Ruh nedir? konusu
851 kez okundu,
7 kez cevaplandı. En son mesaj
Yaralı tarafından gönderildi.
Ruh nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2

25-07-10, 12:04
NCyril
Gnostik misiniz?
Ruh nedir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Ruh nedir?

25-07-10, 12:11
admin1 Ken Block
İfadeleriniz kişisel yorumlardır, bakış açılarına göre çeşitli gruplar tarafından
hristiyanlığa aykırı da bulunabilir, doğru da bulunabilir.
Şu anda üzerinde konuştuğumuz konu da "yazılmamış olanlara dair" şeylerdir.
Diğer taraftan; "İlahi Baba dediğimiz, aslında bedensel akılla idrak edilemeyecek bir matrix sistemi olan SAF RUH'un kendisidir." cümlenize müdahale etmek zorundayız. Bu biraz metafiziksel panteistik anlamlara kayabilir. Baba bir kişidir, Yahşuah da bir kişidir, Kutsal Ruh da bir kişidir ve aynı özdedirler. Ayrıca Tanrı Ruh'tur diye İncil'de yazmasına rağmen "sadece" Ruh DEĞİLDİR. Daha fazlasıdır, bu sadece özelliklerinden birisidir. Tanrı düşünülürken sıfatları tek tek düşünülüp yorum yapılırsa yanlış noktalara varılabilir.
Örneğin; Tanrı sevgidir ayetini sıkça vurgulayan bazı kişiler Tanrı = Sevgi noktasına varırlar. Böylelikle her sevgi dolu gibi görünen hareket yapan insanı Tanrı'dan zannederler. Daha sonrasında ise
hristiyan olmayan ancak sevgi dolu, iyi insanlar görünce kendi doktrinlerinin öğrettiği
Hristiyanlar;iyi, Diğerleri;Şeytan'a/günaha köle düşüncesi sarsılır ve çeşitli problemler ortaya çıkar.
Oysaki o varılan nokta yanlıştır. Tanrı; Sevgi'yi de yaratmıştır, Sevgi'yi de kapsar, ancak Sevgi'ye eşit değildir, ondan üstündür, fazladır, çoktur.
Ruh nedir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Ruh nedir?

26-07-10, 01:04
Yaralı
|
|
moderator1
|
İfadeleriniz kişisel yorumlardır, bakış açılarına göre çeşitli gruplar tarafından hristiyanlığa aykırı da bulunabilir, doğru da bulunabilir.
Şu anda üzerinde konuştuğumuz konu da "yazılmamış olanlara dair" şeylerdir.
Diğer taraftan; "İlahi Baba dediğimiz, aslında bedensel akılla idrak edilemeyecek bir matrix sistemi olan SAF RUH'un kendisidir." cümlenize müdahale etmek zorundayız. Bu biraz metafiziksel panteistik anlamlara kayabilir. Baba bir kişidir, Yahşuah da bir kişidir, Kutsal Ruh da bir kişidir ve aynı özdedirler. Ayrıca Tanrı Ruh'tur diye İncil'de yazmasına rağmen "sadece" Ruh DEĞİLDİR. Daha fazlasıdır, bu sadece özelliklerinden birisidir. Tanrı düşünülürken sıfatları tek tek düşünülüp yorum yapılırsa yanlış noktalara varılabilir.
Örneğin; Tanrı sevgidir ayetini sıkça vurgulayan bazı kişiler Tanrı = Sevgi noktasına varırlar. Böylelikle her sevgi dolu gibi görünen hareket yapan insanı Tanrı'dan zannederler. Daha sonrasında ise hristiyan olmayan ancak sevgi dolu, iyi insanlar görünce kendi doktrinlerinin öğrettiği Hristiyanlar;iyi, Diğerleri;Şeytan'a/günaha köle düşüncesi sarsılır ve çeşitli problemler ortaya çıkar.
Oysaki o varılan nokta yanlıştır. Tanrı; Sevgi'yi de yaratmıştır, Sevgi'yi de kapsar, ancak Sevgi'ye eşit değildir, ondan üstündür, fazladır, çoktur.
|
Haklısınız..Zaten yazdığım mesajın altına, "Bunlar benim kişisel düşüncelerimdir, yanılma payı da olabilir..Kimseyi bağlamaz.." diye yazmayı unutmuşum. Mesajımı da göremeyince bir an korktum, "eyvah yasaklandım mı?" diye:)
Yönetim Notu: Hayır yasaklanmadınız, artniyetli bir şekilde insanları yönlendirmeye çalışan veya bilerek kuralları ihlal etmeye çalışan birisi olmadığınızı biliyoruz.
Ruh nedir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Ruh nedir?
Ruh nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil