Peygamberlik ve Şefaat

Peygamberlik ve Şefaat hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Peygamberlik ve Şefaat konusu 1837 kez okundu, 15 kez cevaplandı. En son mesaj cengiz33 tarafından gönderildi. Peygamberlik ve Şefaat Herkesi selamlıyorum, benim peygamberlik ilgili sorularım vardır. Hrıstiyanlık Teolojisine göre Peygamberlik açıklayabilirmisiniz, yani Hrıstiyanlıkta peygamberler kimler dir? Elçi ve Peygamber ayırımı var mıdır? Hrıstiyanlıkta peygamber şefaatı var mıdır? Bu konularlailgili güzel ve bilimsel makaleler olsa, çok sevinirdim. Hepinizden tanrı razı olsun. Yönetim Notu: Öncelikle siz "şefaat" kelimesi ile ne anladığınızı ifade edebilir misiniz? Peygamberlik ve Şefaat

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Peygamberlik ve Şefaat konusu 1837 kez okundu, 15 kez cevaplandı. En son mesaj cengiz33 tarafından gönderildi.

Peygamberlik ve Şefaat konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

Peygamberlik ve Şefaat hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-04-11, 23:10
Peygamberlik ve Şefaat
Enomine

Herkesi selamlıyorum, benim peygamberlik ilgili sorularım vardır.
Hrıstiyanlık Teolojisine göre Peygamberlik açıklayabilirmisiniz, yani Hrıstiyanlıkta peygamberler kimler dir?
Elçi ve Peygamber ayırımı var mıdır?
Hrıstiyanlıkta peygamber şefaatı var mıdır?
Bu konularlailgili güzel ve bilimsel makaleler olsa, çok sevinirdim.
Hepinizden tanrı razı olsun.

Yönetim Notu: Öncelikle siz "şefaat" kelimesi ile ne anladığınızı ifade edebilir misiniz?

Peygamberlik ve Şefaat

Peygamberlik ve Şefaat

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Peygamberlik ve Şefaat

Peygamberlik ve Şefaat hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-05-11, 01:54
Peygamberlik ve Şefaat
Enomine

İsa bizim günahlarımız için ölmüştür, bu onun bize yaptığı şefaatı mıdır? Yoksa Ahirette İsa tarafından ümmetine şefaat, edecek mi?

Yönetim Notu: Bir önceki mesajda size bir soru sormuştuk, öncelikle o soruyu cevaplayabilir misiniz?

Peygamberlik ve Şefaat

Peygamberlik ve Şefaat

Peygamberlik ve Şefaat hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-05-11, 02:09
Peygamberlik ve Şefaat
Enomine

Şefaat, bir peygamber(ler) tarafından, Tanrı'ya kulları bağışlaması için dua etmesi diye anlıyorum.

Yardımınız için teşekkür ediyorum.

Peygamberlik ve Şefaat

Peygamberlik ve Şefaat

Peygamberlik ve Şefaat hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-05-11, 13:48
Peygamberlik ve Şefaat
Flyboy

I ıh, böyle olmaz. Müslüman teolojisiyle Hristiyanlığı değerlendiremezsiniz. Sizin "tüm peygamber ağacının" böyle olduğunu sanmanız bir şeyi değiştirmez, çünkü sadece islamda böyle bir şey vardır. Musa peygamber, İbrahim peygamber, İshak peygamber islam teolojisindeki gibi insanlar değillerdir.
Siz birazdan bilmemne babaları, bilmemne erenleri, bilmemne velileri de sorarsınız.

Peygamberlik ve Şefaat

Peygamberlik ve Şefaat

Peygamberlik ve Şefaat hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-05-11, 13:49
Peygamberlik ve Şefaat
Flyboy

Kaldı ki İncili okuduğunuzu iddia ediyorsunuz, eğer okumuş olsaydınız sorunuzun cevabını zaten bilirdiniz.

Peygamberlik ve Şefaat

Peygamberlik ve Şefaat

Peygamberlik ve Şefaat konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

Peygamberlik ve Şefaat konusuna benzer konular;

Hz. İsa'ya ne zaman peygamberlik geldi? Ben Hz.İsa'ya ne zaman peygamberlik geldi merak ediyorum.Bana tam olarak söyleyebilirmisiniz?Ve bu zamanın Hıristiyanlık inancında anıldığı bir dinsel tören varmıdır?Şimdiden teşekkür ederim. Yönetim Notu: Hristiyan inancında "peygamberlik gelmesi" diye bir kavram yoktur. Vahiy gelmesi diye bir kavram vardır. İncil'de ise Yahşuah (İsa) Mesih 'e ilk ne zaman vahiy geldiğini belirten bir belge yoktur.

Kitab-ı Mukaddes te şefaat şalom sitede biraz araştırma yaptım fakat rastlamadım, Kitab-ı Mukaddes'te şefaat kavramıyla ilgili bilgi verir misiniz?

Hristiyanlıkta ve İslamiyet'te peygamberlik kavramı Hristiyan inancındaki "peygamber" kavramını da bu başlık altında kısaca açıklamak ve İslam inancındaki "peygamberlik" kavramı ile karşılaştırmak gerekir: Hristiyan inancında peygamber sözcüğü "Tanrı adına konuşan" veya "Tanrı'dan haber getiren" anlamlarını taşır ve bu anlamsal boyutta İslam inancındaki peygamber (nebi) sözcüğü ile benzerlikler içerir. Buna karşılık, İslam dininde "peygamber" sözcüğü, Tanrı tarafından belirli bir kavme yol göstermesi amacıyla seçilmiş ve görevlendirilmiş kişiyi tanımlamak için kullanılan en önemli sıfat durumundadır ve kavimdekilerin kurtulması için söz konusu kişinin peygamber olduğuna iman etmeleri şarttır. Bu nedenle, Kur'an'daki anlatımlarda Eski Antlaşma'da adı geçen nerdeyse her erkeğin (Nuh'un, Eyüp'ün, Davut'un, Süleyman'ın ve hatta Lut'un)...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih