tanrı neden suskun konusu
1194 kez okundu,
12 kez cevaplandı. En son mesaj
AbhorM tarafından gönderildi.
tanrı neden suskun konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

02-09-09, 15:06
kharonster
KUTSAL KİTABIN TANRISI NEDEN SUSKUN
Nietzsche’nin tanrı ölmüştür sözünü duymayan yoktur sanırım.Sartre bu söze bir ilave daha yapar” o ölmüştür,o bize konuştu,şimdi ise suskundur,şu anda tüm dokunduğumuz onun cesedidir”
Kutsa kitabın yaşayan tanrısı yalnızca kendini ifşa eden bir tanrı olmayıp,aynı zamanda kendini gizleyen bir tanrıysa bunun anlamı nedir.Yaşanan bu uzun tanrısal suskunluk dönemi insani evrenden başka evren yoktur tezini olumlar niteliktedir.Fakat bu binlerce yıllık dinsel olan üzerindeki kararlılığın anlamını çözmeden suskunluğa yanıt vermek sanırım ikna edici olmayacaktır.
Ben insanın buyurmayı ne ölçüde az bilirse o ölçüde şiddetle buyuran birine gereksinim duyacağına,hristiyanlığın yayılmasınınsa isteğin büyük çöküşüne bağlı olduğunu düşünüyorum.
İnanç kişinin gücünün yada güçsüzlüğünün bir ölçüsüdür.bir inanç önermesi onun önünde binkez çürütülse dahi birey ona gereksinim duyuyorsa,onu tekrar tekrar doğru sayacaktır.
Evet.herkes ne düşünür bu konuda.tanrısalın bu binlerce yıllık suskunluğunu onun yokluğunun bir kanıtı olarak saymaktan başka.
Yoksa bilge Kant’ın dediği gibi tanrı zahiri bir töz değil içimizdeki bir ahlaki durumdur sözümü doğru.öyleyse tüm bu kutsal ruh ve tanrı ile dialoglar onların varlığının kanıtı değil daha çok insanların onların orda olduklarına dair bir görüş birliğimi.her şey bir düş yada sayıklamamı?
Yanıt verip yayınlayacağınızı bilemiyorum,fakat bu yinede benim bir cevaba gereksinim olduğu ve yazımında bir soru olduğunu gerçeğini değiştirmeyecektir.saygıl arımla
tanrı neden suskun
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
tanrı neden suskun

04-09-09, 12:58
nicoletta
|
|
kharonster
|
Nietzsche’nin tanrı ölmüştür sözünü duymayan yoktur sanırım.Sartre bu söze bir ilave daha yapar” o ölmüştür,o bize konuştu,şimdi ise suskundur,şu anda tüm dokunduğumuz onun cesedidir”
Kutsal kitabın yaşayan tanrısı yalnızca kendini ifşa eden bir tanrı olmayıp,aynı zamanda kendini gizleyen bir tanrıysa bunun anlamı nedir.Yaşanan bu uzun tanrısal suskunluk dönemi insani evrenden başka evren yoktur tezini olumlar niteliktedir.Fakat bu binlerce yıllık dinsel olan üzerindeki kararlılığın anlamını çözmeden suskunluğa yanıt vermek sanırım ikna edici olmayacaktır.
Ben insanın buyurmayı ne ölçüde az bilirse o ölçüde şiddetle buyuran birine gereksinim duyacağına,hristiyanlığın yayılmasınınsa isteğin büyük çöküşüne bağlı olduğunu düşünüyorum.
İnanç kişinin gücünün yada güçsüzlüğünün bir ölçüsüdür.bir inanç önermesi onun önünde binkez çürütülse dahi birey ona gereksinim duyuyorsa,onu tekrar tekrar doğru sayacaktır.
Evet.herkes ne düşünür bu konuda.tanrısalın bu binlerce yıllık suskunluğunu onun yokluğunun bir kanıtı olarak saymaktan başka.
Yoksa bilge Kant’ın dediği gibi tanrı zahiri bir töz değil içimizdeki bir ahlaki durumdur sözümü doğru.öyleyse tüm bu kutsal ruh ve tanrı ile dialoglar onların varlığının kanıtı değil daha çok insanların onların orda olduklarına dair bir görüş birliğimi.her şey bir düş yada sayıklamamı?
Yanıt verip yayınlayacağınızı bilemiyorum,fakat bu yinede benim bir cevaba gereksinim olduğu ve yazımında bir soru olduğunu gerçeğini değiştirmeyecektir.saygıl arımla
|
normalde bu şekil tartışma yada fikir alışverişlerine girmeyi hiç sevmem.. yani ne özllikle din konusunda ayrı tarafların yaptıgı fikir/görüş alışverişini.. çünkü her iki taraf da kendi fikrinin dogurulugunu kanıtlama çabasına girecektir, dipsiz kuyudur bence..
ama yazmadan da gecemedim..
hersey tanrının suskunlugu neden diye soran sorudan geçiyor değil mi?
tamam, o zaman şimdi ben bu soruya "nereden çıkardın canım tanrının suskun oldugunu, O benim hayatımda her daim konusuyor benle diyalogunu kesmiyor " diye cevap versem ne olacak? buna cevaben şöyle bir soru gelebilir, bana belge veya bilmsel kanıtla gel nicole.. iyi de nietzsche yada kant yada hangisi nasıl bir kanıtla bunları söyleyebiliyor? onların kanıtları bu düşünceler değilmi?
veya bunu da gectim nietzsche ya da kant'ın görüşleriyle değil de, kendi yasadıklarım yada etrafımda ki insanların yasadıklarıyla destekledim, şu an inancım ve guvenim kat be kat daha da arttı diye açıklasam? çünkü bana göre bu şekilde cevap veriyorsam kendime göre bu görüşleri de cevaplamış sayılacam değil mi? saygım sonsuz bu değerli düşünürlere ancak bende de böylesi fikirler var demeden geçmek istemedim..
selametle,
nicoletta
tanrı neden suskun
FORUMA ÜYE OLUN! /
tanrı neden suskun

04-09-09, 22:16
AbhorM
sevgili kardeşim, eğer tanrının güzellikleri merhameti ve yüceliğini içinde azıcıkta olsa hissediyor olmasaydın, bugün ne bu sitede olurdun , nede bu soruyu sorardın. Eğer sen gerçekten bir ateist olabilsen bize aptal adamlar der umursamaz tutunacak bir dalın olmadan hayatına devam ederdin. Ama arıyorsun, bende bunu yaşadım.. Sana tek önerim,
Incili al ve - kapagında güzel bir hayat yaşamanın sırları dermiş gibi oku. Tanrı kavramını boşver, zamanı geldiğinde onu tam anlamı ile hissediceksin. Sevgiler kardeşim, seni çok seviyorum. Tanrı yardımcın olsun.
tanrı neden suskun
FORUMA ÜYE OLUN! /
tanrı neden suskun

05-09-09, 06:50
TK119
|
|
nicoletta
|
|
|
kharonster
|
Kutsal kitabın yaşayan tanrısı yalnızca kendini ifşa eden bir tanrı olmayıp,aynı zamanda kendini gizleyen bir tanrıysa bunun anlamı nedir.Yaşanan bu uzun tanrısal suskunluk dönemi insani evrenden başka evren yoktur tezini olumlar niteliktedir.Fakat bu binlerce yıllık dinsel olan üzerindeki kararlılığın anlamını çözmeden suskunluğa yanıt vermek sanırım ikna edici olmayacaktır.
|
normalde bu şekil tartışma yada fikir alışverişlerine girmeyi hiç sevmem.. yani ne özllikle din konusunda ayrı tarafların yaptıgı fikir/görüş alışverişini.. çünkü her iki taraf da kendi fikrinin dogurulugunu kanıtlama çabasına girecektir, dipsiz kuyudur bence..
ama yazmadan da gecemedim..
hersey tanrının suskunlugu neden diye soran sorudan geçiyor değil mi?
tamam, o zaman şimdi ben bu soruya "nereden çıkardın canım tanrının suskun oldugunu, O benim hayatımda her daim konusuyor benle diyalogunu kesmiyor " diye cevap versem ne olacak? buna cevaben şöyle bir soru gelebilir, bana belge veya bilmsel kanıtla gel nicole.. iyi de nietzsche yada kant yada hangisi nasıl bir kanıtla bunları söyleyebiliyor? onların kanıtları bu düşünceler değilmi?
veya bunu da gectim nietzsche ya da kant'ın görüşleriyle değil de, kendi yasadıklarım yada etrafımda ki insanların yasadıklarıyla destekledim, şu an inancım ve guvenim kat be kat daha da arttı diye açıklasam? çünkü bana göre bu şekilde cevap veriyorsam kendime göre bu görüşleri de cevaplamış sayılacam değil mi? saygım sonsuz bu değerli düşünürlere ancak bende de böylesi fikirler var demeden geçmek istemedim..
selametle,
nicoletta
|
Sevgili Nicole,
Ben de sizi tebrik etmeden gecemeyecegim. Din konusuna hic degmeden, propaganda yapmadan ve cevabin kendi icinde bir dilemma yaratmasina dahi firsat tanimadan ancak bu kadar profesyonel bir cevap verilebilir! Samimiyetle hayran kaldim :)
tanrı neden suskun
FORUMA ÜYE OLUN! /
tanrı neden suskun

05-09-09, 10:03
kharonster
her zamanki gibi forumunuzda yapılan bir düşünce hatası yani geçiştirme,isabetli yanıttan uzak durma seziliyor yanıtlarınızda.tanrı neden sessiz 2000 yıldır bu beni olduğu kadar tüm inananlarıda ilgilendiriyor sanırım.evet yanıtlarınızda konuşuyoruz bağımız var gibilerinden şeyler söylüyorsunuz fakat bu tür bir iletişim kendi kendine konuşmadan nesnel açıdan nasıl bir ölçütle ayrılabilir.ya tüm iletişiminiz bir kendi kendine konuşmaysa.ilk
hristiyanların güçlü bir şekilde yaşadığı ilahi rehberliğe tanık olma örneğin meleklerle yapılan görüşmeler,kutsal ruhun inmesiyle farklı dillerde konuşma ve peygamberlik etmeye anında başlama gibi akıl dışı örneklere artık rastlanmıyor.ha şunuda söyleyim ben inancın aklın sınırlarının dışında olduğunu biliyorum,inancın kökeni kanaatlerdedir.verdğiniz yanıtlarda benim yerimede konuşuyorsunuz ve benim bilimsel kanıt isteyeceğimi söylüyorsunuz.hayır ben sadece ilk
hristiyanların yaşadığı canlı sık ve güçlü iletişim ve tansıklar neden 2000 yıldır yaşanmıyor diye soruyorum.tekrar saygılar ve sevgiler
tanrı neden suskun
FORUMA ÜYE OLUN! /
tanrı neden suskun
tanrı neden suskun konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil