Tanrı'yı gören oldu mu?

Tanrı'yı gören oldu mu? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Tanrı'yı gören oldu mu? konusu 617 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Tanrı'yı gören oldu mu? Merhaba tek Allah'a inanan İsevi arkadaşlar. Bir müslüman olarak tabiki inanmadığınız Kur'an'dan ayetler, Allah rasulünden hadisler anlatmayacağım. Soracağım konular tamamen Eski ile yeni ahit'ten olacaktır. Bu konuda sorularıma sabırla cevap vereceğiniz için şimdiden teşekkür ederim. Forum'daki ilk sorum şudur: Yuhanna 1:18, Hiçbir zaman Allah'ı kimse görmemiştir. Çıkış 24:9, Ve İsral'in Allah'ını gördüler.. Çıkış 33:20, Rab.. dedi, çünkü insan beni görüp de yaşayamaz. Çıkış 24:11, ve Allah'ı gördüler ve yiyip içtiler. Yukarıda iki farklı çelişkiyi tesbit ettim ve bu çelişkinin nedenlerini siz isevi arkadaşlardan dinlemek istiyorum. Saygılar.. Yönetim Notu: Bak sevgili müslüman kardeşim, öncelikle bilmelisin ki ispat edilmemiş bir şeye "kesin" bir yargıda bulunamazsın. Bunlar çelişki... Tanrı'yı gören oldu mu?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tanrı'yı gören oldu mu? konusu 617 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.

Tanrı'yı gören oldu mu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Tanrı'yı gören oldu mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-12-11, 20:35
Tanrı'yı gören oldu mu?
OylesineBiri

Merhaba tek Allah'a inanan İsevi arkadaşlar.
Bir müslüman olarak tabiki inanmadığınız Kur'an'dan ayetler, Allah rasulünden hadisler anlatmayacağım.
Soracağım konular tamamen Eski ile yeni ahit'ten olacaktır.
Bu konuda sorularıma sabırla cevap vereceğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Forum'daki ilk sorum şudur:

Yuhanna 1:18, Hiçbir zaman Allah'ı kimse görmemiştir.
Çıkış 24:9, Ve İsral'in Allah'ını gördüler..

Çıkış 33:20, Rab.. dedi, çünkü insan beni görüp de yaşayamaz.
Çıkış 24:11, ve Allah'ı gördüler ve yiyip içtiler.

Yukarıda iki farklı çelişkiyi tesbit ettim ve bu çelişkinin nedenlerini siz isevi arkadaşlardan dinlemek istiyorum.

Saygılar..

Yönetim Notu: Bak sevgili müslüman kardeşim, öncelikle bilmelisin ki ispat edilmemiş bir şeye "kesin" bir yargıda bulunamazsın. Bunlar çelişki değildirler, sizin bilgi eksikliğinizden ve anlayış eksikliğinizden kaynaklanan "çelişki iddiaları"dır. Hristiyan kutsal kitaplarının orjinal dillerine ait dilbilgisi bilginiz olmaması nedeniyle çelişki olarak zannetmeniz doğaldır. Bu eksiklikleriniz de gayet doğaldır, bunları gidermek için buraya gelmeniz doğru bir davranıştır.

Kutsal Kitap'ta bir çok kez Tanrı'yı görmekten bahsedilir, bir çok kez de kimsenin göremeyeceği bahsedilir. Kısaca açıklamak gerekirse; "görenlerin gördüğü" şey Tanrı'nın birebir özü değildir, "yüceliğinin yansıması"dır. Tıpkı Musa'nın kayanın koyuğunda YHVH tarafından (Allah değil) korunup, YHVH'nin yüceliğinin geçişinin arkasını görmesi gibidir. (Tevrat, Mısır'dan Çıkış 33) Bunlar gibi spesifik olağanüstü olaylar haricinde kullanılan görmek fiili ise genel anlamda Tanrı'yı algılamak, varlığını ve/veya yüceliğini idrak etmek anlamında kullanılır.

Sonuç olarak Tanrı'nın yüceliğini gösteren mucizeler, olağanüstü olaylar veya mantıksal/idraki çıkarımlarla "Tanrı görülür, görülmüştür".

Ancak Tanrı'nın ruhsal yüceliğini hiç kimse bu dünyada iken görememiştir, görmeyecektir de.

Son olarak yüceliği görülen ve kendisi bu dünyadaki bedenlerle göremeyeceğimiz varlık Allah değildir, YHVH'dir.

Tanrı'yı gören oldu mu?

Tanrı'yı gören oldu mu?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tanrı'yı gören oldu mu?

Tanrı'yı gören oldu mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-12-11, 13:15
Tanrı'yı gören oldu mu?
FormerlySaul

OylesineBiri
Merhaba tek Allah'a inanan İsevi arkadaşlar.
Bir müslüman olarak tabiki inanmadığınız Kur'an'dan ayetler, Allah rasulünden hadisler anlatmayacağım.
Soracağım konular tamamen Eski ile yeni ahit'ten olacaktır.
Bu konuda sorularıma sabırla cevap vereceğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Forum'daki ilk sorum şudur:

Yuhanna 1:18, Hiçbir zaman Allah'ı kimse görmemiştir.
Çıkış 24:9, Ve İsral'in Allah'ını gördüler..

Çıkış 33:20, Rab.. dedi, çünkü insan beni görüp de yaşayamaz.
Çıkış 24:11, ve Allah'ı gördüler ve yiyip içtiler.

Yukarıda iki farklı çelişkiyi tesbit ettim ve bu çelişkinin nedenlerini siz isevi arkadaşlardan dinlemek istiyorum.

Saygılar..

Yönetim Notu: Bak sevgili müslüman kardeşim, öncelikle bilmelisin ki ispat edilmemiş bir şeye "kesin" bir yargıda bulunamazsın. Bunlar çelişki değildirler, sizin bilgi eksikliğinizden ve anlayış eksikliğinizden kaynaklanan "çelişki iddiaları"dır. Hristiyan kutsal kitaplarının orjinal dillerine ait dilbilgisi bilginiz olmaması nedeniyle çelişki olarak zannetmeniz doğaldır. Bu eksiklikleriniz de gayet doğaldır, bunları gidermek için buraya gelmeniz doğru bir davranıştır.

Kutsal Kitap'ta bir çok kez Tanrı'yı görmekten bahsedilir, bir çok kez de kimsenin göremeyeceği bahsedilir. Kısaca açıklamak gerekirse; "görenlerin gördüğü" şey Tanrı'nın birebir özü değildir, "yüceliğinin yansıması"dır. Tıpkı Musa'nın kayanın koyuğunda YHVH tarafından (Allah değil) korunup, YHVH'nin yüceliğinin geçişinin arkasını görmesi gibidir. (Tevrat, Mısır'dan Çıkış 33) Bunlar gibi spesifik olağanüstü olaylar haricinde kullanılan görmek fiili ise genel anlamda Tanrı'yı algılamak, varlığını ve/veya yüceliğini idrak etmek anlamında kullanılır.

Sonuç olarak Tanrı'nın yüceliğini gösteren mucizeler, olağanüstü olaylar veya mantıksal/idraki çıkarımlarla "Tanrı görülür, görülmüştür".

Ancak Tanrı'nın ruhsal yüceliğini hiç kimse bu dünyada iken görememiştir, görmeyecektir de.

Son olarak yüceliği görülen ve kendisi bu dünyadaki bedenlerle göremeyeceğimiz varlık Allah değildir, YHVH'dir.

Müslüman kardeşim,

Yönetimin bütün dediklerine katılmakla birlikte etrafta karşılaşacağın bazı şeyler konusunda ek açıklama yapmak istedim. Bazı İncillerde veyahut Katolik kiliselerinde bizimde Tek Tanrıya YHVH değil Allah diye hitap ettiğimizi duyabilirsin. Bir Katolik olarak böyle hitap ediyorum bende.

Bunun nedeni Arapça Al-İllah kelimesinin bütünleşmiş hali olan bu kelime "O Tanrı" "Tek Tanrı" anlamına gelir.

Ancak ne yazık ki yanlış anlamalar olabildiği için bu forumda bir çok üyemiz hristiyanların bu kelimeyi kullanmasına karşı. Bir katolik oalrak ben kullanmaya devam edeceğim. Ama şunu belirteyim. Muhammedin Resul'ü olduğu Tanrı ile konular ne kadar örtüşüyor gibi gözüksede biz Hristiyanların inandığı Tevrat,Zebur ve İncil'in Tanrısı bir değildir. Benzerlik vardır. Ama kesinlikle aynı değildir yanlış anlaşılma olmasın.

Hristiyanlık Teolojisi çok karışıktır öğrendikçe Tanrı'yı anlarız. İsa bize "Siz Tanrı'nın kulları değilsiniz. Köle efendinin ne yaptığını bilmez ama size herşey açıklanmıştır. Artık siz Tanrı'nın dostusunuz" dedi.

Dolayısı ile ayet ayıklamak yerine bir bütününü anlamaya çalışın. Çelişki yok merak etmeyin. Önce okuyun bir anlayın, Tanrı nedir? İnsan nedir? İsa kimdir? Ondan sonra kafanıza takılanalrı sorarsanız mutlulukla cevaplarız.

Size bir örnek:
Tanrı üçlü-birliktir. Tanrı Ruhtur. Tanrı insanı (Ruh olarak) kendi benzerliğinde yaratmıştır. Ruh üçlü birliktir Tanrıya benzediği için.
İrademiz - Zekamız - Hafızamız. Tanrıda Babadır (özü), Oğuldur(sözü) , Kutsal Ruhtur (gücü)

Bu gibi teolojik konuları öğrenmeden oturup çelişki aramayın derim gerçeklerden ve olayın özünden uzaklaşırsınız. Sadece araştırıyor olsanız bile zamanınız boşa gitmesin.

Tanrı'yı gören oldu mu?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tanrı'yı gören oldu mu?

Tanrı'yı gören oldu mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-12-11, 20:29
Tanrı'yı gören oldu mu?
OylesineBiri

Cevabî yorumlar için teşekkür ederim.

Tanrı'yı gören oldu mu?

Tanrı'yı gören oldu mu?

Tanrı'yı gören oldu mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-12-11, 21:05
Tanrı'yı gören oldu mu?
admin1 Ken Block

Buradaki mesajlara müdahale etmemiz şarttır çünkü;

"Tek Allah'a inanan hristiyanlar" ifadeniz ile "Allah rasulünden hadisler" ifadeniz aynı paragrafta geçmektedir.

Bu bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet verebilir. Bize göre "Allah rasulünden hadisler" yoktur. Bu cümlenizde kullandığınız "Allah" kelimesi genel anlamda ilah, tanrı, yaratıcı, rab değil, spesifik olarak Kuran/İslam/Muhammed inancındaki "Allah"ı kast eder ve özel isim olur.

Oysaki ilk cümlenizdeki "Allah" kelimesinin kullanımı genel olarak ilah, tanrı, yaratıcı, rab anlamına gelmektedir.

Bu yüzden karışıklık olmaması için, hristiyanlarla ilgili tartışmalarda, genel olarak rab, ilah, tanrı, yaratıcıyı kast edeceğiniz zaman TANRI kelimesini kullanmanız daha iyi olur. Spesifik olarak bizim tanrımızı kast etmek isterseniz ise YHVH kelimesini kullanmanız daha iyi olur.

Tanrı'yı gören oldu mu?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tanrı'yı gören oldu mu?

Tanrı'yı gören oldu mu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Tanrı'yı gören oldu mu? konusuna benzer konular;

Ara Güler: ''Nuh'un Gemisi'nin izini dünyada ilk gören benim'' Ara Güler, ”Nuh’un gemisi” fotoğraflarını göstermek için AA ekibine arşivini açtı. 2 milyon fotoğraftan oluşan arşivi arasından büyük bir ustalıkla üzerinde ”Nuh’un gemisi” yazılı kutuyu bulan Güler, büyük bir keyifle ekibe 1959-61 yılları arasında çektiği fotoğraflarını gösterdi. Ara Güler, bu arada da kendi gençlik fotoğraflarını da AA ekibi ile paylaştı. ABD’de asansörcü hem de papaz olan John Levi’nin Nuh’un Gemisi’ni bulmak için Türkiye’ye geldiğini belirten Ara Güler, ”Yıl 1959. Biz de bunun peşine takıldık, oralara gittik. Sonra ben tayyare ile de üstünden fotoğrafları çektim. Bütün dünya ayağa kalktı. Ben fotoğrafı çektim, gerisine bilim adamları karışır. Üstelik İncil’deki geminin ölçüleriyle, fotoğraftaki çukurun ölçüleri birebir tutuyor. Şunu rahatça söyleyebilirim; ‘Eğer bu...

Tanrı'yı görmek ALINTI: (Tanri'yi goren oldu mu?) http://www.hristiyanforum.com/forum/soru-panosu-f6/tanriyi-goren-oldu-t330080.html Sevgili kardesler, Yukaridaki kilitlenmis tartismaya paralel olarak bu konuyu acma ihtiyaci duydum. Kisa bir analiz ile Tanri'yi sagken gormek mumkun mu anlayalim... Kutsal Kitap'a baktigimiz zaman - Rab'bin kendi sozu olan Isa Mesih disinda - yasayan hic kimsenin diri Tanri'yi gormedigini (Yuhanna 1:18) ve gorup de yasayamayacagini okuyoruz. Ancak, ayni Kutsal Kitap Musa'nin Rab ile yuz yuze gorustugunu soyler bize. "RAB Musa`yla iki arkadaş gibi yüz yüze konuşurdu." (Cikis 33:11)

Tanrı'yı Tanımak - I TANRI’YI TANIMAK Prof. Dr. J. I. PACKER (knowing GOD) BÖLÜM 1 Tanrı’ya İlişkin Bir Çalışma I 7 Ocak 1855 tarihinde bir kilise görevlisi sabah paylaşımına aşağıdaki gibi başladı: Bir kişi “İnsanlığın çalışma konusu insan olmalıdır.” Demiş. Bu düşünceye karşı çıkmıyorum ama aynı şekilde Tanrı’nın seçilmişlerinin çalışma konusu da Tanrı olmalıdır. İmanlının çalışma konusu Tanrı’dır. Tanrı çocuğunun dikkatini verebileceği en yüksek bilim, en yüce düşünce, en büyük felsefe, Baba diye çağırdığı yüce Tanrı’nın adı, doğası, kişiliği, işleri ve varlığıdır. Tanrı’yı düşünen zihin olağanüstü gelişim gösterecektir. Bu konu öylesine engindir ki, tüm düşüncelerimiz sınırsızlığı içinde kaybolacaktır; öylesine derindir ki, tüm gururumuz sonsuzluğu içinde eriyecektir. Başka konuları öğrenip...

Tanrı'yı Yaşamak Bugun sizleri tanistirmak istedigim kitap Protestan kitapligindan: Tanri'yi Yasamak. Kitap uygulamali olarak Tanri'yi anlatiyor. Bu calisma ozellikle Musluman bir gecmise sahip olan ve Hristiyanliktaki Tanri inancini anlayamayanlar icin giris niteligindedir. Kitap, Tanri ile kisisel bir iliskiyi savunuyor. Ve bu iliskiyi 12 bolum de anlatiyor. Her bolum 5 gunde bitiyor: kitap okuyucusuna 2 gun tatil izni veriyor. Kitap, her hafta ezber ayetleri veriyor ve zaman zamanda quizler yapiyor. Genel olarak bu tarz kitaplar okuyucuyu fazla dikkate almaz, bildiklerini okuturlar. Ancak, bu kitap, okuyucuya sorular sorarak ya da zaman zaman dusuncelerini alarak onu da kitaba dahil ediyor. Kitabi genel olarak basarli buldum ve faydasini da gordugumu soylemeliyim.

Mesih İsa'yı rüyasında gören oldumu? Evet arkadaşlarım konu başlığındanda anlaşılacağı üzere,cevablarınızı bekliyorum,Saygılar. Bana ruyamda elini nüksettirdiler,ben elini gördüm.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih