ortodoksluk...

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : ortodoksluk...

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
sanageldim

ortodoksluk...

ben antakyadan eda ...hırıstiyanlığa ilgiden fazlasini duyuyorum...sorum şu ki bir müslüman hiristiyan olabilir peki hiristiyanligin ortodoksluk mezhebine tabi olabilirmiyim..eğer olabiliyorsam ne yapmam gerekiyor...cevap yazarsaniz cok sevinecem...derin bi boşluktayım...yuce mesih banada yardim eder mi...

ortodoksluk...

hristiyanlık
NCyril

ortodoksluk...

sanageldim
ben antakyadan eda ...hırıstiyanlığa ilgiden fazlasini duyuyorum...sorum şu ki bir müslüman hiristiyan olabilir peki hiristiyanligin ortodoksluk mezhebine tabi olabilirmiyim..eğer olabiliyorsam ne yapmam gerekiyor...cevap yazarsaniz cok sevinecem...derin bi boşluktayım...yuce mesih banada yardim eder mi...
Evet, Ortodoks olabilirsiniz =)
Antakya'da yaşadığın için bence çok şanslısınız. En azından yakınlarınızda Ortodoks kilisesi vardır.
Öncelikle İncil'i okumalısınız böylece inancımızın ne olduğunu doğru bir şekilde öğrenirsiniz. Tanrı Sözü çok güçlüdür. Diridir.
Aklınıza takılan soruları burada sorabilirsiniz. Kaldı ki "Temel Kavramlar" kısmına bakarak bile pek çok sorunuzun cevabını bulursunuz.
O ilgiden fazlasını duyma olayı Tanrı'nın size çağrısı olabilir...
Bana da olmuştu =)
Rab sizi bereketlesin...

ortodoksluk...

hristiyanlık
atariş

ortodoksluk...

sanageldim
gerçekten çok şanslısınız.keşke bende ortodoks kiliselerin fazla olduğu bir ilde oturabilsem:)
:)rab sizi bereketlesin.ayrıca hristiyan forumda ortodoksluk hakkında birçok bilgi mevcut:

http://www.hristiyanforum.com/forum/ortodoksluk-f22

ortodoksluk...

hristiyanlık
sanageldim

ortodoksluk...

bu sayfalar aklımı karıstırıyo...sorumu nereden sorcağimi biliorum ama tesekkürümü nereden yazacaiimi bilemedim farkli bi yerdende sorularıma cevap veren kardeslere tesekkür ettim ama içim rahat olmadi... ben yine teşekkür ederim kardeslerim...atariş kardesim galiba o ilgiden fazla olan sey sana olanın ayni..sadece yerel halkın ve müslüman cevremin verdiigi batıl tabular beni korkutmus ama boşa bu korkular bunu yendim...müjde mi vereyım dedim=)

ortodoksluk...

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

ortodoksluk... konusuna benzer konular;

Ortodoksluk http://www.turkcebilgi.com/uploads/media/resim/didache.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/4/42/Ortodoks.gif Sevgili kardeşlerim Ortodoksluk hakkında araştırma yapıyordum. Wikipedia sitesinde ve sonradan google'da Ortodoks ibadetinde ikonaların önemli bir yer tuttuğunu söylüyordu. Peki bu ikonalarda başın etrafındaki çember şeklindeki tasvirin anlamı nedir?

Ortodoksluk Misyonerliği Protestan hristiyanlar ve katolik hristiyanlar gerçekten iyi bir şekilde misyonerlik faaliyeti yapıyorlar ama rum ortodoks kilisesi neden bu tip bir faaliyette bulunmuyor bir mektuplaşma kursu yada eğitim gibi şeyler düzenlemiyor?

ORTODOKSLUK DUALARI! merhaba.bana ortodoksların ettiği dualar konusunda bilgi verirmisiniz.yardımınıza çok ihtiyacım var.rab sizi bereketlesin

ORTODOKSLUK NEDİR? ORTODOKSLUK NEDIR <o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> Ortodoks kelimesi Yunanaca "orthos" (ορθός) doğru, düzgün ve "doxa" (δόξα,δοξασία) inanç sözcüklerinin birleşiminden oluşmuştur. Genelde iki şekilde kullanılır ve tam manası Doğru İnançtır.<o:p></o:p> DOĞRU ROTA<o:p></o:p> Yeni Ahid'te Elçilerin işlerinde havariler kendi aralarında bazı kararlar ve kanunlar almak istediklerinde bir araya gelip Kutsal Ruh'un yardımıyla bu karara varılırdı. Bunun içindir ki kararlar şu metinle başlamaktadırlar. "Kutsal Ruh ve tarafımızdan kararlaştırılmıştır ki....." Bu toplantılar Kutsal Ruh tahtında olmaktaydı. Aradan 2000 yıl geçti ama kilisedeki bu gelenek halen olduğu gibi...

Pakistan'da Ortodoksluk Pakistanlι Yuhanna Tanveer hristiyan kardeşimiz, 15 ve 16 Kasιm 2008 da Hong Kong Mitropoliti Nektarios tarafιndan kutsanarak, Diyakon rütbesinden Pederlik ( Papazlık) rütbesine terfi ettirildi. Peter Yuhanna Pakistan’nιn ilk yerli Ortodoks papazιdιr, evli ϋç çocuk sahibi.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Pakistan’nιn Lahor şehrinde Τanrι’nιn inayeti ile son 4 senedir 400 kişilik bir ortodoks cemaati mevduttur. Ayrιca, Pakistan’nιn başka şehirlerinde de vaftize hazιrlanan kardeşlerimiz de var.<o:p></o:p> Pakistanlι peder Yuhanna Tanveer bϋtϋn zorluklara karşι, hevesle yurtaslarιnι mϋjdeliyor, ders veriyor, televizyon ve radyoda misyonerlik faaliyeti gösteriyor, mitropolitin desteği...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : ortodoksluk...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler