Ölümden sonra bebeklere ne olacak ? konusu
522 kez okundu,
3 kez cevaplandı. En son mesaj
datatip tarafından gönderildi.
Ölümden sonra bebeklere ne olacak ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

24-07-11, 21:30
datatip
Hassas bir konu
Tamamen tanrının tasarrufunda olan bir konu
Bebekler doğal ve en iyi şekilde yaratılmışdır,Ancak büyüdükçe çevresinden öğrendikleri ile kişiliği oluşur.Bir yandan vicdan öte yandan öğrendikleri ile vicdanlarıyla uyumlu yada ters yönde yaşarlar.Sonuçta kendine ve topluma yararlı yada zararlı olurlar.Ancak bu kişi hep aynı toplumdamı kalacak yada daha iyi yada daha kötü toplumamı gidecek, ve değişecekmidir,Rab bilir.Çünkü bizler geleceği bilemeyiz,sadece tahmin ederiz.
Baba'nın gazabına uğramış şehirlerde bebeklerde ölüyor.İşte burda bir durmamız lazım.Bebek Baba'dan kopmuşluğumuzun cezası ile doğar.Ama henüz ekstra günah işlemişdir.On emre ters düşecek bir hareketi henüz yoktur.(Hayal dünyasında ve rüyalarında neler oluyor Rab bilir.Belkide Rab sürekli bebeğin hayal dünyasında ve rüyalarında öz gerçeği öğretiyor sürekli bebeğe el veriyordur).Kötü bir ortamda Rab sürekli bebeğe el uzatmayacaksa bebek kötü biri olacakdır.Çünkü Rab iyiniyetini sürekli gösterecek ama çevresi bu iyiniyeti ezecek sonrada Rabbe saldıracakdır.Bir süre sonra Rab uzaklaşabilir.
Birde iyi bebek ölürse ne olabilir.
Biz ölümü kötü diye bellemişiz.Halbuki ölümden sonra yaşam var.Bebek
kendine ve başkalarına kötü olacağına Rab yanına almışda olabilir.
Bu nedenle Rabbin bir toplumu hepten cezalanadırdığında konuya birde bu pencereden bakabiliyorum
Ölümden sonra bebeklere ne olacak ?

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

25-07-11, 00:26
Işık90
Yönetim Notu: Lütfen Soru Panosu Kuralları'nı okuyunuz, sorular
hristiyanlara sorulmaktadır, yalnızca
hristiyan üyeler sorulara cevap verebilirler.
FORUMA ÜYE OLUN! /

25-07-11, 14:01
inan
herkes gunah isledi ve tanrinin yuceliginden yoksun kaldi
bebek atalarindan kalan gunahi almis olarak dogar yani olumu
ve olmusse ise Adil tanrinin onunde aklanacaktir
cunku Tanri dunyayi yani bizleri cok sevdi
eminimki o bebekleride cok sevmistir
FORUMA ÜYE OLUN! /

25-07-11, 20:44
datatip
|
|
datatip
|
Hassas bir konu
Tamamen tanrının tasarrufunda olan bir konu
Bebekler doğal ve en iyi şekilde yaratılmışdır,Ancak büyüdükçe çevresinden öğrendikleri ile kişiliği oluşur.Bir yandan vicdan öte yandan öğrendikleri ile vicdanlarıyla uyumlu yada ters yönde yaşarlar.Sonuçta kendine ve topluma yararlı yada zararlı olurlar.Ancak bu kişi hep aynı toplumdamı kalacak yada daha iyi yada daha kötü toplumamı gidecek, ve değişecekmidir,Rab bilir.Çünkü bizler geleceği bilemeyiz,sadece tahmin ederiz.
Baba'nın gazabına uğramış şehirlerde bebeklerde ölüyor.İşte burda bir durmamız lazım.Bebek Baba'dan kopmuşluğumuzun cezası ile doğar.Ama henüz ekstra günah işlemişdir.On emre ters düşecek bir hareketi henüz yoktur.(Hayal dünyasında ve rüyalarında neler oluyor Rab bilir.Belkide Rab sürekli bebeğin hayal dünyasında ve rüyalarında öz gerçeği öğretiyor sürekli bebeğe el veriyordur).Kötü bir ortamda Rab sürekli bebeğe el uzatmayacaksa bebek kötü biri olacakdır.Çünkü Rab iyiniyetini sürekli gösterecek ama çevresi bu iyiniyeti ezecek sonrada Rabbe saldıracakdır.Bir süre sonra Rab uzaklaşabilir.
Birde iyi bebek ölürse ne olabilir.
Biz ölümü kötü diye bellemişiz.Halbuki ölümden sonra yaşam var.Bebek
kendine ve başkalarına kötü olacağına Rab yanına almışda olabilir.
Bu nedenle Rabbin bir toplumu hepten cezalanadırdığında konuya birde bu pencereden bakabiliyorum
|
Burda yanlış bir ifade kullanmışım "Birde iyi bebekler ölürse ne olabilir" diye yazdım.
Burda gelecekte de kendine ve topluma yararlı olacak bebekleri kasteddim.
Yoksa tüm bebekler güzeldir
Rabde çocukların ve emzikteki bebeklerin agızlarından övgüler almışdır

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Ölümden sonra bebeklere ne olacak ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil