İsa Mesih neye dua ediyordu ?
287 Soru Panosu Sevgili arkadaşlar, forumunuz çok anlamlı. Çünkü bazı şeyler salt incili okumakla değil; onun yerine sorular sorarak ve cevaplar alarak daha içinden çıkılır bir hale geliyor.
Soruma gelecek olursak:
İsa Mesih neye dua ediyordu. Eğer...
Hristiyanlıkta Tesbih
3.014 Soru Panosu Sevgili kardeşlerim esenlikler sizinle olsun..
Sizden bu konuda yardım istiyorum ki maalesef yeterli bilgi sahibi değiim. Çok sevdiğim kardeşlerimden birine tesbih yapıp hediye etmek istiyorum fakat yapılış tarzını ve boncuk sayısını maalesef...
İsa'nın Yuhanna. 10. bölümde anlatmak istediği
654 Soru Panosu <SUP>33</SUP>Yahudiler şöyle cevap verdiler: «Seni iyi işlerden ötürü değil, küfür ettiğin için taşlıyoruz. İnsan olduğun halde Tanrı olduğunu ileri sürüyorsun.»
İsa şu karşılığı verdi: «Yasanızda, `Siz ilahlarsınız, dedim' diye yazılı değil mi?...
İsa Mesih ve ilk Hristiyanlar ilk komünistler miydiler?
657 Soru Panosu İncil'de İsa Mesih'in binlerce aç insanı ücretsiz doyurduğu, yine binlerce insana ücretsiz hekimlik yaparak iyileştirdiği geçiyor. Bazı yerlerde İsa, "varınızı yoğunuzu satın, yoksulları doyurun" diyor. İsa'nın göğe alınmasından sonra ilk...
Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz
347 Soru Panosu Günümüzde birçok insan (ki bunun içinde bende olabilirim yargılamak için söylemiyorum) pek ahlak değerlerine önem vermiyor ve bununla kalmayıp böyle bir tarzı, yaşamı savunuyorlar. İslam'a mensup olan insanlara böyle bir ortamda yakınlık...
Luka 19:11
392 Soru Panosu O bölümde anlatılan güvenilirlik sınavı ne anlama geliyor?
Tanrı bize yarattığı şeylere hükmetme olanağı mı verecek?
O'nun mirasçıları mıyız "Tanrı'nın Çocukları" olarak?
Aden Bahçesi'nde bize söylediği "dünyaya yayılın, egemen olun" sözü gerçek...
Hristiyanlıkta Hz. Adem ve Hz. Havva'ya bakış
705 Soru Panosu Hz. Adem ve Hz Havva'nın çocukları nasıl çoğalmıştır? bir rivayete göre hz. Havva'nın her defasında ikizler doğurduğu, bu ikizlerden birinin erkek birinin kız olduğu ve bu ikizlerden birinin erkeği ile ötekinin kızı evlendiği söyleniyor.
...
Nesnel mucize var mıdır?
551 Soru Panosu Merhaba,
Son birkaç günde hristiyanlara ait olan ve tamamı da sübjektif/öznel/kişisel tecrübelere dayanan birçok mucize hikayesi okudum.
Malumunuz bu kişisel tecrübe hikayeleri hristiyanlıkta olduğu kadar müslümanlık ve başka dinlerde de...
ARİUS KAFİR MİYDİ HRİSTİYANMIYDI
342 Soru Panosu ARİUS hz.isa ya TANRI değil demekte tanrı ile melekler arasında demektedir ARİUS dinden çıkmışmıdır bir de ARIUS bu bulguyu ŞU ANKİ kabul ettiğimiz incillere göre dayanarak yapıyorsa -ki bu incillerde hz.İSA ya açık açık TANRI demektedir nasıl...
Degnek alinacak mi?
161 Soru Panosu hata yok diyen şuna bir göz atsın öyleyse:
(Markos 6 : 8-9)
Yolculuk için yanlarına DEĞNEKten başka bir şey almamalarını söyledi.
Ne ekmek, ne torba, ne de kuşaklarında para götüreceklerdi.
Onlara çarık giymelerini söyledi.
Ama, «İki...
eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum
389 Soru Panosu Doğru yolu, gerçeği ve gerçek sevgiyi ve imanı sonradan bulmuş birisi olarak son günlerde kendi kendime çok kızdığım olaylar yaşamaktayım..
Kısa bir süre öncesinde doğru yolu gerçek sevgiyi ve imanı bulmadan öncesinde uzun süre kabul etmesem de...
''Yol Gerçek ve Yaşam Benim''
757 Soru Panosu ''YOL GERÇEK VE YAŞAM BENİM'' hristiyan arkadaşlar bu söz hakkındaki yorumlarını yazarlarsa sevinirim.
Şimdiden hepinize teşekkür ederim...
Kâbe ve Hristiyanlık
3.857 Soru Panosu Sizlere sormak istediğim bir soru var.Kabe Hristiyanlar için kutsal bir yermidir?Cevap verebilirseniz sevinirim.
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Hayır değildir.
Hristiyanlık ne vaad ediyor?
2.222 Soru Panosu Size birşey sormak istiyorum.Hristiyanlık ne vadediyor.
(Kurtuluş dışında çünkü her inanç kurtuluşu vadeder:))
Dua ile..