Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz?

Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz? konusu 453 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj cengiz33 tarafından gönderildi. Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz? Arkadaşlar, kutsal kitapta sanki Yahudilere biraz iltimas geçiliyor gibi. Mesela sanki Yahudiler üstün ve seçilmiş bir ırkmışlar gibi anlatılıyor. Bu adalet ilkesine ters değil midir? Tanrı böyle bir şeye izin verir mi? Yönetim Notu: Yahudiler üstün değildir, seçilmiş halktır. Tanrı halkı olmaya seçilmiştir. Ancak yahudi gerçek yahudi değildir, ancak iman ile yoluna devam eden yahudi gerçek yahudidir. Yani iki tane İsrail, iki tane Yahudi vardır. Biri bedenen, bir ruhen. Profilinizdeki bilgilere göre kutsal kitapları okumaktasınız. Henüz Hiç birini bitirmediğiniz için, bazı şeyleri yukarıdaki gibi algılamanız doğaldır. Ancak düşünüldüğünde İsrail halkından olmak öyle kolay bir iş değildir, Rab YHVH'nin isteklerini imanla yerine getirme görevi kolay bir iş değildir, ki Musa bile bir... Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz? konusu 453 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj cengiz33 tarafından gönderildi.

Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-12-10, 12:40
Barış1987

Arkadaşlar, kutsal kitapta sanki Yahudilere biraz iltimas geçiliyor gibi. Mesela sanki Yahudiler üstün ve seçilmiş bir ırkmışlar gibi anlatılıyor. Bu adalet ilkesine ters değil midir? Tanrı böyle bir şeye izin verir mi?

Yönetim Notu: Yahudiler üstün değildir, seçilmiş halktır. Tanrı halkı olmaya seçilmiştir. Ancak yahudi gerçek yahudi değildir, ancak iman ile yoluna devam eden yahudi gerçek yahudidir. Yani iki tane İsrail, iki tane Yahudi vardır. Biri bedenen, bir ruhen. Profilinizdeki bilgilere göre kutsal kitapları okumaktasınız. Henüz Hiç birini bitirmediğiniz için, bazı şeyleri yukarıdaki gibi algılamanız doğaldır. Ancak düşünüldüğünde İsrail halkından olmak öyle kolay bir iş değildir, Rab YHVH'nin isteklerini imanla yerine getirme görevi kolay bir iş değildir, ki Musa bile bir keresinde dayanamamıştır. Yani bazı kişilerin göstermeye çalıştığı gibi bu bir ayrıcalık ya da ödül değil, zor bir göreve seçilmektir.

Adalet; suç ve yargılama durumlarını gerektirir. Seçim ise Tanrı'nın özgür iradesidir.

Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne demeliyiz demişsiniz, öncelikle siz hiç birşey demeyin, dememelisiniz, çünkü henüz kutsal kitabı bile okumadınız, İsrail tarihi ve Yahudi-Hristiyan kurtuluş öğretisini bilmediğiniz için "ben bu konuyu tam olarak bilmiyorum, açıklamaya çalışmam doğru olmaz" demeli ve hristiyan forumuna yönlendirmelisiniz.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz?

Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-12-10, 20:51
fundi

Rab israil merkezli irkci degildir. Israil, Tanri yasalarini yasamak icin plot bölge olarak secilmistir. Baska uluslar Rab be karsi bir sorumlulklari yokken, israilliler 613 oldugunu sandigim, seriat yasalarna karsi sorumlu olmuslar, yasalari yerine getirip,Rab be sadik kaldiklarinda, bereket; yasalara uymayip,sadik kalmadiklarinda laneti ve cezayi agir sekilde yasamislardir. Irkci olarak bilmezlerce tanimlanan, Iyiligi ve yüceligi süphesiz olan Rab, iste uluslara Israile verdiginden daha daha yücesini ve tamamlanmis olani Isa Mesih`de vermistir. Bu kapi hem Israillilere, hem de seriat hükmüne hic girmemis uluslara aciktir. Bu kapi, Mesihteki kayra kapisidir. Durum böyleyken, nasil deriz, Rab bir ulusu digerlerine karsi kayirdi. Hayir, hayir,gercek ortada.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz?

Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-12-10, 21:42
cengiz33

Romalılar 10. Bölüm

11
Kutsal Yazı, «O'na iman eden hiç kimse utandırılmayacak» der. 12Çünkü Yahudi ve Grek ayrımı yoktur, aynı Rab hepsinin Rabbidir. Kendisine yakaranların hepsine karşı eli açıktır.

Romalılar 3. Bölüm

9
Şimdi ne diyelim? Biz Yahudiler diğer uluslardan üstün müyüz? Elbette değiliz. Biz daha önce ister Yahudi ister Grek olsun, herkesi günahın buyruğunda olmakla suçladık. 10Yazılmış olduğu gibi: «Doğru olan kimse yok, bir kişi bile yoktur.
11 Anlayan kimse yok, Tanrı'yı arayan kimse yok.

Kutsal kitabı tümden değerlendirmek gerekir tanrı hiç bir zaman ırk ayrımı yapmaz. İsa mesih tüm uluslar için geldi ve Kutsal kitap tamamlanmış oldu.

Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz? konusuna benzer konular;

Tanrı dualara cevap verir mi? Tanrı ne tür dualara cevap verir? Tanrı, senin dualarına cevap verir mi? Şimdiye kadar gerçekten Tanrı'ya güvenen birisini tanıdınız mı? Ben ateist olduğum zamanlarda bir arkadaşım her hafta bir şey hakkında dua eder ve Tanrı'nın bunu sağlamasını beklerdi çünkü o Tanrı'ya güvendiğini söylüyordu. Ben de her hafta, arkadaşımın duasını cevaplamak için Tanrı'nın olağandışı bir şey yaptığını görürdüm. Her hafta aynı şeyi gözlemenin bir ateist için ne kadar zor olduğunu bilir misiniz? Kısa bir süre sonra, "Tesadüf" bu durumu açıklamak için çok zayıf düşünce gibi görünmeye başlar. Peki Tanrı benim arkadaşımın dualarını niye cevaplayacaktı? Bulduğum en büyük sebep, arkadaşımın Tanrı ile ilişkisi olması, Tanrısını dinlemek ve O'nu takip etmek için bir yüreğe sahip olmasıydı. Başka bir ifade...

Yehova Şahitleri kimdir? Yehova Şahitlere neye inanır? Soru: Yehova Şahitleri kimdir ve neye inanırlar? Yanıt: Günümüzde Yehova Şahitleri olarak bilinen tarikat, 1870 yılında Pennsylvania’da Charles Taze Russell’ın yönettiği bir Kutsal Kitap etüdünde başlamıştır. Russell grubuna, “Bin Yıl Şafağı Kutsal Kitap Etüdü” adını vermişti. Charles T. Russell, “Bin Yıl Şafağı” adında bir dizi kitap yazmaya başladı. Bu kitap ölümünden önce altı cilde ulaşmıştı ve Yehova Şahitleri’nin günümüzde inandığı tanrıbilimin büyük bir kısmını içeriyordu. Russell’in 1916’da ölümünden sonra, arkadaşı ve yerine geçen Hâkim J. F. Rutherford, “Bin Yıl Şafağı” dizisinin yedinci ve son cildi olan “Tamamlanan Gizem”i 1917’de yazmıştır. The Watchtower Bible and Tract Society 1886’da kurulmuş ve hızla “Bin Yıl Şafağı” hareketinin düşüncelerini başkalarına bildirmeye...

Azteklere, Kızılderililere neden peygamber gönderilmedi diyenlere cevap Kendilerinin o zamanlarda yaşayıp test edip etmediklerini çok merak ediyorum gerçekten nereden biliyorsunuz gönderilmediğini,veya şöyle söyleyeyim bu insanlar çok gelişmiş topluluklardı Baba onları sınamak için kendi hallerine bırakıp davranışlarını gözlemlemiş olamaz mı?Şeytan bizi Tanrıya karşı kötülemek için fırsat kollamıyor mu,yani dinler olmasa birbirimizi mi kesecektik?Asıl o zaman gerçek yüzümüz ortaya çıkmaz mıydı?Baba yine bize bir kolaylık sağladı fakat bunu görmezden gelip hala inkar etmeye çalışanlar var ya ne kadar şanslı olduklarını unutuyorlar.. Gelen peygamberler orada yok edilmiş olamazlar mı?Baba onlara bir şans tanımış ve onlar tepmiş olamaz mı tıpkı bizim gibi?Biz farklı mı yaptık biz öldürdük onlar öldüremez mi acaba onların farkı nedir acaba? Ya öldürüldüyse ve...

''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben... ''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben...<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p> Son 12 gündür Avusturya'daydım. Avusturya’daki akrabalarım beni 2 günlüğüne bir köye götürdüler. Gittiğim köy ve yakınlarındaki kiliseleri gezme fırsatı buldum. Aynı zamanda çok enteresan şeyler öğrendim. Akşam yemeği sırasında bir ezan sesi işittim ve çok şaşırdım. Öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum. 1- Sabah ezanı da dahil günde 5 vakit ezan sesi + onlarca anons. 2- Köyde yaşayan hristiyanlara dağıtılan İslami kitaplar 3- Dini bir mekan olduğu için devlet, camiden elektrik-su faturalarıyla vergileri almıyor 4- Köyde yaşayan hristiyanlar tarafından tehdit edilmemeleri ve caminin kapatılmasına ilişkin bir konunun söz...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih