HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Ruhun ölümsüz olduğunu, yaşlanmaz ve değişmez olduğunu, ölümle beraber bedenden ayrıldığını biliyoruz.
peki ruh nasıl ortaya çıkar, bedene nasıl ya da ne zaman girer? düşük yapma durumu sıkça yaşanılan bir durumdur mesela, bu fetüsler ruha sahip değil midir(kürtaj sorunu), sahiplerse doğmadan ölürler mi bu ruhlar?
ruh ebedidir fakat ezeli midir?
Tanrı ruhunu ilk insana üflemiştir fakat bu durum her doğumda tekrarlanmakta mıdır? yani ruh nereden gelir?
bir de radikal bir soru sormak istiyorum bu konuda, ruh sahip olununan bir şey midir yoksa kazanılan bir şey mi?
bazı insanlar vardır ki bir çok hayvanın yanında bir ruha sahip olduğunu düşünmek zor gelir insana.
Acaba ölümsüz bir ruha iman sayesinde mi sahip oluruz?
ruh olgusunu bize anlatmak isteyen var mı aranızda?
Ruh nedir?
NCyril Ruh nedir?
Bu soruyu ben de merak ediyorum.
Bizim bu konudaki inançlarımız klasik düalist görüşlerden farklı diye biliyorum.
Ruh nedir?
admin1 Ken Block Ruh nedir?
Sorularınızın bazılarından anlıyorum ki henüz Eski Antlaşma'yı okumamışsınız. Lütfen Eski Antlaşma'yı bitirip, ondan sonra bu konuda sohbete devam ediniz.
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler