papa veya patrik hata yapar mı? konusu
1147 kez okundu,
8 kez cevaplandı. En son mesaj
mikail 35 tarafından gönderildi.
papa veya patrik hata yapar mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

26-01-11, 08:45
mikail 35
1000 yıldır gelen bu sorunun cevabı nedir ...
tanrının elçisi hata yapmaz ..
tanrının elçisdir ama oda bir insanır hata yapabilir ..
katolik olmam ilkini işaret eder ama mantığım 2 .cisi diyor görüş ve yorumlarınızla yardım edermisiniz.
teşekkür eder esenlikler dilerim..
papa veya patrik hata yapar mı?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

26-01-11, 11:58
esaryahu
Saygıdeğer Üstadım
Kendisi ve veya makamı kabul etmediği sürece hata yaptı yapar yapacak yapabilir gibi hüküm Hazretler hakkında veremeyiz bu yasak veya ketumluğu demek değildir hitabeti insanlığa olan her akla ve vicdana tam cevap veremeyecektir hak verirsiniz ki size bize sana bana olarak algılama düşünme bu hususlarda bizi kilitli ve çıkmazda bırakır derim müsadenizle tüm sevgim sizin...
FORUMA ÜYE OLUN! /

26-01-11, 12:31
Stanley Nickholas Stone
|
|
mikail 35
|
katolik olmam ilkini işaret eder ama mantığım 2 .cisi diyor görüş ve yorumlarınızla yardım edermisiniz.
|
Katolik İnancına Göre Katolik Kilisesi Kutsal Ruh tarafından korunmaktadır. Elçiler Kutsal Ruh aracılığı ile konuştuğu gibi Papa'da karar alırken Kutsal Ruh'un etkisi vardır. Dolaylı Yoldan Papa yanılmaz çünkü Kutsal Ruh yanılmaz.
(St.Antuan 'dan aldığım bir kitapta yine bu şekilde yazmaktadır. Ancak bire bir aynı değildir.Alıntıdır.)
Sevgilerimle Oğuz..
FORUMA ÜYE OLUN! /

26-01-11, 12:36
Lamb of GOD
|
|
mikail 35
|
|
Bu konuyu tam bilmesemde açıklama isteğim var.Bildiğiniz gibi Katolik Papa'ların ilk Papa'sı Aziz Petrus'tur.Bu yüzden galibaki ve İncil'de İsa Mesih'inde bunu belirttiklerini savunuyorlar ama henüz tam okuyamadığım için rastlayamadım.Yinede eski Mezhep'im olduğu için Papa'nın yanılmaz bir Tanrı Elçisi olarak kabul edildiğini ve ağzından çıkan her sözün kanun kabul edildiğini biliyorum.
Ama yanılmazlık ilkesinin galiba geçen sene içinde nadiren kullanıldığını ve bir komisyon tarafından onaylanması gerektiğini DUYMUŞTUM.Patrik'ler ise insandır hata yapabilir.Ancak bilge kişi olduklarından dolayıdırki bu hatalar fazla büyük veya çoğunlukta olmaz.
Esenlikler.
FORUMA ÜYE OLUN! /

26-01-11, 15:09
cengiz33
Vatikan Ruhani Meclisi 1870 yılında çıkarttığı bir kanunla Papa'nın yanılmazlık ilkesini kabul etmiştir. Buna göre Papa, Kutsal Ruh'un denetiminde olduğundan yanılmaz denmiştir.
Kutsal kitabı okuduğumuz zaman peygamberlerin günahlarının olduğunu görürüz( İsa Mesih hariç ).
Ve bu günahlarından dolayı Tanrı onları cezalandırmıştır. Yani Tanrı peygamberde olsa müsamma göstermemiştir.
2. Samuel12 bölüm
RAB Natan'ı Davut'a gönderdi. Natan Davut'un yanına gelince ona, "Bir kentte biri zengin, öbürü yoksul iki adam vardı" dedi, 2 "Zengin adamın birçok koyunu, sığırı vardı.
3 Ama yoksul adamın satın alıp beslediği küçük bir dişi kuzudan başka bir hayvanı yoktu. Kuzu adamın yanında, çocuklarıyla birlikte büyüdü. Adamın yemeğinden yer, tasından içer, koynunda uyurdu. Yoksulun kızı gibiydi.
4 Derken, zengin adama bir yolcu uğradı. Adam gelen konuğa yemek hazırlamak için kendi koyunlarından, sığırlarından birini almaya kıyamadığından yoksulun kuzusunu alıp yolcuya yemek hazırladı."
5 Zengin adama çok öfkelenen Davut, Natan'a, "Yaşayan RAB'bin adıyla derim ki, bunu yapan ölümü hak etmiştir!" dedi,
6 "Bunu yaptığı ve acımadığı için kuzuya karşılık dört katını ödemeli."
7 Bunun üzerine Natan, Davut'a, "O adam sensin!" dedi, "İsrail'in Tanrısı RAB diyor ki, 'Ben seni İsrail'e kral olarak meshettim ve Saul'un elinden kurtardım.
8 Sana efendinin evini verdim, karılarını da koynuna verdim. İsrail ve Yahuda halkını da sana verdim. Bu az gelseydi, sana daha neler neler verirdim!
9 Öyleyse neden RAB'bin gözünde kötü olanı yaparak, onun sözünü küçümsedin? Hititli Uriya'yı kılıçla öldürdün, Ammonlular'ın kılıcıyla canına kıydın. Karısını da kendine eş olarak aldın.
10 Bundan böyle, kılıç senin soyundan sonsuza dek eksik olmayacak. Çünkü beni küçümsedin ve Hititli Uriya'nın karısını kendine eş olarak aldın.'
Bunu üzerine davut acıların en büyüğü evlat acısını tatı
13 Davut, "RAB'be karşı günah işledim" dedi. Natan, "RAB günahını bağışladı, ölmeyeceksin" diye karşılık verdi. 14 "Ama sen bunu yapmakla, RAB'bin düşmanlarının O'nu küçümsemesine neden oldun. Bu yüzden doğan çocuğun kesinlikle ölecek."
Kutsal Kitapta buna benzer olaylar anlatılır. Burdan peygamberlerinde hatalar yaptığını. Onlarından insan olduğunu unutmamak gerek. Bir insanın Peygamber olması veya aziz olaması mükemmel olduğunu göstermez. İsa Mesih hariç çünkü o sıradan bir peygamber değildi o Mesihti .
Bundan dolayı Papada insandır sonuçta neden hatasız olsun.
Romalılar 10. Bölüm - 16
Ne var ki, herkes Müjde'ye uymadı. Yeşaya'nın dediği gibi: «Rab, verdiğimiz habere kim inandı?»
FORUMA ÜYE OLUN! /
papa veya patrik hata yapar mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>