tanrı neden suskun

tanrı neden suskun hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : tanrı neden suskun konusu 1194 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj AbhorM tarafından gönderildi. tanrı neden suskun KUTSAL KİTABIN TANRISI NEDEN SUSKUN <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p> Nietzsche’nin tanrı ölmüştür sözünü duymayan yoktur sanırım.Sartre bu söze bir ilave daha yapar” o ölmüştür,o bize konuştu,şimdi ise suskundur,şu anda tüm dokunduğumuz onun cesedidir” Kutsa kitabın yaşayan tanrısı yalnızca kendini ifşa eden bir tanrı olmayıp,aynı zamanda kendini gizleyen bir tanrıysa bunun anlamı nedir.Yaşanan bu uzun tanrısal suskunluk dönemi insani evrenden başka evren yoktur tezini olumlar niteliktedir.Fakat bu binlerce yıllık dinsel olan üzerindeki kararlılığın anlamını çözmeden suskunluğa yanıt vermek sanırım ikna edici olmayacaktır. <o:p> </o:p> Ben insanın buyurmayı ne ölçüde az bilirse o ölçüde şiddetle buyuran birine gereksinim... tanrı neden suskun

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

tanrı neden suskun konusu 1194 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj AbhorM tarafından gönderildi.

tanrı neden suskun konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

tanrı neden suskun hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-09-09, 15:06
tanrı neden suskun
kharonster

KUTSAL KİTABIN TANRISI NEDEN SUSKUN

Nietzsche’nin tanrı ölmüştür sözünü duymayan yoktur sanırım.Sartre bu söze bir ilave daha yapar” o ölmüştür,o bize konuştu,şimdi ise suskundur,şu anda tüm dokunduğumuz onun cesedidir”
Kutsa kitabın yaşayan tanrısı yalnızca kendini ifşa eden bir tanrı olmayıp,aynı zamanda kendini gizleyen bir tanrıysa bunun anlamı nedir.Yaşanan bu uzun tanrısal suskunluk dönemi insani evrenden başka evren yoktur tezini olumlar niteliktedir.Fakat bu binlerce yıllık dinsel olan üzerindeki kararlılığın anlamını çözmeden suskunluğa yanıt vermek sanırım ikna edici olmayacaktır.

Ben insanın buyurmayı ne ölçüde az bilirse o ölçüde şiddetle buyuran birine gereksinim duyacağına,hristiyanlığın yayılmasınınsa isteğin büyük çöküşüne bağlı olduğunu düşünüyorum.

İnanç kişinin gücünün yada güçsüzlüğünün bir ölçüsüdür.bir inanç önermesi onun önünde binkez çürütülse dahi birey ona gereksinim duyuyorsa,onu tekrar tekrar doğru sayacaktır.

Evet.herkes ne düşünür bu konuda.tanrısalın bu binlerce yıllık suskunluğunu onun yokluğunun bir kanıtı olarak saymaktan başka.
Yoksa bilge Kant’ın dediği gibi tanrı zahiri bir töz değil içimizdeki bir ahlaki durumdur sözümü doğru.öyleyse tüm bu kutsal ruh ve tanrı ile dialoglar onların varlığının kanıtı değil daha çok insanların onların orda olduklarına dair bir görüş birliğimi.her şey bir düş yada sayıklamamı?

Yanıt verip yayınlayacağınızı bilemiyorum,fakat bu yinede benim bir cevaba gereksinim olduğu ve yazımında bir soru olduğunu gerçeğini değiştirmeyecektir.saygıl arımla

tanrı neden suskun

tanrı neden suskun

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / tanrı neden suskun

tanrı neden suskun hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-09-09, 12:58
tanrı neden suskun
nicoletta

kharonster

Nietzsche’nin tanrı ölmüştür sözünü duymayan yoktur sanırım.Sartre bu söze bir ilave daha yapar” o ölmüştür,o bize konuştu,şimdi ise suskundur,şu anda tüm dokunduğumuz onun cesedidir”
Kutsal kitabın yaşayan tanrısı yalnızca kendini ifşa eden bir tanrı olmayıp,aynı zamanda kendini gizleyen bir tanrıysa bunun anlamı nedir.Yaşanan bu uzun tanrısal suskunluk dönemi insani evrenden başka evren yoktur tezini olumlar niteliktedir.Fakat bu binlerce yıllık dinsel olan üzerindeki kararlılığın anlamını çözmeden suskunluğa yanıt vermek sanırım ikna edici olmayacaktır.

Ben insanın buyurmayı ne ölçüde az bilirse o ölçüde şiddetle buyuran birine gereksinim duyacağına,hristiyanlığın yayılmasınınsa isteğin büyük çöküşüne bağlı olduğunu düşünüyorum.

İnanç kişinin gücünün yada güçsüzlüğünün bir ölçüsüdür.bir inanç önermesi onun önünde binkez çürütülse dahi birey ona gereksinim duyuyorsa,onu tekrar tekrar doğru sayacaktır.

Evet.herkes ne düşünür bu konuda.tanrısalın bu binlerce yıllık suskunluğunu onun yokluğunun bir kanıtı olarak saymaktan başka.
Yoksa bilge Kant’ın dediği gibi tanrı zahiri bir töz değil içimizdeki bir ahlaki durumdur sözümü doğru.öyleyse tüm bu kutsal ruh ve tanrı ile dialoglar onların varlığının kanıtı değil daha çok insanların onların orda olduklarına dair bir görüş birliğimi.her şey bir düş yada sayıklamamı?

Yanıt verip yayınlayacağınızı bilemiyorum,fakat bu yinede benim bir cevaba gereksinim olduğu ve yazımında bir soru olduğunu gerçeğini değiştirmeyecektir.saygıl arımla
normalde bu şekil tartışma yada fikir alışverişlerine girmeyi hiç sevmem.. yani ne özllikle din konusunda ayrı tarafların yaptıgı fikir/görüş alışverişini.. çünkü her iki taraf da kendi fikrinin dogurulugunu kanıtlama çabasına girecektir, dipsiz kuyudur bence..
ama yazmadan da gecemedim..
hersey tanrının suskunlugu neden diye soran sorudan geçiyor değil mi?
tamam, o zaman şimdi ben bu soruya "nereden çıkardın canım tanrının suskun oldugunu, O benim hayatımda her daim konusuyor benle diyalogunu kesmiyor " diye cevap versem ne olacak? buna cevaben şöyle bir soru gelebilir, bana belge veya bilmsel kanıtla gel nicole.. iyi de nietzsche yada kant yada hangisi nasıl bir kanıtla bunları söyleyebiliyor? onların kanıtları bu düşünceler değilmi?
veya bunu da gectim nietzsche ya da kant'ın görüşleriyle değil de, kendi yasadıklarım yada etrafımda ki insanların yasadıklarıyla destekledim, şu an inancım ve guvenim kat be kat daha da arttı diye açıklasam? çünkü bana göre bu şekilde cevap veriyorsam kendime göre bu görüşleri de cevaplamış sayılacam değil mi? saygım sonsuz bu değerli düşünürlere ancak bende de böylesi fikirler var demeden geçmek istemedim..
selametle,
nicoletta

tanrı neden suskun

tanrı neden suskun

tanrı neden suskun hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-09-09, 22:16
tanrı neden suskun
AbhorM

sevgili kardeşim, eğer tanrının güzellikleri merhameti ve yüceliğini içinde azıcıkta olsa hissediyor olmasaydın, bugün ne bu sitede olurdun , nede bu soruyu sorardın. Eğer sen gerçekten bir ateist olabilsen bize aptal adamlar der umursamaz tutunacak bir dalın olmadan hayatına devam ederdin. Ama arıyorsun, bende bunu yaşadım.. Sana tek önerim, Incili al ve - kapagında güzel bir hayat yaşamanın sırları dermiş gibi oku. Tanrı kavramını boşver, zamanı geldiğinde onu tam anlamı ile hissediceksin. Sevgiler kardeşim, seni çok seviyorum. Tanrı yardımcın olsun.

tanrı neden suskun

tanrı neden suskun

tanrı neden suskun hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-09-09, 06:50
tanrı neden suskun
TK119

nicoletta
kharonster

Kutsal kitabın yaşayan tanrısı yalnızca kendini ifşa eden bir tanrı olmayıp,aynı zamanda kendini gizleyen bir tanrıysa bunun anlamı nedir.Yaşanan bu uzun tanrısal suskunluk dönemi insani evrenden başka evren yoktur tezini olumlar niteliktedir.Fakat bu binlerce yıllık dinsel olan üzerindeki kararlılığın anlamını çözmeden suskunluğa yanıt vermek sanırım ikna edici olmayacaktır.

normalde bu şekil tartışma yada fikir alışverişlerine girmeyi hiç sevmem.. yani ne özllikle din konusunda ayrı tarafların yaptıgı fikir/görüş alışverişini.. çünkü her iki taraf da kendi fikrinin dogurulugunu kanıtlama çabasına girecektir, dipsiz kuyudur bence..
ama yazmadan da gecemedim..
hersey tanrının suskunlugu neden diye soran sorudan geçiyor değil mi?
tamam, o zaman şimdi ben bu soruya "nereden çıkardın canım tanrının suskun oldugunu, O benim hayatımda her daim konusuyor benle diyalogunu kesmiyor " diye cevap versem ne olacak? buna cevaben şöyle bir soru gelebilir, bana belge veya bilmsel kanıtla gel nicole.. iyi de nietzsche yada kant yada hangisi nasıl bir kanıtla bunları söyleyebiliyor? onların kanıtları bu düşünceler değilmi?
veya bunu da gectim nietzsche ya da kant'ın görüşleriyle değil de, kendi yasadıklarım yada etrafımda ki insanların yasadıklarıyla destekledim, şu an inancım ve guvenim kat be kat daha da arttı diye açıklasam? çünkü bana göre bu şekilde cevap veriyorsam kendime göre bu görüşleri de cevaplamış sayılacam değil mi? saygım sonsuz bu değerli düşünürlere ancak bende de böylesi fikirler var demeden geçmek istemedim..
selametle,
nicoletta
Sevgili Nicole,

Ben de sizi tebrik etmeden gecemeyecegim. Din konusuna hic degmeden, propaganda yapmadan ve cevabin kendi icinde bir dilemma yaratmasina dahi firsat tanimadan ancak bu kadar profesyonel bir cevap verilebilir! Samimiyetle hayran kaldim :)

tanrı neden suskun

tanrı neden suskun

tanrı neden suskun hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-09-09, 10:03
tanrı neden suskun
kharonster

her zamanki gibi forumunuzda yapılan bir düşünce hatası yani geçiştirme,isabetli yanıttan uzak durma seziliyor yanıtlarınızda.tanrı neden sessiz 2000 yıldır bu beni olduğu kadar tüm inananlarıda ilgilendiriyor sanırım.evet yanıtlarınızda konuşuyoruz bağımız var gibilerinden şeyler söylüyorsunuz fakat bu tür bir iletişim kendi kendine konuşmadan nesnel açıdan nasıl bir ölçütle ayrılabilir.ya tüm iletişiminiz bir kendi kendine konuşmaysa.ilk hristiyanların güçlü bir şekilde yaşadığı ilahi rehberliğe tanık olma örneğin meleklerle yapılan görüşmeler,kutsal ruhun inmesiyle farklı dillerde konuşma ve peygamberlik etmeye anında başlama gibi akıl dışı örneklere artık rastlanmıyor.ha şunuda söyleyim ben inancın aklın sınırlarının dışında olduğunu biliyorum,inancın kökeni kanaatlerdedir.verdğiniz yanıtlarda benim yerimede konuşuyorsunuz ve benim bilimsel kanıt isteyeceğimi söylüyorsunuz.hayır ben sadece ilk hristiyanların yaşadığı canlı sık ve güçlü iletişim ve tansıklar neden 2000 yıldır yaşanmıyor diye soruyorum.tekrar saygılar ve sevgiler

tanrı neden suskun

tanrı neden suskun

tanrı neden suskun konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

tanrı neden suskun konusuna benzer konular;

Tanrı kötülüğe neden izin veriyor? Soru: Tanrı neden iyi insanların başına kötü şeyler gelmesine izin veriyor? Yanıt: Bu, teolojinin tamamındaki en zor sorulardan biridir. Tanrı, sonsuz, ölümsüz, her şeyi bilen, her yerde birden var olan ya da her şeye gücü yetendir. (Sonsuz, ölümsüz, her şeyi bilen, her yerde birden var olan ya da her şeye gücü yeten olmayan) İnsanlar neden Tanrı’nın yollarını tamamiyle anlayabilmeyi beklesinler ki? Eyüp Kitabı bu konuyu ele alır. Tanrı, İblis’in Eyüp’e onu öldürmekten başka her şeyi yapmasına izin vermişti. Eyüp buna nasıl bir karşılık vermişti? “Beni öldürse bile O'na güvenim sarsılmaz” (Eyüp 13:15). “RAB verdi, RAB aldı, RAB'bin adına övgüler olsun!” demişti (Eyüp 1:21). Eyüp, Tanrı’nın izin verdiği şeylere neden izin verdiğini anlamıyordu ama Tanrı’nın iyi olduğunu biliyordu ve bu...

Tanrı, İsa Mesih'i neden 2000 yıl önce gönderdi? Soru: Tanrı, İsa’yı neden gönderdiği zaman göndermişti? O’nu neden daha önce ya da daha sonra göndermemişti? Yanıt: “Ama zaman dolunca Tanrı, Yasa altında olanları özgürlüğe kavuşturmak için kadından doğan, Yasa altında doğan öz Oğlu’nu gönderdi” (Galatyalılar 4:4). Bu ayet, Baba Tanrı’nın “zaman tamamen dolunca” Oğlu’nu gönderdiğini bildirir. Birinci yüzyılda o kadar çok şey gerçekleşiyordu ki, bunlar hiç olmazsa insan mantığına göre, Mesih’in o sırada gelişi için ideal bir ortam oluşturuyordu. 1) Yahudiler o sırada Mesih’in gelmesini büyük bir özlemle bekliyordu. İsrail’in Roma İmparatorluğu tarafından yönetilmesi, Yahudiler’i Mesih’in gelişini özlemle beklemeye itmişti. 2) Roma çeşitli ülkelere bir birlik hissi vererek dünyanın büyük bir kısmını kendi hükümeti altında...

O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı? O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı? Denenmemde terkedildiğimi hissediyorum. O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı? Dularınıza rağmen sıkıntı çekiyorsunuz. Acı çekiyorsunuz, öyle ki Tanrı’ya size iç ferahlığı vermesi için yakarıyorsunuz. Ama duyduğunuz sadece sessizlik -öyle bir sessizlik ki bütün düşüncelerin sesini bastıran, sağır edici bir sessizlik: “Tanrı dinlemiyor.” Tanıklığınız bu mu? Eğer öyleyse üzerinde düşünmeniz için, Kutsal Kitap’ın bakış açısına ulaşmanızı sağlayarak size yardım etmek istiyoruz. İnanıyoruz ki bu düşünceler size ferahlık ve umut getirecektir. Sizinki Genel bir Deneyimdir

Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? 0. Tanrı bizi O’nu yüceltmemiz ve O’nunla ilişki için yaşamamız için yarattı. (1. Yuhanna 1:1-3). Adem ve Havva’yı yarattı, onları Aden Bahçesine koydu ve onlarla kişisel ilişki içindeydi. Onlara verebileceği en büyük şeyi verdi: Sevgisini ve Huzurunu. Onlar günah işledikten sonra Tanrı şöyle dedi, “Neredesin?”. Tanrı Adem’i arıyordu. Mısır’dan Çıkış 25:8’de Tanrı Musa’ya henüz İsrail çöldeyken şöyle dedi, “Aralarında yaşamam için bana kutsal bir yer yapsınlar.” Yeni Antlaşma’da Yuhanna 1:14 şöyle der, “Söz, insan<sup><sup></sup></sup> olup aramızda yaşadı.” Tanrı bizim huzurumuzu arıyor. Bizimle kişisel ilişki içine girmek istiyor. Bize sevgisini ve O’nun huzurunda bulunmanın sevincini vermek istiyor. Fakat, insanoğlu...

Tanrı insanı neden yarattı? Merhaba. Tanrı inancım var fakat herhangi bir dine mensup değilim. İşin açıkçası şu sıralar daha önce sahip olduğum düşüncelerin ve inançların arkasında da duramıyorum. Anlayacağınız kafamdaki sorulara bir zamanlar bulduğum cevaplar artık tatmin etmiyor beni. Bu yüzden buradayım. O sorulardan birini paylaşacağım sizinle. Sorum şu: Tanrı insanı neden yarattı? Soruma verilecek olan tüm cevaplara peşinen teşekkürlerimi sunarım.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih