahseder. İnsan beyninin bize çok çeşitli oyunlar oynayabileceğini bildiğim için ben çoğuna ihtiyatlı davranırım. Tabi şahsi düşüncem.

Fakat Kutsal Kitabı okumaya başladınızmı bilmiyorum, içinde diğer inançlarda pek benzeri olmayan mucizeler anlatılır. Bunlara tanık olan büyük kalabalıklar vardır yada oldukça fazla kişi aynı anda görmüş ve tanık olmuşlardır. Tabiki konu iman ile ilgilidir ve eğer iman ediyorsanız bu örnekler oldukça objektif ve nesneldir. İsa'nın dirilişi bile benzersiz tek örnektir ve bu konuda bir çok tanıklık İncilde vardır.

Tabi mucizeleri günümüz ile sınırlamadığınızı düşünerek yazdım.
Sorunuzun kapsamı günümüz ise, Mesih büyük mucizeler devrinin kapandığımı (Yani Kelam) ifade etmiştir.

Diğer yandan mucizeden ne anladığınızda önemli. Mesela günümüzde bir kişinin Tanrı'ya iman etmesi ve Mesih'e bağlanması bile mucizedir benim için.

Yonetim Notu: Gunumuzde bazilari sahitlerle ispatli iyilesme mucizeleri vardir. Son gunlerde foruma yuklenen yazilardan da goreceginiz uzere Ortodoks Kilisesi'nde de bazi essiz mucizeler olmaktadir.

Nesnel mucize var mıdır?

hristiyanlık
muratsoyer

Nesnel mucize var mıdır?

muratsoyer

Yonetim Notu: Gunumuzde bazilari sahitlerle ispatli iyilesme mucizeleri vardir. Son gunlerde foruma yuklenen yazilardan da goreceginiz uzere Ortodoks Kilisesi'nde de bazi essiz mucizeler olmaktadir.
Katolik Kiliselerinde de pıthılaşan ve akışkan hale gelen Azizlere

Nesnel mucize var mıdır?

hristiyanlık
K A P K A N

Nesnel mucize var mıdır?

http://www.hristiyanforum.com/forum/...ucizeleri-f631

http://incil.blogspot.com

Nesnel mucize var mıdır?

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Nesnel mucize var mıdır? konusuna benzer konular;

Ruh var mıdır? Arkadaşlar ben psikiyatriste gittiğim zaman bu konu açılmıştı ve doktorum ruh diye birşeyin olmadığını tıbbın bunu kabul etmediğini söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ruhun varlığının ispatı nedir? Yönetim Notu: Ateist bir psikiyatriste denk gelmişsiniz. Ruh olarak ifade edilen kavram vardır diyen psikolog, psikiyatrist de vardır. Ruh'un varlığını ispat edebilecek bir insan melekesi mevcut değildir.

Sizce Türkiye'de idam cezası olmalı mıdır, olmamalı mıdır? Sizce Türkiye'de idam cezası olmalı mıdır, olmamalı mıdır? NOT: Bu konunun altına lütfen mesaj yazmayınız, yazılan mesajlar silinecektir, ilgili tartışmalar http://www.hristiyanforum.com/forum/serbest-f243/idami-biz-de-t327367.html adresinden yapılacaktır.

İşte iman gücüyle gelen mucize! 5 agustos ´da sili´nin kuzeyindeki maden ocaklarindan birinde buyuk bir cokme oldu.yerin tam 730 metre altinda 33 madenci mahsur kaldi.sondaj calismalari hemen baslatildi.ama 730 metreye inmek kolay degildi.zaman alacakti.33 madencinin aileleri maden ocagina cadirlar kurarak ,asagida mahsur kalmis sevdikleri icin beklemeye basladi.resmi yetkililer sondajla madencilerin bulundugu noktaya inme calismalarinin hizli bir sekilde yurutuldunu soylediler.zaman gecmeye ,aileler beklemeye,tum sili halki olayi takip etmeye,dualariyla hic tanimadiklari bu insanlara destek olmaya basladilar,aileler maden ocaginda kucuk bir chapel yaptilar.aziz meryemana´nin heykelinide ciceklerle susleyip.onun yuce korumaciligini istediler.zaman gecmeye, umutlar...

Kutsal Ruhun Varligi (Mucize) Mesih Isanin Mezarinin bulundugu Saint Sepulcre kilisesinde,Her sene Kutsal Cuma aksami Kutsal Ruha dua etmek icin rahipler ve kiliseyi gezmeye gelen ziyaretciler tarafindan dua edilir. Yakilan Mumlarin alevleri yukselir.Ziyarete gelen insanlarin mumlari kendi kendine yanmaya baslar.Kilisedeki insanlar Kutsal Ruh'u cok belirgin hisederler. http://www.dailymotion.com/video/x5603z_un-des-plus-grands-miracles-chretie_news

Suriye'de Büyük Mucize Kudüs Elen Ortodoks Patrikhanesi.’deki Pimenon Manastırı’nın başrahibi İgnatios, 28-3-2005 Pazartesi günü, Kilise Radyo Merkezi’ne verdiği röportajında, Meryem ananın büyük bir mucizesi hakkında şunları söyledi: Aralık 2004 tarihinde, kitle iletişim araçları önüne çıkan, Suudî Arabistan’lı çok zengin bir kişi, kendisinin bizzat yaşadığı ve bütün hayatını değiştiren şu sarsıcı olayı anlattı. Televizyon ve radyoda söylemiş olup, bu olayı gazeteler ve dergiler de Suudî Arabistan’da, Suriye’de, Filistin’de ve diğer komşu ülkelerde de yazdılar. Seneler önce, zengin fakat kısır bir Müslüman kadınla evlendi. Birçok doktorlara oldukça para harcadıkları ve de uzunca bir zaman geçtiği halde çocukları olmamıştı. Ebeveyni, daha bir kadınla...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Nesnel mucize var mıdır?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler