Şeytan Çıkarma konusu
1521 kez okundu,
6 kez cevaplandı. En son mesaj
atasavas tarafından gönderildi.
Şeytan Çıkarma konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

08-02-11, 18:06
Stanley Nickholas Stone
Şeytan Çıkarma ayininin gerçekliğini açıklar mısınız? Yani Katolik Kilisesi Şeytan Çıkarma işine nasıl bakıyor? Gerçeklik payı var mı? Gerçek midir? Örnekleri var mıdır? Kısacası Şeytan Çıkarma hakkında bilgi istiyorum.
Bu cuma günü Ayin(the Rite) adlı bir film vizyona giriyor ilgimi öylesine çok çektiki anlatamam. Gitmeden önce bu konuda bilgim olsun istedim. Bir Katolik olarak bunları öğrenmeliyim diye düşünüyorum.
Cevaplar için teşekkürler..
Oğuz..
Şeytan Çıkarma
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Şeytan Çıkarma

09-02-11, 23:15
Flyboy
Bu konuyu ben de çok merak ediyorum. Mezheplerde şeytan çıkarma kavramına nasıl bakılıyor ? Örnekleri var mıdır ? Sevgili kardeşimden ayrı olarak Ortodoks ilahiyatındaki şeytan çıkarma kavramı ve örnekleri konusunda bilgilendirme yapabilecek bir büyüğümün yardımlarını bekliyorum.
Şeytan Çıkarma
FORUMA ÜYE OLUN! /
Şeytan Çıkarma

16-02-11, 20:57
KSAdmin
|
|
Stanley Nickholas Stone
|
Şeytan Çıkarma ayininin gerçekliğini açıklar mısınız? Yani Katolik Kilisesi Şeytan Çıkarma işine nasıl bakıyor? Gerçeklik payı var mı? Gerçek midir? Örnekleri var mıdır? Kısacası Şeytan Çıkarma hakkında bilgi istiyorum.
Bu cuma günü Ayin(the Rite) adlı bir film vizyona giriyor ilgimi öylesine çok çektiki anlatamam. Gitmeden önce bu konuda bilgim olsun istedim. Bir Katolik olarak bunları öğrenmeliyim diye düşünüyorum.
Oğuz..
|
Bu tür olaylar gerçektir, nadiren de olsa gerçekleşmektedir.
Şeytan Çıkarma
FORUMA ÜYE OLUN! /
Şeytan Çıkarma

17-02-11, 11:38
Stanley Nickholas Stone
|
|
KSAmoderator
|
|
|
Stanley Nickholas Stone
|
Oğuz..
|
Bu tür olaylar gerçektir, nadiren de olsa gerçekleşmektedir.
|
Başarılı bir örneği var mıdır? Vatikan'da bunun üzeirne bir eğitim verilmiş midir? Türkiye'de böyle bir şey gerçekleşmiş midir? böyle ayrıntılı bir cevap sitemiştim gerçi :) Ama yinede teşekkürler
Yönetim Notu: Böyle ayrıntılı bir cevabı edinemezsiniz. Bu tür şeyler alelade yapılmaz, kiliseler de her tür ruhsal bilgiyi herkese açıklamaz.
Şeytan Çıkarma
FORUMA ÜYE OLUN! /
Şeytan Çıkarma

21-02-11, 21:01
huzurlu
|
|
Stanley Nickholas Stone
|
Oğuz..
|
Sevgili Stanley,
Ben filme gittim. Geçen haftalarda da cadılar zamanı filmine gitmiştim. Sonuçtafarklı zamanlarda geçiyor olması dışında aynı temayı inceleyen 2 film olduğunu söyleyebilirim.
Şimdi ben gerçektir, değildir şeklinde yorum yapamam. Ama ülkemizde cinler, batıda da şeytantemasının iyi para yaptığından kuşkum yok. Cadılar zamanına inanmadığımı söyleyebilirim. Ayin ise klasik şeytan çıkarma teması üzerine dini temanın öncekilere göre daha bir yoğun tutularak çekildeiğini söyleyebilirim.
The Rite hakkında görüşlerimi paylaşmak isterim. Sonuçta şu veya bu şekilde İncil ayetleriniişliyor olması,
hristiyanlık hakkında bilgiler veriyor olması , korkarken bu korkunun bizim Tanrımızın adıyla geçiyor olması bilinçaltlarına bir misyonerlik hizmeti sunuyor olabilir. Bu işin iyi yanı olarak değerlendirilebilir. Takdir edersinizki bunları başka türlü göstermek daha zor olabilir.
Öte yandan tüm şeytan çıkarma filmlerinde olduğu üzere Tanrı'nın varlığının Şeytan üzerinden ispatlanmaya çalışılıyor olamsı öyle veya böyle şeytana öncelik veriyor olması açısından bence YANLIŞ. Hastalıklı bir durum. Filmin sonlarına doğru bu düşünce bu sefere açık dille deklare ediliyor. Evet şeytana inanıyorum. (rahip canvara dönüşme emareleri gösterir) amaaa dolayısyla Tanrıya da inanıyorum. (rahibin yüzü düzelir, şeytan geberir) Kısacsı amaç bu sefere sözlü olarak da ifade ediliyor.
Diğer bir olumsuz yönü de zaten
Hristiyan olan uluslar için bence. Hadi Türkiyede iyi bir tarafı yine var, dediğim gibi bu film sayesinde insanlar
hristiyanlık hakkında bişeyler duymuş oluyor. Ama batıda zaten o kültürdeki insanlar için işe yaramaz bu. İnsan beyni Korkuyu unutmaya yönelik çalışır. Korkmaktan zevk alır. Ama sonra bunu unutmak ister. Bunu unuturken onunla paralel işlenen Tanrı teması ve
Hristiyan bazı ritieller için de işler unutma mekanızması. Öyle ya birkaç gündür Rabbin duasını söylerken benim bile gözümün önüne saçma sapan korkkunç sahneler geliyor. Çünkü filmde o sahnelerde okunuyodu bu dua. Ne gerek var canım? neden benim huzur dolarak okuduğum bir duayı bilincime o şekilde işliyor ve beni haz almaktan mahrum bırakıyorsunuz? Bu örnekle unutmaktan ne demeye çalıştığımı anlatabildiğimi düşünüyorum ve bu tür yapıtları iyi bulmadığım gibi bu sömürüden para kazanıyor olmalarını da ayrıca doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Şu holywood şeytansız Tanrı'yı işleyemeyecek mi yani hiç bu arada? Neden bir azizin hayatını, bir manastır hayatını vs. çekemezsiniz de vasıfsız korku filmlerinize yüce inancımızı alet ediyorsunuz?? Basit çünkü daha inandırıcı oluyor, bu sayede daha korkutucu oluyor, bu sayede de daha iyi para kazanıyorlar. Hepsi bu.
Hristiyanlığa hizmet bu işin ruhunda yok onu sömürmektir bunların tek amacı başka bişey değil.
huzurlu
Şeytan Çıkarma

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Şeytan Çıkarma
Şeytan Çıkarma konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil