Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ?

Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ? konusu 326 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ? İsa'nın sesi,Tanrının sesiydi.Sözleri Tanrının sözleriydi.Hemde direk olarak tanrı konuştu. Kutsal ruhda esinlenme yoluyla tanrı sözünü bildirdi, Kutsal Ruh bildirirken arada ayna var.Ama İsa' direk tanrı sözü. O zaman Kutsal Kitapta tanrı sözünü dinleyin gibi bir söz geçtiğinde ben bunu İsa'nın sözünü dinleyin olarak algılıyorum.Tevrat,Zebur'da tanrıyı dinleyin...dediğinde ben İsa'yı dinleyin olarak algılıyorum Acaba bir yanlış algılama varmı ? Yönetim Notu: Kutsal Kitap'taki kavramlar İsa=Tanrı=TanrıSözü gibi basit matematiksel denklemlere kısmi olarak indirgenebilmektedir ancak tam olarak indirgenmez. Baba ile Oğul aynı özden ve aynı özdedir, Tanrı'dır. Ancak çarmıhta ölen Baba değildir. Benzer şekilde Pentekost'ta Oğul gelmemiştir Kutsal Ruh gelmiştir. Dolayısıyla bu denklemi... Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ? konusu 326 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.

Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-10-10, 10:53
datatip

İsa'nın sesi,Tanrının sesiydi.Sözleri Tanrının sözleriydi.Hemde direk olarak tanrı konuştu.

Kutsal ruhda esinlenme yoluyla tanrı sözünü bildirdi,
Kutsal Ruh bildirirken arada ayna var.Ama İsa' direk tanrı sözü.

O zaman Kutsal Kitapta tanrı sözünü dinleyin gibi bir söz geçtiğinde ben bunu İsa'nın sözünü dinleyin olarak algılıyorum.Tevrat,Zebur' da tanrıyı dinleyin...dediğinde ben İsa'yı dinleyin olarak algılıyorum
Acaba bir yanlış algılama varmı ?

Yönetim Notu: Kutsal Kitap'taki kavramlar İsa=Tanrı=TanrıSözü gibi basit matematiksel denklemlere kısmi olarak indirgenebilmektedir ancak tam olarak indirgenmez. Baba ile Oğul aynı özden ve aynı özdedir, Tanrı'dır. Ancak çarmıhta ölen Baba değildir. Benzer şekilde Pentekost'ta Oğul gelmemiştir Kutsal Ruh gelmiştir. Dolayısıyla bu denklemi yorumlarınıza katmak yerine pasajda neler geçiyor, ne kast ediliyor buna dikkat etmeniz gerekir. Düz eşitlik mantığı Kutsal Kitap yorumlamada işe yaramaz. Hepsi aynı kapıya çıkar özsel olarak, hepsi Tanrı isteğinin ifade edilmesini ortaya koyar ama biz hepsine birden tek bir isim veya kendi düşüncemize göre bir ifade seçip öyle okumayacağız.

Esinlemede yazar belli bir süre için hatasız şekilde Tanrı isteğini ya da ses/görüm olarak Tanrı Sözü'nü iletebilir. Tanrı kimi zaman direkt olarak herkese konuşur, kimi zaman direkt olarak sadece peygamberlere, kimi zaman da görümlerle veya Ruh'un yönlendirmesi ile konuşur, hissettirir. Sonuç olarak metinde yazarın kendi ifadeleri ve düşünceleri yer alır ancak bu yazım anında Tanrı, yazara kendisini ve isteğini güçlü bir biçimde ifade eder.

Fiziksel olarak Tanrı'nın sesi ile yazarların düşüncelerini/hislerini söyledikleri metinler aynı seviyede değildir, ancak Tanrı isteği açısından aynı seviyededir.

Yani Tanrı direkt olarak tüm insanlara konuşup düşüncesini açıklayabilir ya da yazarları aracılığıyla oluşan metne müdahale eder, onların düşüncelerini ve hislerini yönlendirir.

Bir de Tanrı Sözü direkt olarak, kendiliğinden Tanrı Sözü iken, bir yazarın ise sadece Kutsal Ruh'un esini olduğunu belirttiği ve diğer elçiler ve kilise tarafından onaylanmış olan metinleri Kutsal Ruh'un esini Tanrı Sözü kabul edilir. Bu yüzden havarilere ait olduğu ifade edilen, öğretilere zıt bir şey içermeyen ve İncil'de yer almayan başka mektuplar olduğu ancak Kanon'a dahil edilmediği ifade edilir. Yani misal Petrus'un 100'den fazla mektubu olsun ama sadece bir kaç tanesi Tanrı Sözü'dür.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ?

Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-10-10, 23:05
datatip

Çok teşekkür ederim.
Tanrı sözü konusu üzerinde tarih boyunca çokça derinlemesine düşünülmüş olduğunu anladım.Bu nedenle zihnimdeki bir soruda cevabını bulmuş olduki bu durumda Kanon'a dahil edilen herşey direk yada Kutsal Ruh yoluyla tanrı sözüdür diye

Yönetim Notu: Evet, ayrıca bu esinlendirme yönteminin avantajı da insanların hissettikleri, cemaat üyelerinin hissettikleri, tarihsel, coğrafik detaylar da belirtilir. İslamiyet'te ise bu tür detaylar "hadis"ler ile elde edilmeye çalışılır. Oysaki bu tarz hadis tarzı bilgiler, hristiyan inancında zaten Tanrı Sözü içinde entegre haldedir. Yani hristiyan inancında "hadis"lerin de kanonu vardır aslında. Eksikten ziyade daha zengin bir muhteviyata sahiptir aslında.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ?

Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ? konusuna benzer konular;

Tevrat, Zebur, İncil Tanrı Sözü müdür? Soru: Kutsal Kitap gerçekten Tanrı’nın Sözü müdür? Yanıt: Bu soruya verdiğimiz yanıt, sadece Kutsal Kitap’a ve onun yaşamlarımız için önemine nasıl baktığımızı belirlemekle kalmaz, aynı zamanda bizim üzerimizde de nihai bir sonsuz etkisi olacaktır. Eğer Kutsal Kitap gerçekten de Tanrı’nın Sözü’yse, o zaman bizler O’nu çok değerli sayar, onu etüt eder, ona itaat eder ve ona tamamen güveniriz. Eğer Kutsal Kitap Tanrı’nın Sözü’yse o zaman onu ret etmek Tanrı’nın Kendisini ret etmektir. Tanrı’nın bize Kutsal Kitap’ı vermiş olması, O’nun bize olan sevgisinin kanıtı ve gösterimidir. “Vahiy” sözcüğü sadece Tanrı’nın insanlığa Kendisinin nasıl olduğunu ve bizim Kendisiyle nasıl doğru bir ilişki içinde olabileceğimizi bildirdiği anlamına gelir. Bunlar, Tanrı bize Kutsal Kitap’ta tanrısal...

Can ve Ruh arasındaki fark nedir? Soru: İnsanın canıyla ruhu arasındaki fark nedir? Yanıt: Can ve ruh, Kutsal Kitap’ın insanlığa atfettiği iki öncelikli maddi olmayan yönüdür. İkisi arasındaki farkı tam olarak belirlemeye çalışmak kafa karıştırıcı olabilir. “Ruh” sözcüğü, insanlığın sadece maddi olmayan tarafından söz eder. İnsanların ruhları vardır ama bizler ruh değiliz. Ancak Kutsal Kitap’ta, sadece inanlıların ruhsal bakımdan diri oldukları (1 Korintliler 2:11; İbraniler 4:12; Yakup 2:26) ama iman etmeyen kişilerin ruhsal bakımdan ölü oldukları söylenmiştir (Efesliler 2:1-5; Koloseliler 2:13). Pavlus’un yazılarında, ruhsal yaşam inanlının hayatının en önemli kısmıdır (1 Korintliler 2:14; 3:1; Efesliler 1:3; 5:19; Koloseliler 1:9; 3:16). Ruh, insanlığın bizlere Tanrı’yla yakın bir ilişkiye sahip olma kapasitesi...

Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? Aşağıdaki ayetler sizce Tanrı Sözü müdür? İnsan Sözü müdür?

Kutsal Kitap’ın Tanrı Sözü olduğuna seni düşündüren/inandıran şey nedir? Kutsal Kitap’ın Tanrı Sözü olduğuna seni düşündüren/inandıran şey nedir? Peygamberlik. İsa doğmadan önce Eski Antlaşma yazıldı. Yeni Antlaşma İsa’yı bilen, O’nunla yürüyen, yemek yiyen ve O’dan öğrenen insanlar aracılığıyla yazıldı. Eski Antlaşma’da O’nun doğumuna (Mika 5:1-2), bakireden doğacağına (Yeşaya 7:14) ve kendi halkı tarafından reddedileceğine (Yeşaya 53:3), yakın arkadaşı tarafından reddedileceğine (Yeşaya 41:9), ve ölümden dirileceğine (Mezmur 16:10, 49:15) ilişkin peygamberlikler var. Yeni Antlaşma’da bunlar ve diğer 300’den fazla peygamberlik İsa’da gerçekleşmiştir. Şimdi sizin yanıtlamanız gereken soru şudur: “Eğer Kutsal Kitap Tanrı’nın esini değilse, neden bu kadar çok peygamberlik gerçekleşmiştir?” Eğer Kutsal Kitap Tanrı’dan değilse bu nasıl olabilir? Geleceği bilen ve...

2 Selanikliler 3 - Esenlik Sözü Hazırlayan: İzmir Protestan Kilisesi 10 Esenlik Sözü 2 Selanikliler 3 Açılım Dünyanın Mesih’e ihtiyacı olduğunu gösteren bazı işaretler nelerdir? Çalışma

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih