Taksim Agia Trias Rum Ortodoks Kilisesine mensup olanlardan bilgi almak istiyorum.
| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: Taksim Agia Trias Rum Ortodoks Kilisesine mensup olanlardan bilgi almak istiyorum. konusu 368 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Emmanuel tarafından gönderildi. Taksim Agia Trias Rum Ortodoks Kilisesine mensup olanlardan bilgi almak istiyorum. Merhabalar. Taksim'de ki Agia Trias Rum Ortodoks Kilisesine mensup olan arkadaşlardan bir konuda bilgi almak istiyorum. Katekümen eğitimime biran önce başlamak istiyorum. Hangi gün, hangi saatler arasında, kiminle görüşmeliyim? Biraz çekiniyorum açıkçası. Uzun süreden beri ruhen Hristiyanım, araştırmaya günden güne devam ediyorum. Yardımcı olursanız çok müteşekkir kalacağım. YHVH sizlerle olsun. Taksim Agia Trias Rum Ortodoks Kilisesine mensup olanlardan bilgi almak istiyorum.
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Taksim Agia Trias Rum Ortodoks Kilisesine mensup olanlardan bilgi almak istiyorum. konusu 368 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Emmanuel tarafından gönderildi.
Taksim'de ki Agia Trias Rum Ortodoks Kilisesine mensup olan arkadaşlardan bir konuda bilgi almak istiyorum. Katekümen eğitimime biran önce başlamak istiyorum. Hangi gün, hangi saatler arasında, kiminle görüşmeliyim? Biraz çekiniyorum açıkçası. Uzun süreden beri ruhen Hristiyanım, araştırmaya günden güne devam ediyorum. Yardımcı olursanız çok müteşekkir kalacağım.
Taksim Agia Trias Rum Ortodoks Kilisesine mensup olanlardan bilgi almak istiyorum. konusuna benzer konular;
İncil almak istiyorum! Selamlar, ben incil arıyorum, kiliseden almak istiyorum ama her kilisede incil verirler mi ? Birde kiliselerin boş olduğu bir zaman gitmek istiyorum ordaki din görevlisiyle konuşmak istiyorum böylece daha çok şey öğrenebilirim. Onun dışında Tevrat ve Zebur'u nereden bulabilirim?
Kararımı verdim, artık katekümen eğitimi almak istiyorum Merhaba arkadaşlar,
Ben artık tamamen kararımı verdim rab yolunda ilerlemek ve bu konu hakkında gerekli tüm prosedürleri yerine getirmek istiyorum.
Özellikle ortodoks arkadaşlardan yardım diliyorum katakümen eğitimi almak istiyorum bu eğitim dökümante edilmişmidir? eğer öyleyse bu dökümanlara nasıl ulaşacağım?
bu arada ben bir ortodoks olarak yoluma devam etmek istediğim için özellikle ortodoks arkadaşlardan yardım istedim :)
sevgiler...
Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi
http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/05/RussianOrthodoxCandles-300x210.jpg
Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi
Rus Ortodoks Kilisesi ve Alman Proteston Kilisesi arasında “kadın başkan” krizi patlak verdi. Almanya Protestan Kilisesi’nin başına “ilk kez bir kadın başpiskoposun” seçilmesi Rus Ortodoks Kilisesi’ni ayağa kaldırdı.
“Kadınların papazlık yapamayacağını” söyleyen Rus Ortodoks Kilisesi, Alman Protestan Kilisesi ile 50 yıldır sürdürdüğü diyaloğu askıya aldıklarını açıkladı.
Almanya’da 25 milyon üyesi bulunan Protestan Kilisesi’nin en tepesine başpiskopos olarak geçen ay sonunda Margot Kaessmann seçilmişti. Seçimin ardından Rus Ortodoks Kilisesi,...
Vaftiz töreni hakkında bilgi almak istiyorum Merhabalar.
Benim Hristiyanlık'la tanışmam uzun yıllar önce oldu aslında, şöyle ki; benim halam (üvey) dini-asimilasyonun teyit geçtiği sayılı Pontios Rumlarından biri idi, kendisi bana ebeveynlerimin boşanmasından sonra bir süre baktı. Böylelikle Orthodoksluk'la tanıştım. Daha sonra orta okula annemin yanında başladım, bundan 2 yıl sonra ise halamı kaybettik. Anneme eğilimim olduğunu 16 yaşında söyledim. Bana böyle bir karar almam için çok erken olduğunu, daha fazla araştırmam gerektiğini, zamanı geldiğinde böyle bir adım atmam gerektiğini söyledi. Ailem bu konularda gayet açık, medenilerdir. Kimliğimde ''Din'' kısmını ''Hristiyan'' değiştirttim. Şuanda 18 yaşındayım, ve alacağım kararlardan kendim sorumluyum. Kendimi hazır hissediyorum, bu dini yeterince tanıdığıma inanıyorum ve en...
Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi Süryani Ortodoks Kilisesi
Süryani Kadim Kilisesi ya da Süryani Ortodoks Kilisesi Doğu Hıristiyan mezhebidir ve Ortadoğu'da yaşayan Hıristiyan Semitik bir halk olan Süryanilerin çoğu bu mezhebe üyedir.
Aslında Süryani Kadim Kilisesi adı bu Hıristiyan mezhebe ve ona bağlı olanlara verilen gayr-i resmi tanımlamadır. Süryani Ortodoks Kilisesi olarak da bilinir.
Kilisenin ve bazı mensuplarının kullandığı dil İsa’in de konuştuğu Süryanice (Aramice)’dir.
Tarihçe
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil