|
|
elguca
|
Şüpheye düşüp sonra tekrar imanımıza kavuştuğumuzda, şüpheye düştüğümüz için günah işlemiş olur muyuz?
İmanı veren Tanrı'dır diye düşünüyorum şüpheden kurtaran O'dur diye düşünüyorum. Şüpheye düşmüş olmaktan dolayı pişmanlık hissediyorum. Ben şüpheye düşmekle günaha girmiş oluyor muyum?
|
Şeytan'ın üzerimde ve tahminim bir çok imanlıda denediği bir taktiktir şüphe. İsa Mesih'inde dediği gibi "Bu Dünya'nın efendisi o" Bizlere çok ağır saldırılarda bulunan o. Böyle durumlarda bolca incil okumanızı, özellikle ateist yazarların kitabından ve boş düşüncelere yerine dua etmenizi öneririm sevgili kardeşim. Birde şuna deyineyim öyle şu günah mıdır, değil midir, caiz midir, caiz mi, değil mi bilmem ama neticede Rab'i üzen bir olay. Rab'imiz bütün kullarının şüphesiz kendine bağlı kalmalarını ister. Hatta ayet numarasını bilmiyorum ama Yuhanna incilinde kör bir adamın gözü açılıyor. O ayet bu konuya çok değiniyor. Orayı okursan daha iyi anlarsın. Pek bilgili biri sayılmam. Ne yalan söyleyim belkide buradaki en cahil adam benim. Sana yol gösterecek kadar bilgim yok. Ara ara küçük tecrübelerimle sana yardımcı olduysam ne mutlu bana. Görüyorum ki genç pırlanta gibi bir kardeşimizsin. Eminim ki kavak yelleri vaşının etrafında esiyordur. Gelecek kaygısı, gündelik sıkıntılar, okul, sınavlar hepsi seni sıkıyordur. Bunun üzerine birde şeytan etkiside az denmeyecek kadar azdır. Unutma kardeşim Rab'in merhameti herkese yeter. Sen kafanı böyle şeylere takma. Rab'i bil, Rab'e sığın. Her şey yoluna girecektir. Rab seninle olsun