Önceden Ateist Olmak ...

Önceden Ateist Olmak ... hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Önceden Ateist Olmak ... konusu 596 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj hhgazioglu tarafından gönderildi. Önceden Ateist Olmak ... Yaklaşık 1 haftadır imanlı biriyim ama tabiiki daha vaftiz olmadım.Önceden Ateisttim.Dün Uzman tvde izlediğim bir video beni dehşete düşürdü.Videoya göre affedilmeyen tek günah Tanrıyı İnkar etmekmiş.Gerçekten böyle mi? Bu doğruysa Dine girip vaftiz olmamda bir sorun olurmu?(bir pederle görüşme imkanım yok klisenin açık olduğu vakitlerde hep okulum oluyor.) Önceden Ateist Olmak ...

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Önceden Ateist Olmak ... konusu 596 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj hhgazioglu tarafından gönderildi.

Önceden Ateist Olmak ... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Önceden Ateist Olmak ... hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-10-11, 13:27
Önceden Ateist Olmak ...
Senseman

Yaklaşık 1 haftadır imanlı biriyim ama tabiiki daha vaftiz olmadım.Önceden Ateisttim.Dün Uzman tvde izlediğim bir video beni dehşete düşürdü.Videoya göre affedilmeyen tek günah Tanrıyı İnkar etmekmiş.Gerçekten böyle mi? Bu doğruysa Dine girip vaftiz olmamda bir sorun olurmu?(bir pederle görüşme imkanım yok klisenin açık olduğu vakitlerde hep okulum oluyor.)

Önceden Ateist Olmak ...

Önceden Ateist Olmak ...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Önceden Ateist Olmak ...

Önceden Ateist Olmak ... hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-10-11, 20:20
Önceden Ateist Olmak ...
Lamb of GOD

Senseman
Yaklaşık 1 haftadır imanlı biriyim ama tabiiki daha vaftiz olmadım.Önceden Ateisttim.Dün Uzman tvde izlediğim bir video beni dehşete düşürdü.Videoya göre affedilmeyen tek günah Tanrıyı İnkar etmekmiş.Gerçekten böyle mi? Bu doğruysa Dine girip vaftiz olmamda bir sorun olurmu?(bir pederle görüşme imkanım yok klisenin açık olduğu vakitlerde hep okulum oluyor.)
Kardeşim zaten kimse Hristiyan doğamaz.Bende o videoyu izledim "7 Ölümcül günah" diye.Ancak orada bahsedilen Tanrı'yı inkar ederek ölmek.Yani imansız ölmek affedilemez.Yoksa affedilmeyecek günah yoktur.

Tövbe edersen her günah affedilir.Ama tövbe etmessen tam tersi olur.Yani sen Tanrı'yı reddederek ölürsen artık tövbe etme şansız olamaz.Ancak dünyada iken yanlışta olduğunu görüp tövbe edip Tanrı'ya dönersen günahların affedilecektir.O halde hiç bir kimse sonradan Hristiyan'lık dinini benimseyemezdi :)

Önceden Ateist Olmak ...

Önceden Ateist Olmak ...

Önceden Ateist Olmak ... hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-10-11, 19:29
Önceden Ateist Olmak ...
datatip

İnsan vardır herşeyiyle iyidir,iyilikseverdir ama ateisttir,
Ki hep bol bol affedinizki bol bol affedilesiniz denir.
Affetmeyi bu kadar benimsemiş,insanı bu kadar seven tanrı her zaman kapısını açık tutacaktır.
Amaki kötülükler yapan,üstünlükler taslayan,sevmeyen-sevilmeyen biri,ateist olmuş yada başka bir şeymiş ne farkeder.Kötü agaç iyi meyve veremez.Belkide Rabbin "ben sizi hiç tanımadım" diyeceği kişiler bunlardır.
Evet cennet ile cehennem arasında aşılamıyacak kadar derin bir uçurum vardır ama Rabbin tekrar gelişine kadarki zamanda neler olacağını bilmiyoruz,kimbilir,belki de tövbe ve Rabbin yoluna-ışığına geçme o zamana kadar açık olabilir.
Öyleyse Rabbi tanımadan-bilmeden-kabul etmeden henüz ölmüşlerimize bir umudu taşıyabiliriz,tabii kendimize bir ağırlık falan vermiyecekse.
Çünkü gerçek özgürleştirdiğine göre eğer bir ağırlık veren bir fikir varsa o fikir yalan demektir.
Tüm bunlara bakarak ben affedilmeyecek günahın olmadığını düşünüyorum.Tabii iyi meyve veren iyi ağaç olmak menfaatimizedir.

Önceden Ateist Olmak ...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Önceden Ateist Olmak ...

Önceden Ateist Olmak ... hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-10-11, 00:17
Önceden Ateist Olmak ...
hhgazioglu

Yönetim Notu: Sorularınız yalnızca SORU PANOSUna gönderdiğinizde yayınlanır.

Önceden Ateist Olmak ...

Önceden Ateist Olmak ...

Önceden Ateist Olmak ... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Önceden Ateist Olmak ... konusuna benzer konular;

Önceden Belirleme, Seçilmişlik nedir? Soru: Önceden belirlenmek nedir? Önceden belirlenmek Kutsal Kitap’a uygun bir düşünce midir? Yanıt: Romalılar 8:29-30 bize, “Çünkü Tanrı önceden bildiği kişileri Oğlu'nun benzerliğine dönüştürmek üzere önceden belirledi. Öyle ki, Oğul birçok kardeş arasında ilk doğan olsun. Tanrı önceden belirlediği kişileri çağırdı, çağırdıklarını akladı ve akladıklarını yüceltti” der. Efesliler 1:5 ve 11’ci ayetler, “Kendi isteği ve iyi amacı uyarınca İsa Mesih aracılığıyla kendisine oğullar olalım diye bizi önceden belirledi...Her şeyi kendi isteği doğrultusunda düzenleyen Tanrı'nın amacı uyarınca önceden belirlenip Mesih'te seçildik” diye bildirir. Birçok insan önceden belirlenmişlik doktrinine karşı kuvvetli bir düşmanlık duyar. Ancak, önceden belirlenmişlik Kutsal Kitap’ın bir doktrinidir....

ÖNCEDEN BELİRLENDİK ÖNCEDEN BELİRLENDİK Çünkü Rab bize şöyle buyurmuştur: 'Yeryüzünün dört bucağına kurtuluş götürmen için seni uluslara ışık yaptım.'" Öteki uluslardan olanlar bunu işitince sevindiler ve Rab'bin sözünü yücelttiler. Sonsuz yaşam için belirlenmiş olanların hepsi iman etti. Böylece Rab'bin sözü bütün yörede yayıldı. Elç.13: 47-49 Tanrı'nın, kendisini sevenlerle, amacı uyarınca çağrılmış olanlarla birlikte her durumda iyilik için etkin olduğunu biliriz. Çünkü Tanrı önceden bildiği kişileri Oğlu'nun benzerliğine dönüştürmek üzere önceden belirledi.

Ateist bir ailenin ateist bir ferdi olarak Rab İsa Mesih'e dönen var mı? Ben 68 kuşağı diye adlandırılan, sosyalizme inanmış, onun için mücadele etmiş, hiç bir dini inancı olmayan bir aile yapısı içinde yetiştirildim. Anne ve babada hiç bir din inancı olmayınca, doğal olarak yetiştirilirken siz de ateist bir birey olarak kendinizi tanımlıyorsunuz. Bir parça bununla ilgili yorumda bulunmak istiyorum eğer yönetim izin verirse. Hayatımın ilerleyen yıllarında tanışıp, uzun uzadıya inanç üzerine sohbetler ettiğim pek çok insanın otomatik olarak şöyle düşündüklerini gördüm. Eğer tanrı inancın ve korkun yoksa, kötülük yapmamak, adaletsiz olmamak için hiç bir nedenin olmaması gerekir. Her aklına gelen ahlaksızlığı yapabilirsin, ya da yapmışsındır gibi önyargıların çok yaygın olduğunu gördüm. Bu konuştuğum insanlar çoğunlukla müslüman kişilerdi. İyi davranmanın ya...

Ateist bir Profesörün Paraklit hakkındaki görüşü Ünlü bir Ateist Hukukçunun Yuhanna İncili'nde Müjdelenen Avutucu Hakkındaki görüşleri Hukuk Profesörü İlhan Arsel, İslamiyet ve Hristiyanlık arasındaki teolojik çatışmalar ve Yuhanna İncili'ndeki Avutucu'nun bazı Müslüman ilahiyatçılar tarafından Muhammed olarak tanımlanması hakkında bir makale yazmıştır. Arsel'in, Hristiyanlık öğretileri ile ilgili bilgileri bazı noktalarda hata içerse de, yazdığı yazı - din dışı kimliğinden dolayı - tartışmalara nesnel bir bakış açısını yansıtmaktadır. <link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Ca%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> ...

Bir Ateist Mesih'i buluyor Yaşamımın daha ilk yıllarında yetim kaldım. Hiçbir inancın kabul edilmediği bir ailede yetişmiş biri olarak çocukken hiç dini eğitim almadım. Birinci Dünya Savaşının zor yıllarının yoksulluğunu tatmanın yanı sıra acılık dolu bir çocukluğun ardından on dört yaşındayken bugünkü komünistler gibi kendimi ateizme inandırdım. Tanrıtanımaz kitaplar okurdum ve sadece tanrı'ya veya Mesih'e inanmamakla kalmayıp bu eğilimleri insan aklı için zararlı sayarak bu kavramlardan nefret ederdim. Böylece inanca karşı acılıkla büyüdüm. Fakat daha sonraları kavradığım üzere anlamadığım bazı sebeplerden dolayı Tanrı'nın seçilmişi olmam için Tanrı'nın lütfu üzerimdeydi. Bu anlamadığım sebeplerin kişiliğimle hiçbir ilgisi yoktu çünkü zaten çok kötü bir karakterim vardı. Bir ateist olmama rağmen, anlam...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih