Orta Çağ'da Katolik Kilisesi konusu
2025 kez okundu,
11 kez cevaplandı. En son mesaj
NCyril tarafından gönderildi.
Orta Çağ'da Katolik Kilisesi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

10-12-10, 01:12
Bahadir1991
Müsade ederlerse sevgili Katolik arkadaşlara mezhepleriyle ilgili bi sorum olacak;
Acaba bugünün Katolik Kilisesi ve bu mezhebe tabi olan
Hristiyanlar, Orta Çağ'da, Katolik Kilisesinin müsebbibi olduğu uygulamalara nasıl yaklaşıyorlar?
Mesela Engzisyon Mahkemeleri... Galilei'nin Dünya'nın döndüğüne ilişkin tezine yönelik Katolik Kilisesinin tepkisi ve Engzisyon Mahkemesinde yargılanarak bu iddiasından dönmeye zorlanması...
Bunlara ilişkin Katolik kilisesi bir öz eleştiri verebildimi acaba?
Orta Çağ'da Katolik Kilisesi
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

10-12-10, 16:22
Xğristiyan
Sayin Bahadir bey bir laf vardir; INSAN BESER SASAR diye...
Simdi Kutsal Kitap'ta Adem-Havva'dan bu yana tum insanlar ve peygamberler bir suc'a istirak etmistir. Ayrica Mesih'te beyan ediyor ki; GUNAHSIZ BIR TEK KISI BILE YOK. Yani insanin tabiatinda gunah isleme diye bir olgu var hele hele bir de iblis ortada dolanirken bu neredeyse normal bir hal aliyor.
Katolik Kilisesi icinde vazife alan muminlerde insandir ve gunah'a dusme egilimleri vardir ve katolik kilisesi tarihte bircok hatasi oldugunu itiraf etmistir. burada onemli olan bireylerin salih olmalaridir ve kurtulus hakkini ellerinde tutmalaridir. biz kimin ne yaptigina bakmiyoruz her akil, vicdan ve ruh sahibi olan kendi yaptiklarindan sorumludur.
XAQ ESTO
FORUMA ÜYE OLUN! /

10-12-10, 16:26
admin1 Ken Block
http://www.hristiyanforum.com/forum/...ledi-t470.html
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /

10-12-10, 18:00
Bahadir1991
|
|
Xğristiyan
|
Simdi Kutsal Kitap'ta Adem-Havva'dan bu yana tum insanlar ve peygamberler bir suc'a istirak etmistir. Ayrica Mesih'te beyan ediyor ki; GUNAHSIZ BIR TEK KISI BILE YOK. Yani insanin tabiatinda gunah isleme diye bir olgu var hele hele bir de iblis ortada dolanirken bu neredeyse normal bir hal aliyor.
Katolik Kilisesi icinde vazife alan muminlerde insandir ve gunah'a dusme egilimleri vardir ve katolik kilisesi tarihte bircok hatasi oldugunu itiraf etmistir. burada onemli olan bireylerin salih olmalaridir ve kurtulus hakkini ellerinde tutmalaridir. biz kimin ne yaptigina bakmiyoruz her akil, vicdan ve ruh sahibi olan kendi yaptiklarindan sorumludur.
|
Öncelikle soruma cevap verdiğin için teşekkür ederim Sevgili Xğristiyan,
Sorularımın amacı, kesinlikle Katolik Kilisesini yargılamak değildir.Yanlış anlaşılmak istemem. Sadece Katolik mezhebine sempati ile bakan biri olarak aklımda ki soru işaretlerini gidermeye yöneliktir.
Sorumu daha kısa ve daha genel bir şekilde sorayım isterseniz; Katolik Kilisesinin lideri olan Papa'nın söylemleri, bir Katolik için kayıtsız ve şartsız olarak itaat edilmesi gereken şeylermidir? Katolik Kilisesinin Kutsal Ruh tarafından idare edildiği anlayışı göz önünde bulundurulduğunda...
FORUMA ÜYE OLUN! /

11-12-10, 16:15
yd75
|
|
Xğristiyan
|
|
Sevgili kardeşim çok güzel yazmışsın,ancak papa'nın yanılmazlığını savunurken biraz farklı mezhep açıklaması gibi olmuş,bu tabi benim fikrim...
Ne güzel belirtmişsin.İnsan her zaman günah işleyebilir,hata yapabilir.Ben de tam bu noktada katolik kardeşlerimi anlayamam hiç.Nasıl bir insan hatasız olabilir?Halen nasıl böyle bir şeye inanılıyor?Yapılmış yüzlerce hata varken?Bence bu noktada biraz daha ince düşünülerek reform yapılması gerekiyor fikrindeyim.
Sevgili moderatör güzel bir link paylaşmış.Orada papa haçlı seferleri için özür diliyor.Bir bölüm dikkatimi çekti,Vatikan resmi açıklama yapmış,Papayı dinleyen herkesin günahları affedilecek diye o konuşma için...
İşte bu yüzden mezhep seçmedim,bilmem anlatabiliyormuyum?
Eğer mezhep seçeceksem de bu Protestan mezhebi olacaktır.Çünkü bu kadar yanlış ve hatayı görmemek mümkün değildir.Amacım kötülemek değildir,ancak mutlaka bir reform yapılması gerekiyor.Papa yanılmaz değildir,tarih boyunca yanılmıştır ve yanılmaya,hatalara devam edecektir.Günahların bağışlanması ise Papayı mikrofondan dinlerken olmayacaktır.Bu kadar kolay olmadığını aklı selim herkes biliyor çünkü...
Kılavuz ve yanıt arıyorsak kutsal yazılar en büyük rehberdir.Sevgilerimle
NOT:Umarım katolik kardeşlerimi kırmamışımdır.Net olarak düşüncemi dile getirmek istedim...
Yönetim Notu: Katolik Kilisesi bir insanın yanılmazlığını iddia etmez, Papalık Kurumu'nun Konsil Kararları alınırkenki yanılmazlığını savunur, bunun da protestanlıktaki "Kutsal Kitap'ın Oluşumunda Kilise'nin Yanılmazlığı" öğretisinden pek farkı yoktur. Öncelikle önerimiz, katolikliği protestanlardan değil, katoliklerden öğrenmenizdir. Bunu sadece katoliklik için değil her mezhep için öneriyoruz.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Orta Çağ'da Katolik Kilisesi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil