Tanrı en üstün demek değil midir?

Tanrı en üstün demek değil midir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Tanrı en üstün demek değil midir? konusu 856 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj Gergus tarafından gönderildi. Tanrı en üstün demek değil midir? Tanrı en üstün demekse 3 tanrı olması yanlış değil midir?Eğer tanrı en güçlü ise üç tanrı var ise bunlar birbirinden üstün değildir.Buda yanlış olmaz mı?BENİ AYDINLATIN Yönetim Notu: Tanrı en üstün demek değildir, Tanrı bir çokları arasında en üstün olan anlamında olsaydı orada çok tanrıcılık olurdu, yani bir çok tanrı arasında Tanrı en üstün olanıymış gibi bir anlam çıkardı. Oysaki Tanrı herşeye egemen, hakim olan anlamındadır, eğer O'ndan başkası ya da O'nun hakim olamadığı bir şey, varlık var ise, bu durumda "O" bir Tanrı olamaz. Ayrıca size her kim 3 tanrı olduğunu söyledi ise, o kişinin size yalan söylediğinden emin olabilirsiniz. Tanrı en üstün demek değil midir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tanrı en üstün demek değil midir? konusu 856 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj Gergus tarafından gönderildi.

Tanrı en üstün demek değil midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Tanrı en üstün demek değil midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-09-11, 16:44
şahvan11

Tanrı en üstün demekse 3 tanrı olması yanlış değil midir?Eğer tanrı en güçlü ise üç tanrı var ise bunlar birbirinden üstün değildir.Buda yanlış olmaz mı?BENİ AYDINLATIN

Yönetim Notu: Tanrı en üstün demek değildir, Tanrı bir çokları arasında en üstün olan anlamında olsaydı orada çok tanrıcılık olurdu, yani bir çok tanrı arasında Tanrı en üstün olanıymış gibi bir anlam çıkardı. Oysaki Tanrı herşeye egemen, hakim olan anlamındadır, eğer O'ndan başkası ya da O'nun hakim olamadığı bir şey, varlık var ise, bu durumda "O" bir Tanrı olamaz.

Ayrıca size her kim 3 tanrı olduğunu söyledi ise, o kişinin size yalan söylediğinden emin olabilirsiniz.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tanrı en üstün demek değil midir?

Tanrı en üstün demek değil midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-09-11, 23:07
datatip

Ayrıca tanrının ululuğu üzerinde de müslümanlığın bir yanılsaması vardır.

Tanrıyı en üstün,ulu,hatta ulaşılamıyacak kadar ulu görme ve ona böyle bir statü verme müslümanlığın bir açmazıdır.
Tanrıyı ulaşılamıyacak kadar ulu bir yere koyunca,ne kadar 5 farzlarını yerine getirselerde,müslümanlar boşa kürek çekmiş oluyorlar,koştukça yerinde sayıyorlar çünkü ulaşılamayacak kadar ulu.
Üstelik bunu dramatize ederek sadece muhammed'in Allah'ın katına çıktığı söylenerek ve Muhammed gibi kimse olamıyacağı sümen altından hissettirilerek Tanrıya ulaşma dahada imkansızlaştırılmıştır.

Halbuki Rab,insanları o kadar seviyorduki,insanı affederek,barış yolunu uygulayarak ve bir insan olarak aramıza kendisi gelecek kadar alçakgönüllüydü.Doğrusu,b ir yorumumla bizim ulaşamıyacağımızı biliyordu,karanlıkta kaybolmuş kuzular gibiydik, o yüzden kendisi geldi.Işık oldu,yol gösterdi.
İşte bu yüzden Rab uludur yoksa erişilmemek için değil.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tanrı en üstün demek değil midir?

Tanrı en üstün demek değil midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-09-11, 01:51
meurtre

Üç tanrı yoktur sevgili kardeşim ve öbürkü kardeşimiz Datatip'in dediği gibi Tanrıya ulaşamamak sadece müslümanlıkta vardır. İncili okuduğunda göreceksin ki biz Tanrıyı değil. Tanrı bize sevgi yolu ile ulaşıyor.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanri dünyayi o kadar cok sevdiki biricik oglunu verdi cünkü ona iman edenler kurtulsun ama sonsuz yasama kavussunmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tanrı en üstün demek değil midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-09-11, 09:57
Stanislav

datatip
Ayrıca tanrının ululuğu üzerinde de müslümanlığın bir yanılsaması vardır.

Tanrıyı en üstün,ulu,hatta ulaşılamıyacak kadar ulu görme ve ona böyle bir statü verme müslümanlığın bir açmazıdır.
Tanrıyı ulaşılamıyacak kadar ulu bir yere koyunca,ne kadar 5 farzlarını yerine getirselerde,müslümanlar boşa kürek çekmiş oluyorlar,koştukça yerinde sayıyorlar çünkü ulaşılamayacak kadar ulu.
Üstelik bunu dramatize ederek sadece muhammed'in Allah'ın katına çıktığı söylenerek ve Muhammed gibi kimse olamıyacağı sümen altından hissettirilerek Tanrıya ulaşma dahada imkansızlaştırılmıştır.

Halbuki Rab,insanları o kadar seviyorduki,insanı affederek,barış yolunu uygulayarak ve bir insan olarak aramıza kendisi gelecek kadar alçakgönüllüydü.Doğrusu,b ir yorumumla bizim ulaşamıyacağımızı biliyordu,karanlıkta kaybolmuş kuzular gibiydik, o yüzden kendisi geldi.Işık oldu,yol gösterdi.
İşte bu yüzden Rab uludur yoksa erişilmemek için değil.
Çok aydınlatıcı bir açıklama,şahsım adına teşekkür ederim.

Tanrı en üstün demek değil midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-09-11, 10:33
Aliriza

şahvan11
Tanrı en üstün demekse 3 tanrı olması yanlış değil midir?Eğer tanrı en güçlü ise üç tanrı var ise bunlar birbirinden üstün değildir.Buda yanlış olmaz mı?BENİ AYDINLATIN

Yönetim Notu: Tanrı en üstün demek değildir, Tanrı bir çokları arasında en üstün olan anlamında olsaydı orada çok tanrıcılık olurdu, yani bir çok tanrı arasında Tanrı en üstün olanıymış gibi bir anlam çıkardı. Oysaki Tanrı herşeye egemen, hakim olan anlamındadır, eğer O'ndan başkası ya da O'nun hakim olamadığı bir şey, varlık var ise, bu durumda "O" bir Tanrı olamaz.

Ayrıca size her kim 3 tanrı olduğunu söyledi ise, o kişinin size yalan söylediğinden emin olabilirsiniz.
Aşağıda kopyaladığım BÜYÜK İMAN DUASI'ndada belirtildiği gibi, biz BABA, OĞUL VE KUTSAL RUB olan TEK BİR TANRI'ya inanıyoruz.

INANIRIM BIR TANRIYA,
HERSEYE GUCU YETEN BABA'YA,
GOGUN VE YERIN TUM GORUNEN VE GORUNMEYENLERIN YARADANINA.
TEK RAB ISA MESIH'E.
TANRI'NIN OGLUNA,
TEK DOGANA TUM CAGLARDAN ONCE BABADAN DOGANA.
ISIKTAN ISIK,
GERCEK TANRI DAN GERCEK TANRIYA,
DOGANA YARATILMAYANA,
BABA ILE AYNI OZDE OLANA,
TUM SEYLERIN ONUNLA YARATILDIGINA,
BIZ INSANLAR VE KURTULUSUMUZ ICIN,
GOKLERDEN ASAGIYA INENE,
VE KUTSAL RUHLA ERDEN MERYEM'DEN BEDEN ALANA VE INSAN OLANA.
USTELIK BIZLER ICIN PANTOSLU BILATOS CAGINDA CARMAHA GERILENE,
ACI CEKENE VE GOMULENE.
KUTSAL YAZILARA GORE UCUNCU GUN DIRILENE.
GOKLERE YUKSELENE VE BABASININ SAGINDA OTURANA.
GORKEMLE YINE GELECEK OLANA,
DIRILERI VE OLULERI YARGILAMAYA.
ONUN KRALLIGININ SONU OLMAYACAKTIR.
KUTSAL RUH'A RABBE YASAM VERENE,
BABADAN CIKANA,
BABA VE OGUL ILE BIRLIKTE TAPILANA VE ONURLANDIRILANA.
PEYGAMBERLER ARACILIGIYLA KONUSMUS OLANA,
BIR KUTSAL EVRENSEL VE ELCISEL KILISEYE,
ONAYLARIM GUNAHLARIN BAGISLANMASI ICIN OLAN TEK VAFTIZI.
BEKLERIM OLULERIN DIRILISINI VE GELECEK CAGIN YASAMINI .
AMIN

Tanrı en üstün demek değil midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Tanrı en üstün demek değil midir? konusuna benzer konular;

Tanrı’nın gerçek olduğunu nasıl kesin olarak bilebilirim? Tanrı gerçek midir? Soru: Tanrı gerçek midir? Tanrı’nın gerçek olduğunu nasıl kesin olarak bilebilirim? Yanıt: Tanrı’nın gerçek olduğunu biliyoruz çünkü Tanrı Kendisini bize Yarattığı evrende, Kendi Sözü’nde ve Oğlu İsa Mesih’te olmak üzere üç şekilde göstermiştir. Tanrı’nın varlığının en temel kanıtı, basitçe yarattığı şeylerdir. “Tanrı'nın görünmeyen nitelikleri -sonsuz gücü ve Tanrılığı- dünya yaratılalı beri O'nun yaptıklarıyla anlaşılmakta, açıkça görülmektedir. Bu nedenle özürleri yoktur” (Romalılar 1:20). “Gökler Tanrı'nın görkemini açıklamakta, gökkubbe ellerinin eserini duyurmakta” (Mezmur 19:1). Bir tarlanın ortasında bir kol saati bulsanız onun hiç yoktan birden bire “oluştuğunu” ya da her zaman var olduğunu düşünmezdiniz. Saatin tasarımını temel alarak bir tasarımcısı olduğuna...

İsa Mesih Tanrı mıdır? İsa hiç Tanrı olduğunu iddia etmiş midir? Soru: İsa Tanrı mıdır? İsa hiç Tanrı olduğunu iddia etmiş midir? Yanıt: Kutsal Kitap hiçbir zaman İsa’nın açık bir şekilde “Ben Tanrı’yım” dediğini kaydetmez. Ancak bu O’nun Tanrı olduğunu bildirmediği anlamına gelmez. Örneğin, İsa’nın Yuhanna 10:30’daki “Ben ve Baba biriz” sözlerine bakalım. O’nun burada Tanrı olduğunu iddia ettiğini anlamak için Yahudiler’in bu bildiriye gösterdikleri tepkiye bakmamız yeter. “... İnsan olduğun halde Tanrı olduğunu ileri sürüyorsun” diyerek bu nedenden ötürü O’nu taşlayarak öldürmeye çalıştılar (Yuhanna 10:33). Yahudiler İsa’nın ne iddia ettiğini tam olarak anlamışlardı; İsa Tanrı olduğunu iddia ediyordu. İsa’nın burada Tanrı olduğunu iddia ettiğini inkâr etmediğine dikkat edin. İsa, “Ben ve Baba biriz” diye bildirdiğinde (Yuhanna 10:30), Kendisi ve...

Dua Tanrı ile iletişim midir? Ben dua ederim ama bir türlü gerçekleşmez. Yada çok ileri zamanlarda sorunum hal olur. Bunu dua'ya bağlamak doğru mudur? Dua ettim oldu. Ama 2 sene sonra. Dua da hız çabukluk veya acileyet nedir? Bizim için acil olan, Tanrı için acil değil midir.? Ben örneğin; ekonomik zorluklardan kurtulmak için aylardır dua ediyorum. Çalıştığım halde ek iş arıyorum. Benim için acil olan Tanrı için nasıl acil olur.? Yönetim Notu: Lütfen sorularınızı SORU PANOSUna sorunuz, Dua ve Şükür konuları bölümü dua ve şükürlerinizi forum üyelerine duyurmak içindir. Konunuz sadece tek seferlik olmak üzere Soru Panosu'na kaydırılmıştır.

"İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir?" - Augustinus İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir? Ruhum, yalnızca Tanrı’da huzur buluyor. Seni tanımayı öğrenmek için, seni nerede buldum Rabbim? Seni tanımadan önce, o zamana kadar belleğimde değildin. Seni tanı*mak için, seni nerede buldum? Elbette sende buldum, kendimden üstün yerde buldum? Ancak herhangi bir uzaklık söz konusu değildir. Senden uzaklaşıyor, sana yaklaşıyoruz. Ancak tüm bunlar bir alanda oluşmuyor. Ey Gerçek, sana danışmak isteyenler için sen her yerde bulunuyorsun ve değişik sorunlar için sana danışanları aynı zamanda yanıtlıyorsun.

Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir? Buraya ilk geldiğimde dediğim gibi size belli bir dine dayalı sorular sormayacağım. Kişisel düşüncelerime göre sorular soracağım. Öğrendikce daha çok soru soracağım bunu şimdiden diyorum =) 1) Hz. İsa nın çarmıhta gerildiğinde tüm insanların günahlarını yüklendiği bilinir hristiyanlıkta. Ve hristiyanlıkta gerçek bir hristiyan olarak yaşadığınızda günahlarınızın bu yolla affedildiğini anladım şimdiye kadar. Sizin bakış açınıza göre tek çıkar yol Hz. İsa nın yoludur. Şimdi asıl soruma geleyim. Eğer böyle ise bu bir kaçış yolu değilmidir? Kendi günahlarınızdan bu yolla kaçmak değilmidir? Benim kendi kanaatıma göre ben kendi günahlarımdman kaçmam,onları kabul eder ve cezasını çekmek isterim! Çünkü onlar benim yanlışım ve benim sorumluluğumdur. Tıpkı iyiliklerim gibi. Benim şu an...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih