Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz? konusu
453 kez okundu,
2 kez cevaplandı. En son mesaj
cengiz33 tarafından gönderildi.
Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

21-12-10, 12:40
Barış1987
Arkadaşlar, kutsal kitapta sanki Yahudilere biraz iltimas geçiliyor gibi. Mesela sanki Yahudiler üstün ve seçilmiş bir ırkmışlar gibi anlatılıyor. Bu adalet ilkesine ters değil midir? Tanrı böyle bir şeye izin verir mi?
Yönetim Notu: Yahudiler üstün değildir, seçilmiş halktır. Tanrı halkı olmaya seçilmiştir. Ancak yahudi gerçek yahudi değildir, ancak iman ile yoluna devam eden yahudi gerçek yahudidir. Yani iki tane İsrail, iki tane Yahudi vardır. Biri bedenen, bir ruhen. Profilinizdeki bilgilere göre kutsal kitapları okumaktasınız. Henüz Hiç birini bitirmediğiniz için, bazı şeyleri yukarıdaki gibi algılamanız doğaldır. Ancak düşünüldüğünde İsrail halkından olmak öyle kolay bir iş değildir, Rab YHVH'nin isteklerini imanla yerine getirme görevi kolay bir iş değildir, ki Musa bile bir keresinde dayanamamıştır. Yani bazı kişilerin göstermeye çalıştığı gibi bu bir ayrıcalık ya da ödül değil, zor bir göreve seçilmektir.
Adalet; suç ve yargılama durumlarını gerektirir. Seçim ise Tanrı'nın özgür iradesidir.
Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne demeliyiz demişsiniz, öncelikle siz hiç birşey demeyin, dememelisiniz, çünkü henüz kutsal kitabı bile okumadınız, İsrail tarihi ve Yahudi-
Hristiyan kurtuluş öğretisini bilmediğiniz için "ben bu konuyu tam olarak bilmiyorum, açıklamaya çalışmam doğru olmaz" demeli ve
hristiyan forumuna yönlendirmelisiniz.
Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz?

21-12-10, 20:51
fundi
Rab israil merkezli irkci degildir. Israil, Tanri yasalarini yasamak icin plot bölge olarak secilmistir. Baska uluslar Rab be karsi bir sorumlulklari yokken, israilliler 613 oldugunu sandigim, seriat yasalarna karsi sorumlu olmuslar, yasalari yerine getirip,Rab be sadik kaldiklarinda, bereket; yasalara uymayip,sadik kalmadiklarinda laneti ve cezayi agir sekilde yasamislardir. Irkci olarak bilmezlerce tanimlanan, Iyiligi ve yüceligi süphesiz olan Rab, iste uluslara Israile verdiginden daha daha yücesini ve tamamlanmis olani Isa Mesih`de vermistir. Bu kapi hem Israillilere, hem de seriat hükmüne hic girmemis uluslara aciktir. Bu kapi, Mesihteki kayra kapisidir. Durum böyleyken, nasil deriz, Rab bir ulusu digerlerine karsi kayirdi. Hayir, hayir,gercek ortada.
Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz?

21-12-10, 21:42
cengiz33
Romalılar 10. Bölüm
11Kutsal Yazı, «O'na iman eden hiç kimse utandırılmayacak» der.
12Çünkü Yahudi ve Grek ayrımı yoktur, aynı Rab hepsinin Rabbidir. Kendisine yakaranların hepsine karşı eli açıktır.
Romalılar 3. Bölüm
9Şimdi ne diyelim? Biz Yahudiler diğer uluslardan üstün müyüz? Elbette değiliz. Biz daha önce ister Yahudi ister Grek olsun, herkesi günahın buyruğunda olmakla suçladık.
10Yazılmış olduğu gibi: «Doğru olan kimse yok, bir kişi bile yoktur.
11 Anlayan kimse yok, Tanrı'yı arayan kimse yok.
Kutsal kitabı tümden değerlendirmek gerekir tanrı hiç bir zaman ırk ayrımı yapmaz. İsa mesih tüm uluslar için geldi ve Kutsal kitap tamamlanmış oldu.
Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz?
Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil